X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Nita Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie się dodzwoniłam do recepcji na usg. Odebrał ten cwel wredny, jest tam taki czarnoskóry gościu na recepcji, nie lubię go, odzywa się do ludzi jakby był z ghetta. On do mnie z mordą, że oni nie umawiają się na usg przez telefon i mam mieć skierowanie od położnej. No to tłumaczę gamoniowi, że położna wczoraj dzwoniła i powiedziała, że ma być "urgent scan". On wziął moje dane, sprawdził w komputerze i powiedział, że on tu żadnego skierowania na usg nie widzi, ani żadnego urgent usg też nie. Kazał mi czekać do jutra i jutro do nich zadzwonić. Tak się wkurzyłam, że mi niedobrze. On już kiedyś wkurzył mojego męża, jak zadzwonił mąż do nich i chciał mi zmienić godzinę usg połówkowego to ten baran z recepcji też na niego z mordą, że on takich informacji nie udziela osobom trzecim i że ja muszę osobiście zadzwonić i zmienić. A ja byłam wtedy w Polsce. Także złożę na niego skargę, bo tak się odzywać do ludzi a jeszcze do ciężarnej hormonalnej kobiety... Nie ma słów, kogo oni zatrudniają tam na recepcję, jakiegoś gangstera.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tutaj dwie fotencje z sesji brzuszkowej, jaką sobie zrobiliśmy sami w domu ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e4b72f0f895.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d868d4cbdcc.jpg

Krakuska, Dagn_, Szczęśliwa Mamusia, Nita, RedLady, Izieth, Madziula87, Martusiazabka, Basia79, Olcia..89, Werix, Iva79, Angela B-D, chiara, polkosia lubią tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się po ostatnich rewelacjach zmobilizowałam i zamówiałam dziś na Allegro prawie całą wyprawkę :P także torba będzie gotowa jak tylko wszystko dojdzie.

Isia86 lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita to faktycznie pisz skargę nie ma co... co za jakiś burak :/ brak słów normalnie :/ a myślałam, że to w Polsce tylko tacy wredni ludzie :D

dziś byłam u diabetologa i musiałam po wizycie podejść do rejestracji żeby zapisać się na kolejną wizytę, a kolejka była taka, że szok. I taki starszy Pan co stał drugi w kolejce zawołał mnie żebym podeszła do okienka bez kolejki, a baba co stała za nim mówi do mnie, że Pani tu nie stała z taką pretensją, a gościu do niej, "ale ta Pani jest w ciąży!", a ona do niego "że ją to nie interesuje, że ciężarne miały pierwszeństwo za czasów komuny" haha
    ja sobie tylko pomyślałam, że chyba tylko wtedy kultura obowiązywała, bo na to wychodzi, że w czasach współczesnych już nie obowiązuje...
    oczywiście zostałam przy okienku i Panu bardzo podziękowałam, że mi ustąpił.

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • Nita Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia ładnie wyglądasz :) ja też mam tą ciemną linię, ale tylko od góry brzucha do pępka. Na dole nie mam nic. Dziwne nie? :D

Edit: Masakra, jaka wredna baba! Trzeba jej było coś powiedzieć. Ja tam się nie cykam. Jak ktoś do mnie się odzywa jak do gówna, to dostaje podwójną porcję ode mnie. Niektórym się wydaje, że mogą młodszej powiedzieć co się im podoba i ta ma siedzieć cicho, bo przecież starszej osobie nie wolno nic powiedzieć. No niedoczekanie :D
    U mnie z kolei jest tak, że kobiety i starsze babcie są miłe, ale faceci są okropnymi skurw....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 17:48

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita uwierz mi,że normalnie bym się odezwała, ale ciąża chyba jakoś powoduje,że stałam się miękka i rzadko kiedy się odezwę, aż sama siebie nie poznaję hehe :)
    A to faktycznie dziwnie masz z tą linią, że tylko na górze :) mnie natura podwójnie uraczyla linią ;) nie dość, że na dole to i na górze ;))

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po wizycie :) Na szczęście szyjka bez zmian, dalej jest dziurka, ale się nie powiększa a sama szyjka nie skraca. Tak więc grzecznie się dalej oszczędzam, co by szczęśliwie donosić :)

baranosia, oby coś zadziałali w tym szpitalu i Ci ulżyli w bólu.

Isia, to samo zauważyłam, że najgorzej to jest z babciami ;) wszyscy bez problemu i z uprzejmością wpuszczają na początek kolejki czy ustępują miejsca, a starsze panie zawsze mają jakiś problem :P aż mnie już rozbawia panika babć jak już są pierwsze w kolejce a tu nagle pojawiam się ja ciężarna :D są w stanie staranować byle jednak być pierwsze ;)

też mam tą ciemną linie :) działa u mnie jak pasek postępu ciąży :D pojawiała się od dołu do góry i mniej więcej w połowie ciąży sięgała pępka, a teraz już jest daleko nad pępkiem :D

Isia86, Szczęśliwa Mamusia, Werix lubią tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale poziom hcg utrzymuje się jeszcze jakiś czas w organizmie nawet jakby coś się wydarzyło niedobrego,to test by nic nie pokazał haha,co oni tam ze średniowiecza są?Dziwny kraj faktycznie. W takim razie pozostaje Ci nic innego jak czekać do jutra i może zadzwonia albo iść prywatnie i mieć spokój

tb738ribfs156aj0.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Jutro o 9 rano mam się zgłosić do szpitala z tą moją rwą :(

ooo, opisz coś więcej - mnie też potwornie męczy już od dawna, ale mój lekarz raczej ma podejście "jak urodzisz to przejdzie"

A co będą Ci robić w tym szpitalu?

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane która z Was ma brać CLEXANE do 36 tyg ciąży? Bo ja jestem juz zestresowana,że bd musiała odstawić:(

Jeszcze dzisiaj wyniki robiłam - płytki spadły do 145 , a w moczu dużą ilość krwi i jakieś erytrocyty :(

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie , wszystko ok , dr powiedzial szyjka miekka , nie wiem co to znaczy, wg jego dzisiejszego usg maly wazy 3kg w 34+0, to bedzie duzy z niego bobasek :) Dr jeszcze powiedzial za 2,5 tyg bede gotowa do porodu , ciekawe ? Wizyte mam za 2 tyg :)

Olcia..89, Isia86, Szczęśliwa Mamusia, Werix, Martusiazabka, RedLady, Dagn_, Izieth, Fuksja90, Madziula87, polkosia lubią tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę na patologii ciąży, okazało się że trakt porodowy zawalony i jedną laskę wsadzili mi do pokoju. Masakra, biedna jęczy i wzdycha już od 3h. Pierworódka i z małym rozwarciem, to czekają aż zwolni się coś na porodówce. A tu ludzie łażą, rodziny odwiedzają, a ona rodzi. Współczuję. Mam nadzieję, że w końcu ją zabiorą.

Jedzenie tu gorsze niż w więzieniu. Umarłabym z głodu gdyby nie narzeczony. Brzuch się napina, ale mam nadzieję że da mi spać, bo jestem wykończona.

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    ooo, opisz coś więcej - mnie też potwornie męczy już od dawna, ale mój lekarz raczej ma podejście "jak urodzisz to przejdzie"

A co będą Ci robić w tym szpitalu?
    U mnie w piątek będzie 2tyg od kiedy nie mogę chodzić. Nie jestem w stanie stanąć na prawą nogę. Mam zdiagnozowaną przepuklinę z czasów przed ciąży. Mam mieć konsultacje z neurologiem który ma ocenić co mi jest, jak mogę rodzić, jak mi ulżyć. Dostanę na pewno kroplówki a resztę dowiem się w piątek jak będzie mój lekarz prowadzący

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, to jest nie do pomyślenia :-/ biedna dziewczyna. Męczy się, boli ją, do tego pewnie jest skrępowana obecnością ludzi. Kobiety powinny mieć bardziej godne warunki do porodu. A nie być traktowane jak bydło :-/ nie wyobrażam sobie tak rodzić :-/

A wogole jak się czujesz? Jakieś nowe wieści? Coś ci jeszcze robią?

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zdecydowanie powinny mieć godniejsze warunki. Jeszcze dali jej oksy a tu zero postępu rozwarcia. Współczuję. Męczy się a tu nic z tego nie wynika.

U mnie krwawienie ustępuje. Już coraz czystsze wkładki. Badają tętno co 3h. Pewnie rano znów zrobią mi KTG. Twardnienie brzucha jest irytujące. Mam nadzieję, że nie będę musiała z nim żyć teraz codziennie do 40 tc... małemu się to bardzo nie podoba, bo mało się rusza, chociaż z tętnem wszystko ok.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję wam, oby w końcu było lepiej! Werix, o szpitalnym jedzeniu to ja już słyszałam. Naprawdę, mordercy w więzieniach chyba mają lepsze warunki! Mojej znajomej z Chojnic (pewnie znasz to miasto) dali po porodzie stary, odgrzewany bigos, a ona akurat piersią karmiła.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Jedzenie tu gorsze niż w więzieniu. Umarłabym z głodu gdyby nie narzeczony.
    z ciekawostek powiem, że w więzieniu każdy więzień może sobie zażyczyć dietę, jaką tylko sobie wymyśli i musi ona być uwzględniona przez kuchnię, bo inaczej idą skargi! ot sprawiedliwość... nie mówię z własnego doświadczenia :P hehe. jak jeszcze pracowałam to zabrałam swoją klasę na "zwiedzanie" więzienia w ramach profilaktyki wychowawczo-opiekuńczej :)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • jusci Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia..89 wrote:

Jeszcze dzisiaj wyniki robiłam - płytki spadły do 145 , a w moczu dużą ilość krwi i jakieś erytrocyty :(

Mi płytki spadły do 150...jutro mam wizytę, to się dopytam...ale z tego co pamiętam to moja gin mówiła, że poniżej 100 to problem... ale zweryfikuję jutro :)

Co do moczu to nie wiem....u mnie na szczęście bez problemów

Olcia..89 lubi tę wiadomość

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie.
    Bori ma 2400. Myślałam, że będzie więcej. Wymaz na gbs pobrany, zawiozłam od razu do laboratorium.
    Gin wpisał mnie na 24 listopada na cesarke. Ale dziś umówił mnie tez z anestezjologiem- tak na wszelki wypadek. Byłam. Wywiad zrobiony. Ona twierdzi że nie wytrzymam do 24 ....ze raz ze spojenie łonowe się rozchodzi a dwa blizna- cc w styczniu 2015, przerwa mała. I żebym tak do 13ego wytrzymała, a potem jakby bolalo, to nie czekać, tylko jechać. Powiedziała ( zapie*****) dosłownie.
    Trochę zaczynam się niepokoić.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 21:08

Dagn_, Szczęśliwa Mamusia, Werix lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Kaśka 86 Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego Was pytałam o płytki bo Clexane ma w ulotce napisane ze jednym z dzialan niepożądanych jest tromocytopenia czyli spadek liczby płytek krwi ,ale mój lekarz też mówił że w ciąży bieda to poniżej 100 więc się nie denerwuj zanim nie porozmawiasz z lekarzem

Olcia..89 lubi tę wiadomość

iv09krhmt6v0g5nu.png[/url]
‹‹ 897 898 899 900 901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ