Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale skąd krew w moczu ? Mowilas o tym lekarzowi ? Z tym bym chyba zadzwoniła do lekarza zlecajacego Ci Clexane to w końcu lek przeciwzakrzepowy,a Ty masz mało płytek więc żeby się uspokoić czy to nie jakieś krwawienie z dróg moczowych wolałabym mu powiedzieć żebyś sobie nie zaszkodziła
[/url]
-
Cudek, no proszę jaka dorodna z Ciebie ciężarówka
Chyba też muszę sobie zrobić fotkę brzucha, bo już dawno nie robiłam, a widzę, że zmalał.
Z nowości u mnie to nudności wróciły. Zupełnie jak w pierwszym trymestrze. Chce mi się jeść, czuję ssanie w żołądku, ale mało co mogę przełknąć. Jem dosłownie tyle co kot napłakał. Boję się, że przez to dziecko mi nie rośnie.
Nowość nr 2: mój mąż właśnie upuścił sos sojowy na biały dywan... No kurwa świetnie!cudek2 lubi tę wiadomość
-
CZEŚĆ dziewczęta !!
Boże,ile wy naprodukowałyście!
nie małam dziś czasu zbytnio to was do końca nie doczytałam
ale ale
Werix
ty już rodzisz czy jak,skoro czop ci odszedł? dziecko masz juz wyrosnięte,w sumie mogłabyś
Nita,
o co chodzi ,bo niedoczytałam,co nie tak? czemu nagle musisz na usg?
cudek ,fajnie wyglądasz
ja to sie roztyłam,przez to ze ciąża po ciąży.
Słuchajcie,
zrobiłam pierwsze zakupy na aliexpress,takze kilka rzeczy do wyprawki dojdzie
szukałam dziś ,(strasznie długo mi to zajęło) ładnej poscieli do łóżeczka na allegro
ale wiem czego szukam ,no i trudno mi znależć,bosz.....wszyscy mają to samo
szarości,zygzaki,słonie i sowy-sorki za wyrażenie ale już nimi rzygam
a wy macie jakieś ładne pościele?
pochwalcie sięcudek2 lubi tę wiadomość
Wszyscy w domu -
Jusci a ile miałaś jak robiłaś wcześniej wyniki? Bo u mnie ciągle spadają było 230,210,150 a teraz 145 i to go niepokoi
tez powiedział, za jak będzie 100 to szpital.
Najgorsze jest to, że jesteśmy tylko do piątku w polsce- a później dopiero po nowym roku... A w niemczech tydzień temu na wizycie pobrali mi ostatni raz krew:/ wiec nie wiem czy oni w ogóle sprawdzają płytki, czy tylko hemoglobine:( bo przepisali tylko żelazo:/
Kaska86 zadzwoniłam od razu do gina i kazał powtórzyc w piątek morfologie i mocz... Zapytam go w piątek o te płytki, czy to czasem nie od clexane:( a krew to nie wiem skąd:( kazał powtórzyc... Czuje ze przeziębilam pęcherz wiec może dlatego? Chociaż nie widziałam krwi u siebie przy podcieraniu:( koleżanka mówi ze na koniec ciąży tez było tak ze czasem miała krew w moczu:( eh...zawsze coś -
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Olcia ja niestety nie pomogę co do clexanu, ale nie poddawaj się. Każdej chyba tutaj coś doskwiera
jednej mniej drugiej więcej, ale chyba w dzisiejszych czasach ciąża bez żadnych problemów to niewielki odsetek wszystkich ciąż. Dużo juz nam nie zostało, więc głowa do góry, wszystko będzie dobrze :*
Olcia..89, Madziula87 lubią tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Ja przy synku 16miesiecznym jeszcze ppscieli nie uzywam. Ma tylko poduszeczke (od 2 miesiecy) i swoj kocyk ulubiony. Przescieradelka z gumką. Ot, cala posciel...
Z małą bedzie podobnie- bedzie spoworek na szelkach, ewentualnie jakby byla placzliwa, to bambusowym kocykiem bede motać. A poziej dostanie kocyk a jeeeesczzeeee pozniej- ppduszeczke.
Kolderki to bym sie bala jednak. Takie tam strachy na lachyIsia86, Dobrawa, Nita lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny biedne jak czytam to stwierdzam ,że nie mam na co narzekać przy Waszych dolegliwościach.
Ja po ostatnich prenatalnych z echem serca, u Małego wszystko dobrze i waży już 1925g. Całe badanie przespał, dr się śmiała ,że tak to z tymi chłopami jest bo są mało medialni
Po badaniach pojechałam zobaczyć oddział i się przestraszyłam, sale 8 osobowe i łazienka na korytarzu jak za komuny ale mam nadzieje ,że nie spędzę tam wiele czasu to jakoś dam radę.Werix lubi tę wiadomość
-
Jak widzę co tu się dzieje,to wiem ze juz teraz wszystko jest możliwe
Isia86 ja to już mam tak przewrazliwiona głowę po dwóch poronieniach, że wszystko przeżywam bardzo mocno:( teraz się boje, ze przez clexane może dojść do krwotoku i nie zobaczę synka...wiem głupio piszealbo przeczytałam przez przypadek, ze erytrocyty w moczu to może być rak pęcherza i juz czarne myśli:/ chyba sama powinnam się palnąć w głowę
-
wiesz Olcia
my mamy jeden malutki pokoik w którym już urzęduje roczny Sebcio,nidługo będzie tam jego siostrzyczka,
pokoik jest lekko kremowy ,białe łóżeczka i wymysliłam sobie dodatki w granacie i czerwieni
wiec szukam dla sebcia granatowej pościeli-moze byc w groszki,malutkie kotwice,kratka ,paski ,co tam jeszcze
a dla malutkiej czerwień też naljepiej w ten sam wzór
różu nie chcę ,bo pokoik ma być dla obojgaOlcia..89 lubi tę wiadomość
Wszyscy w domu -
Dobrawa, wklejam to co napisałam po powrocie od położnej:
"Wróciłam od położnej i nie jest zbyt ciekawie. Długość dna macicy nie zmieniła się od 3 tygodni. Powinna mierzyć 33 cm, a wciąż jest na 30 cm tak jak podczas ostatniej wizyty. Położna mówiła, że to prawdopodobnie od tego, że brzuch mi opadł, a mały definitywnie jest główką w dół, czuła to. Jednak stwierdziła, że "to za wcześnie" na odpadnięcie macicy i wysyła mnie na emergency usg. W dodatku ciśnienie było wysokie, pierwszy raz w życiu. Będą dzwonić ze szpitala i powiadomią mnie kiedy przyjechać na usg. Kurde no"
Ja nie mam kołderki. U nas nie sprzedają dla noworodków, jest to zabronione i żaden lekarz ani położna nie pozwala na kołderki do 1 roku życia dziecka.
A Baranosia nie rodzijedzie do szpitala ze względu na kręgosłup.
Olcia, ja z clexane i wynikami krwi nie pomogę, bo się nie znam. Wiem tylko, że nawet minimalna krew w moczu nie jest dobra, nawet pod koniec ciąży i należy natychmiast skonsultować z lekarzem.Dobrawa lubi tę wiadomość
-
Olcia strach będzie nam towarzyszył już teraz cały czas o nasze maleństwa i taka jest kolej rzeczy
grunt to nie dac się zwariować
A z tym palnieciem w głowę to może nie taki głupi pomysł zeby kazda od czasu do czasu sobie takie fundnela hihi zwłaszcza, jak człowiek naczyta się internetow to wtedy serio położyć się i czekać na śmierć,bo wszystko do tego się sprowadza.
Ale doskonale rozumiem Twoje obawy. Ja też jestem po stracie, po niej jeden lekarz przepisał mi acard,a pozniej inny kazał przestać brać i też miałam dylemat co zrobić,no ale zaufalam temu drugiemu,który teraz prowadzi właśnie ciąże.Olcia..89 lubi tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)