Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Perl, zdrówka w takim razie!!!
Co do ubranek, to ja mam najwięcej body na długi, pajacy i klika śpiochów. Do szpitala zabieram 2xbody na krótki + pajace i 2xbody na długi + śpiochy, czyli 4 zestawy. Mam nadzieję, że starczą i szybko wyjdę.
Też mam z Next pajace 50 dwa, właśnie te do szpitala.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Kushina wrote:Czy któraś z Was ma termometr bezdotykowy i może go polecić?
Ja mam taki
http://www.aptekagemini.pl/termometr-microlife-nc-100-bezkontaktowy.html
Zdanie mam o nim mieszane, choć w większości przypadków mierzy dobrze bo sprawdzałam na sobie porównując z rtęciowym
Czasem mam jednak wrażenie że wariuje, żaden z tych bezdotykowych nie będzie tak dokładny jak rtęciowy ale ja dziecku nic w tyłek nie wsadzę więc nie mam wyboru -
guerretenshi wrote:Duzo zdrowka dla Alicji. I Wy Polkosiu wracajcie do siebie :*
Powiedzcie mi ile jakich ubranek macie? Bardziej doswiadczone mamusie. Bo uzbieralo mi sie tyle tych wszystkich ubran ze mlody pewnie polowy nie zalozy.
Ja nastawiam się głównie na dwa zestawy:
- body na krótki rękaw + pajac (idealnie taki, który po wywinięciu rękawów ma jakby niedrapki
- body na długi rękaw + śpiochy albo półśpiochy.
Generalnie żadne tam kaftaniki, bluzeczki, bluzy, sukieneczki - nic z tych rzeczy. To się w ogóle nie sprawdziło przy takim małym dziecku, które większość czasu śpi.
Oczywiście można mieć kilka sztuk jakichś takich "wyjściowych" czy też "pokazowych" ciuszków na specjalnie okazje, ale to spzitala i do domu moim zdaniem tylko te dwa pierwsze zestawy wystarczą
baranosia, polkosia, kalina123 lubią tę wiadomość
-
Perl, zdrówka dla córeczki.
Baranosia, ale mi smaka narobiłaś! Rosołek wygląda super, jadłabym! Ja mam jakiś rozstrój żołądka, bo co chwilę się czuję jak na biegunkę, niedobrze mi cholernie i zimno, cała się trzęsę w łóżku.
Udało mi się może na 20 minut oczy zamknąć i się przespać, bo Ci na górze przestali walić i rzucać młotami. Ale dzwonek do drzwi. Świadkowie Jehowi! Nosz kur... Kobieta gotowa na gadkę, wyciąga ulotki i jeszcze chce mi brzucha dotykać. To sobie pospałam. -
Perl niech mała wraca szybko do zdrowia.
Krakuska, tak jak pisze Baranosia, u mnie w domu jest ciepło więc napewno było by dzieciatku za gorąco z długim rękawem pod pajacem.
No dobra, widziałam reklamę świąteczna, chyba czas naprawde niedługo rodzić
Dagn_ lubi tę wiadomość
-
Krakuska wrote:A czy body z długim rękawem mozna włożyć pod pajac? Bo ja mam prawie same takie bodziaki...
PewnieJa w domu mam chłodno, bo 18-19 i zawsze body na długi + pajac
W szpitalu jest 24-25, więc tam biorę na krótki.
Krakuska lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
A jak u Was jest z oddychaniem, macie z tym problemy? Bo u mnie to się objawia w ten sposób, że jest mi ciągle duszno, ciągle wietrzę mieszkanie, a po wejściu z zewnątrz do domu sapanie i zadyszka. Też tak macie?
-
nick nieaktualnyWerix, zależy od tolerancji na ból. Ja darłam się i płakałam, jakby mnie mordowali, bo naprawdę bolało. A niektóre kobiety podobno krzyczą, bo im to pomaga efektywniej przeć. Wiesz, coś jak tenisistki
BTW, nie spytałam nigdy później - zrobiłaś tę korektę?
Krakuska, niestety tak. Teraz podobno maluchy są najwyżej, stąd te dusznościu nas wentylator chodzi całą dobę, żeby lepszy przewiew był.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 15:35