X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Czy któraś z Was ma termometr bezdotykowy i może go polecić?

Nieee, on w ogóle się nie sprawdza...

milky way lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl, zdrówka w takim razie!!! :)

Co do ubranek, to ja mam najwięcej body na długi, pajacy i klika śpiochów. Do szpitala zabieram 2xbody na krótki + pajace i 2xbody na długi + śpiochy, czyli 4 zestawy. Mam nadzieję, że starczą i szybko wyjdę.

Też mam z Next pajace 50 dwa, właśnie te do szpitala.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Czy któraś z Was ma termometr bezdotykowy i może go polecić?

Ja mam taki
    http://www.aptekagemini.pl/termometr-microlife-nc-100-bezkontaktowy.html

Zdanie mam o nim mieszane, choć w większości przypadków mierzy dobrze bo sprawdzałam na sobie porównując z rtęciowym
    Czasem mam jednak wrażenie że wariuje, żaden z tych bezdotykowych nie będzie tak dokładny jak rtęciowy ale ja dziecku nic w tyłek nie wsadzę więc nie mam wyboru ;)

82doroeqdnooy9dr.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z next mam najmniejsze "up to 1 month" jeszcze po synu

82doroeqdnooy9dr.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, właśnie mi przypomniałaś, że przecież takie ręczniki kuchenne spakowałam! zapomniałam że je mam. Papier toaletowy też obowiązkowo.

Perl, dużo zdrowia dla kruszyny. Tyle badań a i tak wszystkiego człowiek nie przewidzi :/

17u9ha00otchcgqb.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina ja kupiłam ostatnio termometr jak były w lidlu i działa a jak to będzie u dziecka to jeszcze nie wiem.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie aż pochwalę szpital za dzisiejszy obiad :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2338da94404e.jpg

Nita, Krakuska, Szczęśliwa Mamusia, chiara, Dobrawa lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Duzo zdrowka dla Alicji. I Wy Polkosiu wracajcie do siebie :*
    Powiedzcie mi ile jakich ubranek macie? Bardziej doswiadczone mamusie. Bo uzbieralo mi sie tyle tych wszystkich ubran ze mlody pewnie polowy nie zalozy.

Ja nastawiam się głównie na dwa zestawy:

- body na krótki rękaw + pajac (idealnie taki, który po wywinięciu rękawów ma jakby niedrapki

- body na długi rękaw + śpiochy albo półśpiochy.

Generalnie żadne tam kaftaniki, bluzeczki, bluzy, sukieneczki - nic z tych rzeczy. To się w ogóle nie sprawdziło przy takim małym dziecku, które większość czasu śpi.
    Oczywiście można mieć kilka sztuk jakichś takich "wyjściowych" czy też "pokazowych" ciuszków na specjalnie okazje, ale to spzitala i do domu moim zdaniem tylko te dwa pierwsze zestawy wystarczą :)

baranosia, polkosia, kalina123 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl, zdrówka dla córeczki.

Baranosia, ale mi smaka narobiłaś! Rosołek wygląda super, jadłabym! Ja mam jakiś rozstrój żołądka, bo co chwilę się czuję jak na biegunkę, niedobrze mi cholernie i zimno, cała się trzęsę w łóżku.

Udało mi się może na 20 minut oczy zamknąć i się przespać, bo Ci na górze przestali walić i rzucać młotami. Ale dzwonek do drzwi. Świadkowie Jehowi! Nosz kur... Kobieta gotowa na gadkę, wyciąga ulotki i jeszcze chce mi brzucha dotykać. To sobie pospałam.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, to u Ciebie na bogato! U mnie to zupę dostaniesz jak masz własny kubek i tylko tyle, ile się do niego zmieści :p

Kurde, co chwilę tu słychać placz nowonarodzonych bobasków, aż się łza kręci w oku.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy body z długim rękawem mozna włożyć pod pajac? Bo ja mam prawie same takie bodziaki...

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    A czy body z długim rękawem mozna włożyć pod pajac? Bo ja mam prawie same takie bodziaki...
    Wszystko zależy jaką masz temperaturę w domu

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl niech mała wraca szybko do zdrowia.

Krakuska, tak jak pisze Baranosia, u mnie w domu jest ciepło więc napewno było by dzieciatku za gorąco z długim rękawem pod pajacem.

No dobra, widziałam reklamę świąteczna, chyba czas naprawde niedługo rodzić :P

Dagn_ lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:

Pewnie :) Ja w domu mam chłodno, bo 18-19 i zawsze body na długi + pajac :) W szpitalu jest 24-25, więc tam biorę na krótki.

Krakuska lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też widziałam reklamę świąteczną i pomyślałam ,że w tym roku święta to będzie jedna wielka improwizacja bo może spędzę je w szpitalu.

Madziula87 lubi tę wiadomość

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm u mnie w domu niby ciepło, kolo 21, ale i tak jestem zmarzluchem i przykrywam sie w nocy w zimie kołdra i ciepłym kocem. Z automatu założyłam, ze synkowi pewnie tez bedzie chłodno :)

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa od 2tyg mam problemy z rwą kulszową i mój lekarz postanowił to skonsultować z neurologiem :)

No to mąż na niezłego lekarza trafił :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 15:22

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, dziewczyna tak tu wrzeszczy, że aż mi słabo się robi. Chyba ją w połowie szpitala słychać. Normalnie jakby ktoś ją siekierą rąbał. To naprawdę aż tak boli? :(

17u9ha00otchcgqb.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u Was jest z oddychaniem, macie z tym problemy? Bo u mnie to się objawia w ten sposób, że jest mi ciągle duszno, ciągle wietrzę mieszkanie, a po wejściu z zewnątrz do domu sapanie i zadyszka. Też tak macie? :)

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, zależy od tolerancji na ból. Ja darłam się i płakałam, jakby mnie mordowali, bo naprawdę bolało. A niektóre kobiety podobno krzyczą, bo im to pomaga efektywniej przeć. Wiesz, coś jak tenisistki ;-)

BTW, nie spytałam nigdy później - zrobiłaś tę korektę :-)?

Krakuska, niestety tak. Teraz podobno maluchy są najwyżej, stąd te duszności :-) u nas wentylator chodzi całą dobę, żeby lepszy przewiew był.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 15:35

‹‹ 902 903 904 905 906 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ