X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • chiara Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termometr kupiłam taki
    http://allegro.pl/865-termometr-bezdotykowy-dla-dzieci-1sek-nowosc-i6002829721.html

Sprawdziliśmy i wydaje się ok.

Baranosia mam nadzieję, że coś poradzą na ten twój ból. Obiad pierwsza klasa. Podczas mojego pobytu codziennie miałam dowożone obiady bo po tych szpitalnych miałam ogromne kłopoty żołądkowe, a i wyglądały strasznie.

Nita dobrze, że to fałszywy alarm był :) a wieści z pobytu takie dobre :)

Widzę, że im bliżej grudnia tym więcej tu piszecie. Ja też dzisiaj widziałam świąteczne reklamy :/ gdzie ta magia? :(

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Kurde, dziewczyna tak tu wrzeszczy, że aż mi słabo się robi. Chyba ją w połowie szpitala słychać. Normalnie jakby ktoś ją siekierą rąbał. To naprawdę aż tak boli? :(

Położna mi powiedziała ,że lepiej się przygotować na taki ból ,że się chce ściany gryźć i się rozczarować niż odwrotnie.

• Werix Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam weny na korektę:/ teraz będę leżeć przez minimum 2 tygodnie, to może z nudów się zabiorę.

No ale jak człowiek się nastawia na katusze, to przez to jeszcze bardziej się nie blokuje? Stres przecież robi swoje i hamuje oksytocynę. Już sama nie wiem, jak mam się nastawiać. Jak dotąd byłam dobrej myśli, ale te codziennie wrzaskj i jęki mnie dobjają...

17u9ha00otchcgqb.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się staram nie nastawiać aż na katusze ale wiadomo ,że przyjemne to nie będzie.

Pytałam ją też o masaż krocza bo skoro mój lekarz nie poleca a kilka dziewczyn pisało ,że ćwiczy to pomyślałam ,że zapytam jeszcze jednej mądrej głowy. Stwierdziła ,że z własnego doświadczenia wie ,że to nic nie daje bo wszystko zależy od anatomii i są kobiety które ćwiczą i tak popękają albo muszą być cięte. Dużo więcej daje to jak się ćwiczy ćwiczenia dla ciężarnych np na uda i pamięta o oddychaniu ,,brzuchem''.

Krakuska lubi tę wiadomość

• Werix Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi o masażu mówiła położna z SR i środowiskowa. Mówiły że to bardzo pomaga. Także juz nie wiem. Już nic nie wiem :D

17u9ha00otchcgqb.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widać zdania są bardzo podzielone ;p

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byla u mnie przyjaciółka- mama 3 maluchów. Nawiozla mi tyle jedzenia, ze 5 ciężarnych by sie najadlo przez tydzień:) pomogla mi przy szymusiu itd. My dzis z mezem bedziemy konczyc pokoj Boryska.
    Dzwonil moj gin informujac, ze termin porodu jednak 22ego listopada,chyba ze nie dam rady, spojenie bedzie bolalo itd to jechac od razu. 13 listopada bedzie 37 tyg i 0 dni (tak mi Szymusia wyciągali). Zobaczymy. Boli, ale mam nadzieję, ze wytrzymamy
    Wszystkim zdrówka! Buziaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 17:15

Krakuska, Dagn_, baranosia, Angela B-D, Fuksja90, Madziula87, Werix, Martusiazabka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie masuję tego krocza, mam jakieś wewnętrzne opory. Nastawiłam się na popękanie.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara wrote:
    Widzę, że im bliżej grudnia tym więcej tu piszecie. Ja też dzisiaj widziałam świąteczne reklamy :/ gdzie ta magia? :(

Magia będzie w grudniu, nie świąteczna, a cudów narodzin naszych dzieciątek <3 A nawet niektórych z nas już nawet w listopadzie :)

Myslę, że jednak każda z nas inaczej odczuwa ból, a już napewno inaczej na niego reaguje, jedna będzie się darła na cały szpital druga na pół :D Pewne jest jedno, każda z nas niedługo się przekona czy będzie gryzła ściany czy nie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 18:04

Angela B-D, Martusiazabka lubią tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn waży 2,860kg! Aż Pani dr oczy wywaliła ;) czyli mój lekarz prowadzący się nie mylił że to będzie kawał chłopa :D

Dagn_, cudek2, Krakuska, Isia86, Izieth, Olcia..89, polkosia, Dobrawa, Martusiazabka, Dotty84 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2,8 w tym tygodniu to nie jest dużo... może chodziło o 3,8?

17u9ha00otchcgqb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka całkiem spoko, normalna waga, Baranosiu :-) u nas tydzień temu było 2,490 więc za tydzień spodziewam się podobnej do Twojej :-D

Mam nadzieję, że coś na te Twoje bóle poradzą :-) Co neurolog orzekł? Bo albo mi umknęło albo nie pisałaś.

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wczoraj czyli 31+5tc ważył 1925g więc teć mi się wydaję ,że 2,8 za miesiąc to nie będzie dużo :)

Dobrawa lubi tę wiadomość

• Elcia89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 35 tyg 0 dni dziecko wazy srednio 2,5 kg, wiec 2,86 to jest duzo.
    taka waga to srednia dla 37 tyg 0 dni.
    Na dzien porodu bedzie kolo 3,9 kg
    moj tez duzy wiec juz studiowalam rozne srednie, ale wiadomo waga z usg jest tez omylna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 18:33

Olcia..89 lubi tę wiadomość

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to po co mnie tu stresują? :D

Dagn nic nie przeoczyłaś nie pisałam co powiedział neurolog bo go nie było :/

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to niedobry on!

Jak synek ma być duży (waga w normie, ale faktycznie się zapowiada na jakieś co najmniej 3,800 do czasu porodu), to tym bardziej dobrze, żeby neurolog skonsultował, czy to się pod skalpel nie kwalifikuje :-)

• Werix Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nie wiem, z tym moim 3700 to chyba musieli się pomylić, albo ja źle usłyszałam. Jutro mnie wypiszą, to poproszę o ksero dokumentacji medycznej, jeśli sami mi nie dadzą i sprawdzę to.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    2,8 w tym tygodniu to nie jest dużo... może chodziło o 3,8?

2.8 jak na 35 tc to dużo, nawet na naszych paskach jest podana średnia 2.5 kg dla tego tygodnia :) ja niestety muszę poczekać do usg jeszcze ze dwa tygodnie, też już jestem strasznie ciekawa ile bedzie ważył moj maluszek. 3 tygodnie temu było 2 kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 19:07

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Nita Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Mój syn waży 2,860kg! Aż Pani dr oczy wywaliła ;) czyli mój lekarz prowadzący się nie mylił że to będzie kawał chłopa :D
    Mnie się wydaje, że to normalna waga na ten tydzień ciąży. Nie zamartwiaj się, synek jest dobrego rozmiaru i na pewno nie za ciężki.

A ja dziś zadzwoniłam po właścicieli mieszkania, bo Ci robotnicy z góry tak walili młotami, że nam sufit zaczął pękać i listwy odchodzić. Jedna wisiała na ostatnim włosku. To stary wiktoriański dom, z lat '30, tu się podłogi i ściany trzęsą nawet jak się chodzi, a co dopiero przy takim waleniu młotami. Oni tam u góry robią remont, rozwalają sufity i podłogi, a nawet będą robić dach właścicielce. Problem w tym, że właścicielka nas nie zapytała się oio zgodę ani nie poinformowała, że będzie tyle demolki i hałasu. Co najgorsze, oni to będą robić przez ponad miesiąc. Mój ostatni miesiąc ciąży spędzę w trzęsącym się domu z okropnym hukiem i kurzem.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix może to faktycznie o 2,8 chodziło?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 903 904 905 906 907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ