Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobrawa wrote:No generalnie gadzety gadzety gadzety
Na bobasach zarabia sie chyba najwiecej pieniedzy
Bo kazdy chetnie wydaje na nowonarodzone dziecko
Wszystko musi btc piekne nowe tak jak i to dziecko
Apropos spania z dzieckiem ja mam lozeczko dostawiane do lozka rodzicow i bardzo wygodne jest to rozwiazanie.dopiero po jakimś czasie dorobiła się Frani, ale to też zbyt dobrze nie prało. Butelkę miałam szklaną, taką ciężką. Jakoś nikt wtedy tak nie chuchał i dmuchał na dzieci. Nikt się nie martwił czy szczepić czy nie. Ja się urodziłam w maju '86 i to było zaraz krótko po wybuchu gazu w Czarnobylu. Mojej mamie kazali tylko coś pić w płynie i tyle. Urodziłam się zdrowa, potem zdrowo odchowana. Wiadomo teraz czasy się zmieniły, a w sklepach są różności, aby tylko kasę stracić. Ja za dziecka nie miałam nic, nawet zabawek praktycznie zero a mimo to byłam szczęśliwym dzieckiem
Iva79, Isia86, cudek2, Martusiazabka, Angela B-D, Dobrawa lubią tę wiadomość
-
Witam
U mnie pierwsza pobudka o 5:30 na krew, ciśnienie i tętno Antka ale udało mi się jeszcze zasnąć, potem o 6:50 podłączyli mnie pod ktg i tak leżałam godzinę. teraz się ogarnęłam i wypatruję śniadania bo umieramkolacja o 17 a śniadanie dopiero po 9.
Czekam na obchód może dowiem się czy dziś zaszczyci mnie swą obecnością neurolog
A i jak wstałam o 3 siku to padał śnieg
-
Nita też jestem rocznikiem czarnobyla, tylko, że ze stycznia
a to coś co podawali to płyn lugola
i jakoś żyjemy, nie? a teraz sterylizatory i inne cuda wiankigrunt to znaleźć złoty środek i nie dać się zwariować z tymi wszystkimi gadżetami
cudek2, Martusiazabka, Dagn_, Nita, Dobrawa lubią tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Olcia..89 wrote:Hej kochane:)
Jusci dziękuję za wiadomośćno to super:) a wstępnie Ci powiedziała, do kiedy powinnaś brać te zastrzyki? Czy do końca? są jakieś sposoby żeby poprawić te płytki:)?
Ja zaraz idę na wyniki,zobaczyć czy nadal ta krew w moczu:/
Baranosia ja byłam w 33,5 tyg i malutki ważył 2600 kg i ginekolog powiedział ze mieści się w normie ale będzie z tych "większych" dzieciaczków. Pokazywał mi wykres,ze punkt jest wyżej niż przeciętne dzieciątko:) ale najważniejsze, że zdrowo rosną maluszki i przybierają na wadze:)
Miłego dnia kochane:):*!!
Olcia ja biorę do porodu i potem do 6 tyg po (chodzi o ryzyko zakrzepicy...) Ale jak poczuję, że mam już te skurcze i się zaczęło, to mam w tym dniu ten jednej dawki nie przyjmować
Chyba się nie da polepszyćto róznie z nimi bywa ... ja miałam już 170 jednego miesiąca, a na następne badanie już ponad 180. Więc może tragedii nie będzie. Ważne, żeby kontrolować. Niewiele nam czasu zostało
Co do wagi, to mój wczoraj to ok 2,5kg i do porodu spokojnie jeszcze 1kg przybierze...Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Mam pytanie, czy was też tak bolał brzuch po ktg? Mi się tak zrobiło po wizycie w szpitalu. Nie wiem czy mi zbyt ciasno te pasy założyła? Boli mnie w górnej części brzucha, pod piersiami, ale to taki dziwny ból mięśni, jakby mnie ktoś boksował w brzuch, a dodam że synek tam nie kopie. Boli przy każdym poruszaniu się
W dodatku po badaniu wziernikiem też mi się coś tam rozeszło na dole i boli podczas chodzenia.
-
Jak byłam miesiąc szpitalu to irytowało mnie to budzenie jednak jeszcze bardziej drażniło mnie pytanie o stolec
dwa razy dziennie to pytanie niezależnie czy był ktoś z odwiedzających czy nie, gdyby coś jeszcze z tego wynikało. Dziewczyna, która była że mną w sali przez tydzień mówiła, że nie i wiecie co z tym robili.... nic!
Co do kocyka minky to ja mam i uważam, że jest fajny, ale to ocena subiektywna.
Dziewczyny ja też z rocznika 86 dokładnie w dniu wybuchu Czarnobyla
Ja niby wiem, że to wszystko co wymyślają dla dzieci to tylko na zysk, ale sama ostatnio ciągle kupuję bo chcę mieć nowe i ładne. A wiem, że mogłabym kupić używane i wcale nie będzie gorsze, ale nie umiem :p
A propo zakupów, kupujcie może pieluchy bambusowe czy tylko tetrowych będziecie używać?
Edit: Nita mnie po ostatnim ktg nie bolał brzuch, ale miałam odbite te pasy. Po badaniu wziernikiem zawsze odczuwam to przez dwa dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 09:43
-
Nita mnie nie bolał i wątpię żeby po pasach bolał brzuch.
Chiara ja kupiłam i parę bambusowych,ale tetra jest mieksza i przyjemniejsze w dotyku,do buzi Na pewno użyje tetry,bambusowe jak dla mnie bardziej jako mały kocy albo narzutkaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 09:54
chiara lubi tę wiadomość
-
baranosia wrote:Doświadczone mamuśki pierwsza liczba na ktg to tętno dziecka a druga to surcze czy też ruchy? Bo u mnie to mega skacze
U mnie wszystko maksymalnie skakało, jak mała się mocno wierciła, wydawało mi się, że widzę tętno 200, ale na zapisie ewidentnie było widać, że jakaś gimnastyka miała miejsce, tym bardziej, że stwierdzili, że zapis jest super
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Pytanie o stolec jest normalne i zadawane wszędzie czy to położnictwo czy interna. Dziwne ,że lekarze nic jej nie zlecili ale z niej też gapa ,że się nie zainteresowała tematem. Pracując w szpitalu już nie raz miałam osoby które proszą ,,ten syropek" bo nie mieli stolca od rana
.
-
To może mi ta położna z przychodni we wtorek coś nadruszyła w mięśniach brzucha, bo ona jak dotyka zawsze i szuka dna macicy, to tak mocno uciska, wręcz mnie to szczypie i boli. Głupia baba
no nic, idę obolała na pobranie krwi, bo oczywiście laboratorium zgubiło moje poprzednie wyniki.
-
polkosia wrote:Ja pieluch mam najwięcej muślinowych. Tetrowe są trochę sztywne takie.
Fuksja90 pytanie od zawsze zadawane ale bez sensu że akurat w tym co ja byłam szpitalu było tylko pytaniem żeby w kartę wpisać i nikt już później na to nie patrzył. A jak ta dziewczyna mówiła oddziałowej że ma taki problem to ona jej na to "nie dziwię się ja też w szpitalu bym nie dała rady". -
Olcia 89 pytałąm lekarza też o te płytki bo mi spadły z 250 na 180 i tak sie utrzymuja od 3 miesiecy i on powiedział ,że gdybym je zbadała za kilka dni to liczba mogłaby być już większa bo one są produkowane i zużywane cyklicznie co kilka dni (następne badanie już było 205, a potem znów 180) i żeby się nie martwić jeśli jest w ciąży ponad 100, a ich spadek nie oznacza aż takiej tragedii bo mogą podać w szpitalu koncentrat płytek więc się nie martw:) jeszcze tylko dodoam ,że moja znajoma miała ok 90 kilka dni przed porodem jak zrobiła badania, a nie brała Clexane i też nie robili z tego paniki w szpitalu tylko przez to musiała mieć cesarkę w pełnym uśpieniu, bo niby nie można zzo ani podpajęczynówkowego... przynajmniej ona tak mówi,że to przez to;)
jusci, Olcia..89 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Fuksja90 pytanie od zawsze zadawane ale bez sensu że akurat w tym co ja byłam szpitalu było tylko pytaniem żeby w kartę wpisać i nikt już później na to nie patrzył. A jak ta dziewczyna mówiła oddziałowej że ma taki problem to ona jej na to "nie dziwię się ja też w szpitalu bym nie dała rady".[/QUOTE]
Co za kobieta, jak ktoś leży w szpitalu dłużej to co ma zrobić ?
Baranosia ciekawe neurolog ma podejście. -
Fuksja bez komentarza ją zostawię... Kiedyś byłam u niej prywatnie i to była pierwsza i ostatnia wizyta u tej Pani i dziś po latach spotkanie.
Ciekawa tylko jestem co mój ginekolog na jej pomysły. Wg niej 35tc to już dziecko w pełni rozwinęte i nic mu nie zaszkodzi. Zastrzyki zmniejszają krzepliwość krwi ale wg niej zdążę je wziąć i do porodu z krzepliwością będzie ok tylko hello ja mogę urodzić tak naprawdę w każdej chwili i co wtedy?