Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Olcia ja już po wizycie i na razie nie panikujemy
jak spadnie poniżej 100, to wtedy szpital....ja mam wizytę za 3 tyg i powtórkę morfologii i się zobaczy czy nadal spada... Poza tym gin mi powiedziała, że moja dawka 0,4 to jest profilaktyka (malutka), i nawet przy znieczuleniu większych problemów nie ma, więc tego się trzymam
Olcia..89 lubi tę wiadomość
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Jutro się dowiem. A i w tych wszysykich artykułach i paskach różnie podają. Nie wiadomo czy liczą tydzień skończony, czy nie. W wykresach belly średnia waga dla 35t5d to ok. 3 kg.
Nita, współczuję. Jeszcze tego brakowało, żebyś się stresowała, że sufit ci na głowę spadnie...
Tam gdsie wartości od 100 do 160 to tętno, a tam gdzie do 100 to skurcze. Skurcze liczą w procentach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 19:42
-
To nie wiem. Może każdy sprzęt inny. Bo przy 99 to chyba już byś parła! Ja przy 50 czułam mocne spięcie brzucha.
Laskę tu wewalili do mnie z bliźniakami i na obchodzie mówią że ma nieprawidłowe przepływy krwi do mózgu dzieci, dzieci są niedotlenione, na granicy przeżywalności. Pochód wychodzi, a ona że na fajkę idzie... co za idiotka... druga się jej pyta, jak ona chodzi i gdzie bo też pali a nie wie jak to zrobić tu... no po prostu szkoda słów! Takie to powinni sterylizować! Dobrze że mi tu w pokoju nie palą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 20:22
Martusiazabka, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Odgrzebałam usg syna
W 34+4 miał wagę 2334g, potem w 37+4 3100g urodził się w 40+1 z wagą 3288 więc ten pomiar z 37tyg był pewnie lekko zawyżony przez długie nogi
Wg mnie 2500 w 35tyg skończonym to taka norma dla średniaka czyli dla urodzonego w 40tyg ok 3500gIsia86, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Nie rozumiem czemu nie ma za to kar. Rząd chce zabronić aborcji dzieci ze śmiertelnymi wadami, które i tak umrą - bo każdy ma prawo do życia i tego prawa trzeba bronić. A czemu nie broni prawa do życia i zdrowia tych dzieci, których matki palą, piją itd, przecież to jest narażanie dziecka na utratę zdrowia i życia. I nie ma za to żadnych kar czy konsekwencji- nie pojęte. Mi to się nóż w kieszeni otwiera jak słyszę np o noworodku z promilami we krwi a matki nikt nie ukaże, ma prawo
Werix, Iva79 lubią tę wiadomość
-
"Duże" dziecko to tez pojęcie względne. Ze mnie jest kawał baby, a Baranosia to przy mnie kruszynka. Wiec poród identycznej wielkości dzieci to dla każdej z nas będzie pewnie zupełnie inne wyzwanie. U mnie podobno dziecko 3800 to będzie normalką ( przypomnę ze mój starszy syn wyrósł na chlopa 2 metry
Dobrawa, Isia86, Dotty84 lubią tę wiadomość
-
Werix wrote:
Laskę tu wewalili do mnie z bliźniakami i na obchodzie mówią że ma nieprawidłowe przepływy krwi do mózgu dzieci, dzieci są niedotlenione, na granicy przeżywalności. Pochód wychodzi, a ona że na fajkę idzie... co za idiotka... druga się jej pyta, jak ona chodzi i gdzie bo też pali a nie wie jak to zrobić tu... no po prostu szkoda słów! Takie to powinni sterylizować! Dobrze że mi tu w pokoju nie palą.
Masakra....co za (*********) eh
-
a ja ciągle w nastroju zakupowym tzn myslę o wyprawce
i tu dzięki polkosia za opinię o minky.
Takie to popularne,a takie badziewie.
Tu w NL minky w ogóle nie istnieje
Nie rozumiem w ogóle sensu tego 'kokonu' z linka Nity,
czemu to jest popularne i czemu takie drogie?Wszyscy w domu -
W jakimś programie o wychowaniu dzieci, widziałam jak w Anglii owijali noworodki ale po prostu w pieluszkę tetrową a potem kocyk i kładli do łóżeczka. Dla mnie to kolejny gadżet, bez którego można sobie poradzić. A tanie to nie jest. Można malucha obłożyć poduszką dla ciężarnych na upartego. A wogóle gdzieś słyszałam, że takie obkładanie dziecka ze wszystkich stron ochraniaczami, poduszkami itp. prowadzi do małej wentylacji powietrza w łóżeczku i może zwiększać zagrożenie śmiercią łóżeczkową.
BTW witam się w 37 tcWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 06:49
Madziula87, Dobrawa, Dotty84, Izieth, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Hej kochane:)
Jusci dziękuję za wiadomośćno to super:) a wstępnie Ci powiedziała, do kiedy powinnaś brać te zastrzyki? Czy do końca? są jakieś sposoby żeby poprawić te płytki:)?
Ja zaraz idę na wyniki,zobaczyć czy nadal ta krew w moczu:/
Baranosia ja byłam w 33,5 tyg i malutki ważył 2600 kg i ginekolog powiedział ze mieści się w normie ale będzie z tych "większych" dzieciaczków. Pokazywał mi wykres,ze punkt jest wyżej niż przeciętne dzieciątko:) ale najważniejsze, że zdrowo rosną maluszki i przybierają na wadze:)
Miłego dnia kochane:):*!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 07:12
Iva79, Isia86 lubią tę wiadomość
-
Dobrawa, ten kokon został stworzony do kładzenia w nim dziecka w łóżku mamy. Po to, żeby dziecko miało ciasno jak w brzuszku oraz żeby mama była spokojniejsza o to, że maluszka nie zgniecie podczas spania. No i na karmienie nie trzeba wychodzić z łóżka tylko kokon przystawić bliżej piersi i już. Tak pisały mamy, które użytkowały to, ale ja tylko piszę o tym Sleepyhead. Nie wiem jak z innymi.
Drogie to jest, fakt, bo z podobno dobrej firmy, a wtedy wiadomo, że płaci się już za markę. Są inne modele, tańsze, z innych firm.
Ja jednak zrezygnowałam z kupna, chociaż na początku bardzo chciałam. Mam kosz mojzesza, myślę że na początek to wystarczy. -
No generalnie gadzety gadzety gadzety
Na bobasach zarabia sie chyba najwiecej pieniedzy
Bo kazdy chetnie wydaje na nowonarodzone dziecko
Wszystko musi btc piekne nowe tak jak i to dziecko
Apropos spania z dzieckiem ja mam lozeczko dostawiane do lozka rodzicow i bardzo wygodne jest to rozwiazanie.Dagn_, Dotty84, polkosia lubią tę wiadomość
Wszyscy w domu