X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doświadczone mamuśki pierwsza liczba na ktg to tętno dziecka a druga to surcze czy też ruchy? Bo u mnie to mega skacze

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia ja już po wizycie i na razie nie panikujemy :) jak spadnie poniżej 100, to wtedy szpital....ja mam wizytę za 3 tyg i powtórkę morfologii i się zobaczy czy nadal spada... Poza tym gin mi powiedziała, że moja dawka 0,4 to jest profilaktyka (malutka), i nawet przy znieczuleniu większych problemów nie ma, więc tego się trzymam :)

Olcia..89 lubi tę wiadomość

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro się dowiem. A i w tych wszysykich artykułach i paskach różnie podają. Nie wiadomo czy liczą tydzień skończony, czy nie. W wykresach belly średnia waga dla 35t5d to ok. 3 kg.

Nita, współczuję. Jeszcze tego brakowało, żebyś się stresowała, że sufit ci na głowę spadnie...

Tam gdsie wartości od 100 do 160 to tętno, a tam gdzie do 100 to skurcze. Skurcze liczą w procentach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 19:42

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie to gdzie jest do 100 teraz nawet 99 było kilka razy ale wydaje mi się że skacze tak gdy akurat mały się rusza

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie wiem. Może każdy sprzęt inny. Bo przy 99 to chyba już byś parła! Ja przy 50 czułam mocne spięcie brzucha.

Laskę tu wewalili do mnie z bliźniakami i na obchodzie mówią że ma nieprawidłowe przepływy krwi do mózgu dzieci, dzieci są niedotlenione, na granicy przeżywalności. Pochód wychodzi, a ona że na fajkę idzie... co za idiotka... druga się jej pyta, jak ona chodzi i gdzie bo też pali a nie wie jak to zrobić tu... no po prostu szkoda słów! Takie to powinni sterylizować! Dobrze że mi tu w pokoju nie palą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 20:22

Martusiazabka, Iva79 lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ktg jest tętno dzidzi,twoje no i skurcze, ja przy 40 ich nie czułam.

Werix to chyba norma,bo wczoraj laska przed szkołą rodzenia też fajczyła jeden za drugim

tb738ribfs156aj0.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odgrzebałam usg syna
    W 34+4 miał wagę 2334g, potem w 37+4 3100g urodził się w 40+1 z wagą 3288 więc ten pomiar z 37tyg był pewnie lekko zawyżony przez długie nogi
    Wg mnie 2500 w 35tyg skończonym to taka norma dla średniaka czyli dla urodzonego w 40tyg ok 3500g

Isia86, Iva79 lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem czemu nie ma za to kar. Rząd chce zabronić aborcji dzieci ze śmiertelnymi wadami, które i tak umrą - bo każdy ma prawo do życia i tego prawa trzeba bronić. A czemu nie broni prawa do życia i zdrowia tych dzieci, których matki palą, piją itd, przecież to jest narażanie dziecka na utratę zdrowia i życia. I nie ma za to żadnych kar czy konsekwencji- nie pojęte. Mi to się nóż w kieszeni otwiera jak słyszę np o noworodku z promilami we krwi a matki nikt nie ukaże, ma prawo

Werix, Iva79 lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za baby bez mózgu, idiotki :/

82doroeqdnooy9dr.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie myślą o dzieciach tylko o sobie.

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Mój syn waży 2,860kg! Aż Pani dr oczy wywaliła ;) czyli mój lekarz prowadzący się nie mylił że to będzie kawał chłopa :D
    Wow! Hania urodziła się z wagą 2900 w 37+5 :)
    Kawał synka :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Duże" dziecko to tez pojęcie względne. Ze mnie jest kawał baby, a Baranosia to przy mnie kruszynka. Wiec poród identycznej wielkości dzieci to dla każdej z nas będzie pewnie zupełnie inne wyzwanie. U mnie podobno dziecko 3800 to będzie normalką ( przypomnę ze mój starszy syn wyrósł na chlopa 2 metry

Dobrawa, Isia86, Dotty84 lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ucięło posta

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla Baranosi to będzie klocek xxl do wypchnięcia. Ale nie martw się kochana, nawet drobne kobietki posiadają niesamowite pokłady siły i potrafią góry przenosić

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:

Laskę tu wewalili do mnie z bliźniakami i na obchodzie mówią że ma nieprawidłowe przepływy krwi do mózgu dzieci, dzieci są niedotlenione, na granicy przeżywalności. Pochód wychodzi, a ona że na fajkę idzie... co za idiotka... druga się jej pyta, jak ona chodzi i gdzie bo też pali a nie wie jak to zrobić tu... no po prostu szkoda słów! Takie to powinni sterylizować! Dobrze że mi tu w pokoju nie palą.

Masakra....co za (*********) eh
    0080.gif

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ciągle w nastroju zakupowym tzn myslę o wyprawce
    i tu dzięki polkosia za opinię o minky.
    Takie to popularne,a takie badziewie.
    Tu w NL minky w ogóle nie istnieje ;)

Nie rozumiem w ogóle sensu tego 'kokonu' z linka Nity,
    czemu to jest popularne i czemu takie drogie?

Wszyscy w domu :)
  • Werix Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jakimś programie o wychowaniu dzieci, widziałam jak w Anglii owijali noworodki ale po prostu w pieluszkę tetrową a potem kocyk i kładli do łóżeczka. Dla mnie to kolejny gadżet, bez którego można sobie poradzić. A tanie to nie jest. Można malucha obłożyć poduszką dla ciężarnych na upartego. A wogóle gdzieś słyszałam, że takie obkładanie dziecka ze wszystkich stron ochraniaczami, poduszkami itp. prowadzi do małej wentylacji powietrza w łóżeczku i może zwiększać zagrożenie śmiercią łóżeczkową.

BTW witam się w 37 tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 06:49

Madziula87, Dobrawa, Dotty84, Izieth, Martusiazabka lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane:)

Jusci dziękuję za wiadomość:):) no to super:) a wstępnie Ci powiedziała, do kiedy powinnaś brać te zastrzyki? Czy do końca? są jakieś sposoby żeby poprawić te płytki:)?

Ja zaraz idę na wyniki,zobaczyć czy nadal ta krew w moczu:/

Baranosia ja byłam w 33,5 tyg i malutki ważył 2600 kg i ginekolog powiedział ze mieści się w normie ale będzie z tych "większych" dzieciaczków. Pokazywał mi wykres,ze punkt jest wyżej niż przeciętne dzieciątko:) ale najważniejsze, że zdrowo rosną maluszki i przybierają na wadze:)

Miłego dnia kochane:):*!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 07:12

Iva79, Isia86 lubią tę wiadomość

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • Nita Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa, ten kokon został stworzony do kładzenia w nim dziecka w łóżku mamy. Po to, żeby dziecko miało ciasno jak w brzuszku oraz żeby mama była spokojniejsza o to, że maluszka nie zgniecie podczas spania. No i na karmienie nie trzeba wychodzić z łóżka tylko kokon przystawić bliżej piersi i już. Tak pisały mamy, które użytkowały to, ale ja tylko piszę o tym Sleepyhead. Nie wiem jak z innymi.
    Drogie to jest, fakt, bo z podobno dobrej firmy, a wtedy wiadomo, że płaci się już za markę. Są inne modele, tańsze, z innych firm.
    Ja jednak zrezygnowałam z kupna, chociaż na początku bardzo chciałam. Mam kosz mojzesza, myślę że na początek to wystarczy.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No generalnie gadzety gadzety gadzety
    Na bobasach zarabia sie chyba najwiecej pieniedzy
    Bo kazdy chetnie wydaje na nowonarodzone dziecko
    Wszystko musi btc piekne nowe tak jak i to dziecko

Apropos spania z dzieckiem ja mam lozeczko dostawiane do lozka rodzicow i bardzo wygodne jest to rozwiazanie.

Dagn_, Dotty84, polkosia lubią tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
‹‹ 904 905 906 907 908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ