X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te lęki to chyba normalne,ja na pocieszenie Wam powiem,że jak córcia ma spokojniejszy dzień i prawie nie kopie to zapominam, że w ogole mam dziecko w brzuchu :D pomimo że został miesiąc do końca do mnie to nie zawsze wszystko dociera ;)

Kokardka mam to samo, też gębą zamknieta przez cały dzień i nie ma się do kogo odezwać,ta bezczynność mnie już dawno wykonczyla,ale już bliżej niż dalej i już niedługo nie będę wiedziała w co ręce włożyć ;)

A z efektów nudy wrzucam fotkę ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/814930b22161.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 12:51

Krakuska, Martusiazabka, Werix, Izieth, Iva79 lubią tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo seriali, oglądacie jakieś? Ja teraz przerabiam House of Cards, Detektywa, Westworld i dla odreagowania (nie wiem czego, tak tylko wszystkim powtarzam :D) Na Wspólnej ;D

Naprawdę pomaga oderwać myśli od nieuchronnego porodu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 12:56

Dagn_ lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak tak ja nie lubię bezczynności, nienawidzę wręcz, ale co gorsza nie lubię też sprzątać :D także stagnacja w ogarniającym mnie bajzlu oto i ja, właśnie umyłam naczynia i padam na pysk. Jak dobrze, że w domu będzie zmywarka :P My też nie zdążymy się do porodu przeprowadzić no ale trudno, a co do warunków Werix ja takie u teściów miałam, grzyb, zimno pokój w piwnicy, masakra, dobrze, że się 3 lata temu zaraz po ślubie do mieszkania w bloku wyprowadziliśmy. Tu chociaż mam pewność ciepła , zawsze ciepłej wody i jako tako ciszy i spokoju. Najcudowniejsze jest to, że mogę sobie nago latać po całym mieszkaniu :P

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądam turecki tasiemiec na tvp2 Tylko z Tobą, jest tak głupi, że aż mnie wciągnął :P

Krakuska lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/4ddc81aa086f.jpg.html
    to moj brzuszek. Dzisiaj ide znowu na ktg bo dzidzius sie nalo rusza i wychodzi tak jakby oscylacja zawezona
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ddc81aa086f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 13:10

Izieth, Madziula87, Iva79 lubią tę wiadomość

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    O fuck przecież wczoraj rano dopiero pisała o rozwarciu na palec i że nic nie czuła a tu już urodziła? Ale ekspres normalnie jej zazdroszczę!

Nulka nie ma żartów prasuję dziś i ja resztę i zaczynam pakowanie! A jeśli chodzi o kosmetyki, suszarkę i takie inne pierdoły których używam na co dzień to pakujecie je w ostatniej chwili czy macie jakieś zapasowe spakowane?

Suszarkę? Serio? :P Ja nie miałam, nigdy bym na to nie wpadła. Żadna z dziewczyn, które ze mną były, też nie suszyła suszarką.

Isia86 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Ogólnie to mam dziś schizę że mały mi się przekręcił. Mam nadzieję że na tym etapie i przy jego wymiarach to niemożliwe

Myślę, że teraz to byłoby nieprzyjemne uczucie. Tyśka 2x fiknęła po 34 tc i wiedziałam dokładnie kiedy.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kośka, gratulacje i czekamy na info i zdjęcia ;)

Ja torbę miałam spakowaną, ale zaliczyła wypadek i musiałam zamówić nową, która będzie dopiero w piątek ;) A ubranek to połowy jeszcze nawet nie uprałam :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Suszarkę? Serio? :P Ja nie miałam, nigdy bym na to nie wpadła. Żadna z dziewczyn, które ze mną były, też nie suszyła suszarką.
    Za każdym razem jak idę do szpitala biorę suszarkę jakoś nie wyobrażam sobie latać z mokrą głową ;)

Dotty84 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska, ja oglądam, co się da ;) Jak Eryk się urodził, to potrafił być bardzo nieodkładalny i wtedy zaczęłam tak na potęgę oglądać różne seriale. Kryminały, obyczajówki, historyczne... no praktycznie wszystko poza sci-fi :D

Z Westworld ciii ;) To jeden z tych nielicznych, co oglądamy razem z M, czekamy, aż wyjdzie cały sezon i potem w kilka wieczorów obejrzymy :)
    Właśnie szukam czegoś na te dwa tygodnie na wieczory dla siebie :D Aż żałuję, że tyle fajnych produkcji mam już obejrzanych.
    W ciąży z Erykiem, na samej końcówce, oglądałam od początku "Grey's anatomy", to może znów sobie zrobię powtórkę czegoś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 13:45

Krakuska lubi tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    Apropo seriali, oglądacie jakieś? Ja teraz przerabiam House of Cards, Detektywa, Westworld i dla odreagowania (nie wiem czego, tak tylko wszystkim powtarzam :D) Na Wspólnej ;D

Naprawdę pomaga oderwać myśli od nieuchronnego porodu :P

Uważaj, my oglądaliśmy własnie odcinek za odcinkiem "House of Cards" wieczorem 11 listopada 2014, gdy zaczęły się skurcze :P I już nie przeszły aż do 22:25 12 listopada, kiedy to na świat przyszła Hania

Oglądałaś "Homeland"? Najlepszy serial na świecie!

Dagn_, Krakuska lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też oglądamy Westworld - całkiem spoko serial. Poza tym Belfra z Maćkiem Stuhrem, no i na TVN oglądam Azja Express i Ślub od Pierwszego Wejrzenia - niezłe jaja :D

Osobom lubiącym sci-fi polecam też miniserial z tego roku Stranger Things - MEGA! Na filmwebie ma ocenę 8,4/10 (rzadko się zdarzają wyższe oceny). Jak się skończył to nie mogliśmy sobie znaleźć miejsca ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten Underwood to ma potencjał... ;) porody wywoływać.

Na mnie 15 lutego 2012 tak zadziałał "Rome".
    Zgadzam się co do "Homeland" :)

Jak ktoś lubi polityczne klimaty, to polecam duński "Borgen", u nas chyba jako "Rząd" leciało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 14:06

Dotty84 lubi tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara, my też imienia jeszcze nie mamy wybranego. Jest dosłownie kilka opcji, może ze trzy lub cztery, ale nic konkretnego, a i te opcje nie są jakieś wow. Staraliśmy się o dziecko 3 lata. Martusia 6 lat starań, także to nie tak, że my z wpadki i imienia nie mamy. Czasem robi się taki kalafior w ciąży, że nie idzie się skupić, a my z mężem jesteśmy wyjątkowo niezgodni co do imienia dla chłopaka. Dla dziewczynki było wybrane już długo przed. Ale jest chłopak, więc trzeba kombinować. Mojemu mężowi dosłownie każde imię, które propnuję się z czymś kojarzy, a z kolei jego propozycje zupełnie mi się nie podobają.
    I tak to jest ;)

Evelina, ja kupowałam muślinowe z Babies R Us ale takie sobie są. Dość cienkie, liche. Czuję, że się zaczną rwać po kilku praniach.
    Fajne są z Ikei. Duże i materiał grubszy, bardziej miękki. Ale w paczce są tylko dwie, także trochę trzeba kupić.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:

Powinnaś zobaczyć mnie jak wyglądam jak nie ułożę włosów na szczotce + suszarka :D Bez suszarki się nie ruszam!
    Ja tym razem też zamierzam do porodu się umalowąć (oczywiście delikatnie, podkład, rzęsy (kreski i brwi mam permanentne) - bo jak czuję się dobrze ze sobą to dodaje mi więcej sił. Nie umiałabym inaczej...Dlatego też nie założę starego T-shirtu, tylko koszulkę - bo wiem, że nie czułabym się dobrze (nawet jeśli to zakończy jej żywot).
    Tak samo po porodzie - włosy, lekki make-up to podstawa (nawet po ciężkiej nocy) inaczej nie zaczynam dnia :P
    W domu zresztą to samo, nawet jak jestem sama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 14:10

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, tu macie mój bęben ;-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e7f052abb76.jpg

Madziula87, Izieth, Isia86, polkosia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita fakt ikea! Wybiore sie moze jakos w przyszłym tygodniu :) I tak planowo mialam jechac po krzesła :)

Z imieniem u nas podobnie, Gabriela przeforsowałam ja, w sumie dzieciom też się podoba natomiast mąż po prostu przystał kilka dni temu na to imię bo już mu się osłuchało, ale zachwycoany nie był. Dla córek sam wybierał a jak okazało się, że tym razem chłopiec to był mega zonk ;)

Miałam dziś leżeć żeby nie prowokować skurczy, mąż specjalnie nawet dziewczynom ciuchy naszykował do szkoły, żebym nie musiała z rana latać. A ja od rana z nudy już dwa prania śmignęłam, naszykowałam drugie danie i gotuje zupe. W miedzyczasie poskładałam leża, chuśtawkę i kosz po praniu. Takie to dziś mi leżenie wychodzi ;)

Z seriali kocham miłością wielką kości od lat oglądam już wielu każdy nowy sezon. I lubie wracac do Housa odpowiada mi bardzo ta forma dowcipu, i ogólnie mocno się wpisuje w mój charakter ;) dość ciężki, nie powiem ;)

Dagn_ lubi tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn to wcale nie bęben ;)

Dobra trzeba się iść kąpać i ogarniać do lekarza. Oczywiście moja rodzinka nie pozwala mi jechać samej więc mama jedzie ze mną no nic jakoś to przeżyję ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35+0 :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e38e797de722.jpg

Madziula87, Izieth, Isia86, Werix, Olcia..89, Martusiazabka lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne brzuszki macie a Ty Dotty masz ładny outfit ;) skąd ta tunika/sukienka? W ogóle bardzo przypominasz mi na tej fotce żonę Adama Małysza :)

Evelina, a Ty urodziłaś swoje dzieci w UK? Możesz podzielić się wrażeniami z porodówki? To moja pierwsza ciąża, więc nie wiem jak z opieką po porodzie. Jak długo byłaś w szpitalu po porodzie? Mi mówiono, że mogą mnie wypisać nawet 6 godzin po porodzie, jeśli wszystko będzie ok i trochę mnie to przeraża. Wolałabym trochę dłużej posiedzieć, upewnić się, że z maluchem wszystko ok, a nie po 6 godzinach już jechać do domu...

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

‹‹ 959 960 961 962 963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ