WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska gratuluję :) Pozazdrościć takiego szybkiego porodu :)

Koska 88 lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fuck przecież wczoraj rano dopiero pisała o rozwarciu na palec i że nic nie czuła a tu już urodziła? Ale ekspres normalnie jej zazdroszczę!

Nulka nie ma żartów prasuję dziś i ja resztę i zaczynam pakowanie! A jeśli chodzi o kosmetyki, suszarkę i takie inne pierdoły których używam na co dzień to pakujecie je w ostatniej chwili czy macie jakieś zapasowe spakowane?

Nulka lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska, graruluję! :) w wolnej chwili podziel się wspomnieniami ;)

Kurde, ja też rozwarcie na 1 palec, ale mi mówili że szyjka skrócona o 50%, a Twoja była już całkowicie, więc jest dla mnie szansa, że jeszcze trochę pochodzę ;) oby!

Martusiazabka, Koska 88 lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek wstaje, a tu takie wieści :D Gratulacje, Kośka ^^ <3

Baranosia, ja się w weekend wybieram do Rossmana po jakieś miniaturki kosmetyków. Suszarkę i inne cięższe rzeczy to zakładam, że mąż mi przywiezie, jak już będą potrzebne, żeby też ta torba nie była zapakowana po brzegi i dało się szybko znaleźć to, co najpotrzebniejsze po samym rozwiązaniu :)

I dowiedziałam się, że nie może się nic zacząć wcześniej, bo mojego męża prawie cały przyszły tydzień nie ma ;) Tak więc leżę, chilluję się z płatkami czekoladowymi i głaszczę dziecię, żeby jeszcze trochę posiedziało i przybierało na wadze.

Miłego dnia wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 08:53

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarke, krem do twarzy i jaska pakuje w biegu wychodzac :p

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O miniaturki z rossmana dzięki Dagn nie pomyślałam o tym :)
    A suszarka fakt na początku potrzebna nie będzie mąż dowiezie potem.
    Ja też muszę jeszcze czekać mąż z poligonu wraca dopiero pod koniec przyszłego tygodnia ;)

Wodę wrzucacie i coś do jedzenia?

Dziś mam wizytę o 16:30 i aż stresa mam :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska gratuluję :) i zazdroszczę, że tak szybko poszło ;)

Baranosia ja w rossmannie kupiłam sobie takie pojemniki, które możesz na pokład samolotu zabrać i przelałam kosmetyki. Wolalam tak niż miniaturki kosmetyków, bo są trochę większe i mają wygodną pompkę. A też nie wszystkie kosmetyki, których używam są miniaturkami. Co do witamin to podobno feminion 2 można brać po urodzeniu, nie tylko zestaw witamin, ale i kwasy dha.

Dziewczyny slyszałyscie o wodzie kokosowej? Ja piję codziennie 500ml i wczoraj odebrałam wyniki badań krwi, które mam bardzo dobre. Ja cały czas leżę i raczej nie jadam za zdrowo. Pisała chyba Nita, że ma problem z żelazem, polecam bo warto. Smak nie jest rewelacja, ale można wypić. Jakby ktoś był zainteresowany mogę wkleić zdjęcie tej wody co ja piję.

Nita, Koska 88 lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O chiara te pojemniki to jeszcze lepsze rozwiązanie muszę popatrzeć u siebie w Rossmanie :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska gratulacje! :)

Ach jak mi sie marzy taki ekspres poród... :)

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też! Tylko żeby zdążyła dojechać do szpitala :D

Isia86 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, razem z Koska88 pisalysmy o rozwarciu a ona jyz w expresowym tempie sie rozpakowala. Ja nadal wyczekuje

Martusiazabka lubi tę wiadomość

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska gratulacje! :*

baranosia, ja też dzisiaj wizytuje i też zaczynam mieć stresa, jak tak czytam co tu się dzieje :D No nic, oby mnie to zmobilizowało do spakowania w końcu tej torby, bo zapewne się okaże, że jeszcze mnóstwa rzeczy nie mam :P

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska ja też oczywiście gratuluję no i w szoku jestem, że tak szybko poszło. Zazdroszczę <3
    W wolnej chwili opisz nam wszystko co i jak :)

Baranosia, Ty jeszcze się nie szykuj ;) Twój mąż musi najpierw wrócić haha :P

Chiara, dzięki za podpowiedź o wodzie kokosowej. Spróbuję i ja. Tak, to u mnie wyszła anemia. Dziś biorę pierwszą dawkę tabletki z żelazem. Boję się, bo zazwyczaj po żelazie mam nudności, także taka woda byłaby dla mnie lepszym rozwiązaniem.

Ja jeszcze wczoraj byłam dokupić ostatnie drobnostki do torby. Dwie koszule do szpitala w ciemnym kolorze, rozmiar XL :D nowe kapcie, skarpetki, miniaturki kosmetyków (kurde, te miniaturki są droższe niż zwykłe kosmetyki!), aspirator i krople do noska dla dziecka. Ledwo chodzę, tak spojenie boli. Każdy się już na mnie gapi na ulicy :( A, no jeszcze weszłam do Marks & spencer i kupiłam zestaw spioszków, choć już nie potrzebuję, bo mam aż za dużo, ale takie piękne były, mięciutkie, dobrej jakości bawełna, że nie mogłam się powstrzymać.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kośka, gratulacje!! :))

Ja zrobiłam sobie listę rzeczy, ktore jeszcze teraz potrzebuję, a które wrzucam do torby na ekspresie, jak sie zacznie. Parę kosmetyków, telefon, aparat, ładowarki, tablet, DOKUMENTY :) przygotowałam sobie piękna teczkę z posegregowanymi badaniami :)

Do dokupienia jeszcze woda i chyba tyle. Z jedzeniem to nie wiem, moze jakieś batony zbozowe. Spoko, dziewczyny, nie jedziemy na Saharę! :P na pewno wszystko mozna dokupić przy szpitalu.

Dziwne to uczucie, wiedzieć ze moze sie zacząć w każdej chwili, albo możemy sie jeszcze bujać z tymi torbami przez kilka tygodni :P

Isia86, Martusiazabka, Koska 88 lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita czekam ja czekam na męża jakoś wolę żeby on mnie wiózł niż np teściowa ;) jako że moja mama jest tydzień po zabiegu to nie może prowadzić więc pod Tel do 15 jest teściowa, a po 15 siostra męża ;)

No właśnie oblukałam na necie miniaturki w Rossmannie i te pojemniki to lepsze rozwiązanie. Po 1 kosztują 2zł a po 2 wlewam to co mam i używam bo nie wszystko występuje w wersji mini

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do snów, to ja melduję, że śniło mi się, że z mężem organizowaliśmy kuchnię, jakieś pudełka plastikowe czy coś i nagle na ścianie pojawiły się mocne plamy ze zgnilizną, a potem zaczęły po tym chodzić okropne robale. Także ten... :D

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek2 a jak tam u Ciebie sytuacja? Coś nam zamilkłaś.

Chiara ja tez mam niedobory żelaza. Tez sprobuje tej wody kokosowej, bo nawet ją widzialam w sklepie pod blokiem :)

• Izieth Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska, gratulacje!!! :)
    Matko, dopiero połowa listopada, a tu już zaczynacie jedna po drugiej się rozpakowywać. Ja chcę doczekać grudnia :)

Pojemniczki są lepsze, niż miniaturki, bo tańsze :) Z miniaturek mam pastę do zębów i piankę do włosów, resztę przelewam w pojemniczki, a mam ich mnóstwo, bo zdarzało mi się kupić mini kosmetyki i zostawiałam sobie puste opakowania - bardzo się przydają na krótsze wyjazdy :)

Ja muszę jedzenie dopakować, wodę i ten nieszczęsny stanik do karmienia jeszcze przeprać, bo ciągle o nim zapominam.

Wczoraj przyszła paczka z Gemini i chyba już wszystko mam :) Kupiłam na wszelki wypadek osłonki silikonowe na piersi i okazało się, że rozmiar S nie odnosi się do piersi, tylko do brodawek ;) Na szczęście nie kosztowały dużo, ale kolejne kupię dopiero, jeśli faktycznie okażą się potrzebne i już przynajmniej wiem jaki rozmiar ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    O miniaturki z rossmana dzięki Dagn nie pomyślałam o tym :)
    A suszarka fakt na początku potrzebna nie będzie mąż dowiezie potem.
    Ja też muszę jeszcze czekać mąż z poligonu wraca dopiero pod koniec przyszłego tygodnia ;)

Wodę wrzucacie i coś do jedzenia?

Dziś mam wizytę o 16:30 i aż stresa mam :D
    Ja biorę sok z białych winogron, wodę i biszkopty - a na szybko dorzucę jeszcze potem jakiś serek homo.

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam kiedyś wodę kokosową, bo była w promocji, a że uwielbiam wszystko co kokosowe, to stwierdziłam, że będzie super... Nie byłam w stanie jej wypić, masakra jakie to jest niedobre, nie jestem w stanie na to patrzeć, okropne, jak sobie przypomnę ten smak... :P

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ