X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska, super że tak świetnie wam idzie :) Wrzuć zdjęcie, jak będziesz mogła :)

Polkosia, dzięki za słowa zrozumienia, nie każdy rozumie aż taką troskę o zwierzaki :) To mój pierwszy piesek i nie byłam świadoma jak ważna jest sterylizacja w wieku szczenięcym. Piesek należy do małych, waży niecałe 8kg, poza tym szybko zauważyliśmy guzki i zostały wycięte całe pakiety mleczne z zapasem zdrowej tkanki, więc jest duża szansa, że będzie dobrze :) Już raz wygrała z rakiem, liczę na to, że i tym razem się uda :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie my tez jakies pare miesiecy temu wykastrowalismy naszego zwierzaka. Co prawda on nie jest w domu tylko w kojcu ale czesto go puszczamy. Nawet sam weterynarz nam powiedzial ze kastracja ma wlasnie ten plus ze zwierzak nie zachoruje na raka. Za to strasznie mu przybylo energi.

j36regz209hdv9cb.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Noc przespana, szok szok szok. Chociaz troche plecy bola bo wiekszosc czasu spie na nich.
    W ramach leczenia dola pt "czemu on nie wychodzi" planuje zakupic dzis skladniki i robic pierniczki. Zastanawiam sie tylko czy od razu ozdabiac czy pozniej bo w zyciu nie ozdabialam xD

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze maluje oczy dokoola czarna kreska plus tusz i moge wychodzic. Raz pojechalam di szpitala rozmazana jak miakam twardnienia i bol brzucha. Bedac w szpitalu tez zawsze mialam pomalowane oczy. Nie rozumiem czemu nie mialabym tego nie robic i zle sie czuc. W pierwszy dzien tylko tam sie nie pomalowalam bo bylam tak spanikowana pod dwoma kroplowkami, ale zle sie czulam i od razu przy okazji sie pomalowakam. Suszarki tez uzywam bo mam grzywke i suszac na szczotce po prostu sue uklada dobrze i do szpirala tez zamierzam wziac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 07:04

Dotty84 lubi tę wiadomość

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi spisz na plecach??? Matko, ja na plecach nie mogę 2 minut wytrzymać bo zaraz mnie wszystko ciągnie, gniecie i brzuch się napina. A ostatnimi czasy w tej pozycji mam najwięcej skurczy. A że raczej wolę tego unikać to na plecach nie leżę wcale. Zazdroszczę że Ty możesz. Mnie juz boli i jeden i drugi bok. Najchętniej bym się przekręciła na brzuch. Od biedy właśnie na plecach trochę pospała.. Byle nie na boku :-/

Izieth, przykro mi z powodu pieska. Ale... Póki jest nadzieja to jej nie trać! Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze! :-)

Wogole to dzień dobry wszystkim. U mnie od rana różowy śluz. Zwaruje chyba. Brzuch mi się w nocy napinał. Skurcze miałam raptem ze 2. Lekarz mówił żeby przyjść dzisiaj do niego na kontrol, poza kolejką. Zastanawiam się jak to jest z tymi skurczami. Może ja ich poprostu nie czuje?? To moja pierwsza ciąża i nigdy nie miałam Ktg. Może poprostu one są a ja o tym nie wiem? Kurcze, pójdę dziś do niego i niech mi powie co mam robić. Czy panikować. Ech... Raczej już nie zasnę... :-(

Werix, a u Ciebie powtarzały się jeszcze plamienia? Albo miałaś takie różowe upławy jeszcze później?

oar8skjo4squlk4t.png

Izieth lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi ja najpierw daję parę dni pierniczkom aby zmiękny i dopiero dekoruję.

Izieth rozumiem Cię, też głeboko przeżyłam smierć swojego pupila, to już 4 lata,a mi nadal z tego powodu źle :(

Koska cudnie, że Ci tak szybko poszło :) Trzymajcie się cieplutko.

Ja pół nocy nie przespałam, tak mnie bolał brzuch i się napinał, ale teraz poki co jest już lepiej,leżę w łóżku i zajadam się pierniczkiem na lepszy dzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 07:14

tb738ribfs156aj0.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska, ale super, że tak szybko Ci poszło i że mała jest spokojna. Kiedy wychodzicie do domu? Jak się czujesz? Rodziłaś naturalnie, nacięli Cię? Buziaki i odpoczywajcie. Fajnie, że masz to już za sobą :)

U mnie cała noc przespana, to jest jakiś szok!!!

Izieth, ja Cię rozumiem doskonale, bo od zawsze miałam psy. To są moi najlepsi przyjaciele, kocham psy bardziej od ludzi. Nie znam się na kastracji, tym bardziej suni, bo zawsze miałam chłopaczków. 10 lat to jeszcze nie aż tak stary piesek, wierzę, że biedulka da radę. Podstawa to znaleźć dobrego weterynarza, z sercem i ogromną wiedzą, a nie takiego łasego na kasę. Ja niestety straciłam ukochanego psa rok temu w lipcu. Przyczyny do dzisiaj nie znamy, to się stało po prostu z dnia na dzień, a weterynarz zupełnie zignorowała symptomy, wymioty czarną krwią, nawet przestała odbierać telefon po godzinach pracy. Parę tygodni dochodziłam do siebie po jego śmierci.
    Także trzymam kciuki, znajdź najlepszego weterynarza w okolicy. Oby maleństwo wyzdrowiało <3

Izieth lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Aż sama bym chętnie loda zjadła, hyh ;) Ale jak nałożę sobie, to mi od razu Eryk zeżre :P
    Dziecię mnie przed chwilą rozczuliło. Powiedział "śnił mi się braciszek, że był tu z nami, leżał w swoim błękitnym wózeczku" <3

Miłego dnia :D

Btw, o szczepionki, włączanie tv i podawanie słodyczy dzieciom już się żarłyście, bo nie pamiętam ;)? Jak nie, to wszystko przed nami :D
    To tak jeszcze w kwestii wczorajszej chemii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 07:31

Dobrawa, Nita lubią tę wiadomość

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, jak leze na bokach to mnie nogi bola jakby ktos je wrzatkiem polewal... na plecach spie poki nie lapie mnie zgaga lub odruch wymiotny (wiec staram sie nie jesc przed snem) lub wciaz na w pol brzuchu, czyli koldra w rulon opieram na nia ciezar ciala i brzuch w dziure :D
    O dziwo, dostalam skurczu. Czuje ze jesli uda mi sie sn to sie zesram z bolu skoro pojedynczy skurcz mnie zwija...

Martusiazabka lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,jakie macie terminy "suwaczkowe" - ostatnia @ czy usg połówkowe?bo u mnie jest różnica 6 dni -22 i 28 grudnia,a prawie tydzień to nie tak mało:-P W końcu niedlugo trzeba będzie się spakować:-)

17u920mmtaho5gy9.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_31 wrote:
    Dziewczyny,jakie macie terminy "suwaczkowe" - ostatnia @ czy usg połówkowe?bo u mnie jest różnica 6 dni -22 i 28 grudnia,a prawie tydzień to nie tak mało:-P W końcu niedlugo trzeba będzie się spakować:-)
    Ja mam suwaczek według ostatniej @. Termin porodu 15 grudzień. Według usg jestem +3 dni i termin 12 grudnia :) Także ja się "odmładzam" o te 3 dni hehe ;)

Maggie_31 lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• chiara Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu wczoraj było gorąco :) ja w tym czasie z mężem oglądałem The walking dead :) musimy skończyć przed narodzeniem Młodej :p i tak wczoraj do mnie doszło, że właściwie za niecałe trzy tygodnie ona może być już z nami:)
    Dzisiaj mi się śniła, była urocza. Rozmarzyłam się :)
    Polkosia tu kiedyś podawalaś namiary na dziewczynę z fb, która robiła koszyczki z włóczki nie umiem znaleźć podasz raz jeszcze? Kupiłam na próbę muślinowe pieluchy i teraz bardzo żałuję że tyle zwykłej tetry kupiłam :(
    Dziewczyny ile macie kucyków dla dzieci? Bo ja mam jeden minky, jeden zwykły i jeden zrobiony z włóczki. Zastanawiam się czy choćby jeszcze jednego nie kupić?

Dagn_, Izieth lubią tę wiadomość

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadam zaraz na ktg
    Co za barbarzyńska godzina do wstania :/ następne poproszę na późniejszą

82doroeqdnooy9dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara wrote:
    Dziewczyny ile macie kucyków dla dzieci? Bo ja mam jeden minky, jeden zwykły i jeden zrobiony z włóczki. Zastanawiam się czy choćby jeszcze jednego nie kupić?

Kucyków jest 6: Fluttershy, Twilight Sparkle, Rarity, Applejack, Rainbow Dash i Pinkie Pie ;) masz córkę, naucz się :D!
    Pardon, nie mogłam się powstrzymać ^^

Mam jeden kocyk, taki z Lidla z Disneyątkami, jeszcze po Eryku ;) Minky nie kupowałam, bo Polkosia zabrzmiała bardzo przekonująco ze swoją opinią, że przez 2-3 prania spoko, a potem już masakra. Przyjaciółka, która zawodowo zajmuje się szyciem, potwierdziła zresztą tę opinię.
    Myślę, że Ci te 3 wystarczą :)
    Jeśli się boisz o ulewanie czy coś, to za każdym razem rób kołnierzyk ze zwykłej pieluchy tetrowej białej, to choć trochę zabezpieczy ;)

Ten spin-off "Fear the Walking Dead" też planujecie oglądać?
    Akurat ten serial mi kompletnie nie podszedł, dlatego Ci nie powiem, kiedy się akcja tego drugiego serialu zaczyna, ale ogólnie ludzie chwalą :)

Maggie, ja mam suwaczek do 40+0, czyli do terminu z USG, ale też mam małą różnicę między OM i USG ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 08:09

Izieth lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

To tak... malować się zamierzam przed i po po porodzie :P taki nawyk jak mycie zębów rano, jeden może cały dzień przechodzić bez a innemu nie da :P

Izieth trzymaj kciuki za twoją sunie <3 ja od zawsze mam psy, a teraz szczeniaka 5 miesięcznego, goldenka, no na kazdym kroku się martwię jakby była dzieckiem :P co do kastracji to za szczeniaka bym nie polecana bo piesek musi się rozwinąć i odpowiednie hormonki muszą zadziałać żeby piesek się zmienił (śmierć, mózg, dojrzałość itd) więc jak dla mnie to dopiero 1,5 roku pieski.

Aaaaaaa i mój pierwszy dzień w domu!!!! Yupiiii :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 08:13

Izieth, Dotty84 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i gratulacje Koska :) zdrówka dla was!
    Zazdraszczam tego szybkiego porodu :P

l22ndf9her11uere.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i 37 tydzień skończony :) jeszcze dwa i mogę rodzić :)

Werix, Madziula87, MoBo, polkosia, RedLady, Martusiazabka lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Werix Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, od kiedy biorę te globulki to sporadycznie mam plamienia brązowe, ale to tylko rano jak ta globulka ze mnie wypływa. Tak to cisza.

Ja też zazdroszczę szybkiego porodu! Ciekawe od czego to zależy... Wyślij nam Koska trochę porodowej energii :p

Co do zwierząt, usypiałam dwa moje koty i uwierzcie, że to był horror. Wszystko uprzedzone długim leczeniem. Pierwszego w wieku 13 lat i miałam go od 4 roku życia. Wiem co to za ból martwić się o zwierzaka i nikomu tego nie życzę. Trzymam kciuki za pieska.

17u9ha00otchcgqb.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska super wiesci :)

Kocykow mam kilka roznych cienkie i grubsze, tetre mama dowiezie mi z Pl. Tutaj jakas taka srednia jest mocno.

Suwaki mam gorny na tp z OM natomiasst dolny odlicza dni do planowego cc.

Bardzo jestem zmeczona. Koszmarnie. Ledwie patrze na oczy.

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kto kupuje kamerkę? Albo babyphone?
    Zastanawiam się czy warto. Koleżanka poleca nuk Eco control. A wy co robicie?

l22ndf9her11uere.png
‹‹ 965 966 967 968 969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ