Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobra miałam spać do 9 ale 8.30 też może być
Koska cudne wieści :* ja to dalej nie mogę wyjść z podziwu że pisałam z Tobą a za kilka h laski piszą że Ty już urodziłaśjak z imieniem w końcu bo dobrze pamiętam że były "wojny" o zbyt długie imię z teściową?
Ja mam dwa kocyki. Oba 75x100 za 19,99zł z Pepco. Minky miałam i odesłałam.
Witam się w 37tcchiara lubi tę wiadomość
-
Ale miałam ciekawą noc. Cztery godziny skurczów. Zaczęło się co 20 minut, czekałam aż przejdą. Jak juz były co 10 to stwierdziłam, ze chyba jednak powinnam się spakować. Chociaż wcale bólowo się nie nasilały. No i tak doszłam do 5 minut, ale te skurcze im częstsze tym słabsze. I zgłupiałam. Bo z jednej strony długo trwało, regularnie, coraz cześciej, a z drugiej słabe te skurcze, ze co najwyżej chomika by się tym udało urodzić. Takiego mętliku w głowie nie miałam chyba nigdy. Myślałam
Ze moze coś mi się pochrzaniło z odczuwaniem bólu, ale żeby aż tak? No i dylemat- skurcz co 4 minuty ale słaby to jechać na IP czy nie jechać? Do szpitala blisko wiec stwierdziłam ze czekam do 3 minut i wtedy pojadę, środek nocy to w dwie minuty tam będę. I miałam te czterominutowe jeszcze z 15 minut i przeszło całkiem- dobrze ze nie pojechałam.
Ale jestem w szoku, nigdy nie słyszałam żeby komuś się tak zdarzyło. Mam nadzieje ze to nie było przepowiadanie rychłego porodu bo do grudnia jeszcze 2 tygodnie -
nick nieaktualnyBasia, to ja coś takiego miałam w pierwszej ciąży
Dokładnie na 2 tyg przed realnym porodem. Wpierw mnie przeczyściło, potem skurcze męczyły całą noc, doszło do 5 minut i puściło samo z siebie, nawet no-spy wtedy w domu nie miałam.
A propos lodów - coś mi przywiozą z zakupów rodziceAle mają od cholery spraw do załatwienia, więc to za jakieś 3h będzie
-
Ja mam z 10 kocyków, bo dużo dostałam też na prezenty, teraz jeszcze dokupiłam te tkane, ale tak naprawdę używałam 3-4 ulubionych, więc na pewno starczy
Tak, jak Dagn napisała, najlepiej i tak podkładać tetrę pod buźkę i wtedy tak szybko się nie brudzą
A zawsze można dokupić jak coś. Też sobie sprawdzisz, który Ci najbardziej podpasował
Ja właśnie wracam z morfologii i moczu, o 15 mam wizytę, ale mój nie robi pomiarów, to niewiele się dowiem. Ciekawa jestem jak krew, bo dawno nie robiłam, chyba ponad 2 miesiące, ale miałam tak dobre wyniki, że kazał nie robić.
Kalina, a gdzie Ty na KTG chodzisz, że na godzinę umawiają? W szpitalu jakimś? Bo ja chodziłam na Żelazną i Praski tak z marszu, zazwyczaj bez kolejki było.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
MoBo wrote:A kto kupuje kamerkę? Albo babyphone?
Zastanawiam się czy warto. Koleżanka poleca nuk Eco control. A wy co robicie?
MoDo, chodzi o wideonianię? Jeśli tak, to ja bardzo, bardzo polecam. Na kamerce często najpierw widać, jak dziecko bezszelestnie się zaczyna kręcić i można zareagować szybciej niż zanim całkiem się rozpłacze. My nadal używamy, mamy Avent.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 09:11
MoBo lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Chiara ja mam 2 kocyki, a 3 ma uszyć babcia
Znając życie z jeden napewno jeszcze dokupie.
Basia no właśnie to jest to co mnie nurtuje, jechać już czy jeszcze nie, ja tak bardzo boje się tych skurczy, nie bólu tylko tego, żebym umiała stwierdzić, że to juz czas.Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Kocyki tak jak mówi Polkosia pewnie ktoś przyniesie w prezencie więc robienie dużych zapasów wydaje mi się bez sensu
poza tym znając mnie nawet jeśli będę miała 10 to będę używać 2-3 ulubionych na zmianę
Jezu jak u mnie leje deszcz!
Czas na śniadanie, zrobię sobie żele i ruszam w miasto choć najchętniej to bym z domu w ten deszcz nie wyszła
-
Madziula, jak będziesz miała watpliwości to jak bedą co 5 minut to jedz. Lepiej przesadzić niz nie zdążyć. Ja miałam o tyle dobrze ze pamietam z pierwszego porodu jak te " właściwe" skurcze mnie bardzo bolały wiec z tymi coś wydawało mi się nie tak, za słabe, dlatego zwlekałam. Tym bardziej, ze mam pojedynczych kilka lub kilkanaście w ciagu dnia i są dużo mocniejsze niz te były, wiec wiedziałam ze to jeszcze nie to. Glupialam tylko od tej częstotliwości. Gdyby to był dzień to bym na ktg albo do lekarza podjechała dla pewności, nocą zostaje IP, ale pewnie by mnie juz zostawili, bo tu raczej tak robią, wiec póki nie poczułam ze na bank muszę jechać, to czekałam. Zwłaszcza ze mam komfort, ze jest blisko
-
Takie porodowe skurcze co 5 minut to są już naprawdę bolesne, więc na pewno będziecie wiedziały kiedy jechać
Ale dużo porodów wcale od skurczy się nie zaczyna, mogą to być bóle krzyżowe (niektóre dziewczyny nie domyślają się, że to już) albo najpierw odejście/sączenie się wód
Ja to zupełnie nie wiem na co się nastawiać, chociaż niby już raz rodziłam.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dziękuję dziewczyny za wsparcie w sprawie pieska :*
Chiara, Dagn, uśmiałam się z tych kucyków
Ja mam 3 kocyki - dwa kupiłam, bo były śliczne, milusie w dotyku i niedrogie1 dostałam, ale nie mam takiego tkanego i chciałabym jeszcze taki dokupić, ale to w późniejszym czasie.
Też dzisiaj byłam na badaniu krwi i moczu i po raz pierwszy laboratorium było puste - weszłam i wyszłam - tak to można
Skurcze mam codziennie, ale nie zdarzyły się jeszcze regularne i są na tyle słabe, że Nospy nie potrzebuję. Brzuch chyba wysoko, więc mam nadzieję wytrwać do grudnia
Suwaczek mam z OM, czyli ustawiony na 9.12, data z pierwszego USG, to 13.12 i tak też mniej więcej wynika z moich ręcznych obliczeń (13.12 lub 14.12).
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Ja też nie mam KTG, miałam tylko jak leżałam w szpitalu.
Myślałam, że skoro mieszkamy w niewielkim mieszkaniu, to żadna niania nie jest potrzebna, że to się przydaje tylko w przypadku, gdy ktoś ma duży dom, ale znajomi którzy mają jeszcze mniejsze mieszkanie mówią, że świetnie im się sprawdza i bardzo polecają, bo zamkną drzwi sypialni i nie martwią się, że nie usłyszą małej. I tak się teraz zastanawiam nad zakupem, bo może faktycznie to jest dobry pomysł, nawet do mieszkania...
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
nick nieaktualnyJa mam dziś rozkminę pod tytułem "kiedy wyparzać butelki i smoczki"
Dziewczyny, które mają jedno bobo na stanie, jak tam Wasze detronizowane jedynaki?
U nas niby Eryk sobie wybrał, jaki prezent by chciał od braciszka. Już jest kupione i schowaneOgólnie podoba mi się ten zwyczaj prezentu dla starszego od newborna. Tylko czy to + tłumaczenie i przygotowywanie wystarczy...
Najbardziej mnie przeraża pierwszy miesiąc i nocne pobudkinie tyle, że nas będzie mały budził, co Eryka i potem nie będzie go przez to lubił