X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazdy ma swoje standardy i ja to szanuje :) ja jesli podklad to mineralny, pazury w moim przypadku hybryda od kilku lat bo jest wygodna, tym bardziej ze robie ja sobie sama. A co po proszku noe wiem jak inni, ale ja zeby zmiejsZyc ryzyko alergii uzywam proszkow non bio typowo dzieciecych dla calej rodziny. Z tego samego powodu wszyscy uzywamy do mycia kosmetykow bez parabenow, barwnikow i sls. Do wycierania tylka niemowlaka i noworoda uzywam myjek bawelnianych z olejkami, bo chce. I nie uwazam ze wszyscy maja tak robic. Zwyczajnie mam takie a nie inne standardy, alkohol parabenny sls, tona ropy i tablica mendelejewa w chusteczkach nawilzanych i pieluchach tez nnie paealizuje, ale nie uwazam ze kazdy powinien zrezygnowac z jednorazowych pieluch.

A ja wam wszystkim zycze byscie w tym sapitali mialy cZas na wszystko i byly spelnione i zadowolone cieszac sie nowym zyciem. Bo w koncu kazda matka jest najlepsza dla swojego dziecka :)

Nita, Dagn_, Werix lubią tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn, jeszcze co do bajek, to my powoli znaczynamy puszczać, głównie w aucie, bo Klementynka nie cierpi podróżować :/ Odpalam wtedy bajki Pixar (te z serii short typu "La Luna") czy CGI Animated (są rewelacyjne, polecam!) :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Angela B-D Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w domku po dzisiejszej wizycie :) póki co Młody nie wybiera się na świat, waży 2936g coś mi się to za dużo wydaje od ostatniej wizyty pewnie ginka się pomyliła...

Fuksja90, RedLady, Szczęśliwa Mamusia, Isia86, polkosia, Werix, Iva79 lubią tę wiadomość

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jechać do szpitala jak skurcze co 10 minut ale ja mam do przebycia 60km.

Ginka mi wczoraj opowiadała ,że ostatnio jej pacjentka pojechała do szpitala bo miała skurcze i na miejscu lekarz dyżurny zbadał kobietkę i dzwoni do niej ,że nie ma po co zostawiać tej pani na oddziale bo jeszcze 0 rozwarcia. Ginka uprosiła lekarza żeby ją przyjął bo ma godzinę drogi do szpitala. Co się okazało tak się ta biedna kobieta zestresowała tym że chcą ją odesłać do domu ,że 3 godziny później jej dziecko było już na świecie ;)

Werix lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, gdybyśmy miały skupiać się tylko na wielkich problemach i przytoczonych przez Ciebie (przykładowo) matkach chorych na raka, to by tego forum nie było. Dla kogoś przepełnione schroniska to mega problem, dla kogoś innego konflikt na Ukrainie, a dla mnie w tej chwili mega problemem jest na przykład bolący pryszcz na dupie i chcę się podzielić tym z kimś i uzyskać radę co robić. Nie rozumiem dlaczego nie można pogadać na luźne tematy także? Rozumiem, że nie poruszymy tu już tematu pieluch, bo jedna mama używa wielorazowych i twierdzi, że są najlepsze, bo nie mają chemii, inna tylko Dada, bo są tanie i po co przepłacać, nie szkoda Ci na Pampersy Premium? A potem okaże się, że to jednak nie Katarek do odciągania gila jest najlepszy tylko Pingo! Po to jest forum, żeby wymienić się poglądami i spostrzeżeniami na każdy temat, nawet gówniany. Gdybym chciała się przejmować w moim stanie głodującymi dziećmi z Afryki, to bym poszła na stronę Caritasu i wpłaciła hajs. No sorry... Tylko nie zrozumcie mnie źle. Ja czasem też chętnie dowiaduję się nowych rzeczy i nieraz zmieniam zdanie na jakiś temat, bo ktoś mi coś uświadomi albo poleci lub nie. I czasem sama swoje zdanie chcę wyrazić czy coś komuś polecić czy odradzić, bo w końcu padło pytanie i od tego są takie miejsca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 22:53

Dagn_ lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę to dałyście mi do myślenia z tymi perfumami...:/ chyba teraz muszę się wypsikać na zapas,bo tak uwielbiam ich zapach,że szok,a dziecko niekoniecznie będzie szczęśliwe przy takim zapachu podczas karmienia...

A ja nóg nie muszę depilowac nanana ;) więc jeden problem z głowy.mam takie jasne włoski,że ich nie widać :))) po mamie :)
    Fakt faktem,że podkład mam spakowany,ale pewnie i tak nie użyję. Ja z tych co uznają zasadę,kto nosi nie prosi. Suszarkę pewnie też bym spakowala, ale już nie mam miejsca w plecaku,więc jak trzeba będzie to ktoś mi przywiezie :)

A poza tym nie mogę się doczekać,jak będę mogła włożyć obcisłe spodnie z wysokim stanem i obcisla bkuzeczke i poczuje się jak sexi mamuska :)))

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia no ja nawet nie pomyślałam o tych perfumach ale wydaje się to logiczne ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia, mam podobne "marzenie" ;) Tyle, że ja chciałabym wbić w stare, poczciwe jeansy i zmieścić nogę w normalne buty ;D Teraz latam w takich (coś w stylu) kaloszach i na zmianę w dwóch tylko parach legginsów ciążowych :P A szafa pełna super ubrań stoi i patrzy na mnie :P

Co do perfum, to idzie się odzwyczaić. Też na to nie wpadłam, dopiero na SR nam powiedzieli o tym. Ja używałam często, bo także mam ulubiony zapach i mąż czasem dla mnie też się "wypsikał", bo na mnie to działało mega ;) Ale jakoś przestaliśmy i tak stoją i czekają na "lepsze" czasy :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja lubię perfumy i lubię ładnie pachnieć :D rok temu dostałam od męża Chanel Mademoiselle i chcę używać, żeby się nie przestarzały. No chyba, że dam mamie, bo co zrobić? Szkoda, żeby tak stały. :( zobaczymy jak to będzie.

Isia, zazdroszczę niedepilacji nóg. Jeden problem masz z głowy ;)
    U mnie Mars lodowy idzie w ruch i potem idę spać. Modlę się do sił wyższych abym zasnęła. Wybrzydzać nie będę, chociaż te 3-4 godziny bym chciała :)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86 wrote:
    A ja nóg nie muszę depilowac nanana ;) więc jeden problem z głowy.mam takie jasne włoski,że ich nie widać :))) po mamie :)

A poza tym nie mogę się doczekać,jak będę mogła włożyć obcisłe spodnie z wysokim stanem i obcisla bkuzeczke i poczuje się jak sexi mamuska :)))

Osz Ty,zazdraszczam tego nie golenia nóg :D Ja tak samo,chciałabym jakieś normalne jeansy i koszule, a do tego szpilki od święta :)

tb738ribfs156aj0.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita loda bym przez Ciebie zjadła! I jak ja teraz zasnę :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj zgagi nie miałam O_o Ale chyba brzuch mi opadł, takie mam wrażenie. I spojenie bardziej boli od tego. Za to spać nie mogę w nocy, a potem w dzień jestem ledwo przytomna :( Jak sobie pomyślę, że jeszcze miesiąc, to mi słabo...

Też dziś jadłam loda ;) Naszło mnie i z brzoskwiniami z puszki sobie walnęłam :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita zlituj się. Ty mi kopsniesz marsa a ja przespie za Ciebie calutka noc,co Ty na to? :D C

Dagn_ lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać i śnić o lodach (do jedzenia zboczuchy :D ) nastawiam budzik na 9 i nie ma bata nie wstaję wcześniej!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    Nita zlituj się. Ty mi kopsniesz marsa a ja przespie za Ciebie calutka noc,co Ty na to? :D C
    Deal, bierz cały zamrażalnik ;)
    No co wy nie macie lodów? Ja jem codziennie. Obojętnie jakie, nawet jakieś tanie wodne, aby zimne było. Jak nie miałam lodów, to sobie zamrażałam wodę i ssałam kostki lodowe :D Ostatnio przeczytałam, że to efekt braku żelaza, jak ktoś ssie lody bez przerwy, więc jakby się zgadza ;)

Polkosia gratuluję braku zgagi. Brawo Ty! U mnie nadal każdego dnia morderczyni pali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 23:57

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra biorę :D Były jeszcze wczoraj w zamrażarce, ale że tak powiem zjadły się już :D Co prawda są jeszcze własnej produkcji mietowo-cytrynowe, ale to nie moje smaki, ja wolę ulepki :D

tb738ribfs156aj0.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn_ wrote:
    O widzisz, Izieth, tego nie wiedziałam :-) może dlatego, że z oczywistych przyczyn żadną szkołą rodzenia się nie interesowałam, no i swojego lekarza na NFZ porzuciłam w połowie ciąży ;-)

Ja się dowiedziałam, jak zadzwoniłam do położnej :) W przychodni jest wywieszona karteczka, że kobiety w ciąży powinny skontaktować się z położną po 25tc, to zadzwoniłam zapytać o co chodzi ;) A że SR zaliczyłam, to spotkam się z kobitą dopiero po porodzie :)

Ja suszarki do włosów nie posiadam, mam kręcone włosy, które muszą same wyschnąć, żeby jakoś wyglądać, więc ten problem u mnie odpada ;) Malować się też nie zamierzam :)

Mam teraz wizyty co 2 tygodnie, czyli w poniedziałek i później 7.12, nie wiem jak będzie dalej, czy w ogóle będzie jakaś wizyta jak nie urodzę? Czy później już się tylko czeka?

Chyba z każdym dniem coraz bardziej się boję, jak to będzie, czy dam radę, przecież już nic nie pamiętam z SR, jak ja sobie poradzę z takim maleńkim dzieckiem? A jak dopadnie mnie depresja? Czy rozpoznam, że potrzebuję pomocy? I mnóstwo innych myśli... Im dalej, tym gorzej, mam nadzieję, że po urodzeniu jakoś mi się wszystko poukłada w głowie :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dopada mnie dodatkowy stres - tydzień temu sterylizowałam moją 10 letnią sunię, ponieważ po raz kolejny zrobiły jej się guzki przy sutkach, poza tym po każdej ciecze miała ciążę urojoną razem z laktacją. Operację przeszła super, teraz też czuje się i zachowuje jak szczeniak, ale niestety po raz kolejny badania wykazały gruczolakoraka o 2 stopniu złośliwości :( Już się uryczałam ze stresu :( Przechodziłam to 4 lata temu, 6 miesięcy niepewności, czy nie będzie przerzutów... Dopóki nie pojawiła się Martynka, to mój piesek był moim oczkiem w głowie, rozpieszczonym do granic możliwości i nie wyobrażam sobie, że mogłabym ją stracić :(

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth, bardzo mi przykro, moje zwierzaki też są jak członkowie rodziny, rozumiem co przechodzisz. U nas cały zwierzyniec, to i częstotliwość problemów się zwiększa... Niestety późno ta sterylizacja i mogła nie pomóc... Dlatego ja zawsze apeluję, by ten zabieg wykonywać jak najszybciej. 10 lat to jeszcze nie tak strasznie dużo, da radę i na pewno jeszcze dużo wspólnych chwil przed Wami :) A to duży czy mały pies?

Izieth lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja malutka właśnie skończyła 24 h. Poród był szybki. Maleństwo wazy 3150 g i mierzy 52cm. Udało mi sie ja juz nakarmić i przebrać kilka razy. Raczej jest spokojnym dzieckiem. Miłego dnia dziewczyny :)

Izieth, guerretenshi, Szczęśliwa Mamusia, Madziula87, Nita, Martusiazabka, Olcia..89, Dagn_, Isia86, chiara, Kushina, MoBo, Werix, eveli_na, Krakuska, Basia79, baranosia, polkosia, RedLady, Fuksja90, Kokardka44, Dotty84, Angela B-D, Iva79, Magduullina, Perl lubią tę wiadomość

bl9cvcqgs911kctx.png
‹‹ 964 965 966 967 968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ