Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Izieth, zgadzam się, ja mam niby duży dom, a tak naprawdę korzystam tylko z parteru i mam sypialnię za ścianą salonu, więc też bym słyszała, ale nieraz pralka chodzi, nieraz gotuję i wcale za zamkniętymi drzwiami tak nie słychać. Dla mnie wideoniania to taki must have. Myślę, że nie będziecie żałować
MoBo, Izieth lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dagn, rety, mam identyczne obawy. Noworodkowi to jednak co kp trzeba zmienić pieluchę, bo jednak te kupy są, wybudza się co 2h albo i częściej (piszę na podstawie Klementynki), trzeba wstać jednak, odpiąć te rzepy, to wszystko hałas, a Tyśka ma taki czujny sen, że masakra. Nie chciałabym, żeby Matylda ją budziła co karmienie... Bo nie wyobrażam sobie karmić cały czas dwóch na raz, ciężko z pozycją... No i też myśleliśmy o takim prezencie, ale nie mamy pomysłu. Chcielibyśmy coś ekstra, nietuzinkowego, ale no nie wiem coKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnyTeraz jest dużo promocji świątecznych na zabawki
kurcze...może daj Tysi gazetkę z Biedry, Lidla i Leclerca, niech palcem pokaże, co się jej podoba. A nuż masz to na stanie już
kiedyś mówiłaś, że chomikujesz zabawki. Albo reklamy jakieś zabawek konkretnych w necie
Eryk ma dość twardy sen. Tam trzask rzepów pikuś. O oświetlenie się martwięczy jakaś mała nocna lampka wystarczy.
Co prawda na mm te kupy są rzadziej i trochę inne, ale tak czy siak... pewnie będzie je robił w nocy.
Przelatuje mi przez głowę wspomnienie, jak o 23 wyciągaliśmy wanienkę, bo sobie pielucha nie poradziła z dwójką i całe plecy usmarowane xD Eryk chyba że 3 miesiące miał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 11:05
-
To już chyba moje ostatnie podrygi: podwozie mi się poluzowało, łażę już jak kaczka, męczę się nawet przy rozwieszaniu prania, ledwo wstaję. 11 godzina a ja już nie mam na nic siły.
Postanowiłam od dziś spać na ręczniku i z podkładem ceratkowym na wypadek odejścia wód. Skurczy brak, bolał mnie brzuch jak na okres, ale brałam nospę i przechodził. Też się zastanawiam, jak to będzie z tą podróżą do szpitala. Wolałbym trochę czasu pierwszej fazy spędzić w domu.Olcia..89 lubi tę wiadomość
-
Hej mamusie:) ale suoer,że już porody się zaczynają
Ja to nie mogę się doczekać kiedy już Alusia będę miała szczęśliwie przy sobie:P
Co wieczór kluje,piecze i ciągnie mnie szyjka- macie tak kochane?? Do tego wieczorne mulenie miesiączkowe... Jeszcze tydzień leżenia i będzie donoszona ciąża.
Hormony widzę, że buzuja mamusie:)
Dostaliśmy zdjęcia z sesji:)! Pochwale się chociaż dwoma
polkosia, Dagn_, Werix, Basia79, Nita, Dobrawa, MoBo, Kushina, Krakuska, Szczęśliwa Mamusia, Kokardka44, RedLady, Dotty84, Isia86, Izieth, Martusiazabka, Iva79, Madziula87, Perl lubią tę wiadomość
-
Nita, nie, nie, chodziło mi o noworodka. Pamiętam właśnie z początków, że karmiłam praktycznie co 1,5h w dzień i 2h w nocy przez pierwsze miesiące. Teraz budzi się 3-5x, zależy od nocy. Bywają i takie, że i 10x, jak dzisiaj, od 4 do 8 praktycznie co 30 min się budziła
Moja niestety czujnie śpi, dlatego nie wiem co to będzie...
To fakt, mam sporo zabawek, ale dla 2-3 latków już albo i starszych. Chyba nic stamtąd się na razie nie nada.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Olcia, śliczne zdjęcia!
bardzo klimatyczne.
Mnie też wszystko kłuje, ciągnie i muli miesiączkowo. Apogeum tego kłucia miałam wczoraj. Dzisiaj mam szczyt zmęczenia i kaczego chodu. Jutro zaczynam 39 tydzień, ale tak bym chciała jeszcze 2 tygodnie ponosić malucha w brzuchu...Olcia..89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPolkosia, a hula-kula czy coś w ten deseń do raczkowania i chodzenia?
Słyszałam, że robi furorę wśród roczniaków, a warunki w domu macie
A jak planujecie spać? W sensie Tysię przynosicie czy będą obie obok Was?
U nas jest okno, potem nasze łóżko, sofa Eryka, łóżeczko szczebelkowe, biurko Marcina i koniec pokojujejku, mam nadzieję, że szybko jakiś system dnia i nocy wypracujemy
Olcia, bardzo ładne zdjęcia ^^Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 11:27
-
Dagn_ wrote:Ja mam dziś rozkminę pod tytułem "kiedy wyparzać butelki i smoczki"
Dziewczyny, które mają jedno bobo na stanie, jak tam Wasze detronizowane jedynaki?
U nas niby Eryk sobie wybrał, jaki prezent by chciał od braciszka. Już jest kupione i schowaneOgólnie podoba mi się ten zwyczaj prezentu dla starszego od newborna. Tylko czy to + tłumaczenie i przygotowywanie wystarczy...
Najbardziej mnie przeraża pierwszy miesiąc i nocne pobudkinie tyle, że nas będzie mały budził, co Eryka i potem nie będzie go przez to lubił
Dziewczyny,czy wy macie problem z puchnacymi stopami??
Mi dzis tak napuchla ze jak balon wyglada,strasznie to wyglada,jedna stopa jestdwa razy wieksza od drugiej,jak sobie z tym radzic?
Wszyscy w domu -
Dagn, mamy tę zabawkę
Poza tym u nas już zaczyna się etap chodzenia, a ona bardziej do raczkowania mobilizuje. Z moich obserwacji wynika, że teraz to meble, przy których można chodzić, są o niebo ciekawsze niż jakakolwiek zabawka
Moja w tym samym wieku, Dobrawa, nie sądzę, by rozumiała o co nam chodzi z siostrą jednak, ale jak pytam gdzie jest dzidzia, gdzie Twoja siostra, a nawet gdzie Matylda? To podciąga mi bluzkę i pokazuje na brzuchTo takie słodkie
A będziemy spać razem na jednym łóżkuChociaż chwilami czarno to widzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 11:32
Dagn_, Dobrawa lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualny
-
My kupujemy drewniana arke noego,drewmiany sorter,bo jeszcze nie ma
Moze fotelik bujany?.instrumenty muzyczne,taki zestaw dla malucha,my mamy.
E.myslal o szopce bozonarodzeniowej dla dzieci,drewniane figurki,ale mi sie nie podobapolkosia lubi tę wiadomość
Wszyscy w domu -
nick nieaktualny
-
Też mam dziś jakieś kłucia co chwilę w pochwie. Lepiej, żeby sobie odpuściły dzisiaj, bo wieczorem jadę z mężem na obejrzenie Birth Centre i nie mogę się doczekać
Jak mi się uda zrobić fotkę pokoi, jeśli pozwolą zrobić, to może wkleję na forum.
Olcia, pięknie wyglądasz, zjawiskowe zdjęcia.Olcia..89 lubi tę wiadomość
-
Nita wrote:Ja nie mam niani elektronicznej i nie zamierzam kupować
przynajmniej na razie.
Polkosia, Ty córkę karmisz co 2 godziny? Pytam, bo nie wiedziałam, że ponad roczne dziecko nadal wybudza się tak często na pokarm i kupkę.
Takze lekko nie jest,ale mamy postepy
Aaaa i kupujemy babyphone by slyszec Sebcia,mloda bedzie spala na dostawce przy mnie.
Teraz ja jeszcze spie w pokoju Sebastiaana na materacu,jest to dla mnie komfort ze moge szybko zareagowac na jego wybudzenieWszyscy w domu