X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth, zgadzam się, ja mam niby duży dom, a tak naprawdę korzystam tylko z parteru i mam sypialnię za ścianą salonu, więc też bym słyszała, ale nieraz pralka chodzi, nieraz gotuję i wcale za zamkniętymi drzwiami tak nie słychać. Dla mnie wideoniania to taki must have. Myślę, że nie będziecie żałować :)

MoBo, Izieth lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn, rety, mam identyczne obawy. Noworodkowi to jednak co kp trzeba zmienić pieluchę, bo jednak te kupy są, wybudza się co 2h albo i częściej (piszę na podstawie Klementynki), trzeba wstać jednak, odpiąć te rzepy, to wszystko hałas, a Tyśka ma taki czujny sen, że masakra. Nie chciałabym, żeby Matylda ją budziła co karmienie... Bo nie wyobrażam sobie karmić cały czas dwóch na raz, ciężko z pozycją... No i też myśleliśmy o takim prezencie, ale nie mamy pomysłu. Chcielibyśmy coś ekstra, nietuzinkowego, ale no nie wiem co :/

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jest dużo promocji świątecznych na zabawki :-) kurcze...może daj Tysi gazetkę z Biedry, Lidla i Leclerca, niech palcem pokaże, co się jej podoba. A nuż masz to na stanie już ;-) kiedyś mówiłaś, że chomikujesz zabawki. Albo reklamy jakieś zabawek konkretnych w necie :-)

Eryk ma dość twardy sen. Tam trzask rzepów pikuś. O oświetlenie się martwię :-( czy jakaś mała nocna lampka wystarczy.
    Co prawda na mm te kupy są rzadziej i trochę inne, ale tak czy siak... pewnie będzie je robił w nocy.
    Przelatuje mi przez głowę wspomnienie, jak o 23 wyciągaliśmy wanienkę, bo sobie pielucha nie poradziła z dwójką i całe plecy usmarowane xD Eryk chyba że 3 miesiące miał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 11:05

• Nita Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam niani elektronicznej i nie zamierzam kupować :) przynajmniej na razie.

Polkosia, Ty córkę karmisz co 2 godziny? Pytam, bo nie wiedziałam, że ponad roczne dziecko nadal wybudza się tak często na pokarm i kupkę.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już chyba moje ostatnie podrygi: podwozie mi się poluzowało, łażę już jak kaczka, męczę się nawet przy rozwieszaniu prania, ledwo wstaję. 11 godzina a ja już nie mam na nic siły.

Postanowiłam od dziś spać na ręczniku i z podkładem ceratkowym na wypadek odejścia wód. Skurczy brak, bolał mnie brzuch jak na okres, ale brałam nospę i przechodził. Też się zastanawiam, jak to będzie z tą podróżą do szpitala. Wolałbym trochę czasu pierwszej fazy spędzić w domu.

Olcia..89 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie:) ale suoer,że już porody się zaczynają:) Ja to nie mogę się doczekać kiedy już Alusia będę miała szczęśliwie przy sobie:P

Co wieczór kluje,piecze i ciągnie mnie szyjka- macie tak kochane?? Do tego wieczorne mulenie miesiączkowe... Jeszcze tydzień leżenia i będzie donoszona ciąża.

Hormony widzę, że buzuja mamusie:)

Dostaliśmy zdjęcia z sesji:)! Pochwale się chociaż dwoma :P
    29bce6bdbf893299med.png

e5e8c7eb76ff3573med.png

polkosia, Dagn_, Werix, Basia79, Nita, Dobrawa, MoBo, Kushina, Krakuska, Szczęśliwa Mamusia, Kokardka44, RedLady, Dotty84, Isia86, Izieth, Martusiazabka, Iva79, Madziula87, Perl lubią tę wiadomość

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, nie, nie, chodziło mi o noworodka. Pamiętam właśnie z początków, że karmiłam praktycznie co 1,5h w dzień i 2h w nocy przez pierwsze miesiące. Teraz budzi się 3-5x, zależy od nocy. Bywają i takie, że i 10x, jak dzisiaj, od 4 do 8 praktycznie co 30 min się budziła :( Moja niestety czujnie śpi, dlatego nie wiem co to będzie...

To fakt, mam sporo zabawek, ale dla 2-3 latków już albo i starszych. Chyba nic stamtąd się na razie nie nada.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn, ja tam przy Tyśce nigdy nie zapalałam pełnego światła. Najmniejsza lampka z Ikei na baterie dawała radę ;)

Dagn_ lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Werix Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, śliczne zdjęcia! :) bardzo klimatyczne.
    Mnie też wszystko kłuje, ciągnie i muli miesiączkowo. Apogeum tego kłucia miałam wczoraj. Dzisiaj mam szczyt zmęczenia i kaczego chodu. Jutro zaczynam 39 tydzień, ale tak bym chciała jeszcze 2 tygodnie ponosić malucha w brzuchu...

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia matko jakie cudne zdjęcia! Uwielbiam takie klimaty <3

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, a hula-kula czy coś w ten deseń do raczkowania i chodzenia?
    Słyszałam, że robi furorę wśród roczniaków, a warunki w domu macie :-)

A jak planujecie spać? W sensie Tysię przynosicie czy będą obie obok Was?

U nas jest okno, potem nasze łóżko, sofa Eryka, łóżeczko szczebelkowe, biurko Marcina i koniec pokoju :-P jejku, mam nadzieję, że szybko jakiś system dnia i nocy wypracujemy :-D

Olcia, bardzo ładne zdjęcia ^^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 11:27

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn_ wrote:
    Ja mam dziś rozkminę pod tytułem "kiedy wyparzać butelki i smoczki" ;-)

Dziewczyny, które mają jedno bobo na stanie, jak tam Wasze detronizowane jedynaki?
    U nas niby Eryk sobie wybrał, jaki prezent by chciał od braciszka. Już jest kupione i schowane ;-) Ogólnie podoba mi się ten zwyczaj prezentu dla starszego od newborna. Tylko czy to + tłumaczenie i przygotowywanie wystarczy...
    Najbardziej mnie przeraża pierwszy miesiąc i nocne pobudki :-P nie tyle, że nas będzie mały budził, co Eryka i potem nie będzie go przez to lubił :-P
    Dagn, moj kompletnie nieswiadomy,za maly jeszcze by tlumaczyc,a starsza mowi ze bedzie tloczno w domu...

Dziewczyny,czy wy macie problem z puchnacymi stopami??
    Mi dzis tak napuchla ze jak balon wyglada,strasznie to wyglada,jedna stopa jestdwa razy wieksza od drugiej :/ ,jak sobie z tym radzic?

Wszyscy w domu :)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn, mamy tę zabawkę :) Poza tym u nas już zaczyna się etap chodzenia, a ona bardziej do raczkowania mobilizuje. Z moich obserwacji wynika, że teraz to meble, przy których można chodzić, są o niebo ciekawsze niż jakakolwiek zabawka ;D

Moja w tym samym wieku, Dobrawa, nie sądzę, by rozumiała o co nam chodzi z siostrą jednak, ale jak pytam gdzie jest dzidzia, gdzie Twoja siostra, a nawet gdzie Matylda? To podciąga mi bluzkę i pokazuje na brzuch :) To takie słodkie :)

A będziemy spać razem na jednym łóżku :P Chociaż chwilami czarno to widzę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 11:32

Dagn_, Dobrawa lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa, ja mam z Avonu spray chłodzący, pomaga na takie gorsze dni. Czytałam, że Amol sobie dobrze daje radę :-)

Dobrawa lubi tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupujemy drewniana arke noego,drewmiany sorter,bo jeszcze nie ma
    Moze fotelik bujany?.instrumenty muzyczne,taki zestaw dla malucha,my mamy.
    E.myslal o szopce bozonarodzeniowej dla dzieci,drewniane figurki,ale mi sie nie podoba

polkosia lubi tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn_ wrote:
    Dobrawa, ja mam z Avonu spray chłodzący, pomaga na takie gorsze dni. Czytałam, że Amol sobie dobrze daje radę :-)
    Ale co,zmniejsza opuchlizne? Bo wiesz mnie to nie boli ale wyglada strasznie

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Działa chłodząco i trochę zmniejsza opuchliznę. Ale jak puchną aż tak, to bym się przeszła do lekarza. Ręce też?
    Nie wiem, jak się to cholerstwo zwie? Gestoza? Co się właśnie puchnie tak mocno :-( Lepiej dmuchać na zimne.

• Nita Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam dziś jakieś kłucia co chwilę w pochwie. Lepiej, żeby sobie odpuściły dzisiaj, bo wieczorem jadę z mężem na obejrzenie Birth Centre i nie mogę się doczekać :)
    Jak mi się uda zrobić fotkę pokoi, jeśli pozwolą zrobić, to może wkleję na forum.

Olcia, pięknie wyglądasz, zjawiskowe zdjęcia.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• MoBo Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia zdjęcia bardzo fajne :)

Dobrawa mi się zdarza że jak ściągam skarpetki to mam gumki poodbijane więc się zaczyna O.o

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Ja nie mam niani elektronicznej i nie zamierzam kupować :) przynajmniej na razie.

Polkosia, Ty córkę karmisz co 2 godziny? Pytam, bo nie wiedziałam, że ponad roczne dziecko nadal wybudza się tak często na pokarm i kupkę.
    Powiem ci Nita ze jak nie popracujesz nad tym temayem to moze byc ciezko z nocami,my od dwoch miesiecy uczymy Sebcia spac w swoim pokoiku,i on tez nauczony ze ma cyc na zawolanie,
    Takze lekko nie jest,ale mamy postepy
    Aaaa i kupujemy babyphone by slyszec Sebcia,mloda bedzie spala na dostawce przy mnie.
    Teraz ja jeszcze spie w pokoju Sebastiaana na materacu,jest to dla mnie komfort ze moge szybko zareagowac na jego wybudzenie

‹‹ 967 968 969 970 971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ