X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth, zgadzam się, ja mam niby duży dom, a tak naprawdę korzystam tylko z parteru i mam sypialnię za ścianą salonu, więc też bym słyszała, ale nieraz pralka chodzi, nieraz gotuję i wcale za zamkniętymi drzwiami tak nie słychać. Dla mnie wideoniania to taki must have. Myślę, że nie będziecie żałować :)

MoBo, Izieth lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn, rety, mam identyczne obawy. Noworodkowi to jednak co kp trzeba zmienić pieluchę, bo jednak te kupy są, wybudza się co 2h albo i częściej (piszę na podstawie Klementynki), trzeba wstać jednak, odpiąć te rzepy, to wszystko hałas, a Tyśka ma taki czujny sen, że masakra. Nie chciałabym, żeby Matylda ją budziła co karmienie... Bo nie wyobrażam sobie karmić cały czas dwóch na raz, ciężko z pozycją... No i też myśleliśmy o takim prezencie, ale nie mamy pomysłu. Chcielibyśmy coś ekstra, nietuzinkowego, ale no nie wiem co :/

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jest dużo promocji świątecznych na zabawki :-) kurcze...może daj Tysi gazetkę z Biedry, Lidla i Leclerca, niech palcem pokaże, co się jej podoba. A nuż masz to na stanie już ;-) kiedyś mówiłaś, że chomikujesz zabawki. Albo reklamy jakieś zabawek konkretnych w necie :-)

Eryk ma dość twardy sen. Tam trzask rzepów pikuś. O oświetlenie się martwię :-( czy jakaś mała nocna lampka wystarczy.
    Co prawda na mm te kupy są rzadziej i trochę inne, ale tak czy siak... pewnie będzie je robił w nocy.
    Przelatuje mi przez głowę wspomnienie, jak o 23 wyciągaliśmy wanienkę, bo sobie pielucha nie poradziła z dwójką i całe plecy usmarowane xD Eryk chyba że 3 miesiące miał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 11:05

• Nita Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam niani elektronicznej i nie zamierzam kupować :) przynajmniej na razie.

Polkosia, Ty córkę karmisz co 2 godziny? Pytam, bo nie wiedziałam, że ponad roczne dziecko nadal wybudza się tak często na pokarm i kupkę.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już chyba moje ostatnie podrygi: podwozie mi się poluzowało, łażę już jak kaczka, męczę się nawet przy rozwieszaniu prania, ledwo wstaję. 11 godzina a ja już nie mam na nic siły.

Postanowiłam od dziś spać na ręczniku i z podkładem ceratkowym na wypadek odejścia wód. Skurczy brak, bolał mnie brzuch jak na okres, ale brałam nospę i przechodził. Też się zastanawiam, jak to będzie z tą podróżą do szpitala. Wolałbym trochę czasu pierwszej fazy spędzić w domu.

Olcia..89 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie:) ale suoer,że już porody się zaczynają:) Ja to nie mogę się doczekać kiedy już Alusia będę miała szczęśliwie przy sobie:P

Co wieczór kluje,piecze i ciągnie mnie szyjka- macie tak kochane?? Do tego wieczorne mulenie miesiączkowe... Jeszcze tydzień leżenia i będzie donoszona ciąża.

Hormony widzę, że buzuja mamusie:)

Dostaliśmy zdjęcia z sesji:)! Pochwale się chociaż dwoma :P
    29bce6bdbf893299med.png

e5e8c7eb76ff3573med.png

polkosia, Dagn_, Werix, Basia79, Nita, Dobrawa, MoBo, Kushina, Krakuska, Szczęśliwa Mamusia, Kokardka44, RedLady, Dotty84, Isia86, Izieth, Martusiazabka, Iva79, Madziula87, Perl lubią tę wiadomość

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, nie, nie, chodziło mi o noworodka. Pamiętam właśnie z początków, że karmiłam praktycznie co 1,5h w dzień i 2h w nocy przez pierwsze miesiące. Teraz budzi się 3-5x, zależy od nocy. Bywają i takie, że i 10x, jak dzisiaj, od 4 do 8 praktycznie co 30 min się budziła :( Moja niestety czujnie śpi, dlatego nie wiem co to będzie...

To fakt, mam sporo zabawek, ale dla 2-3 latków już albo i starszych. Chyba nic stamtąd się na razie nie nada.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn, ja tam przy Tyśce nigdy nie zapalałam pełnego światła. Najmniejsza lampka z Ikei na baterie dawała radę ;)

Dagn_ lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Werix Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, śliczne zdjęcia! :) bardzo klimatyczne.
    Mnie też wszystko kłuje, ciągnie i muli miesiączkowo. Apogeum tego kłucia miałam wczoraj. Dzisiaj mam szczyt zmęczenia i kaczego chodu. Jutro zaczynam 39 tydzień, ale tak bym chciała jeszcze 2 tygodnie ponosić malucha w brzuchu...

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia matko jakie cudne zdjęcia! Uwielbiam takie klimaty <3

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, a hula-kula czy coś w ten deseń do raczkowania i chodzenia?
    Słyszałam, że robi furorę wśród roczniaków, a warunki w domu macie :-)

A jak planujecie spać? W sensie Tysię przynosicie czy będą obie obok Was?

U nas jest okno, potem nasze łóżko, sofa Eryka, łóżeczko szczebelkowe, biurko Marcina i koniec pokoju :-P jejku, mam nadzieję, że szybko jakiś system dnia i nocy wypracujemy :-D

Olcia, bardzo ładne zdjęcia ^^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 11:27

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn_ wrote:
    Ja mam dziś rozkminę pod tytułem "kiedy wyparzać butelki i smoczki" ;-)

Dziewczyny, które mają jedno bobo na stanie, jak tam Wasze detronizowane jedynaki?
    U nas niby Eryk sobie wybrał, jaki prezent by chciał od braciszka. Już jest kupione i schowane ;-) Ogólnie podoba mi się ten zwyczaj prezentu dla starszego od newborna. Tylko czy to + tłumaczenie i przygotowywanie wystarczy...
    Najbardziej mnie przeraża pierwszy miesiąc i nocne pobudki :-P nie tyle, że nas będzie mały budził, co Eryka i potem nie będzie go przez to lubił :-P
    Dagn, moj kompletnie nieswiadomy,za maly jeszcze by tlumaczyc,a starsza mowi ze bedzie tloczno w domu...

Dziewczyny,czy wy macie problem z puchnacymi stopami??
    Mi dzis tak napuchla ze jak balon wyglada,strasznie to wyglada,jedna stopa jestdwa razy wieksza od drugiej :/ ,jak sobie z tym radzic?

Wszyscy w domu :)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn, mamy tę zabawkę :) Poza tym u nas już zaczyna się etap chodzenia, a ona bardziej do raczkowania mobilizuje. Z moich obserwacji wynika, że teraz to meble, przy których można chodzić, są o niebo ciekawsze niż jakakolwiek zabawka ;D

Moja w tym samym wieku, Dobrawa, nie sądzę, by rozumiała o co nam chodzi z siostrą jednak, ale jak pytam gdzie jest dzidzia, gdzie Twoja siostra, a nawet gdzie Matylda? To podciąga mi bluzkę i pokazuje na brzuch :) To takie słodkie :)

A będziemy spać razem na jednym łóżku :P Chociaż chwilami czarno to widzę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 11:32

Dagn_, Dobrawa lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa, ja mam z Avonu spray chłodzący, pomaga na takie gorsze dni. Czytałam, że Amol sobie dobrze daje radę :-)

Dobrawa lubi tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupujemy drewniana arke noego,drewmiany sorter,bo jeszcze nie ma
    Moze fotelik bujany?.instrumenty muzyczne,taki zestaw dla malucha,my mamy.
    E.myslal o szopce bozonarodzeniowej dla dzieci,drewniane figurki,ale mi sie nie podoba

polkosia lubi tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn_ wrote:
    Dobrawa, ja mam z Avonu spray chłodzący, pomaga na takie gorsze dni. Czytałam, że Amol sobie dobrze daje radę :-)
    Ale co,zmniejsza opuchlizne? Bo wiesz mnie to nie boli ale wyglada strasznie

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Działa chłodząco i trochę zmniejsza opuchliznę. Ale jak puchną aż tak, to bym się przeszła do lekarza. Ręce też?
    Nie wiem, jak się to cholerstwo zwie? Gestoza? Co się właśnie puchnie tak mocno :-( Lepiej dmuchać na zimne.

• Nita Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam dziś jakieś kłucia co chwilę w pochwie. Lepiej, żeby sobie odpuściły dzisiaj, bo wieczorem jadę z mężem na obejrzenie Birth Centre i nie mogę się doczekać :)
    Jak mi się uda zrobić fotkę pokoi, jeśli pozwolą zrobić, to może wkleję na forum.

Olcia, pięknie wyglądasz, zjawiskowe zdjęcia.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• MoBo Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia zdjęcia bardzo fajne :)

Dobrawa mi się zdarza że jak ściągam skarpetki to mam gumki poodbijane więc się zaczyna O.o

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Ja nie mam niani elektronicznej i nie zamierzam kupować :) przynajmniej na razie.

Polkosia, Ty córkę karmisz co 2 godziny? Pytam, bo nie wiedziałam, że ponad roczne dziecko nadal wybudza się tak często na pokarm i kupkę.
    Powiem ci Nita ze jak nie popracujesz nad tym temayem to moze byc ciezko z nocami,my od dwoch miesiecy uczymy Sebcia spac w swoim pokoiku,i on tez nauczony ze ma cyc na zawolanie,
    Takze lekko nie jest,ale mamy postepy
    Aaaa i kupujemy babyphone by slyszec Sebcia,mloda bedzie spala na dostawce przy mnie.
    Teraz ja jeszcze spie w pokoju Sebastiaana na materacu,jest to dla mnie komfort ze moge szybko zareagowac na jego wybudzenie

‹‹ 967 968 969 970 971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ