Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Wideoniania to zdecydowanie najczęściej używany gadżet dziecięcy u nas w mieszkaniu!
Hania od 6 m-ca śpi w pokoju obok - co noc mamy włączoną (tylko w trybie uśpienia) i jak zaczyna coś hałasować, to na ekranie widziemy czy tylko coś sobie popłakuje/pojękuje i zaśnie z powrotem...czy tez trzeba niestety interweniować.
Oprócz tego na wszelkiego rodzaju wyjazdach, wakacjach, pobytach dłuższych u dziadków itp - mogliśmy położyć ją spać, nastawialiśmy nianię - a sami mogliśmy uczestniczyć w dalszej imprezie czy też po prostu posiedzieć sobie na spokojnie w salonie (a nawet przed domem na grillu!)
ZDECYDOWANIE NAJLEPIEJ WYDANE PIENIĄDZE W NASZYM PRZYPADKUDobrawa, polkosia, Izieth lubią tę wiadomość
-
Podziwiam mamy karmiące starszaki...U nas Hanię odzwyczailiśmy od nocnych karmień jak miała niecałe półtora roku (była już wtedy od dawna na butelce z mm) i w sumie od tamtej pory powoli zaczęła przesypiać noce. (Chwała jej za to!
)
Jak jeszcze kp, to zawsze brałam ją z łóżeczka, karmiłam i odkładałam do łóżeczka - wolałam się pomęczyć z usypianiem, ale jakoś nie przyzwyczaić do zasypiania przy piersi. W sumie z perspektywy czasu się opłacało, ale łatwo nie było.
Tak samo z wyprowadzką do drugiego pokoju (6 m-cy) - niestety na każde zawołanie musiałam wstawać i iść, wtedy jeszcze karmiłam piersią itd...Oczywiście łatwiej byłoby mieć ją w łóżku i pogłaskać, żeby dolulać - ale ten trud się opłacił i szybko się przyzwyczaiła. Teraz w ogóle chce zasypiać tylko w swoim łóżeczku (jak jesteśmy w domu oczywiście) i tylko nad ranem od kilku tygodni do nas przychodzi i jeszcze z nami dosypiaUwielbiam to jak przylatuje taka zaspana, rozczochrana zawsze z jakimś misiem w ręku. Wciągam ją szybko do naszego łóżka i się przytulamy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 14:03
Dobrawa lubi tę wiadomość
-
Dziękuue kochane
:* będzie pamiątka na całe życie
Ja podziwiam mamusie, które mają małych szkrabów w domu:) to będzie nie lada wyczynJa się zastanawiam czy sobie z jednym poradzę
No to mnie uspokoilyscie ze macie takie klucza i mulenia, bo już się bałam, że coś nie tak...
A co u mamusi bliźniaków?
My też nie mamy takich gadżetów jak wideoniania... Z tego względu ze malutkie mieszkanko mamy:)
Miłego dnia kochane,bez żadnych nieprzyjemnych sytuacji:) -
Witam sie i ja ze szpitala. Rano bylam u ginekologa na ktg , wyszly jakies deceleracje, wiec mi dal skierowanie do szpitala. W szpitalu godzinne ktg wyszlo ok. Jak narazie lekarz powiedzial , ze dziecko moglo bawic sie pepowina, lub tez to , ze na plecach lezalam podczas ktg. Zrobili tez przeplywy macicy i one tez zbyt dobrze nie wyszly, wiec jutro powtorka.
Maz na wyjezdzie z pracy w UK , dzis wraca , ale dzielnie spakowalam sie sama i zawiozlam do szpitala. A w szpitalu Jak dotarlam nerwy mi poscily i w ryk . Teraz juz po badaniach troche lepiej. Czekam w kawiarence, bo tak tu tloczno i nie ma lozka dla mnie.
-
No tak, mi wspólne spanie nie przeszkadza, a zasypianie na cycku jest po prostu wygodne, szczególnie w dzień, nie muszę bujać czy coś takiego, z perspektywy czasu to dla mnie dobrze, bo wykończyłabym się w ciąży z roczniakiem na rękachKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Iva, to trzymaj się tam i daj znać co dalej! A w szpitalu to chyba każda się denerwuje i chociaż raz się popłacze
Ja na patologii ryczałam codziennie ;P Jeszcze te hormony i w ogóle.
Iva79 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dotty chcę nauczyć Małą tak jak ty. Jednak my od samego początku chcemy żeby była w swoim łóżeczku od jednych słyszę, że nie uda mi się to z uwagi na zmęczenie od innych, że jak takie Maleństwo będę miała serce trzymać w innym pokoju. Jakie videonianie macie?
Iva mam nadzieję, że kolejne wyniki będą już tylko lepsze. Trzymaj sięIva79 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, które kp: moj wczorajszy post przepadł niezauważony
wiec jeszcze raz spróbuję spytać:
Chciałabym kupic sobie ze dwie niedrogie bluzki do kp, które wg Was sprawdzają sie najlepiej? Mamy różne typy, z odpinanymi ramiączkami, zakładkowe z "dziurami" w piersiach, a moze najlepsze sa zwyczajne bluzki z guzikami? -
Ja mam Avent 603
Noworodki tak cudownie pachną i są tak słodkie, że po prostu chce się spać z nimi
W szpitalu to ja praktycznie nie spałam, tylko patrzyłam godzinami na Klementynkę i się rozczulałam, że musiała spać w mydelniczce
W domu przez pierwsze dni konsekwentnie odkładałam do kołyski obok łóżka, ale to nie zdało egzaminu. Potrzebowała bliskości, dużo lepiej spała, kiedy byłam obok. Jednak ciepło, zapach, to było jej potrzebne.
MoBo lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Krakuska, mnie guziki doprowadzały do pasji. Za długo to trwa, to zapinanie, rozpinanie, nie na moje nerwy. Nieraz cyc jest potrzebny NATYCHMIAST
Mi najbardziej odpowiada top z odpinanymi ramiączkami, a na to zakładam bluzkę z tymi "dziurami" właśnie lub z dużym dekoltem. Ale ja też nie używam w domu stanika, wygodniej mi w topach. Polecałam tu takie z H&M, dużo dziewczyn je zachwala
Krakuska lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dobrawa wrote:Szczerze? Nie widze innego wyjscia
Choc chcialabym miec nocki bez karmien starszaka.
A w dzień już nie karmisz w ogóle? Tylko ta nocna pobudka została? A jak w ogóle z mlekiem? Masz czy czujesz, że mniej?Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Kokardka, bardzo mi przykro z powodu kotka
Przytulam mocno...
Olcia przepiękne zdjęcia, aż żałuję, że się nie zdecydowałam na taką sesję
My mamy malutką sypialnię i nie wiem, czy zmieścimy tam łóżeczko. Na razie nie wiem, jak będzie wyglądało moje nocne wstawanie, pewnie kilka razy będzie robione przemeblowanie, zanim znajdziemy jakiś złoty środek
Koszulki w H&M widziałam i są już na mojej liście zakupowejAle czekam aż urodzę, bo nie wiem jak to z rozmiarem będzie
A u mnie po badaniach płytki nadal lecą w dół, teraz już tylko 107... ciekawe co lekarz na to?Olcia..89 lubi tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
nick nieaktualnyKurczę, ja mam nadzieję, że drugie dziecię będzie tak samo miłe w obyciu, jak pierwsze. W sensie 2 miesiące skończone, ostatnia butla o 21 i do 6 rano nie wiem, że mam dziecko
Kumpela przywiozła ten super smoczek, co to się podobno sam zamyka, jak wypadnie. Jak będę wszystko wyparzać, to stestujemy, czy i jak to działa
Iva, trzymaj się tam w szpitalutulimy mocno na okiełznanie smutków.
Izieth, strasznie mało tych płytekpoczytaj w necie, może jakaś dieta czy coś na zwiększenie? Bo tam chyba jakiś pułap minimalny jest na różne rodzaje znieczulenia do porodu.
Pokombinujcie z ustawieniem łóżeczkamy cały dzień kminiliśmy nim wyszło najlepsze.
Iva79 lubi tę wiadomość
-
My mamy kamerke DLink baby czy cos takiego. Zajebicho, podglad wifi na androidzie. Wiec i mąż z pracy moge ogladac, i ja siedzac u fryzjera czy cokolwiek.
Ma filmiki wchyba w hd, zdjecia, kolysanki, mozna mowic przez mikrofon. Maly jak mial 6 mcy to go wyekspediowalismy do jego pokoju, w nocy drzwi zamkniete. Jak spi z nami na wyjezdzie czy u tesciow, w sensie jego lozeczko ale w naszym pokoju to nikt sie nie wysypia) ten lazi po lozeczku, gada, zaczepia, cuda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 15:56
Dotty84 lubi tę wiadomość