X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa, wyciągasz na kp Sebastiana i odkładasz potem? Nie wybudza się? I czy nie zacznie się wybudzać tak całkiem, zanim zdążysz dolecieć i zareagować jak będziesz w innym pokoju?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia ale jesteście piękni oboje :) Super pamiątka.

Olcia..89 lubi tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa, ja będę spać z synkiem, tzn.on w koszu Mojżesza przy moim łóżku. Mąż emigruje spać do salonu. My mamy tylko jedną sypialnie.

Dobrawa lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn,ale u mnie tylko jedna noga puchnie

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dobrawa, wyciągasz na kp Sebastiana i odkładasz potem? Nie wybudza się? I czy nie zacznie się wybudzać tak całkiem, zanim zdążysz dolecieć i zareagować jak będziesz w innym pokoju?
    Widze ze rozumiesz temat :)
    No wlasnie to tak jest ze nie chve go eybudzic tego sie bardzo balam ze wybudzony nie zasnie latwo i reagowalam na kazdy "pierd" za pszeproszeniem ;)no lekko to nie bylo bo faktycznie jak zajazyl ze jest w swoim luzeczku to stal sie neodkladalny jak go wyciagnelam to do dwoch godzin i zdazylo sie usypianie,ale juz jest lepiej,mam nadzieje ze na stale lepiej;)

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwiłam się ,że KTG co 2 tygodnie to za mało a Wy piszecie ,że wcale nie macie to jestem w szoku.

Olcia śliczne zdjęcia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ktg dopiero po 40tc, chyba że coś się dzieje wcześniej. I dobrze :-) bez sensu ganianie do tego szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 12:17

polkosia, Dotty84 lubią tę wiadomość

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, super wyszedł ten jesienno-mglisty klimat, taki jak z Balladyny :)

Ja mam jakieś kontrolne ktg w przyszłym tygodniu.

My mamy tylko jedną małą sypialnię i łóżeczko będzie przytulone do naszego łóżka, z usuniętym jednym bokiem. Taka dostawka, tylko 120x60, ciekawe czy się to sprawdzi. Dzisiaj skręcamy :)

Dobrawa, Olcia..89 lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorki za błędy ,z telefonu pisałam
    Polkosia,wiesz on teraz normalnie wstaje w łózeczku i sie do mnie usmiecha by go wziąć ;)
    takze jest wybudzony,ale jakos daje rade go uspac ,choc tez moim zdanie dlugo to trwa bo jakies do pół godziny,gdy był ze mna w łózku to było tylko budzenie na cyca góra 10 min i spał dalej.
    no i tez ostatnoi bylo tak ze czesto sie budził,wiec przesunełam godzine jego pójscia spać,i teraz klade go ok godz 22(wiem późno) ale dzieki temu ,budzi się tylko raz w nocy,takze postępy są i moja praca nie poszła na marne, uufff :)

• Nita Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska, piszesz o Chicco Next to me crib? Coś w tym stylu? Widziałam to cudeńko u nas w sklepach. Strasznie drogie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 12:34

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Pisałyście o zwierzakach, ja wczoraj straciłam moją kochaną najcudowniejszą kotkę 9letnią, zmagała się z nerkami i wczoraj odeszła. Co ja się naryczałam aż mnie taki skurcz chwycił, że myślałam, że odlecę.

Byłam w kinie wczoraj i na zakupach ale szłam jak kaczka też (Werix to chyba już tak przy końcówce jest)

Brzuch mi się też obniża, czuję po tej granicyh między górną ścianą macicy a resztą narządów (też czujecie na brzuchu tą granice?) że się obniża

Ja mam 3 kocyki, minky, tkany i zwykły puchowy

U mnie w szpitalu kazali być jak skurcze będą co 4 min. do szpitala mam ok 40 min jeśli nie ma korków gorzej jak mi się skurcze zaczną w poniedziałek o 7 rano jak całe miasto jest zakorkowane :P

KTG nie miałam ani razu i nie będę już mieć na pewno jedynie w szpitalu .

Co do makijażu jeszcze. Ja do szpitala biorę kredke i tusz, po porodzie się pomaluje bo będe się czuła lepiej :) A do włosów stwierdziłam zrobie warkocze i problem z głowy :D

No i ogólnie oszalałam bo właśnie zgodziłam się na 3 miesięczne szkolenie mojego męża które zaczyna się od 5 Grudnia :D Także ten.... :D

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ktg mam od 32 tygodnia, i mam co 2 tygodnie, no chyba, że wizyta jest wcześniej to mam przed wizytą.

Olcia piękne zdjęcia :)

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia,
    Piekne klimatyczne zdjecia <3

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Krakuska, piszesz o Chicco Next to me crib? Coś w tym stylu? Widziałam to cudeńko u nas w sklepach. Strasznie drogie.

Nie, nie. Myślałam na początku o czymś takim, ale w ostateczności kupiłam najzwyklejsze łóżeczko 120x60 i wymontujemy z niego jeden bok, będzie przystawione bezpośrednio do naszego i dno lozeczka mniej więcej ustawione na wysokości naszego, zawsze to wygodniej w nocy karmić dziecko, a jednak przyzwyczaja sie do spania w swoim łóżeczku. Zamiast tego boku kupię jakąś niską barierkę zabezpieczającą na pierwsze miesiące. Jak juz zacznie siadać to przykrecimy z powrotem drugi bok. Gdzies w necie ktoś doradzał takie rozwiązanie. Od poczatku chciałam dostawkę, bo zbyt bałabym sie, ze zgnieciemy maluszka :( oboje jesteśmy ruchliwi, potrzebujemy przestrzeni, łóżko raczej wąskie...

Czyli zasada działania w zasadzie taka sama jak w tym Chicco, tylko ze nie trzeba juz kupować drugiego większego lozeczka, no i wychodzi duzo taniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 13:12

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia79 wrote:
    Ale miałam ciekawą noc. Cztery godziny skurczów. Zaczęło się co 20 minut, czekałam aż przejdą. Jak juz były co 10 to stwierdziłam, ze chyba jednak powinnam się spakować. Chociaż wcale bólowo się nie nasilały. No i tak doszłam do 5 minut, ale te skurcze im częstsze tym słabsze. I zgłupiałam. Bo z jednej strony długo trwało, regularnie, coraz cześciej, a z drugiej słabe te skurcze, ze co najwyżej chomika by się tym udało urodzić. Takiego mętliku w głowie nie miałam chyba nigdy. Myślałam
    Ze moze coś mi się pochrzaniło z odczuwaniem bólu, ale żeby aż tak? No i dylemat- skurcz co 4 minuty ale słaby to jechać na IP czy nie jechać? Do szpitala blisko wiec stwierdziłam ze czekam do 3 minut i wtedy pojadę, środek nocy to w dwie minuty tam będę. I miałam te czterominutowe jeszcze z 15 minut i przeszło całkiem- dobrze ze nie pojechałam.
    Ale jestem w szoku, nigdy nie słyszałam żeby komuś się tak zdarzyło. Mam nadzieje ze to nie było przepowiadanie rychłego porodu bo do grudnia jeszcze 2 tygodnie

Niestety, pamiętam z Listopadówek, że kilka dziewczyn tak miało :(
    Jedną męczyły chyba ze 3 czy 4 razy takie serie straszaków i na koniec...dupa :(
    Straszenie się biedna wymęczyła, bo raz że spać nie można a dwa, że psycha siada :/

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa, wow, to nieźle, że jedna pobudka. To w sumie i 30 min można poświęcić. Ja nie mam siły na razie na przenosiny... Dopóki karmię, to będzie współspanie i tyle :)

Dobrawa lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:
    Ale ja mam dzisiaj lenia, leżę w łóżku i nie chce mi się nic ;)

Dziewczyny co ile macie KTG ? Położna mówi ,że co tydzień powinno być a lekarz ,że co 2 wystarczy i już sama nie wiem.

Ja nie mam w ogóle.
    Mój lekarz na KTG wysyła dopiero ciąże przeterminowane, albo gdyby coś się działo (np brak ruchów itp)

W pierwszej ciąży miałam 2 ktg - tuż przed porodem, bo pojechałam na IP ze słabymi ruchami i skokami tętna (na detektorze). Zrobili, wyszło niskie tętno, kazali przyjść rano na kontrolę i zrobili drugie - tętno wysokie. A wieczorem już ze skurczami wróciliśmy.

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dagn, mamy tę zabawkę :) Poza tym u nas już zaczyna się etap chodzenia, a ona bardziej do raczkowania mobilizuje. Z moich obserwacji wynika, że teraz to meble, przy których można chodzić, są o niebo ciekawsze niż jakakolwiek zabawka ;D

Moja w tym samym wieku, Dobrawa, nie sądzę, by rozumiała o co nam chodzi z siostrą jednak, ale jak pytam gdzie jest dzidzia, gdzie Twoja siostra, a nawet gdzie Matylda? To podciąga mi bluzkę i pokazuje na brzuch :) To takie słodkie :)

A będziemy spać razem na jednym łóżku :P Chociaż chwilami czarno to widzę :D

Ja polecam taki pchaczo-sorter. Hania dostała od nas na 1 urodziny, własnie jak uczyła się chodzić :)
    Teraz służy jako pojemnik na klocki.

https://www.nefere.pl/1463,Chodzik-wielofunkcyjny-pchacz-5w1-Centrum-edukacyjne-Piaskowy-Dziadek?cid=112

Ewentualnie takie książeczki - nadal robią furorę, a też dostała na 1 urodziny :)

https://www.facebook.com/handmadeolala/photos/

polkosia lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Ja nie mam w ogóle.
    Mój lekarz na KTG wysyła dopiero ciąże przeterminowane, albo gdyby coś się działo (np brak ruchów itp)

W pierwszej ciąży miałam 2 ktg - tuż przed porodem, bo pojechałam na IP ze słabymi ruchami i skokami tętna (na detektorze). Zrobili, wyszło niskie tętno, kazali przyjść rano na kontrolę i zrobili drugie - tętno wysokie. A wieczorem już ze skurczami wróciliśmy.[/Q

A tak to jest słuchać położnej ;p

Dobra już się nie przejmuję bo widzę ,że co 2 tygodnie to i tak często :)

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dobrawa, wow, to nieźle, że jedna pobudka. To w sumie i 30 min można poświęcić. Ja nie mam siły na razie na przenosiny... Dopóki karmię, to będzie współspanie i tyle :)
    to naprawde od kilku dni tak jest,dziś o 6 rano a wstał 8
    i powiem ci ze to co pomogło to wymęczenie go za dnia i przetrzymanie do 23 godziny
    zrobiliśmy tak parę razy i powiem to jest to :P

‹‹ 968 969 970 971 972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ