X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, pewnie, kazdy ma gorsze i lepsze dni, ale dziurawych dresow nie nosze, mam kilka par fajnych mieciutkich dresików, wiec nawet jak jestem nie w humorze, to sięgam po czyste. Jak cos brudne to od razu ląduje w koszu na pranie poprostu :)
    Jak cos wyciągniete albo sie robi szmatławe to poprostu to wywalam.

Co do mężów... ja jednak uwazam, ze fajnie jest o siebie dbac. Zarowno dla siebie, ale takze dla męża. I nie chodzi o o to, ze on chodzi w gajerze po domu, a ja w wyjsciowej sukience. Nie, daleka jestem od tego. Ale nieumyte wlosy, syfny bylejaki kitek, brudny wyciagniety dres i ogolne zapuszczenie jest dla mnie beznadziejne... nie trzeba duzo czasu, zeby umyc wlosy i doprowadzic sie do ładu.
    O, tak mysle.

A faceci poza tym, to wzrokowcy i nic sie na to nie poradzi. Nawet jak zaprzeczy, bo jest mily i kochany :):):)

Dotty84, Olcia..89, Dobrawa lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, ale to są jakieś skrajne przypadki :) Można chodzić po domu w dresie i bez makijażu i być czystą i świeżą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 14:02

Dotty84, Dagn_, Iva79, Isia86, Nita, Izieth lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to ja aż tak skrajnych przypadków nie znam w sumie. Nie wiem gdzie Wy takie mamy spotykacie ;)

Dotty84, Isia86, Koska 88 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aea037aa6716.jpg

milky_way, Dagn_, baranosia, Olcia..89, Iva79, Isia86, polkosia, Izieth, MoBo lubią tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, nikt nikogo do make upu nie namawia, kazdy chodzi jak lubi, ja sama tez niewiele sie maluje.
    A ja syfiastych przypadkow znam mnostwo, no mega beznadzieja :)

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A w ogóle to ja aż tak skrajnych przypadków nie znam w sumie. Nie wiem gdzie Wy takie mamy spotykacie ;)
    Ja niestety czasem takie widzę i to chodzące po ulicach

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto moj poranny chlebek na zakwasie,zero drozdzy,zytni z dodatkiem maki kukurydzianej,posypany czarnuszka:)

Iva79 lubi tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojtam dziewczyny,
    Jasne ze fajnie byc zadbana,
    Tez bym chciala zawsze ladnie wygladac
    Choc nie zawsze to wychodzi,czasem zmeczenie wychodzi gora
    Lubie patrzec na zadbane kobiety,aczkolwiek jestem z tych naturalnych i makijaz to taki leciutki i nie zawsze :)

Isia86 lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że większość ostatnio ma manię kucharzenia ;)

Iva79, Isia86 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis babeczki w kilku odslonach :)

Ej wiecie co ale zaczyna tu leciec skrajnoscia. Brud, nie mycie i zasyfione ciuchy to juz h patoli. Bez jaJ.

Nie malowanie i ulubiony dres nie oznacza ze ktos jest od razu syfiarzem.

Dobrawa, Isia86, Martusiazabka, Dagn_, polkosia, Nita, Iva79, guerretenshi lubią tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie widzialam jakiejs zaniedbanej mlodej mamy w dresie.. nie wiem o czym mowicie..
    a jesli bedac na macierzynskim nie ma sie czasu na nic to ja nie wiem taka osoba bedzie miala czas na cokolwiek jak wroci do pracy???

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelina, nikt tak nie napisal przeciez ;DDDD

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha mowie wam ze skrajnosci w skrajnosc :D

Spoko luzzz. :D

Elcia na macierzynskim to rozne bywa :)

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bywam zaniedbana,ale nie w dresie,i chowam sie wtedy przed ludzmi w domu ;)

Iva79 lubi tę wiadomość

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    ...Że zarzucisz jakieś szmaty albo się nie umyjesz? :P ...
    My to nazywamy 'dniem dziecka' hihi i nam się czasami zdarza taki dzień,że na brudaska idziemy spać :))) hihi

baranosia, Martusiazabka, Dagn_, polkosia, Iva79 lubią tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Widzę że większość ostatnio ma manię kucharzenia ;)
    Żebyś wiedziała...ja wczoraj ciasteczka,dziś sernik na zimno. A juto pewnie te bułeczki lub rogaliki :))
    Już nawet na święta mam porobione zapasy ozdób do pieczonych ciasteczek :)))

Iva79, Dagn_ lubią tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba czujemy poród i zbliżający się brak czasu ;)

Isia86, Iva79 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po domu w leginasach i starych koszulkach chodzę, a i tak jestem najpiękniejsza dla męża. Włosy związane w kok i tak mi najwygodniej. Nie będę po domu się stroić, prostować włosów czy perfumować. Chcę czuć się wygodnie, poza tym jestem młodą, atrakcyjną kobietą bez tony makijażu. Urodę odziedziczyłam po ojcu, mam naturalnie duże usta (niektórzy myślą, że je sobie powiększyłam), ale taka się urodziłam, z takimi ustami, po ojcu. Mam duże, zielone oczy, jestem szczupła z natury, mam seksowny tyłek, który nie wisi a odstaje a na powodzenie, jeszcze przed ślubem, nigdy nie mogłam narzekać. Nie jestem jakimś narcyzem, parę rzeczy bym w sobie zmieniła, ale nikt idealny nie jest.

Dbanie o siebie nie oznacza tylko makijażu i super seksi ciuszków. Co z tego, że laska ma tapetę, jak może mieć dziurawe zęby? Co z tego, że ma włosy zrobione, ułożone, jak one mogą być zniszczone i spalone od farb. Dla mnie zadbana kobieta, to z ładnymi zdrowymi zębami, pięknymi lśniącymi włosami a nie suchą miotłą na głowie oraz umyta, czysta, schludna. Makijaż to tylko chemia, dodatek, służący do podkreślenia urody a nie jej wydobycia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 16:17

polkosia, Dobrawa, Dagn_, Iva79, Isia86, Martusiazabka lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie,tak jak mowi Nita,
    Nie chodzi tylko o zewnetrzny,ostatni szlif jakim jest makijaz czy ciuszek
    Wpierw trzeba zadbac o zdrowie,dobra diete by np promienna cere miec,zdrowe zeby,blysk w oku,zero worow pod oczami,czy czerwonych oczu ze zbyt dlugiego siedzenia do noc np przed monitorem.Dobrze jest tez byc szczesliwym lub po prostu zadowolonym,to sie widzi na twarzy.
    A gdy to wszystko juz jest to i makijaz do niczego nie jest potrzebny,a i zwykly ciuch tez nie przycmi naszej atrakcyjnosci.

Nita, Iva79, Isia86, polkosia lubią tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Dobrawa, nawet kiedyś ktoś powiedział, że jak kobieta ładna z natury, to będzie ładna nawet w worku po kartoflach a jak nieurodziwa, to będzie nadal brzydka w Gucci, Chanel i Pradzie oraz w makijażu z najlepszej półki.
    Wystarczy sobie popatrzeć na topowe modelki z wybiegu. Na co dzień muszą być piękne, taki zawód, muszą mieć make up, zrobione włosy, restrykcyjna dieta... Ale widziałam ich zdjęcia z domu, dres, niedbały kok, zero makijażu a i tak są ładne. Rysów twarzy się nie oszuka. Tak chodzi na przykład Adriana Lima czy Candice Swanepoel.

W Polsce ogólnie jest jakiś nacisk na "bycie zrobioną", nawet na wyjście po bułki. Nie rozumiem tego. Jeśli młoda mama nie umaluje sobie tego oka i założy dresy z Primarka to przecież nie oznacza, że jest fleją. Taki reżim co do wyglądu to pierwszy stopień do depresji poporodowej, bo kobieta czuje presję, że musi być piękna dla siebie, dla męża, dla koleżanek, żeby zazdrościły i mówiły:seksi mama.
    Łatwo wpaść w pułapkę depresji. Ja tam się cieszę, że w kraju, w którym mieszkam nie ma takiego ciśnienia na doczepiane rzęsy czy makijaż na 3 h po porodzie i że nikt się na mnie nie gapi i nie ocenia jak do Tesco idę w koku, dresie (wypranym!) i butach emu. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 16:49

Krakuska, Iva79, polkosia lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

‹‹ 989 990 991 992 993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ