X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem przeciętna, całkiem całkiem. Czasem tyje, potem chudne, różnie od dnia ślubu bywało. raz 96kg a innym razem 68kg. W kazdym razie zawsze czuje sie ze soba dobrze. I maz mnie akceptuje a to dla mnie najwazniejsze :)
    Nawet w dresie :)

w avatarze zreszta jestem ja w 7mc.

Dagn_, Iva79, polkosia lubią tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha,usmialam sie
    Wlasnie ubralas w slowa moje przemyslenia i obserwacje na temat mentalnosci polskiej kobiety :)
    Ale polki to i tak w miare wyluzowane,
    Spojz na rosjanki czy generalnie babki z bloku wschodniego :)
    Te to dopiero daja czadu :)

Ale ,powtarzajac za moim partneremrosjanki sa atrakcyjne
    Np u nas wiekszosc babek sie nie maluje,chodzi w zwyklych ciuchach
    No i dla faceta tutaj taka rosjanka jest czym godnym zawieszenia wzroku :P

To tak odnosnie roznic w percepcji mezczyzn i kobiet :)

Wszyscy w domu :)
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra zawsze zrobiona, nawet na targ leci ze zrobionym okiem, wyznaje zasade: wygladaj dobrze bo nigdy nie wiesz kiedy spotkasz wroga :D I to jest sedno moim zdaniem, bo cała ta otoczka to jest dla ludzi, bo dla siebie samej ja tego wszystkiego nie potrzebuje. W szpitalu to tez dla ludzi zeby nie widzieli ze gorzej sie wyglada niby tak?

Kz9n.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, że czujesz się dobrze ze sobą. Nikt też nie oczekuje Bóg wie jakiej figury po czterech ciążach. Ciało się zmienia. Jak ktoś ma predyspozycje do bycia chudą, to będzie. A jak nie, to nie, trudno. Ważne aby się ruszać, trochę poćwiczyć, ale i tak nie musi to zaowocować figurą jak u modelki, by być piękną!
    Nie wiem czy ktoś oglądał taki program jak Gok Wan przyleciał do Polski i postanowił rozebrać polskie kobiety (taki program był w uk How to look good naked). To były kobiety z nadwagą, zahukane, smutne, bo pewnie każdy im wmawiał, że są do niczego, grube, brzydkie, nie zrobione. Gok Wan ma podejście typowo angielskie. Stanął, powiedział im: Ty jesteś piękna! Zobacz jakie masz seksowne bioderka. Podkreślimy je takimi spodniami. A jakie masz piękne usta. I te Polki naprawdę zaczęły po raz pierwszy w siebie wierzyć, bo nikt ich nie oczerniał, a zaczął kompletować. Lubię gościa ogólnie, jest taki prawdziwy. Dla niego każda kobieta jest piękna ;)

Dagn_, polkosia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam Goka :D bardzo.

Nita spoko jak na 5 ciąże (jedna obumarła), to chyba nie jest ze mną tak źle :D
    Najgorzej wbrew wszystkiemu było po 2ciąży i po 4 tej która straciłam. Wtedy tyłam na potęgę.
    Obecnie też mam dużo za dużo, ale spoko wszystko jest do ogarnięcia :)

Dla mnie ważne, że dla małżonka nawet w dresie czy z plamą z mleka na cyckach jestem seksowna. ;) Takie rzeczy się liczą.

My tu o matkach polkach a jak jest z facetami? Też dbaja tak zawzięcie jak się tego oczeuke od nas?

Dagn_, Iva79 lubią tę wiadomość

Kz9n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś macie tematy ;-) idealne na moje siedzenie w tunice i bieliźnie, bo za gorąco, żeby w ogóle jakiekolwiek spodnie zakładać.
    Już gdzieś pisałam, że do piękności mi daleko (Guerretenshi ma mnie na fejsie, robi za świadka :-D). Bulinką-okrąglinką jestem nie tylko w ciąży, co prawda głównie od leków, ale to sprawa drugorzędna dla przeciętnego obserwatora ;-)
    Póki mężowi się podobam, a wiem, że podobam, to mam w sumie głęboko w nosie, co jedna czy druga kobieta na spacerze/placu zabaw o mnie sądzi ;-) jeśli ktoś chce uważać, że jestem typową kurą domową, co do pracy nie chodzi, tylko z dzieckiem w domu, więc nie dziwne, że niemodnie ubrana i bez makijażu, to i tak tego nie zmienię ;-) A swój wygodny styl życia kocham bardziej niż ludzi, których on razi :-D
    Jedni się czują dobrze tak o, saute, inni lubią mieć makijaż, szykowne ubranko. Gdzieś ustaliłyśmy, że co jednemu miód, drugiemu trucizna :-)
    Nie ma co się żołądkować.

Na marginesie - trzymajcie kciuki, żeby w drugim Tesco były lody Mars ^^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 17:42

Isia86, polkosia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn trzymam kciuki za lody :)

Ja polubiłam dresy w ciąży, ubieram na tyłek i jest chociaż wygodnie, nic nie wbija się w brzuch.

Mam do Was pytanie, jaki fotelik samochodowy macie wybrany ? Przeglądam i już sama nie wiem który wybrać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Były :-D zjadłam :-D

Fuksja, my mamy tym razem maxi cosi po córce znajomych, ale poprzednio mieliśmy z baby design, taki 9-36 też mamy z baby design i jesteśmy zadowoleni :-)
    Tylko fakt, że korzystamy tylko do auta. Do wpinania na stelaż wózka nigdy nie korzystaliśmy :-)

• RedLady Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu w kółko o jednym i tym samym ;) Dziewczyny, chodźmy se w czym chcemy, jak chcemy byle szczęśliwe i zadowolone :) Bo nie ma nic piękniejszego niż kobieta pewna siebie i zadowolona w swoim ciele. A wtedy i nasi partnerzy i dzieci będą szczęśliwi. Po prostu w tym macierzyństwie nie zapomnijmy o sobie :) I niech sobie każda z nas żyje we własnym guście estetycznym z własnymi potrzebami, tak jak chce. Bo każda z nas jest na swój sposób piękna :)

Jestem z siebie dumna, spakowałam torbę :D

Dagn_, Isia86, Dotty84, Iva79, Martusiazabka lubią tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja ja kupiłam Cybex Aton 5.

tb738ribfs156aj0.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy maxi cosi cabriofix.

Olcia..89 lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam maxi cosi City.

Moje ciasto drożdżowe na bułeczki twarogowe właśnie rośnie, a mi już język do tyłka ucieka ;)

Dobrawa, Iva79, Isia86 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy Maxi Cosi jako pierwszy i drugi. Hanię przy okazji przesadziliśmy juz w Axkid - wybieramy rylko takie, którymi można jechać tyłem do kierunku jazdy- bo to jedyny bezpieczny sppsob i planujemy tak jeździć do 4 rż

milky_way lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy maxi cosi peblle:) bezpieczenstwo przede wszystkim.

Kz9n.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nikt nie używał Tens Machine? Szkoda, ale chyba się skuszę. Na eBay chodzą za 20-30 funtów :) później mogę też używać na bolące plecy albo rwę kulszową.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ,że maxi cosi najpopularniejsze. Szukam jakiegoś z 5 punktowymi pasami bo ponoć te są najlepsze.

• Werix Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem, u mnie w szpitalu mają taki Tens i dają jak kobieta poprosi w trakcie porodu. Więc pewnie spróbuję, tak jak gazu.

Nita lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie urodzisz przede mną Werix, więc będę czekała na Twoją opinię :P

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juhuhu! Wyćwiczyłam dzis z Anniballem 27.5 cm (wg producenta cel to 28-30cm, dla przykładu Hani główka to były 32cm) !! Bez specjalnego dyskomfortu :) uwielbiam to urządzenie hihi, oby przełożyło sie choc troche na poród!

milky_way lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupilismy besafe z podstawa montowana w aucie , ktora mozna pozniej uzywalac z wiekszym siedzonkiem. Ma wiecej miejsca na nogi niz Maxi cosi.

http://m.babymarkt.de/besafe-basisstation-izi-modular-i-size-base-a148942.html?a=b&pup_e=1&pup_id=A148942&adword=Google/PLA_Kindersitze&RefID=SEM_DE0000_PLA&gclid=COaWtt3zt9ACFU0aGwodT24JvQ

Mozna tez go przy pomocy adaptorow do wozka montowac.

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
‹‹ 990 991 992 993 994 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ