Nasze brzuszki i dziecaczki
-
WIADOMOŚĆ
-
Bergo wrote:Tak, wczoraj się dowiedziałam
W piątek idziemy na USG genetyczne i moja pani doktor mówi, że ten profesor, który będzie je wykonywał jeszcze mi powie na 100% jaka płeć. Według niej chłopak.
Kurczę to szybciutkoW takim razie gratuluję synka
Ja mam jutro wizytę mam nadzieję że już coś będzie wiadomo,trzymajcie kciuki dziewczyny!MOI lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBergo wrote:Tak, wczoraj się dowiedziałam
W piątek idziemy na USG genetyczne i moja pani doktor mówi, że ten profesor, który będzie je wykonywał jeszcze mi powie na 100% jaka płeć. Według niej chłopak.
Znasz już płeć? Gratuluję
Ja jestem w 20 tygodniu i lekarz nadal twierdzi że na to jest jeszcze za wcześniemisiaa lubi tę wiadomość
-
Gosia19 wrote:Znasz już płeć? Gratuluję
Ja jestem w 20 tygodniu i lekarz nadal twierdzi że na to jest jeszcze za wcześnie
Może lekarz nie jest jeszcze pewny i woli nie robić zamieszaniaMój z tego co słyszałam dość szybko określa płeć mam nadzieję że nie będę musiała czekać do 20 tyg albo i dłużej
Mam nadzieję że dzisiaj się coś dowiem
-
Dorjana wrote:To i ja się dorzucam do kolekcji brzuszkowej
-choć z zazdroscią spoglądam na rodzinne foto Tusi - muszę się postarać o taką cudną gromadkę
zdjęcie sliczne ale az nie moge uwierzyc ze to 37 tydzien! gdzie sie mieści ten maluszekBergo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bergo, jaka Ty ładna i sympatyczna dziewczynka jesteś!
Galanea!!!! Ty też jesteś piękna! Haha, nie pokazujcie buzi, bo wpadnę w depresjęWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 14:50
Galanea, MOI, Foto_Anna lubią tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
Dziewczyny pytacie jak to możliwe, że znam już płeć z USG. Wiem, że większość lekarzy nie podejmuje się określenia płci przed 18 tygodniem. Wynika to najczęściej z obawy przed pomyłką, o którą stosunkowo łatwo na tym etapie. Dzidziś na razie ma tzw. wyrostek płciowy, który przekształci się w penisa lub łechtaczkę. Ten wyrostek położony jest pod jakimś kątem. I właśnie kąt nachylenia wyrostka płciowego mówi o tym, jaka będzie płeć dziecka. Aby móc to określi potrzebny jest dobry sprzęt do USG, dobre ułożenie dziecka i duże doświadczenie lekarza własnie pod kątem określania płci. Moja pani doktor zaryzykowała i mi powiedziała, ponieważ wie, że jej ewentualną pomyłkę bardzo szybko, bo już piątek skoryguje lekarz genetyk do którego idę na USG genetyczne i test PAPP-A. Ten lekarz (Lech Dudarewicz) jest bardzo znanym genetykiem, a w Łodzi mówi się o nim, że jest wróżem, bo tak wcześnie potrafi bezbłędnie określić płeć
To po prostu fachowiec typowo od genetyki i USG, ma ogromne doświadczenie w wykonywaniu badań USG i najlepszy sprzęt. Stąd jego nieomylność
Lekarze tak naprawdę widzą już teraz ten wyrostek i w większości potrafią to odpowiednio zinterpretować, ale nie mówią bo tak się przyjęło, żeby uniknąć ewentualnych nieporozumień, pretensji itd.
FeliceGatto lubi tę wiadomość
-
Bergo wrote:Dziewczyny pytacie jak to możliwe, że znam już płeć z USG. Wiem, że większość lekarzy nie podejmuje się określenia płci przed 18 tygodniem. Wynika to najczęściej z obawy przed pomyłką, o którą stosunkowo łatwo na tym etapie. Dzidziś na razie ma tzw. wyrostek płciowy, który przekształci się w penisa lub łechtaczkę. Ten wyrostek położony jest pod jakimś kątem. I właśnie kąt nachylenia wyrostka płciowego mówi o tym, jaka będzie płeć dziecka. Aby móc to określi potrzebny jest dobry sprzęt do USG, dobre ułożenie dziecka i duże doświadczenie lekarza własnie pod kątem określania płci. Moja pani doktor zaryzykowała i mi powiedziała, ponieważ wie, że jej ewentualną pomyłkę bardzo szybko, bo już piątek skoryguje lekarz genetyk do którego idę na USG genetyczne i test PAPP-A. Ten lekarz (Lech Dudarewicz) jest bardzo znanym genetykiem, a w Łodzi mówi się o nim, że jest wróżem, bo tak wcześnie potrafi bezbłędnie określić płeć
To po prostu fachowiec typowo od genetyki i USG, ma ogromne doświadczenie w wykonywaniu badań USG i najlepszy sprzęt. Stąd jego nieomylność
Lekarze tak naprawdę widzą już teraz ten wyrostek i w większości potrafią to odpowiednio zinterpretować, ale nie mówią bo tak się przyjęło, żeby uniknąć ewentualnych nieporozumień, pretensji itd.
U mnie w 12tc na usg prenatalnym lekarz stwierdził na 60% dziewczynkę (bo przy dziewczynce początkowo jest większe ryzyko błędu). Jest już 31tc i wszyscy na każdym usg tylko potwierdzają dziewuszkęWięc faktycznie już na tak wczesnym etapie ciąży można rozpoznać płeć.
Bergo lubi tę wiadomość
-
A u nas jakaś picza powiedziała w 11 tygodniu (sic!), że to na pewno chłopak. Wkurzyła mnie tą pewnością siebie, bo jak spytałam, czy nie za wcześnie, to ona na to, że widzi wyraźnie. Wrr... Potem już od 16 tygodnia każdy potwierdzal dziewuszke, a na polowkowym 3D zobaczyliśmy wyraźnie wargi, szparke i nic pomiędzy
Bergo, Galanea, Anoolka lubią tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
Bergo wrote:Dziewczyny pytacie jak to możliwe, że znam już płeć z USG. Wiem, że większość lekarzy nie podejmuje się określenia płci przed 18 tygodniem. Wynika to najczęściej z obawy przed pomyłką, o którą stosunkowo łatwo na tym etapie. Dzidziś na razie ma tzw. wyrostek płciowy, który przekształci się w penisa lub łechtaczkę. Ten wyrostek położony jest pod jakimś kątem. I właśnie kąt nachylenia wyrostka płciowego mówi o tym, jaka będzie płeć dziecka. Aby móc to określi potrzebny jest dobry sprzęt do USG, dobre ułożenie dziecka i duże doświadczenie lekarza własnie pod kątem określania płci. Moja pani doktor zaryzykowała i mi powiedziała, ponieważ wie, że jej ewentualną pomyłkę bardzo szybko, bo już piątek skoryguje lekarz genetyk do którego idę na USG genetyczne i test PAPP-A. Ten lekarz (Lech Dudarewicz) jest bardzo znanym genetykiem, a w Łodzi mówi się o nim, że jest wróżem, bo tak wcześnie potrafi bezbłędnie określić płeć
u mnie lekarz w 11 tyg powiedział, że wygląda mu na dziewczynke, ale sie na nastawiac. w 13 powiedział ze nadal stawia na dziewuszke ale wciąż nie na 100%. i wydrukował zdjęcie po którym to stwierdza. i w 15 wciąz podtrzymał ze raczej będzie dziewczynka. nie mówi na 100%, ale jednak 3 razy pod rząd ta sama "diagnoza" i pierwszy raz juz tak szybkoale fakt, duzo zależy od sprzętu i doświadczenia bo bardzo łatwo sie pomylić przy wczesnej ciąży.