X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nasze brzuszki i dziecaczki
Odpowiedz

Nasze brzuszki i dziecaczki

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizyte u gina po 5 tygodniowej przerwie- mam stresa

misiaa lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • misiaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Tak, wczoraj się dowiedziałam :) W piątek idziemy na USG genetyczne i moja pani doktor mówi, że ten profesor, który będzie je wykonywał jeszcze mi powie na 100% jaka płeć. Według niej chłopak.

Kurczę to szybciutko :) W takim razie gratuluję synka :)
    Ja mam jutro wizytę mam nadzieję że już coś będzie wiadomo,trzymajcie kciuki dziewczyny! :D

MOI lubi tę wiadomość

misiaa

34bwrjjgk872glsj.png
  • misiaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Ja mam jutro wizyte u gina po 5 tygodniowej przerwie- mam stresa

Głowa do góry :) Też miałam zawsze stresa przed wizytą więc wiem co czujesz ale na pewno wszystko będzie dobrze :)

sylwia1985, Bergo lubią tę wiadomość

misiaa

34bwrjjgk872glsj.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na rozweselenie http://demotywatory.pl/4237712/CIAZA?fb_action_ids=750644541636415&fb_action_types=og.likes

Anoolka lubi tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Tak, wczoraj się dowiedziałam :) W piątek idziemy na USG genetyczne i moja pani doktor mówi, że ten profesor, który będzie je wykonywał jeszcze mi powie na 100% jaka płeć. Według niej chłopak.

Znasz już płeć? Gratuluję :)
    Ja jestem w 20 tygodniu i lekarz nadal twierdzi że na to jest jeszcze za wcześnie

misiaa lubi tę wiadomość

• misiaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Znasz już płeć? Gratuluję :)
    Ja jestem w 20 tygodniu i lekarz nadal twierdzi że na to jest jeszcze za wcześnie

Może lekarz nie jest jeszcze pewny i woli nie robić zamieszania :D Mój z tego co słyszałam dość szybko określa płeć mam nadzieję że nie będę musiała czekać do 20 tyg albo i dłużej :) Mam nadzieję że dzisiaj się coś dowiem :)

misiaa

34bwrjjgk872glsj.png
  • misiaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    To i ja się dorzucam do kolekcji brzuszkowej :D

2hehxdy.jpg

-choć z zazdroscią spoglądam na rodzinne foto Tusi - muszę się postarać o taką cudną gromadkę :D
    Kochana ale Ty cudnie wyglądasz :)

Bergo lubi tę wiadomość

misiaa

34bwrjjgk872glsj.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:

2hehxdy.jpg

-choć z zazdroscią spoglądam na rodzinne foto Tusi - muszę się postarać o taką cudną gromadkę :D

zdjęcie sliczne ale az nie moge uwierzyc ze to 37 tydzien! gdzie sie mieści ten maluszek :)

Bergo lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    zdjęcie sliczne ale az nie moge uwierzyc ze to 37 tydzien! gdzie sie mieści ten maluszek :)
    wow super ale chudzinka z Ciebie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana ciąża Ci służy ;-) pięknie wyglądasz i też dziwię się, gdzie ten maluszek się mieści ;-)

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:

2hehxdy.jpg

Spokojnie doczekasz się i Ty takiej cudnej gromadki :) ślicznie wyglądasz

ggfxf7q.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam 13 tydzień, koniec 1 trymestru :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 13:42

Galanea, FeliceGatto, Gosia19, mała_mi, xpatiiix3, Chiang Mai, lkc, Paulina1986, Camille87, Kiara, pasia27, genoweffa, Dodi lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woow Bergo, ale ładnie wyglądasz!!!! :D

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 20:33

Bergo, FeliceGatto, Patu, MOI, mała_mi, Chiang Mai, Dorjana, Paulina1986, Camille87, Tusia84, pasia27, Dodi lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo, jaka Ty ładna i sympatyczna dziewczynka jesteś! :)

Galanea!!!! Ty też jesteś piękna! Haha, nie pokazujcie buzi, bo wpadnę w depresję :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 14:50

Galanea, MOI, Foto_Anna lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea pięknaś, cudownie się prezentujesz :) Jejku jakie to słodkie mieć taką piłeczkę przyklejoną do szczupłego ciałka jak Twoje :) Cudnie!

Galanea lubi tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytacie jak to możliwe, że znam już płeć z USG. Wiem, że większość lekarzy nie podejmuje się określenia płci przed 18 tygodniem. Wynika to najczęściej z obawy przed pomyłką, o którą stosunkowo łatwo na tym etapie. Dzidziś na razie ma tzw. wyrostek płciowy, który przekształci się w penisa lub łechtaczkę. Ten wyrostek położony jest pod jakimś kątem. I właśnie kąt nachylenia wyrostka płciowego mówi o tym, jaka będzie płeć dziecka. Aby móc to określi potrzebny jest dobry sprzęt do USG, dobre ułożenie dziecka i duże doświadczenie lekarza własnie pod kątem określania płci. Moja pani doktor zaryzykowała i mi powiedziała, ponieważ wie, że jej ewentualną pomyłkę bardzo szybko, bo już piątek skoryguje lekarz genetyk do którego idę na USG genetyczne i test PAPP-A. Ten lekarz (Lech Dudarewicz) jest bardzo znanym genetykiem, a w Łodzi mówi się o nim, że jest wróżem, bo tak wcześnie potrafi bezbłędnie określić płeć :) To po prostu fachowiec typowo od genetyki i USG, ma ogromne doświadczenie w wykonywaniu badań USG i najlepszy sprzęt. Stąd jego nieomylność :) Lekarze tak naprawdę widzą już teraz ten wyrostek i w większości potrafią to odpowiednio zinterpretować, ale nie mówią bo tak się przyjęło, żeby uniknąć ewentualnych nieporozumień, pretensji itd.

FeliceGatto lubi tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Dziewczyny pytacie jak to możliwe, że znam już płeć z USG. Wiem, że większość lekarzy nie podejmuje się określenia płci przed 18 tygodniem. Wynika to najczęściej z obawy przed pomyłką, o którą stosunkowo łatwo na tym etapie. Dzidziś na razie ma tzw. wyrostek płciowy, który przekształci się w penisa lub łechtaczkę. Ten wyrostek położony jest pod jakimś kątem. I właśnie kąt nachylenia wyrostka płciowego mówi o tym, jaka będzie płeć dziecka. Aby móc to określi potrzebny jest dobry sprzęt do USG, dobre ułożenie dziecka i duże doświadczenie lekarza własnie pod kątem określania płci. Moja pani doktor zaryzykowała i mi powiedziała, ponieważ wie, że jej ewentualną pomyłkę bardzo szybko, bo już piątek skoryguje lekarz genetyk do którego idę na USG genetyczne i test PAPP-A. Ten lekarz (Lech Dudarewicz) jest bardzo znanym genetykiem, a w Łodzi mówi się o nim, że jest wróżem, bo tak wcześnie potrafi bezbłędnie określić płeć :) To po prostu fachowiec typowo od genetyki i USG, ma ogromne doświadczenie w wykonywaniu badań USG i najlepszy sprzęt. Stąd jego nieomylność :) Lekarze tak naprawdę widzą już teraz ten wyrostek i w większości potrafią to odpowiednio zinterpretować, ale nie mówią bo tak się przyjęło, żeby uniknąć ewentualnych nieporozumień, pretensji itd.

U mnie w 12tc na usg prenatalnym lekarz stwierdził na 60% dziewczynkę (bo przy dziewczynce początkowo jest większe ryzyko błędu). Jest już 31tc i wszyscy na każdym usg tylko potwierdzają dziewuszkę :) Więc faktycznie już na tak wczesnym etapie ciąży można rozpoznać płeć.

Bergo lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas jakaś picza powiedziała w 11 tygodniu (sic!), że to na pewno chłopak. Wkurzyła mnie tą pewnością siebie, bo jak spytałam, czy nie za wcześnie, to ona na to, że widzi wyraźnie. Wrr... Potem już od 16 tygodnia każdy potwierdzal dziewuszke, a na polowkowym 3D zobaczyliśmy wyraźnie wargi, szparke i nic pomiędzy :)

Bergo, Galanea, Anoolka lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Patu Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:

u mnie lekarz w 11 tyg powiedział, że wygląda mu na dziewczynke, ale sie na nastawiac. w 13 powiedział ze nadal stawia na dziewuszke ale wciąż nie na 100%. i wydrukował zdjęcie po którym to stwierdza. i w 15 wciąz podtrzymał ze raczej będzie dziewczynka. nie mówi na 100%, ale jednak 3 razy pod rząd ta sama "diagnoza" i pierwszy raz juz tak szybko :) ale fakt, duzo zależy od sprzętu i doświadczenia bo bardzo łatwo sie pomylić przy wczesnej ciąży.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ