X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nasze brzuszki i dziecaczki
Odpowiedz

Nasze brzuszki i dziecaczki

Oceń ten wątek:
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea ale slodko wyglada Twoja Zosia w tej czapeczce :D mala smerfetka <3

Galanea lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Natalina Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No więc to My zaczęłyśmy 24 tydzień <3
    Co raz bliżej wielki dzień :)
    No więc tak z każdej strony pokażę gdzie schowałam te swoje 8kg na plusie xD

24azcqw.jpg
    33f5b48.jpg
    dexzex.jpg
    14b84r9.jpg
    20uzaz5.jpg

Wow!ALe ogrooomny piękny brzusio :D!!!Napewno 24ty tydz;)?????? :*

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Natalia
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi dzidziuś, ciąża 11 miesięcy po pierwszym porodzie ,więc tym się usprawiedliwiam :D hehe

Natalina lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, brzunio jest duży, ale kształtny i śliczny :) Po prostu to niesamowite jak małe brzdące tam nosicie a jak duże są już brzuszki :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super brzuszki i super Maluszki <3 ja zazdroszcze juz Mamusiom ktore tula swoje pociechy :) ale na Nas tez przyjdzie czas :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :)

Wpadamy i my. Fasola Małgorzata ma już prawie 4 tygodnie, choć nadal do terminu porodu zostało jej 12 dni ;)

c58e4767b1414a98med.jpg

03a658dc20f29cf0med.jpg

d9b7bceb9630845bmed.jpg

Pozdrawiamy!

sylwia1985, misiaczk25, paaolka, Paula_29, Camilia, xpatiiix3, Camille87, misia_k1, Paula55, blue00, Galanea, Nelus, turkawka, Bergo, HANA, Martynika, Kaarolina, Nalka, Agusia ;), Natalina, Viviana, mala_mi, mała_mi, Kiara, Lalita2710, pestka, stardust87, kejti91, doti77 lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale slodka twoja coreczka, jak aniolek <3 I taka malutka!
    jesli moge spytac to co bylo powodem ze tak wczesnie urodzilas? ile malutka wazyla? mam nadzieje ze jest zdrowa jak rybka :) pozdrawaiam

201703012752.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Kiara, rozumiem, że Cię to zastanawia, ale tak od siebie muszę coś powiedzieć... Niektóre dziewczyny drażni, kiedy ktoś mówi, że mają mały brzuch. Inne nie koniecznie chcą słuchać, że mają wielki bęben, a dziecko małe przecież. Dla mnie to mega irytujące- sugeruje, że się pasę, nie dbam o siebie i mam taki brzuch na własne życzenie. Te z małym brzuchem z kolei to niby się głodzą i szkodzą dziecku. Tak naprawdę żadna z nas nie ma wpływu na to w jakim tempie urośnie brzuch. Wszystko zależy od budowy, ewentualnych skrzywień kręgosłupa, ułożenia dziecka, położenia macicy itd. Też jestem ciekawa jaki będę miała brzuch na koniec ciąży, ale jaki by nie był chcę jak do tej pory prezentować go tutaj i w realu z dumą, a nie ukrywać ze wstydem i czuć zażenowanie i złość po komentarzach jakich przyjdzie mi wysłuchać.
    Kiara wrote:
    Pati, brzunio jest duży, ale kształtny i śliczny :) Po prostu to niesamowite jak małe brzdące tam nosicie a jak duże są już brzuszki :)

ewelina_d, Nalka lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam, oj tam, Bergo, założę się o kilogram cukierków, że ani Kiara, ani nikt inny piszący o dużych czy małych brzuchach nie miał nic złego na myśli. A Ty z tą swoją śliczną buźką, ekstra cyckami i fajnym brzuchem, to już na pewno nie masz powodów do kompleksów ;)
    Ja tam uwielbiam wszystkie brzuchy, czy są według mnie wielgachne, zupełnie zwyczajne czy mikro maciupkie :D

Nelus, Malgoś przyszła na świat przez cc w 34 tygodniu i 4 dniu ciąży z powodu krwawienia, do którego z kolei przyczyniło się łożysko centralnie przodujące. Ale duża była dziewczynka, bo ważyła 2790g i miała 49 cm długości :)

Aaaa! I złapałam ją jeszcze na spacerze z otwartymi oczami :D w końcu ;)

2e79b9cffe0cacaemed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 23:40

Camilia, Nelus, misiaczk25, HANA, Martynika, Kaarolina, Nalka, misia_k1, sylwia1985, Agusia ;), Natalina, Galanea, lkc, blue00, Bergo, mala_mi, Selena, santoocha, mała_mi, Kiara, Paula55, stardust87, kejti91, doti77 lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Byłem pełen równości, byłem górą powagi
    Wytrąciłaś mnie z równowagi"

;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 17:07

Kaarolina, Cynamonek30, sylwia1985, Natalina, FeliceGatto, Galanea, xpatiiix3, Domi IRL, blue00, Bergo, turkawka, NataliaK, mala_mi, mała_mi, Mona :), Kiara, Lalita2710, Bea_tina, HANA, Lavendula, jonka91, doti77, malinka1984 lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Kurcze Kiara, rozumiem, że Cię to zastanawia, ale tak od siebie muszę coś powiedzieć... Niektóre dziewczyny drażni, kiedy ktoś mówi, że mają mały brzuch. Inne nie koniecznie chcą słuchać, że mają wielki bęben, a dziecko małe przecież. Dla mnie to mega irytujące- sugeruje, że się pasę, nie dbam o siebie i mam taki brzuch na własne życzenie. Te z małym brzuchem z kolei to niby się głodzą i szkodzą dziecku. Tak naprawdę żadna z nas nie ma wpływu na to w jakim tempie urośnie brzuch. Wszystko zależy od budowy, ewentualnych skrzywień kręgosłupa, ułożenia dziecka, położenia macicy itd. Też jestem ciekawa jaki będę miała brzuch na koniec ciąży, ale jaki by nie był chcę jak do tej pory prezentować go tutaj i w realu z dumą, a nie ukrywać ze wstydem i czuć zażenowanie i złość po komentarzach jakich przyjdzie mi wysłuchać.

Zgadzam się w 100%! Mnie drażniło jak ludzie nie dostrzegali mojej ciąży, zwalali wszystko na wagę dziecka a to przecież nie była moja wina, że mam maluszka w sobie. I skoro Bergo już podjęłaś temat to dodam, że sama byłam zniesmaczona komentarzem Nataliny na temat brzuszka Pati i Blue. Nie była to moja sprawa więc pominęłam, ale skoro nie tylko mnie to razi w oczy to to napiszę. Uważam, że lepiej mieć taki piękny, zgrabny, prawdziwy ciążowy brzuszek, niż takiego "pierda" którego miałam ja. Dlaczego? Bo w ciąży jest się raz,dwa, trzy razy w życiu zazwyczaj i ten stan powinien być odmienny i niesamowity, Wasze brzuszki o tym świadczą. I o to chodzi!

misia_k1, xpatiiix3, blue00, Bergo, mala_mi lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahahaha, Nalka, ale Ty dzięki Twojemu "pierdowi" (zabiłaś mnie tym określeniem, przepraszam, ale aż oplułam monitor ;)), wyglądasz teraz jak modelka, jakbyś właśnie skończyła gimnazjum profilowane gimnastyki artystycznej, a np ja mam bęben, jak schlapciała gruszka. A to już miesiąc od cc :P

Martynika, jaką minę zrobił, hahahaha :D Moja ma podobną po kropelkach na kolki. Tylko dziobek bardziej zaciśnięty ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 12:40

Martynika, Nalka, mala_mi, Bergo lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodkie maluchy i sliczne brzusie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 ANNA MA 4 TYGODNIE! <3 Z tej okazji fotorelacja. ;)

Cześć Ciotki!
    83ae7db5db4830d4med.jpg

Tak sypiam:

c7c9ce36de181171med.jpg

Tutaj jem, tudzież udaję, że jem, bo nie lubię prawej piersi. Może dlatego mama zaczęła znowu mieć problemy z laktacją? W końcu widać, że jednak mam włoski. Z tyłu można mi robić warkoczyki. :)

517ac06ca0256e84med.jpg

Kładziesz mnie na brzuch? No Matka, chyba sobie żartujesz.. W tej chwili wstaję i nie wiem kiedy się znowu położę!

55d7a6bac7fd25e4med.jpg

Z mamą.. "Ciało do ciała, cycek do ust!"

0fe6ba70303a7bd3med.jpg

Dziękujemy za uwagę. ;)

Natalina, Camille87, Martynika, blue00, Galanea, FeliceGatto, natasza82, Bergo, turkawka, NataliaK, Domi IRL, mala_mi, Nelus, misia_k1, mała_mi, Kiara, Lalita2710, sylwia1985, Bea_tina, pestka, juicca, lkc, mesy, Kaarolina, HANA, Lavendula, stardust87, nutka, kejti91, jonka91, doti77 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudo :).I Franek i Anna <3.A o mamie Nalce to już nawet nie wspomnę :).

NataliaK, mala_mi, Nalka lubią tę wiadomość

• okti89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam uweilbiam patrzeć na wasze brzuszki i maleństwa :) Brzuch to rzeczywiście sprawa indywidualna i coraz bardziej się przekonuje że to zależy od układu naszego ciała. Moja mała w czwartek miała już prawie 500 gram mi na wadze od początku ciąży przybyło raptem 2,5 kg.(wg wagi gina) Brzuch już mam pokaźny że już mojej "cipuni" nie widzę :) I to dopiero filozoafia
    Każda z nas jest inna i każda ciąża jest inna
    Kurcze nie mam żadnej nowej fotki a przy moim lustrze mam lipne światło żeby zrobić sobie fotkę :P
    Ostatnio tylko słyszalam bulwesję koloeżanek na temat noszenia kolczyka w pępku....
    On mi w niczym nie przeszkadza bo mój pępek wcale się nie zmienił... nie chodzi tu o modę ale wolę nosić kolczyk niż ma mi się robić blizna razem z rozciąganiem skóry na brzuchu kiedy będzie mi przeszkadzał napewno z niego zrezygnuję

HANA lubi tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uwazam Nalka ze mialas sliczny brzuszek w ciazy a nie jakiegos "pierda", masz piekna talie i taki układ zeber. A teraz po porodzie REWELACJA !

Ja Wam wrzuce moj brzucho jak bedzie 50% ciazy czyli juz w srode! :)

Nalka, HANA lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • seneka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka ale masz figurkę fiu fiu:))

Nalka lubi tę wiadomość

qq873e5erivgw16d.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super relacja Nalka- mala jest swietna a Ty wygladasz rewelacyjnie!!!!

Nalka lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam oglądać Wasze brzuszki - każdy inny, wyjątkowy i najcenniejszy, bez względu na to czy duży czy mały :D
    A jeszcze bardziej lubię patrzeć na cudeńka, które z nich wyszły :D :D :D

FeliceGato, Małgosia tak śliczna, że nie umiałam od niej oczu oderwać! wco6sn.gif Buziaki od forumowej ciotki :*

Nalka, Anulka przesłodka! :) Ty oczywiście wyglądasz fantastycznie :) :) :) Nie daj sobie wmówić, że jakiś brzuch Ci został - jesteś jeszcze w połogu, nie powinnaś ostro ćwiczyć. A cały "nadmiar" i tak wyssie z Ciebie Ania, więc przyjmij nasze komplementy i zachwyty nad swoją sylwetką :D

Spojrzenie Arturka Martyniki wbija w fotel :D

Nie umiem się napatrzeć na Wasze dzieciaki-słodziaki :)

My tak trochę "artystycznie", na początku 35tc wyglądamy tak:
    2qxyged.jpg
    Mała waży 2350 :)

mała_mi, xpatiiix3, paaolka, Bergo, blue00, FeliceGatto, Miriam, Bea_tina, Nalka, natasza82, MOI, Kaarolina, HANA, stardust87, celia, doti77 lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ