Nasze brzuszki i dziecaczki
-
WIADOMOŚĆ
-
xpatiiix3 wrote:No więc to My zaczęłyśmy 24 tydzień
Co raz bliżej wielki dzień
No więc tak z każdej strony pokażę gdzie schowałam te swoje 8kg na plusie xD
Wow!ALe ogrooomny piękny brzusio!!!Napewno 24ty tydz;)?????? :*
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
Natalia -
nick nieaktualny
-
Hej, hej
Wpadamy i my. Fasola Małgorzata ma już prawie 4 tygodnie, choć nadal do terminu porodu zostało jej 12 dni
Pozdrawiamy!sylwia1985, misiaczk25, paaolka, Paula_29, Camilia, xpatiiix3, Camille87, misia_k1, Paula55, blue00, Galanea, Nelus, turkawka, Bergo, HANA, Martynika, Kaarolina, Nalka, Agusia ;), Natalina, Viviana, mala_mi, mała_mi, Kiara, Lalita2710, pestka, stardust87, kejti91, doti77 lubią tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
Kurcze Kiara, rozumiem, że Cię to zastanawia, ale tak od siebie muszę coś powiedzieć... Niektóre dziewczyny drażni, kiedy ktoś mówi, że mają mały brzuch. Inne nie koniecznie chcą słuchać, że mają wielki bęben, a dziecko małe przecież. Dla mnie to mega irytujące- sugeruje, że się pasę, nie dbam o siebie i mam taki brzuch na własne życzenie. Te z małym brzuchem z kolei to niby się głodzą i szkodzą dziecku. Tak naprawdę żadna z nas nie ma wpływu na to w jakim tempie urośnie brzuch. Wszystko zależy od budowy, ewentualnych skrzywień kręgosłupa, ułożenia dziecka, położenia macicy itd. Też jestem ciekawa jaki będę miała brzuch na koniec ciąży, ale jaki by nie był chcę jak do tej pory prezentować go tutaj i w realu z dumą, a nie ukrywać ze wstydem i czuć zażenowanie i złość po komentarzach jakich przyjdzie mi wysłuchać.Kiara wrote:Pati, brzunio jest duży, ale kształtny i śliczny
Po prostu to niesamowite jak małe brzdące tam nosicie a jak duże są już brzuszki
ewelina_d, Nalka lubią tę wiadomość
-
Oj tam, oj tam, Bergo, założę się o kilogram cukierków, że ani Kiara, ani nikt inny piszący o dużych czy małych brzuchach nie miał nic złego na myśli. A Ty z tą swoją śliczną buźką, ekstra cyckami i fajnym brzuchem, to już na pewno nie masz powodów do kompleksów
Ja tam uwielbiam wszystkie brzuchy, czy są według mnie wielgachne, zupełnie zwyczajne czy mikro maciupkie
Nelus, Malgoś przyszła na świat przez cc w 34 tygodniu i 4 dniu ciąży z powodu krwawienia, do którego z kolei przyczyniło się łożysko centralnie przodujące. Ale duża była dziewczynka, bo ważyła 2790g i miała 49 cm długości
Aaaa! I złapałam ją jeszcze na spacerze z otwartymi oczamiw końcu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 23:40
Camilia, Nelus, misiaczk25, HANA, Martynika, Kaarolina, Nalka, misia_k1, sylwia1985, Agusia ;), Natalina, Galanea, lkc, blue00, Bergo, mala_mi, Selena, santoocha, mała_mi, Kiara, Paula55, stardust87, kejti91, doti77 lubią tę wiadomość
"Byłem pełen równości, byłem górą powagi
Wytrąciłaś mnie z równowagi"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 17:07
Kaarolina, Cynamonek30, sylwia1985, Natalina, FeliceGatto, Galanea, xpatiiix3, Domi IRL, blue00, Bergo, turkawka, NataliaK, mala_mi, mała_mi, Mona :), Kiara, Lalita2710, Bea_tina, HANA, Lavendula, jonka91, doti77, malinka1984 lubią tę wiadomość
-
Bergo wrote:Kurcze Kiara, rozumiem, że Cię to zastanawia, ale tak od siebie muszę coś powiedzieć... Niektóre dziewczyny drażni, kiedy ktoś mówi, że mają mały brzuch. Inne nie koniecznie chcą słuchać, że mają wielki bęben, a dziecko małe przecież. Dla mnie to mega irytujące- sugeruje, że się pasę, nie dbam o siebie i mam taki brzuch na własne życzenie. Te z małym brzuchem z kolei to niby się głodzą i szkodzą dziecku. Tak naprawdę żadna z nas nie ma wpływu na to w jakim tempie urośnie brzuch. Wszystko zależy od budowy, ewentualnych skrzywień kręgosłupa, ułożenia dziecka, położenia macicy itd. Też jestem ciekawa jaki będę miała brzuch na koniec ciąży, ale jaki by nie był chcę jak do tej pory prezentować go tutaj i w realu z dumą, a nie ukrywać ze wstydem i czuć zażenowanie i złość po komentarzach jakich przyjdzie mi wysłuchać.
Zgadzam się w 100%! Mnie drażniło jak ludzie nie dostrzegali mojej ciąży, zwalali wszystko na wagę dziecka a to przecież nie była moja wina, że mam maluszka w sobie. I skoro Bergo już podjęłaś temat to dodam, że sama byłam zniesmaczona komentarzem Nataliny na temat brzuszka Pati i Blue. Nie była to moja sprawa więc pominęłam, ale skoro nie tylko mnie to razi w oczy to to napiszę. Uważam, że lepiej mieć taki piękny, zgrabny, prawdziwy ciążowy brzuszek, niż takiego "pierda" którego miałam ja. Dlaczego? Bo w ciąży jest się raz,dwa, trzy razy w życiu zazwyczaj i ten stan powinien być odmienny i niesamowity, Wasze brzuszki o tym świadczą. I o to chodzi!misia_k1, xpatiiix3, blue00, Bergo, mala_mi lubią tę wiadomość
-
Hahahahahaha, Nalka, ale Ty dzięki Twojemu "pierdowi" (zabiłaś mnie tym określeniem, przepraszam, ale aż oplułam monitor
), wyglądasz teraz jak modelka, jakbyś właśnie skończyła gimnazjum profilowane gimnastyki artystycznej, a np ja mam bęben, jak schlapciała gruszka. A to już miesiąc od cc
Martynika, jaką minę zrobił, hahahahaMoja ma podobną po kropelkach na kolki. Tylko dziobek bardziej zaciśnięty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 12:40
Martynika, Nalka, mala_mi, Bergo lubią tę wiadomość
ANNA MA 4 TYGODNIE!
Z tej okazji fotorelacja.
Cześć Ciotki!
Tak sypiam:
Tutaj jem, tudzież udaję, że jem, bo nie lubię prawej piersi. Może dlatego mama zaczęła znowu mieć problemy z laktacją? W końcu widać, że jednak mam włoski. Z tyłu można mi robić warkoczyki.
Kładziesz mnie na brzuch? No Matka, chyba sobie żartujesz.. W tej chwili wstaję i nie wiem kiedy się znowu położę!
Z mamą.. "Ciało do ciała, cycek do ust!"
Dziękujemy za uwagę.Natalina, Camille87, Martynika, blue00, Galanea, FeliceGatto, natasza82, Bergo, turkawka, NataliaK, Domi IRL, mala_mi, Nelus, misia_k1, mała_mi, Kiara, Lalita2710, sylwia1985, Bea_tina, pestka, juicca, lkc, mesy, Kaarolina, HANA, Lavendula, stardust87, nutka, kejti91, jonka91, doti77 lubią tę wiadomość
-
Ja tam uweilbiam patrzeć na wasze brzuszki i maleństwa
Brzuch to rzeczywiście sprawa indywidualna i coraz bardziej się przekonuje że to zależy od układu naszego ciała. Moja mała w czwartek miała już prawie 500 gram mi na wadze od początku ciąży przybyło raptem 2,5 kg.(wg wagi gina) Brzuch już mam pokaźny że już mojej "cipuni" nie widzę
I to dopiero filozoafia
Każda z nas jest inna i każda ciąża jest inna
Kurcze nie mam żadnej nowej fotki a przy moim lustrze mam lipne światło żeby zrobić sobie fotkę
Ostatnio tylko słyszalam bulwesję koloeżanek na temat noszenia kolczyka w pępku....
On mi w niczym nie przeszkadza bo mój pępek wcale się nie zmienił... nie chodzi tu o modę ale wolę nosić kolczyk niż ma mi się robić blizna razem z rozciąganiem skóry na brzuchu kiedy będzie mi przeszkadzał napewno z niego zrezygnujęHANA lubi tę wiadomość
-
Uwielbiam oglądać Wasze brzuszki - każdy inny, wyjątkowy i najcenniejszy, bez względu na to czy duży czy mały
A jeszcze bardziej lubię patrzeć na cudeńka, które z nich wyszły
FeliceGato, Małgosia tak śliczna, że nie umiałam od niej oczu oderwać!Buziaki od forumowej ciotki :*
Nalka, Anulka przesłodka!Ty oczywiście wyglądasz fantastycznie
Nie daj sobie wmówić, że jakiś brzuch Ci został - jesteś jeszcze w połogu, nie powinnaś ostro ćwiczyć. A cały "nadmiar" i tak wyssie z Ciebie Ania, więc przyjmij nasze komplementy i zachwyty nad swoją sylwetką
Spojrzenie Arturka Martyniki wbija w fotel
Nie umiem się napatrzeć na Wasze dzieciaki-słodziaki
My tak trochę "artystycznie", na początku 35tc wyglądamy tak:
Mała waży 2350
mała_mi, xpatiiix3, paaolka, Bergo, blue00, FeliceGatto, Miriam, Bea_tina, Nalka, natasza82, MOI, Kaarolina, HANA, stardust87, celia, doti77 lubią tę wiadomość