X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nasze brzuszki i dziecaczki
Odpowiedz

Nasze brzuszki i dziecaczki

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi cudowna kruszynka :)

mala_mi lubi tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świat taki ciekawy, grzechotka taka kolorowa!

20a05e398401a058med.jpg

Jaka pyszna ta grzechotka!

84cb60775f0052bbmed.jpg

mała_mi, mala_mi, Bergo, kejti91, xpatiiix3, FeliceGatto, Domi IRL, Nelus, Martynika, anusiaa90, Carola55, doti77, HANA, Agusia2312 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne te Wasze bobasy! <3 I oczywiście brzuszki również :) <3
    P.S. Jak moj troszkę podrosnie to tez sie pochwale ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 18:11

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, znowu My z Nelką ;**
    Juz 3/4 za Nami :D
    Tak się prezentujemy w 31tygodniu <3

2qjymw0.jpg

Gosia19, Natalina, mala_mi, misiaa, Bergo, Agusia ;), Cynamonek30, anusiaa90, Viviana, magdalena, MagdaO, kejti91, doti77, mała_mi, Camille87, e_v_e, Nalka, Bea_tina, cath, jonka91, Selena, Mika85, pasia27, Dotty84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Witam, znowu My z Nelką ;**
    Juz 3/4 za Nami :D
    Tak się prezentujemy w 31tygodniu <3

2qjymw0.jpg
    Pati oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu jesteś ogromna:) powiedz mi jak ty z takim brzuchem dajesz rade z kręgosłupem przewracaniem się z boku na bok i wstawaniem bo ja już na ty etapie nie daje rady łożko całe trzeszczy jak się w nocy przewracam a sapie przy tym jak staruszka mam skucze w nogach i mi puchną a spacer jest dla mnie nie lada wyzwazniem a ucisk macicy na żolądek powoduje u mnie taką ostrą zgagę przez cały dzień a tu jescze ponad 2 miesiące do porodu :)

Domi IRL lubi tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti chyba juz się kregoslup przyzwyczaił, bo czasem tylko jak za dużo na nogach to w krzyżu boli a z łóżka to sie staczam, albo jakoś na bok i się podciagam o cos ja tez sapie czasem jak lokomotywa ,ale jakoś daje powoli rade a zgaga dziwne ostatnio jakoś strasznie nie dokucza, wiec chyba drugiego łysolka będę miała ;) ale za to mam straszne duszności i problem ze znalezieniem sobie miejsca i wygodnej pozycji, no i spię najczęściej na plecach jakoś strasznie mi to nie przeszkadza a najwygodniej jest i na boczku i sikać ostatnio nie wstaje w nocy ;) póki cobto moje 110cm w obwodzie jakoś strasznie strasznie nie dokucza, ale jest momentami uciążliwe ;P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • misiaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 ślicznie wyglądasz, brzuszek okrąglutki i mamuśka zadowolona :D Czego chcieć więcej :)

Bergo, xpatiiix3, Natalina lubią tę wiadomość

misiaa

34bwrjjgk872glsj.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ogromna tylko w ciąży :) A poza tym zdjęcie robione od dolu- to powiększa. No i na bank na żywo nie wygląda na ogromną :) Jest slicznie :)
    okti89 wrote:
    Pati oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu jesteś ogromna:) powiedz mi jak ty z takim brzuchem dajesz rade z kręgosłupem przewracaniem się z boku na bok i wstawaniem bo ja już na ty etapie nie daje rady łożko całe trzeszczy jak się w nocy przewracam a sapie przy tym jak staruszka mam skucze w nogach i mi puchną a spacer jest dla mnie nie lada wyzwazniem a ucisk macicy na żolądek powoduje u mnie taką ostrą zgagę przez cały dzień a tu jescze ponad 2 miesiące do porodu :)

Viviana, xpatiiix3, Nalka, mada_lena lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatix, widzę, że między maluchami będzie nieduża różnica wieku. Ja bym chciała podobnie, tj. zacząć się starać o drugie dziecko przed ukończeniem roku przez mojego Artura. Napisz mi, proszę, tak zupełnie szczerze, jak z brzuszkiem dajesz sobie radę przy półtorarocznym dziecku?

Celowo nie przenoszę się na priv, bo wydaje mi się, że temat ogólnie ciekawy i inne dziewczyny też mogą być zainteresowane :).

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo no co Ty ;) nie jest od dołu, na komodzie postawiłam laptopa, a jest dosyć wysoka jest zrobione prawie idealnie z naprzeciwka, specjalnie odeszłam dalej, żeby więcej ująć więc może Ci się wydawać, ale mniejsza o większość, nie będę dyskutować ;P hehe no niestety nie ma kto mi zrobić ,trzeba sobie radzić jakoś jak chce się mieć pamiątki ;) ale fakt faktem ogromna nie jestem, widziałam większe brzuszki ,a na żywo wyglądam tak samo ;P

Martynika powiem Ci szczerze że czasem bywa ciężko, ale nie ma co narzekać, bywa nieznośny miewa humorki jak każdy człowiek, były też chwile zazdrości kiedy bił mnie po brzuchu ,ale chyba tfu tfu mamy to za sobą, teraz jest całowanie glaskanie i tulenie się do brzuszka i wołanie słodkim głosikiem :halo, Nelci, wiec myślę ,że trafiłam i nie jest to za mała różnica tym bardziej że samodzielnie je ,potrafi sie sobą zająć juz sporo czasu ,z usypianiem jest różnie czasem potrzebuje się poprzytulać no powiem tak z takim brzuchem juz ciężko jest mi Go ululać (czasem w dzień się zdarza jak juz za bardzo sie wymęczy i ciężko samemu usnąć), ale zazwyczaj zasypia sam wystarczy się położyć obok na chwilke ;) więc jakoś daje rade z przewijaniem tez nie ma problemu próbowałam odpieluchować Go ale jeszcze nie czas chyba, parę razy się udało posadzić na nocnik ,nawet z sukcesem ,ale nie będę nalegać jeszcze chyba nie jest gotowy ;P za to wynosi do kosza po sobie śmieci czy pampersy, przynosi czyste mówi kiedy ma pełną pieluche hmm także przy takim brzdacu jest juz łatwiej sprząta zabawki po sobie prosi o picie albo jak jest głodny da się dogadać nie ma chyba juz aż tyle roboty przy takim maluchu, no i myślę że będzie pomagał prz siostrze postaram się Go zaangażować jak najbardziej ,bo oczywiście tez potrzebuje bardzo dużo miłości i czułości ,bo jest jeszcze malutki, a jednak na swój sposób juz na tyle duży i samodzielny ;) no i myślę ze przy takiej różnicy będą bardzo zżyci ze sobą Marcelek pewnie nawet nie będzie pamiętał że był kiedyś sam, no i liczę na to że wypali ,fizycznie nie powiem czasami jestem zmęczona strasznie, ale daje rade tym bardziej ze babcia pomaga mi no i często na spacery Go zabierają ze sobą a ja mam czas dla siebie ;) napisałam oczywiście co potrafi mniej więcej takie dziecko, nie po to by pokazać jaki jest super oczywiście, bo dla mnie jest najlepszy i najcudowniejszy wiadomo, ale żeby pokazać jakie to ułatwienie jest kiedy dziecko jest juz na tym etapie i staje się juz co raz bardziej samodzielne, co potrafi ułatwić bardzo życie przy dzieciach rok po roku licze tylko na to że córa będzie jak syn bezkolkowa, bo inaczej będzie ciężko.. Może jeszcze któraś mamusia się wypowie ja to jest już po porodzie z dziećmi z taka mała różnica wiekową.? Z chęcią sama poczytam, ja na razie co raz bardziej kolorowo to postrzegam, chociaż nie powiem na poczatku miałam sporo ale i wątpliwości czy dam rade czy to nie za mało, a jednak odchodzi to z czasem, kiedy synuś z dnia na dzień dorasta mi, zmienia się i powoli Go przygotowuje do bycia starszym bratem, wiem tylko to że na poczatku odnalezienie się w nowej sytuacji będzie ciężkie, ale chwile to potrwa i powoli się poznamy ze sobą, zaaklimatyzujemy i będzie w porządku ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 22:23

magdalena, Bergo, Martynika, Rika, Bea_tina, pasia27 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę jest od dołu, tak wygląda :P Nawet patrzysz w dół :)
    xpatiiix3 wrote:
    Okti chyba juz się kregoslup przyzwyczaił, bo czasem tylko jak za dużo na nogach to w krzyżu boli a z łóżka to sie staczam, albo jakoś na bok i się podciagam o cos ja tez sapie czasem jak lokomotywa ,ale jakoś daje powoli rade a zgaga dziwne ostatnio jakoś strasznie nie dokucza, wiec chyba drugiego łysolka będę miała ;) ale za to mam straszne duszności i problem ze znalezieniem sobie miejsca i wygodnej pozycji, no i spię najczęściej na plecach jakoś strasznie mi to nie przeszkadza a najwygodniej jest i na boczku i sikać ostatnio nie wstaje w nocy ;) póki cobto moje 110cm w obwodzie jakoś strasznie strasznie nie dokucza, ale jest momentami uciążliwe ;P

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh tak patrze i fakt ,ale temu że głowę schylilam żeby zmieścić łeb w kadrze bo dalej odejsc sie nie da xD

Natalina lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ale fajny ten watek i tyle pieknych zdjec :)

Ja na razie z przyjemnoscia moge podzielic sie zdjeciem z ostatniego skanu z 13 tygodnia, nie znam jeszcze plci, mam nadzieje, ze dowiem sie na polowkowym skanie pod koniec wrzesnia

r8s760.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 23:18

santoocha, Martynika, xpatiiix3, doti77, Paula55, mała_mi, FeliceGatto, Camille87, Natalina, mala_mi, anusiaa90, bluegirl89, jonka91, mada_lena, pasia27, Dotty84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymek i jego inkubator (27+5)

12aeb8a27b7acf906gen.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 21:48

xpatiiix3, mała_mi, Camille87, FeliceGatto, Natalina, mala_mi, Carola55, doti77, desou, anusiaa90, bluegirl89, Cynamonek30, Dotty84, misiaa, Nalka, jonka91, Domi IRL, mada_lena, pasia27, Agusia2312, HANA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 15:48

mrth666, santoocha, FeliceGatto, xpatiiix3, Natalina, mala_mi, Carola55, Chanela, natasza82, doti77, paaolka, anusiaa90, bluegirl89, Cynamonek30, Domi IRL, Agusia ;), Eva0507, misiaa, sylwia1985, Lavendula, Nalka, HANA, Bea_tina, jonka91, mała_mi, mada_lena, pasia27, Bergo, Dotty84, Agusia2312, Gosia19 lubią tę wiadomość

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napatrzeć się na te wasze maleństwa nie mogę, ale trochę cierpliwości i będę mieć takie przy serduchu :D Buziaki

Camille87, misiaa, Natalina lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Jak mnie tu dawno nie bylo :) wszystkie brzuszki sliczne, jak na nie patrze to az tesknie za swoim! Ale za to mam juz syncia :D

Kubus, urodzony 08.08.2014, 3920g, 59cm szczescia :D
    Tu jeszcze w szpitalu
    t99vo9.jpg
    2nqqih1.jpg

A tu juz w domku - ma dwa tygodnie :D
    o5s709.jpgwwjkty.jpg

ale słodziak :)

Camille87, Dotty84 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz to już codziennie widzę różnicę;)
    sxg3ts.jpg

Cynamonek30, Nalka, HANA, Camille87, jonka91, xpatiiix3, Domi IRL, misiaa, Natalina, Viviana, mała_mi, mada_lena, doti77, pasia27, Bergo, Dotty84, Gosia19 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednym z dziesięciu nowych przyjaciół. ;)

b98b93e5e9769157med.jpg

Zdjęcie do legitymacji. :D

bc238d3573004321med.jpg

HANA, Camille87, Kawa, xpatiiix3, Domi IRL, misiaa, natasza82, anusiaa90, Viviana, mała_mi, Carola55, santoocha, mada_lena, doti77, pasia27, Bergo, Dotty84, Agusia2312, Gosia19, blue00 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie brzusie <3
    a to my w 17t2d: Obraz%2B018.jpg

Rośniemy rośniemy :D

sylwia1985, xpatiiix3, Camille87, Domi IRL, misiaa, natasza82, anusiaa90, mala_mi, Viviana, mała_mi, FeliceGatto, Carola55, santoocha, misiaczk25, Eva0507, doti77, pasia27, Jula222, magda91, Bergo, Dotty84, Agusia2312, Galanea, Bietka, kambel, HANA, Foto_Anna lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ