X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nasze fasolki
Odpowiedz

Nasze fasolki

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Nicola wazyla jak sie urodzila 4.040 ale spadla nam wiecej niz 10 % z wagi i jak wyszlismy do domu to z waga 3,620 .
    Ostatnio cos mi nie chce jesc je strasnie malo . Jak zje 60 max 90 ml to jest sukces a tak to zjada 20 -30 ml :/ No ale przybiera bo co innego zeby nie przybierala to jest czym sie martwic . Dobre te kropelki sab simplex moja miala 2 razy kolke i zadzialaly teraz podaje jej espumisan na wzdecia i jest zupelnie inaczej mniej placze wiecej poleży :)
    Milego dnia kochane .

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela ja tez uzywalam espumisan a potem delicol. Na szczescie u nas kolek bylo malo i szybko minely.

A my dzis konczymy 3 miesiace :-) <3

wqpvut.jpg
    Buziaki :-)

Ewelina.Irl, Nestalie, Agusia ;), Joaśka lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Amelko piekna Nelka <3 Jaka duza juz . I dluga . Moja tak samo gna z wzrostem juz spiochy na 68 i jedne spodnie dobre na 3-6

Tak sie spi u boku mamy przespala sie o pol godziny i o 20 zaczela plakac i nic nie momagalo zasypiala i sie budzila az kolo mnie zasnela a ja razem z nia :) ale uwaga sanela dopiero o wpoldo pierwszej :/

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/83e2669cf62b.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/de1cace4a2c8.jpg

amela, Nestalie, Joaśka lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to rosna nam dzieciaczki :-)
    Wiadomo u mamy najlepiej :-)
    A my dzis po drugim szczepieniu. Grzeczna byla,zaplakala przy wklociach., szybko na raczki i spokoj ;-) wazymy 5,750 kg w 2,5 tyg przybrala 250 g.

Eeelinko a noce cale Ci przesypia? Ile razy sie karmicie?

Joaska co u Was ???

Ewelina.Irl, Joaśka lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Mogę się przyłączyć ?

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloooll .
    Amelko to zlezy bo ona je co 3 h nieraz zanim sie poloze wetkne jej jeszcze butle to jak zjie o 12 to pozniej po 3 kolo 4 i pozniej kolo 7 zleznosci kiedy i ile zjie.Bo ona zjada mi jeszcze 60-90 ml nie zje mi wiecej ale przybiera wiec nie mam co sie martwic widocznie tyle potrzebuje :) Dzis mamy chek up na 6 tyg zobaczymy ile wazy wazylismy ja w sobote tydzien temu i bylo rowne 5 kg :) No ale ona sie urodzila duza :)

Nestalie Pewnie ze mozesz :) Jak sie macie . Jak Maja ?

Nestalie lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl mała rozwija się jak na razie superowo, rośnie jak na drożdżach, gaworzy na całego, wykazuje zainteresowanie zabaweczkami :), dużo się śmieje, jest bardzo spokojna i przesypia całe noce :D a jeśli nie to obudzi się najwyżej jeden raz np o godz 4:00
    Jestem też zadowolona z tego, że nauczyłam ją spać i zasypiać w łóżeczku, nie uznaję spania małych dzieci z rodzicami, ponieważ uważam że to nie zdrowo, a poza tym ani dziecko ani rodzice się nie wyśpią. Oczywiście nad ranem zabieram mojego skarba i zaczynamy sobie rozmawiać i się bawić. Aaaa no i z nowości: u Mai uaktywniły się ślinianki. Wprawy w połykaniu śliny jeszcze nie ma, więc zdarza się jej zakrztusić podczas snu

PS a jak twoja niunia ? Ma kolki ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 13:08

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nestalie wrote:
    Ewelina.Irl mała rozwija się jak na razie superowo, rośnie jak na drożdżach, gaworzy na całego, wykazuje zainteresowanie zabaweczkami :), dużo się śmieje i jest bardzo spokojna, przesypia całe noce :D a jeśli nie to obudzi się najwyżej jeden raz np o godz 4:00
    Jestem też zadowolona z tego, że nauczyłam ją spać i zasypiać w łóżeczku, nie uznaję spania małych dzieci z rodzicami, ponieważ uważam że to nie zdrowo, a poza tym ani dziecko ani rodzice się nie wyśpią. Oczywiście nad ranem zabieram mojego skarba i zaczynamy sobie rozmawiać i się bawić. Aaaa no i z nowości: u Mai uaktywniły się ślinianki. Wprawy w połykaniu śliny jeszcze nie ma, więc zdarza się jej zakrztusić podczas snu

PS a jak twoja niunia ? Ma kolki ?
    Super zazdroszcze przesypianych nocy . Wiesz nam mala od 3 tyg plakala dzien w dzien skok rozwojowy kolki miala 2 razy tylko . Wiec ze jej uspokoic nie moglismy zdarzylo sie tak 2 razy ze ja wzielismy do siebie i w momecie zasnela .
    Dzis mamy lekarza na jedenasta .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina my drugie szczepienie mamy 4 grudnia - tak myśle że już Maja będzie mieć z 7 kg :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tych kolek - to my je na szczęście ominęliśmy - choć na wszelki wypadek codziennie podawaliśmy probiotyk dicoflor i espumisan, poprawa była bo kupki zawsze szły bez bólu i płaczu :)

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis bylismy na wizycie na 6 tyg i mala ma 65 cm dluga a chudzina w sobote na naszej wadze ja wazylismy ale lipa zwazyla . Dzzis wazy rowne 5 kg no i co innego waga dziecieca a jak sie ja na reke wezmie i zwazy :)
    No dzieci rosna szybko tak jak czas szybko leci . Nawet nie wiadomo kiedy dzien leci w momecie :)
    Milego wieczorku :*

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    No to rosna nam dzieciaczki :-)
    Wiadomo u mamy najlepiej :-)
    A my dzis po drugim szczepieniu. Grzeczna byla,zaplakala przy wklociach., szybko na raczki i spokoj ;-) wazymy 5,750 kg w 2,5 tyg przybrala 250 g.

Eeelinko a noce cale Ci przesypia? Ile razy sie karmicie?

Joaska co u Was ???
    Hej dziewczynki :)
    U nas coraz bardziej przespane noce tak mi sie wydaje a może juz sie przyzwyczailam? :) wstaje średnio o 12 , 3-4 i 6-7 .ale to różnie. Jest ogólnie coraz lepiej, mala jest kochana, robi super minki, rozglada sie i cos po swojemu gaworzy :) uwielbiam jak sie uśmiecha i ziewa! !! Dzis na szczepieniu byłyśmy, płakała biedulka a ja prawie z nią. Dobrze, ze tata ja trzymal. Nie mogę doczekac sie swiat i choinki z małą :)kolki sie uspokoily ale za to mamy problem z kupkami bo nie ma kupy. Musimy czopki dawać. Bedziemy usg robić i daje jej Debridat na jelita.

Witaj Nestalie :)

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolaska zebys nie przyzwyczaila malej do czopkow i zeby nie pozniej nie miala problemu z kupkami calkiem . Bo przyzwyczai sie do czopkow i ze jej pomagasz .
    Sylwia byla ostatnio u nas i jej Martyn robil raz w tyg kupke bo szybko trawil . Moze jest tak u twojej ?
    U nas sa kupi codziennie albo co 2 dni zalezy jak Nicola je jak zje wiecej w dzien to zrobi jak mniej to nie zrobi . Osttatnio zrobila 2 w ciagu dnia .

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie trochę sie tego boję, ze się tak nauczy
    Ale lekarz mówił aby po 4 dniach jak nie będzie to jej tak pomóc. Widzę jak sie meczy, prze a nie może :(

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby szybko sama zaczela robic kochana . :*

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam jablka. U mnie kupki po tym ze ho ho ho ☺

Oj rosna nam te szkraby ☺ szkoda ze idzie zima bo tak dlugo na spacerki nie mozna wychodzic. A na wiosne to juz spacerowka ☺

ja dzisiejsza noc u Was ?,
    U nas pobudka na karmienie 3 i 6; i o 7:30 JUZ zabawa ☺

Spia wam maluchy w lozeczkach ? Ja zaczynam mala odzywajac od spania z nami :-) zobaczymy jak mi pojdzie

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc
    U nas Nicola druga noc malo je wczorraj zjadla o 23 tylko 60 ml i pozniej dopiero o 5
    a dzis w nocy zjadla tylko 60 po 23 i dopiero przed 8 . troszke malo .
    Wstala o 10 wlaczylam jej baje 15 minut i padla znow :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela ty karmisz mm czy piersia ??

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Ewela ty karmisz mm czy piersia ??
    mm

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale i tak malo je jak na 7 tyg

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ