X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nasze fasolki
Odpowiedz

Nasze fasolki

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Nicola wazyla jak sie urodzila 4.040 ale spadla nam wiecej niz 10 % z wagi i jak wyszlismy do domu to z waga 3,620 .
    Ostatnio cos mi nie chce jesc je strasnie malo . Jak zje 60 max 90 ml to jest sukces a tak to zjada 20 -30 ml :/ No ale przybiera bo co innego zeby nie przybierala to jest czym sie martwic . Dobre te kropelki sab simplex moja miala 2 razy kolke i zadzialaly teraz podaje jej espumisan na wzdecia i jest zupelnie inaczej mniej placze wiecej poleży :)
    Milego dnia kochane .

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela ja tez uzywalam espumisan a potem delicol. Na szczescie u nas kolek bylo malo i szybko minely.

A my dzis konczymy 3 miesiace :-) <3

wqpvut.jpg
    Buziaki :-)

Ewelina.Irl, Nestalie, Agusia ;), Joaśka lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Amelko piekna Nelka <3 Jaka duza juz . I dluga . Moja tak samo gna z wzrostem juz spiochy na 68 i jedne spodnie dobre na 3-6

Tak sie spi u boku mamy przespala sie o pol godziny i o 20 zaczela plakac i nic nie momagalo zasypiala i sie budzila az kolo mnie zasnela a ja razem z nia :) ale uwaga sanela dopiero o wpoldo pierwszej :/

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/83e2669cf62b.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/de1cace4a2c8.jpg

amela, Nestalie, Joaśka lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to rosna nam dzieciaczki :-)
    Wiadomo u mamy najlepiej :-)
    A my dzis po drugim szczepieniu. Grzeczna byla,zaplakala przy wklociach., szybko na raczki i spokoj ;-) wazymy 5,750 kg w 2,5 tyg przybrala 250 g.

Eeelinko a noce cale Ci przesypia? Ile razy sie karmicie?

Joaska co u Was ???

Ewelina.Irl, Joaśka lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Mogę się przyłączyć ?

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloooll .
    Amelko to zlezy bo ona je co 3 h nieraz zanim sie poloze wetkne jej jeszcze butle to jak zjie o 12 to pozniej po 3 kolo 4 i pozniej kolo 7 zleznosci kiedy i ile zjie.Bo ona zjada mi jeszcze 60-90 ml nie zje mi wiecej ale przybiera wiec nie mam co sie martwic widocznie tyle potrzebuje :) Dzis mamy chek up na 6 tyg zobaczymy ile wazy wazylismy ja w sobote tydzien temu i bylo rowne 5 kg :) No ale ona sie urodzila duza :)

Nestalie Pewnie ze mozesz :) Jak sie macie . Jak Maja ?

Nestalie lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl mała rozwija się jak na razie superowo, rośnie jak na drożdżach, gaworzy na całego, wykazuje zainteresowanie zabaweczkami :), dużo się śmieje, jest bardzo spokojna i przesypia całe noce :D a jeśli nie to obudzi się najwyżej jeden raz np o godz 4:00
    Jestem też zadowolona z tego, że nauczyłam ją spać i zasypiać w łóżeczku, nie uznaję spania małych dzieci z rodzicami, ponieważ uważam że to nie zdrowo, a poza tym ani dziecko ani rodzice się nie wyśpią. Oczywiście nad ranem zabieram mojego skarba i zaczynamy sobie rozmawiać i się bawić. Aaaa no i z nowości: u Mai uaktywniły się ślinianki. Wprawy w połykaniu śliny jeszcze nie ma, więc zdarza się jej zakrztusić podczas snu

PS a jak twoja niunia ? Ma kolki ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 13:08

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nestalie wrote:
    Ewelina.Irl mała rozwija się jak na razie superowo, rośnie jak na drożdżach, gaworzy na całego, wykazuje zainteresowanie zabaweczkami :), dużo się śmieje i jest bardzo spokojna, przesypia całe noce :D a jeśli nie to obudzi się najwyżej jeden raz np o godz 4:00
    Jestem też zadowolona z tego, że nauczyłam ją spać i zasypiać w łóżeczku, nie uznaję spania małych dzieci z rodzicami, ponieważ uważam że to nie zdrowo, a poza tym ani dziecko ani rodzice się nie wyśpią. Oczywiście nad ranem zabieram mojego skarba i zaczynamy sobie rozmawiać i się bawić. Aaaa no i z nowości: u Mai uaktywniły się ślinianki. Wprawy w połykaniu śliny jeszcze nie ma, więc zdarza się jej zakrztusić podczas snu

PS a jak twoja niunia ? Ma kolki ?
    Super zazdroszcze przesypianych nocy . Wiesz nam mala od 3 tyg plakala dzien w dzien skok rozwojowy kolki miala 2 razy tylko . Wiec ze jej uspokoic nie moglismy zdarzylo sie tak 2 razy ze ja wzielismy do siebie i w momecie zasnela .
    Dzis mamy lekarza na jedenasta .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina my drugie szczepienie mamy 4 grudnia - tak myśle że już Maja będzie mieć z 7 kg :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tych kolek - to my je na szczęście ominęliśmy - choć na wszelki wypadek codziennie podawaliśmy probiotyk dicoflor i espumisan, poprawa była bo kupki zawsze szły bez bólu i płaczu :)

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis bylismy na wizycie na 6 tyg i mala ma 65 cm dluga a chudzina w sobote na naszej wadze ja wazylismy ale lipa zwazyla . Dzzis wazy rowne 5 kg no i co innego waga dziecieca a jak sie ja na reke wezmie i zwazy :)
    No dzieci rosna szybko tak jak czas szybko leci . Nawet nie wiadomo kiedy dzien leci w momecie :)
    Milego wieczorku :*

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    No to rosna nam dzieciaczki :-)
    Wiadomo u mamy najlepiej :-)
    A my dzis po drugim szczepieniu. Grzeczna byla,zaplakala przy wklociach., szybko na raczki i spokoj ;-) wazymy 5,750 kg w 2,5 tyg przybrala 250 g.

Eeelinko a noce cale Ci przesypia? Ile razy sie karmicie?

Joaska co u Was ???
    Hej dziewczynki :)
    U nas coraz bardziej przespane noce tak mi sie wydaje a może juz sie przyzwyczailam? :) wstaje średnio o 12 , 3-4 i 6-7 .ale to różnie. Jest ogólnie coraz lepiej, mala jest kochana, robi super minki, rozglada sie i cos po swojemu gaworzy :) uwielbiam jak sie uśmiecha i ziewa! !! Dzis na szczepieniu byłyśmy, płakała biedulka a ja prawie z nią. Dobrze, ze tata ja trzymal. Nie mogę doczekac sie swiat i choinki z małą :)kolki sie uspokoily ale za to mamy problem z kupkami bo nie ma kupy. Musimy czopki dawać. Bedziemy usg robić i daje jej Debridat na jelita.

Witaj Nestalie :)

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolaska zebys nie przyzwyczaila malej do czopkow i zeby nie pozniej nie miala problemu z kupkami calkiem . Bo przyzwyczai sie do czopkow i ze jej pomagasz .
    Sylwia byla ostatnio u nas i jej Martyn robil raz w tyg kupke bo szybko trawil . Moze jest tak u twojej ?
    U nas sa kupi codziennie albo co 2 dni zalezy jak Nicola je jak zje wiecej w dzien to zrobi jak mniej to nie zrobi . Osttatnio zrobila 2 w ciagu dnia .

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie trochę sie tego boję, ze się tak nauczy
    Ale lekarz mówił aby po 4 dniach jak nie będzie to jej tak pomóc. Widzę jak sie meczy, prze a nie może :(

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby szybko sama zaczela robic kochana . :*

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam jablka. U mnie kupki po tym ze ho ho ho ☺

Oj rosna nam te szkraby ☺ szkoda ze idzie zima bo tak dlugo na spacerki nie mozna wychodzic. A na wiosne to juz spacerowka ☺

ja dzisiejsza noc u Was ?,
    U nas pobudka na karmienie 3 i 6; i o 7:30 JUZ zabawa ☺

Spia wam maluchy w lozeczkach ? Ja zaczynam mala odzywajac od spania z nami :-) zobaczymy jak mi pojdzie

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc
    U nas Nicola druga noc malo je wczorraj zjadla o 23 tylko 60 ml i pozniej dopiero o 5
    a dzis w nocy zjadla tylko 60 po 23 i dopiero przed 8 . troszke malo .
    Wstala o 10 wlaczylam jej baje 15 minut i padla znow :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela ty karmisz mm czy piersia ??

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Ewela ty karmisz mm czy piersia ??
    mm

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale i tak malo je jak na 7 tyg

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ