Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny.
Dałam sobie spokój z internetem na dziś żeby nie czytać żadnych możliwych "diagnoz". Wizytę miałam późnym popołudniem. Wszystko w porządku na całe szczęście. Lekarz chyba dla mojego lepszego samopoczucia zalecił zostanie w domu do końca tygodnia. I oczywiście Duphaston o kwas foliowy. Uspokoilismy się.
Co do moich takich codziennych objawów -bolące sutki. Normalnie nie mogę ich nawet koniuszkiem palca dotknąć.
Dziękuję Wam za Wsparcie:* ściskam bardzo wszystkie Was:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 22:13
Gagaga, okularnica91, marie_marie22, ppieguskaa, ziolko, sasquacz, Klio86 lubią tę wiadomość
-
cotton wrote:Witam Mamusie:)
Podczytuje Was praktycznie od początku, ale ze względu na mega strach jeżeli chodzi o ciążę chcialam trochę poczekać. Jesteśmy jednak na takim samym etapie więc może dołączę, w grupie razniej:)
U mnie po strasznych przejściach i przy masie problemów podwójny cud po sercem. Obawy są ogromne, ale modlę się, żeby tym razem bylo dobrze.
Gratulacje! Trzymam kciuki by wszystko było dobrze! Mam bliźniaczki więc wiem że ciąża nie jest prosta ale trzeba myśleć pozytywnie!
Witam nowe Mamusie 😀Gagaga, okularnica91 lubią tę wiadomość
"Troszkę Nas Jest.." -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dalia90 wrote:Hej dziewczyny Nieśmiało dołączam . Nie znam jeszcze daty porodu 😉. Jestem po udanym transferze, zarodek przebadany genetycznie (dziewczynka 🥰). W 5t5d widziałam serduszko 😊
mmalibu, Dalia90 lubią tę wiadomość
-
Karolika wrote:Witam się że wszystkim nowymi staraczkami Ja też jestem na no spa, chociaż po pracy staram się cały czas leżeć wogole zaczyna wracać mi apetyt chociaż są produkty których po prostu nie mogę jeść:p
Trzymam mocno za wszystkie jutrzejsze wizyty ✊Karolika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Przyszły mi w końcu wyniki badań
Toksoplazmoza IgG - 4,80
Wynik ujemny < 1,6
Wynik wątpliwy 1,6-2,9
Wynik dodatni 3,0 i powyżej
Toksoplazmoza IgM - 0,180
Wynik ujemny < 0,50
Wynik wątpliwy 0,50-0,59
Wynik dodatni 0,60 i powyżej
Różyczka IgG - 23,20
Wynik ujemny 0,0-4,9
Wynik wątpliwy 5,0-9,9
Wynik dodatni >=10,0
Różyczka IgM - 0,35
Wynik ujemny < 1,2
Wynik wątpliwy 1,2-1,59
Wynik dodatni 1,6 i powyżej
Chyba ok?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 08:50
-
arjot wrote:Przyszły mi w końcu wyniki badań
Toksoplazmoza IgG - 4,80
Wynik ujemny < 1,6
Wynik wątpliwy 1,6-2,9
Wynik dodatni 3,0 i powyżej
Toksoplazmoza IgM - 0,180
Wynik ujemny < 0,50
Wynik wątpliwy 0,50-0,59
Wynik dodatni 0,60 i powyżej
Różyczka IgG - 23,20
Wynik ujemny 0,0-4,9
Wynik wątpliwy 5,0-9,9
Wynik dodatni >=10,0
Różyczka IgM - 0,35
Wynik ujemny < 1,2
Wynik wątpliwy 1,2-1,59
Wynik dodatni 1,6 i powyżej
Chyba ok?
Czesc!
Ja też mam dziś wizytę na nfz, stres oczywiście już od 5 rano 😳
ek + 09.05.2014 (9tc)
-
SusieOne wrote:Jak wasze ciśnienie i puls? Bo u mnie ciśnienie ok bardzo ładne a puls między 90 a dziś 103 mierzony nie po żadnym wysiłku leżę sobie na kanapie
To normalne ze tętno w ciąży przyspiesza, mamy coraz więcej krwi do przepompowania mój puls do 150 dochodzi przy spokojnym spacerku -
sasquacz wrote:Najpierw puste jajo rok temu, a w lutym ciąża biochemiczna. Tym razem już widziałam serduszko, wiec jest nadzieja jutro mam wizytę - zobaczymy...
No to się nie martwie tym pulsem ale zapytam lekarza dziś
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
nick nieaktualnyDziewczyny jak tak czytam o tej no spie to pamietajcie że w pl lekarze mówią ze można brac w ciąży ale w innych krajach iest niezalecana. Ja w 1 trymestrze nie biorę nic.
Dziewczyny jakoś się boję pustego jaja... Czy to się objawia?czarnaruda lubi tę wiadomość