X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Jestem poruszona bo chwile temu moja gin wysłała SMS-a z zapytaniem co u mnie i jak plamienie ... Taki lekarz.. Brak mi słów..Trzymamy się Madziolinka!
    Zdarzają się tacy lekarze, to bardzo miłe :*

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 lacze sie z Toba w bolu... bo u mnie tez pojawilo sie lekkie plamienie/krwawienie wczoraj.Tel do gin i tez pytal o inne objawy i czekac wizyta w czwartek dopiero ale od tej jednorazowej akcji nic sie nie dzieje u mnie. Oby to nic powaznego do czwartku zwariuje...

Vella naeet jestesmy na identycznym etapie ciazy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 22:40

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2019, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj po tej wizycie i pobraniu cytologii tez delikatne plamienie ale naprawdę małe. Dr mi wspominał wzmoże wystąpić. No i takie bóle brzucha ale w sumie nie odbiegały od codziennych.
    No i oczywiście wczoraj zjadłam zupe i to był błąd. Tak mi pachniała a potem kilka godzin męk. Więcej tego błędu nie popełnię 😑 Dzisiaj już lepiej 🙂
    Dobrego dnia

• Niqa89 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Dzień Dobry
    Ja dzisiaj byłam na wizycie z NFZ,żeby odebrać całą masę badań i wychodzi na to,że wszystko ok jest. Nie mam nic zakaźnego,glukoza i tsh w normie. Dr pobrał cytologię i powiedział,że może wystąpić po tym plamienie - i rzeczywiście jest.Niby mnie o tym uprzedził,niby wiem,że to norma,ale jak widzę tą krew,to strasznie się stresuje :-(
    I zlecił mi zrobienie CRP na następną wizytę. Też to miałyście?

Ja miałam zlecone CRP w związku ze sporą ilością leukocytów w morfologii. Powtarzalam juz 3 razy i wynik ciągle powyżej normy... nie wiem czy konsultować się z innym lekarzem? Bo mój ostatnio stwierdził, że lekko podwyższone jest ok. Ale teraz mam 25 przy normie CRP max 5...

mhsvi09kaq7hme36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Kto dziś wizytuje? Mocne kciuki!! Dziewczyny mam nadzieję, że plamienia ustały i noc była spokojna? Miłego dnia!

sasquacz lubi tę wiadomość

• arjot Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przebadałam mocz i wyniki są w miarę dobre prócz leukocytów, jest ich znacznie za dużo. Martwię się trochę, od dłuższego czasu męczę się z infekcją układu moczowego, nie mam żadnych objawów, a wyniki z ostatnich kilku badań są kiepskie, nawet antybiotyki nie pomogły, infekcja non stop nawraca. Te ostatnie wyniki są o niebo lepsze od wcześniejszych, ale leukocyty są nadal, czy to jest groźne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okularnica91 wrote:
    Cześć. Kto dziś wizytuje? Mocne kciuki!! Dziewczyny mam nadzieję, że plamienia ustały i noc była spokojna? Miłego dnia!
    Ja mam dzis wizytę i mam jakiegoś duży stres ☹

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wizytuje. Noc przespana w teorii ale wczorajszy stres niestety odbija się na samopoczucie. Czuję się jakbym nie przespała nocy, do tego upały.. Plamien brak, ale cały czas i tak jestem w napięciu. Rano zadzwonilam do pracy i wzięłam wolne,planuje L4 do końca tyg. Myślę że lekarka da bez bez problemu na te 4 dni. W szkole i tak nic się nie dzieje więc wolę pobyć w domu w chlodzie.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Robak Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    To szybko zaczelas schodZić z progesteronu. Ja do 12 tc mam brac tyle ile od dnia transferu czyli 3x1 lutinus dopochwowo i 2x1 duphaston i dopiero po 12 tyg bedziemy zaczynac modyfikować i coś powoli zmniejszać. Clexane jutro ostatni dzień mam. Encorton jeszcze 3 dni po pół tabletki a brałam dwie. I esteofem do piątku jedną tabl dopochwowo a brałam 2x1. Glugophage do 12 tyg tez mam brac a później odstawić po konsultacji z endo jesZcze.
    A ty z jakich dawek schodisz?

Z luteiny 100 3x2, duph 3x1, prolutex 1x1
    Estrofem 3x1, endo glucophage i bromergon zabroniła brac w ciąży; wiem, że szybko dlatego się boje

za85tzc.png
  • Robak Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niqa89 wrote:
    Ja miałam zlecone CRP w związku ze sporą ilością leukocytów w morfologii. Powtarzalam juz 3 razy i wynik ciągle powyżej normy... nie wiem czy konsultować się z innym lekarzem? Bo mój ostatnio stwierdził, że lekko podwyższone jest ok. Ale teraz mam 25 przy normie CRP max 5...
    Patrzyłas w internecie? Ja znalazlam, że poniżej 40 może wskazywać na ciążę. I lekarze piszą, że jeśli nic nie dolega i nie proponują dalszego postępowania to wystarczy być pod kontrolą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 11:10

Niqa89 lubi tę wiadomość

za85tzc.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robak wrote:
    Patrzyłas w internecie? Ja znalazlam, że poniżej 40 może wskazywać na ciążę. I lekarze piszą, że jeśli nic nie dolega i nie proponują dalszego postępowania to wystarczy być pod kontrolą.
    Jak lekarz widział wyniki to ok nie ma się co martwić

Niqa89 lubi tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Ja dziś wizytuje. Noc przespana w teorii ale wczorajszy stres niestety odbija się na samopoczucie. Czuję się jakbym nie przespała nocy, do tego upały.. Plamien brak, ale cały czas i tak jestem w napięciu. Rano zadzwonilam do pracy i wzięłam wolne,planuje L4 do końca tyg. Myślę że lekarka da bez bez problemu na te 4 dni. W szkole i tak nic się nie dzieje więc wolę pobyć w domu w chlodzie.

I masz rację. Lepiej odetchnąć trochę w domu i przeczekać, może trochę się ochłozi już nie długo?
    Karolika wrote:

Czemu się stresujesz? 😚 głowa do góry! Na pewno jest dobrze!

Trzymam za Was kciuki!

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu wysiłek plus luteina i żółto beżowe upławy. Reszta dnia odpoczynek

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Angelius Provita
  • Niqa89 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robak wrote:

Właśnie patrzyłam, czytałam i różne opinie i zalecenia... no nic, idę na wizytę za półtora tygodnia to zapytam.

mhsvi09kaq7hme36.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wczoraj jakiś dzień plamień był :-( U mnie dzisiaj rano jakieś dwie maleńkie,brązowe kropeczki na bieliźnie. Mam nadzieję,że to już koniec tych plamień dla każdej z nas...

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niqa89 wrote:
    miałaś robione badania na cytomegalię,toxo i różyczkę?

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    trzymam kciuki!!!
    o której wizyta???

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    o której mam trzymać kciuki???
    wizyta to zawsze czas nadziei,ale i wielkiego stresu...

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniawaw88 wrote:
    U mnie wczoraj po tej wizycie i pobraniu cytologii tez delikatne plamienie ale naprawdę małe. Dr mi wspominał wzmoże wystąpić. No i takie bóle brzucha ale w sumie nie odbiegały od codziennych.
    No i oczywiście wczoraj zjadłam zupe i to był błąd. Tak mi pachniała a potem kilka godzin męk. Więcej tego błędu nie popełnię 😑 Dzisiaj już lepiej 🙂
    Dobrego dnia
    ale to jakiś kapuśniak był,że tak źle zareagowałaś?

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Niqa89 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    miałaś robione badania na cytomegalię,toxo i różyczkę?

Toxo i rózyczka tak i wyniki ok. Cytomegalii mi nie zlecał... powinnam się domagać skierowania? Dorwałam wizytę na dzisiaj więc dla swojego świętego spokoju pójdę się skonsultować.

mhsvi09kaq7hme36.png
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ