Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Vella83 wrote:Jestem poruszona bo chwile temu moja gin wysłała SMS-a z zapytaniem co u mnie i jak plamienie ... Taki lekarz.. Brak mi słów..Trzymamy się Madziolinka!
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Vella83 lacze sie z Toba w bolu... bo u mnie tez pojawilo sie lekkie plamienie/krwawienie wczoraj.Tel do gin i tez pytal o inne objawy i czekac wizyta w czwartek dopiero ale od tej jednorazowej akcji nic sie nie dzieje u mnie. Oby to nic powaznego do czwartku zwariuje...
Vella naeet jestesmy na identycznym etapie ciazy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 22:40
-
nick nieaktualnyU mnie wczoraj po tej wizycie i pobraniu cytologii tez delikatne plamienie ale naprawdę małe. Dr mi wspominał wzmoże wystąpić. No i takie bóle brzucha ale w sumie nie odbiegały od codziennych.
No i oczywiście wczoraj zjadłam zupe i to był błąd. Tak mi pachniała a potem kilka godzin męk. Więcej tego błędu nie popełnię 😑 Dzisiaj już lepiej 🙂
Dobrego dnia -
Madziolinka wrote:Dzień Dobry
Ja dzisiaj byłam na wizycie z NFZ,żeby odebrać całą masę badań i wychodzi na to,że wszystko ok jest. Nie mam nic zakaźnego,glukoza i tsh w normie. Dr pobrał cytologię i powiedział,że może wystąpić po tym plamienie - i rzeczywiście jest.Niby mnie o tym uprzedził,niby wiem,że to norma,ale jak widzę tą krew,to strasznie się stresuje
I zlecił mi zrobienie CRP na następną wizytę. Też to miałyście?
Ja miałam zlecone CRP w związku ze sporą ilością leukocytów w morfologii. Powtarzalam juz 3 razy i wynik ciągle powyżej normy... nie wiem czy konsultować się z innym lekarzem? Bo mój ostatnio stwierdził, że lekko podwyższone jest ok. Ale teraz mam 25 przy normie CRP max 5... -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, przebadałam mocz i wyniki są w miarę dobre prócz leukocytów, jest ich znacznie za dużo. Martwię się trochę, od dłuższego czasu męczę się z infekcją układu moczowego, nie mam żadnych objawów, a wyniki z ostatnich kilku badań są kiepskie, nawet antybiotyki nie pomogły, infekcja non stop nawraca. Te ostatnie wyniki są o niebo lepsze od wcześniejszych, ale leukocyty są nadal, czy to jest groźne?
-
nick nieaktualny
-
Ja dziś wizytuje. Noc przespana w teorii ale wczorajszy stres niestety odbija się na samopoczucie. Czuję się jakbym nie przespała nocy, do tego upały.. Plamien brak, ale cały czas i tak jestem w napięciu. Rano zadzwonilam do pracy i wzięłam wolne,planuje L4 do końca tyg. Myślę że lekarka da bez bez problemu na te 4 dni. W szkole i tak nic się nie dzieje więc wolę pobyć w domu w chlodzie.
-
Ewi28 wrote:To szybko zaczelas schodZić z progesteronu. Ja do 12 tc mam brac tyle ile od dnia transferu czyli 3x1 lutinus dopochwowo i 2x1 duphaston i dopiero po 12 tyg bedziemy zaczynac modyfikować i coś powoli zmniejszać. Clexane jutro ostatni dzień mam. Encorton jeszcze 3 dni po pół tabletki a brałam dwie. I esteofem do piątku jedną tabl dopochwowo a brałam 2x1. Glugophage do 12 tyg tez mam brac a później odstawić po konsultacji z endo jesZcze.
A ty z jakich dawek schodisz?
Z luteiny 100 3x2, duph 3x1, prolutex 1x1
Estrofem 3x1, endo glucophage i bromergon zabroniła brac w ciąży; wiem, że szybko dlatego się boje -
Niqa89 wrote:Ja miałam zlecone CRP w związku ze sporą ilością leukocytów w morfologii. Powtarzalam juz 3 razy i wynik ciągle powyżej normy... nie wiem czy konsultować się z innym lekarzem? Bo mój ostatnio stwierdził, że lekko podwyższone jest ok. Ale teraz mam 25 przy normie CRP max 5...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 11:10
Niqa89 lubi tę wiadomość
-
Robak wrote:Patrzyłas w internecie? Ja znalazlam, że poniżej 40 może wskazywać na ciążę. I lekarze piszą, że jeśli nic nie dolega i nie proponują dalszego postępowania to wystarczy być pod kontrolą.
Niqa89 lubi tę wiadomość
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
nick nieaktualnyVella83 wrote:Ja dziś wizytuje. Noc przespana w teorii ale wczorajszy stres niestety odbija się na samopoczucie. Czuję się jakbym nie przespała nocy, do tego upały.. Plamien brak, ale cały czas i tak jestem w napięciu. Rano zadzwonilam do pracy i wzięłam wolne,planuje L4 do końca tyg. Myślę że lekarka da bez bez problemu na te 4 dni. W szkole i tak nic się nie dzieje więc wolę pobyć w domu w chlodzie.
I masz rację. Lepiej odetchnąć trochę w domu i przeczekać, może trochę się ochłozi już nie długo?
Karolika wrote:Ja mam dzis wizytę i mam jakiegoś duży stres ☹
Czemu się stresujesz? 😚 głowa do góry! Na pewno jest dobrze!
Trzymam za Was kciuki! -
U mnie znowu wysiłek plus luteina i żółto beżowe upławy. Reszta dnia odpoczynek
Angelius Provita -
Robak wrote:Patrzyłas w internecie? Ja znalazlam, że poniżej 40 może wskazywać na ciążę. I lekarze piszą, że jeśli nic nie dolega i nie proponują dalszego postępowania to wystarczy być pod kontrolą.
Właśnie patrzyłam, czytałam i różne opinie i zalecenia... no nic, idę na wizytę za półtora tygodnia to zapytam. -
Niqa89 wrote:Ja miałam zlecone CRP w związku ze sporą ilością leukocytów w morfologii. Powtarzalam juz 3 razy i wynik ciągle powyżej normy... nie wiem czy konsultować się z innym lekarzem? Bo mój ostatnio stwierdził, że lekko podwyższone jest ok. Ale teraz mam 25 przy normie CRP max 5...
-
Vella83 wrote:Ja dziś wizytuje. Noc przespana w teorii ale wczorajszy stres niestety odbija się na samopoczucie. Czuję się jakbym nie przespała nocy, do tego upały.. Plamien brak, ale cały czas i tak jestem w napięciu. Rano zadzwonilam do pracy i wzięłam wolne,planuje L4 do końca tyg. Myślę że lekarka da bez bez problemu na te 4 dni. W szkole i tak nic się nie dzieje więc wolę pobyć w domu w chlodzie.
o której wizyta??? -
Aniawaw88 wrote:U mnie wczoraj po tej wizycie i pobraniu cytologii tez delikatne plamienie ale naprawdę małe. Dr mi wspominał wzmoże wystąpić. No i takie bóle brzucha ale w sumie nie odbiegały od codziennych.
No i oczywiście wczoraj zjadłam zupe i to był błąd. Tak mi pachniała a potem kilka godzin męk. Więcej tego błędu nie popełnię 😑 Dzisiaj już lepiej 🙂
Dobrego dnia -
Madziolinka wrote:miałaś robione badania na cytomegalię,toxo i różyczkę?
Toxo i rózyczka tak i wyniki ok. Cytomegalii mi nie zlecał... powinnam się domagać skierowania? Dorwałam wizytę na dzisiaj więc dla swojego świętego spokoju pójdę się skonsultować.