Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Bylam dziś oddać krew na pappe, w przyszłą środę mam prenatalne i omówienie wyników z krwi. Dla mnie to wieczność teraz będzie... Tymbardziej, że już 3 tygodnie nie widziałam malucha 😩 Nawet nie wiem co tam słychać... Mam detektor tętna, ale za szybko teraz więc nawet nie mogę się upewnić czy wszystko dobrze. Moja przyjaciółka bliska poronila i ciężko mi było ją wspierać bo i mnie strach ogarnął... Wybaczcie za smęcenie, bo pewnie jest wszystko dobrze 😉
-
Witajcie
Czytam Was od jakieś 83 strony:)
Wszystkim gratuluję serduszek i życzę byśmy w tym składzie wytrwały do stycznia, zapewne jakieś skrzat się już pojawia w grudniu:) ale byle po 37 tc:)
Dziś na wizycie lekarka potwierdziła serducho i z usg wyszedł 7tc i termin na 24.01, ale co mnie zaskoczyło...podobno standardy mówią, że usłyszeć serce będę mogła od 10 tc...by nie obciążać dziecka...nie wiem...noi karty ciąży też nie mam dalej...nie wiem czy tak ma być
To moja 2 ciąża i z tego co pamiętam serce wtedy słyszałam w 6tc.Poza tym mam trauma z porodu a dokładniej z szycia...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 18:18
-
Ewi28 wrote:Ufam mu ale czasem sie boje odstawiac te leki. Odstawiam tez powoli encorton i estrofem. Prpgesteron w sporych dawkach az do 12 tc. I magnez 3x1 biore caly czas.
-
Ewi28 wrote:Nie miałam. W klinice w której robiłam ivf kazdy dostawal po transferze.
Ja miałam in vitro - dzięki temu zaszłam w pierwszą ciążę. Clexane dają chyba standardowo, bo zwiększa szanse na zagnieżdżenie zarodka
Ewi28 wrote:Ufam mu ale czasem sie boje odstawiac te leki. Odstawiam tez powoli encorton i estrofem. Prpgesteron w sporych dawkach az do 12 tc. I magnez 3x1 biore caly czas.
Nic się nie bój. Oni wiedzą co robią. Ja też miałam i encorton i estrofem (transfer na sztucznym cyklu) i też odstawiałam i było ok Prolutex to mi nawet po pierwszej becie kazała dr odstawić. Potem tylko do 12-13 tc brałam Lutinus i Duphaston.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 19:08
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Robak wrote:Też się boje odstawiać leki, encorton i estrofem niedawno skończyłam, z progesteronu schodze. A brzuch pobolewa..
A ty z jakich dawek schodisz? -
Cześć, ja dziś wylalam mmorze łez..bylam w łazience,po toalecie patrzę:krew na papierze. Od razu tel do gin,lekarka spokojnie pyta:czy mnie coś boli? -Nie. Ponieważ i tak mam jutro wizytę umówiłyśmy się, że jak nic więcej się nie pojawi to jutro widzimy się na wizycie,jezeli będzie krwawienie tak jak na okres:od razu szpital. Usiadłam i się popłakałam..nic więcej się nie dzieje...ufam jej i się stosuje to zaleceń. Nie chce mi się iść do pracy jutro.. (
-
nick nieaktualnyVella83 wrote:Cześć, ja dziś wylalam mmorze łez..bylam w łazience,po toalecie patrzę:krew na papierze. Od razu tel do gin,lekarka spokojnie pyta:czy mnie coś boli? -Nie. Ponieważ i tak mam jutro wizytę umówiłyśmy się, że jak nic więcej się nie pojawi to jutro widzimy się na wizycie,jezeli będzie krwawienie tak jak na okres:od razu szpital. Usiadłam i się popłakałam..nic więcej się nie dzieje...ufam jej i się stosuje to zaleceń. Nie chce mi się iść do pracy jutro.. (
A nie miałaś zatwardnienia? Bo czasami po nim zdarza się krew na papierzeSusieOne lubi tę wiadomość
-
Karolika wrote:Miałaś wcześniej krwawienie ?
A nie miałaś zatwardnienia? Bo czasami po nim zdarza się krew na papierze
Co do pracy weź sobie urlop na żądanie odpoczniesz sobie
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
A nie miałaś zatwardnienia? Bo czasami po nim zdarza się krew na papierze -
A nie miałaś zatwardnienia? Bo czasami po nim zdarza się krew na papierze -
Vella83 wrote:Nie miałam wcześniej, i rzeczywiście było to stolcu ale z pochwy na pewno. Zatwardzenie to chyba nie było bo nie miałam problemów z załatwieniem, a jaki to ma związek z zatwardzeniem?
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
SusieOne wrote:Przez zaparcia naczynka są osłabione i niestety moze być zbyt duży nacisk i stąd coś może peknac i dlatego krew jest.
Oki, z pochwy niestety na pewno było. Póki co jednorazowe. Jak byłam dwa tyg temu gin mówiła, że mam 3mm fragment w macicy, który może się odklejac i może być krwawienie.ale wiecie,nie ma co lekceważyć i udawać że nie było jak było.. Czekam i obserwuje że spokojem. Jak będzie potrzeba zadziałam wg zaleceń... -
Vella83 wrote:Oki, z pochwy niestety na pewno było. Póki co jednorazowe. Jak byłam dwa tyg temu gin mówiła, że mam 3mm fragment w macicy, który może się odklejac i może być krwawienie.ale wiecie,nie ma co lekceważyć i udawać że nie było jak było.. Czekam i obserwuje że spokojem. Jak będzie potrzeba zadziałam wg zaleceń...
Angelius Provita -
Vella83 wrote:Nie, tylko pregna. Wyniki wszystkie bez zastrzeżeń. Glukoza ok. Eh...no biologia nie oszczędza stresów. Dzięki że jesteście! Bo to rzeczywiście wspierajace..nie jestem sama..
Angelius Provita -
I_1985 wrote:Witajcie
Czytam Was od jakieś 83 strony:)
Wszystkim gratuluję serduszek i życzę byśmy w tym składzie wytrwały do stycznia, zapewne jakieś skrzat się już pojawia w grudniu:) ale byle po 37 tc:)
Dziś na wizycie lekarka potwierdziła serducho i z usg wyszedł 7tc i termin na 24.01, ale co mnie zaskoczyło...podobno standardy mówią, że usłyszeć serce będę mogła od 10 tc...by nie obciążać dziecka...nie wiem...noi karty ciąży też nie mam dalej...nie wiem czy tak ma być
To moja 2 ciąża i z tego co pamiętam serce wtedy słyszałam w 6tc.Poza tym mam trauma z porodu a dokładniej z szycia...
Moja ginekolog też stwierdziła, że Dopplera można używać dopiero po 10 tyg, więc serduszko jedynie widziałam jak miga ☹️
-
arjot wrote:Moja ginekolog też stwierdziła, że Dopplera można używać dopiero po 10 tyg, więc serduszko jedynie widziałam jak miga ☹️
Angelius Provita -
Vella83 wrote:Oki, z pochwy niestety na pewno było. Póki co jednorazowe. Jak byłam dwa tyg temu gin mówiła, że mam 3mm fragment w macicy, który może się odklejac i może być krwawienie.ale wiecie,nie ma co lekceważyć i udawać że nie było jak było.. Czekam i obserwuje że spokojem. Jak będzie potrzeba zadziałam wg zaleceń...
-
Madziolinka wrote:widzę,że dzisiaj obie mamy kiepski dzień. U mnie plamienia po cholernej cytologii,a u Ciebie pewnie od tego fragmentu. Kiepski poniedziałek
Jestem poruszona bo chwile temu moja gin wysłała SMS-a z zapytaniem co u mnie i jak plamienie ... Taki lekarz.. Brak mi słów..Trzymamy się Madziolinka!