Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyVella83 wrote:Dziewczyny nie odbierajcie tego co napisałam jako straszenie.
Dziele się z Wami tym co narazie mnie spotyka - mam nadzieję, że to tylko epizod w mojej historii. Bardzo w to wierzę. Nie jedna czekam na wyniki tych (cholernie drogich !! ) testów... -
Karolika : genetyka miałam w pakiecie że tak powiem z testem pappa (z NFZ ze względu na skonczone 35 lat wiec bezpłatnie). Wczoraj moja ginka też dokładnie to samo mi powiedziała tylko dodawała więcej otuchy i wsparcia. Dzisiaj były fakty i konkrety. Jeżeli będzie ok to wyniki mogą wskazywać na łożysko, serduszko (lub na nic) i genetyk pytała się czy łykam jakieś lekarstwa - od wczoraj mam Acard 150mg - powiedziała, że dobrze też by to zaleciła tak w razie W.
Kiedy masz wyniki? Ja nawet we wtorek mogę je mieć online.. -
nick nieaktualny
-
Ja już po prenatalnych
BPD 1.62 cm
CRL 6.30 cm
NT 1.45 mm
Nóżki i rączki są obie, obie kości nosowe widoczne, serduszko położone prawidłowo bez cech niedomykalności zastawki trójdzielnej, reszta parametrów w normie.
Badanie trwało bardzo krótko 8-10 min, doktor stwierdził, że dzidzia bardzo grzeczna i od razu pokazała wszystko co było potrzebne.
Mąż był ze mną, patrzył się zaciekawiony w ekran, chyba nie wierzył, że w moim jeszcze płaskim brzuchu mieszka sobie taki człowieczek i fika takie koziołki 😁
Z minusów - po 3 tyg leżenia nadal widoczne odklejenie kosmówki, doktor powiedział, że to jakaś stara sprawa chyba, pozostałości po krwiaku, więc już sama nie wiem o co chodzi, bo krwiaka nie miałam 😔
Tutaj macie zdjęcie o ile się załaduje :
https://zapodaj.net/464a4e63219e3.jpg.html
A i dzidzia podrosła o 2 dni, więc termin z USG zgrywa się idealnie z OM (11.01)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 19:37
ziolko, okularnica91, Vella83, Mini89, ppieguskaa, Aniawaw88, SusieOne, mmalibu lubią tę wiadomość
-
W pierwszej ciazy nie robiłam pappy i teraz rozmyślam czy robić czy nie. Dzisiaj byłam oddać mocz do posiewu i czeka sie na wyniki 4 dni a wizyta w piątek, nie wiedziałam ze tak długo sie czeka.
Co do sikania w nocy to tak 1-2 razy chodzę do toalety, masakra. Ogólnie mam tak i miałam tez przed ciaza ze ledwo sie napije i idę do toalety nawet dietetyczka była zdziwiona ze ja przy tak dużej ilości wody jaka wypijam to mało we mnie wody co prawdopodobnie powoduje u mnie obrzęki nóg, a kiedyś myślałam ze za duzo wody mam dlatego tak puchnie i brałam tabletki odwadniające
-
dana222 wrote:W pierwszej ciazy nie robiłam pappy i teraz rozmyślam czy robić czy nie. Dzisiaj byłam oddać mocz do posiewu i czeka sie na wyniki 4 dni a wizyta w piątek, nie wiedziałam ze tak długo sie czeka.
Co do sikania w nocy to tak 1-2 razy chodzę do toalety, masakra. Ogólnie mam tak i miałam tez przed ciaza ze ledwo sie napije i idę do toalety nawet dietetyczka była zdziwiona ze ja przy tak dużej ilości wody jaka wypijam to mało we mnie wody co prawdopodobnie powoduje u mnie obrzęki nóg, a kiedyś myślałam ze za duzo wody mam dlatego tak puchnie i brałam tabletki odwadniające
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Vella dobrze że miałaś taka konkretną wizytę, wiesz na czym stoisz. Mam nadzieję że wynik będzie dla Was pozytywny.
Słuchajcie u mnie też niewesoło w Ndz dostałam chyba udaru słonecznego i miałam kilka kropel krwi w śluzie więc bylam na IP.wszystko było ok serduszko biło więc dwa dni odpoczywałam i było ok. Dziś znów znalazłam dwie niteczki krwi takie tyci tyci ale jednak...
Mam prenaralne 15 i zastanawiam się czy czekać czy szukać gdzieś lekarza? Jestem poza domem ale pewnie bym jakiegoś prywatnego znalazła.w porpzedniej ciąży kilka razy plamilam i wszystko było ok ale wiadomo martwię się ...https://www.maluchy.pl/ci-69827.png -
To pewnie od tego słońca i od wysiłku możliwe? Nie wiem co ci doradzić może faktycznie warto poszukać kogoś do sprawdzenia
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Vella83 wrote:Zaleciły Wam wasze ginki jakieś dodatkowe leki?
Mi moja zaleciła luteinę na rano i wieczór - szyjka mi sie skracała przy pierwszym i drugim więc tak na zaś bo jestem w grupie ryzyka i acard na noc - tez w razie W - gdyby moje wyniki miały oznaczac nadciśnienie i inne - zeby juz działać. Normalnie - jak emeryt - mam swoja półeczke z lekami i odmierzam rano i wieczorem dawki:p -
Ewi28 wrote:W ktorym tyg ciąży mowicie w pracy że jesteście w ciąży? Ja dzis ide na pappe rano i chyba juz powiem.wtedy w godzinach pracy mogę badania robić.
Ja powiedziałąm chyba w 10 tygodniu - bo razem ze mną jest w ciązy inna anglistka i nie chciałam dyrektora zostawić na sam koniec bez mauczycieli. Lubię i szanuję moje miejsce pracy więc chciałam być ok. -
Karolika - dajesz radę? Ja mam wrażenie, że żyje tylko tu i teraz w lekkim zawieszeniu - nie wybiegam w ogóle chocby o jeden dzień. Zastanawiam się jak wytrzymam te dni. Spię kiepsko, mam nieciekawe sny. Wiem, że to zabrzmi może zaskakująco - boję się teraz poczuć dzidziusia - jeżeli wyjdzie coś nie tak będzie ciężko..
. Raga . lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVella83 wrote:Karolika - dajesz radę? Ja mam wrażenie, że żyje tylko tu i teraz w lekkim zawieszeniu - nie wybiegam w ogóle chocby o jeden dzień. Zastanawiam się jak wytrzymam te dni. Spię kiepsko, mam nieciekawe sny. Wiem, że to zabrzmi może zaskakująco - boję się teraz poczuć dzidziusia - jeżeli wyjdzie coś nie tak będzie ciężko..
-
nick nieaktualnyEwi28 wrote:W ktorym tyg ciąży mowicie w pracy że jesteście w ciąży? Ja dzis ide na pappe rano i chyba juz powiem.wtedy w godzinach pracy mogę badania robić.
-
Karolika - dokładnie tak samo czuję. Najchętniej to w ogóle nie chciałabym żeby cos było teraz widać/czuć i zeby nikt mnie nie pytał o ciąże. Dziś w nocy sniły mi sie wyniki, które były swietnie ale ktos kto stał obok mnie powiedział na drugiej stronnie jest dalszy ciąg i jak obróciłam stronę to wynik dalszego badania był bardzo zły..i już miałam po spaniu.