Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaleciły Wam wasze ginki jakieś dodatkowe leki?
Mi moja zaleciła luteinę na rano i wieczór - szyjka mi sie skracała przy pierwszym i drugim więc tak na zaś bo jestem w grupie ryzyka i acard na noc - tez w razie W - gdyby moje wyniki miały oznaczac nadciśnienie i inne - zeby juz działać. Normalnie - jak emeryt - mam swoja półeczke z lekami i odmierzam rano i wieczorem dawki:p -
To ja Miniaturka. Oczywiście zapomniałam hasło do tamtego konta xD
U mnie z leków tylko luteina jeszcze ze względu na tego krwiaka co był i pewnie zaraz będziemy schodzić. No i witaminy
A sikac w nocy nie chodzę i jakoś też nie zauważyłam żebym sikala więcej niż zwykle -
W nocy nie wstaje żeby zrobić siku, zawsze przed samym spaniem idę jeszcze do toalety, noc przesypiam. Za to rano jak otwieram oczy to muszę lecieć bo pęcherz mam pełny.
A budzi was głód.? Od jakiegoś czasu potrafię się budzić koło 7-ej i jestem tak głodna że mogłabym zjeść już cały obiad 😅😂 mimo zjedzonej kolacji.19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm -
Rodzynka wrote:W nocy nie wstaje żeby zrobić siku, zawsze przed samym spaniem idę jeszcze do toalety, noc przesypiam. Za to rano jak otwieram oczy to muszę lecieć bo pęcherz mam pełny.
A budzi was głód.? Od jakiegoś czasu potrafię się budzić koło 7-ej i jestem tak głodna że mogłabym zjeść już cały obiad 😅😂 mimo zjedzonej kolacji.
nie, głód nie budzi ale rano często mam ochotę na dobre śniadanie i nigdy nie zczynam dnia bez bułeczki z czymś smakowitym.
A jak tam wasza waga? ja po 3 miesiącach mam 3,5 kg więcej. -
nick nieaktualnyRodzynka wrote:W nocy nie wstaje żeby zrobić siku, zawsze przed samym spaniem idę jeszcze do toalety, noc przesypiam. Za to rano jak otwieram oczy to muszę lecieć bo pęcherz mam pełny.
A budzi was głód.? Od jakiegoś czasu potrafię się budzić koło 7-ej i jestem tak głodna że mogłabym zjeść już cały obiad 😅😂 mimo zjedzonej kolacji.
Mnie budzi głód w nocy ale nie mam zamiaru mu się poddawać.
Jem wieczorem kolacje a rano potrm jakieś śniadanie
Ale ogólnie czuje się głodna cały czas od jakiś kilku dni, nie wiem czemu...
U mnie z waga narazie bez zmian, ale widzę różnice w talii i w wyglądzie brzucha -
Ja schudłam 5kg przez wymioty 😔 ale całe szczęście już nie wymiotuję i mam z dnia na dzień większy apetyt. Jak narazie powoli waga wraca do normy. Talie mam taką jaka była, jest bez zmian ale brzuszek się zaokrągla i już troszkę jest go widać spod ubrania. Jak zakładam bardziej przylegająca sukienkę to już widać że to brzuszek ciążowy.
Z tym głodem to już właśnie taki moment też cały czas chodzę i szukam co mogę zjeść aż wstyd się przyznawać mój jak wraca po pracy do domu to pierwsze pytanie czy już opróżnilam lodówkę czy jeszcze nie 😅🤷😂19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm -
nick nieaktualnyJa mam -2kg na wadze mimo że nie wymiotowałam, ale ja zawsze w lato chudne więc jak patrzeć na wagę która powinna osiągnąć latem to jestem 1 kg na plusie, co do jedzenia to ja też ostatnio jestem ciągle głodna tylko myślę o jedzeniu 😂 co do leków to ostatnio mąż się śmiał że powinnam sobie pudełko na leki kupić:p
-
No ja mam od początku mnóstwa leków, więc emerytem jestem od dłuższego czasu nawet zastrzyki sobie robię grzecznie. Co do wagi - 3 kg od wymiotów, ale kilka dni temu co miałam przestoj w wymiotowaniu to tak mi się chciało jeść że to już chore było 😂😂😂 teraz znowu brak apetytu mdłości i bóle cyckow... A co do nich to niestety rozmiar już w górę muszę kupić miseczkę e co najmniej już bo mi wszystko wypada z 85D i ciśnie i się odznacza na ubraniu a z 1.5 tygodnia temu pasował potem chodziłam w sportowym bo bolały mnie piersi a w niedziele chciałam założyć normalny stanik i masakra także zakupy trzeba zrobić, co do brzucha to masakra ja mam 152 cm wzrostu u mnie widać zasługa wzdęc to jedno.
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Hej!
Ja mam teraz wielki problem z pojemnością pęcherza 😅 chodzę do toalety średnio 3-4 razy w nocy i juz o 5 nad ranem mam tak pełny pęcherz, że aż mnie brzuch boli. Mam nadzieję, że za moment te dolegliwości trochę odpuszcza, ale to fakt, że w końcówce poprzedniej ciąży biegałam do toalety co chwila 😱
Czy któraś z Was ma dziś wizytę? Za kogo trzymać kciuki?
Ja jutro USG genetyczne, już teraz mam mdłości stresowe na samą myśl 😭 -
Nie stresuj się tym. Wszystko będzie dobrze. Też się denerwowałam i było to niepotrzebne. Ja teraz wizytę mam 19-go i mam nadzieję że w końcu dowiem się kto tam mieszka bo poprzednio maluch czkawki dostał i nie byliśmy w stanie go podglądnąć.
ziolko lubi tę wiadomość
19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm -
SusieOne wrote:No ja mam od początku mnóstwa leków, więc emerytem jestem od dłuższego czasu nawet zastrzyki sobie robię grzecznie. Co do wagi - 3 kg od wymiotów, ale kilka dni temu co miałam przestoj w wymiotowaniu to tak mi się chciało jeść że to już chore było 😂😂😂 teraz znowu brak apetytu mdłości i bóle cyckow... A co do nich to niestety rozmiar już w górę muszę kupić miseczkę e co najmniej już bo mi wszystko wypada z 85D i ciśnie i się odznacza na ubraniu a z 1.5 tygodnia temu pasował potem chodziłam w sportowym bo bolały mnie piersi a w niedziele chciałam założyć normalny stanik i masakra także zakupy trzeba zrobić, co do brzucha to masakra ja mam 152 cm wzrostu u mnie widać zasługa wzdęc to jedno.
Ja się narazie zaopatrzyłam w przedłużkę do stanika bo w obwodzie było mi ciasno no i wtedy siła rzeczy miseczka też była zamała ale jak powiększyłam obwód i wyregulowalam ramiączka to jeszcze jest okey. Ja się będę musiała wybrać na zakupy i poszukać ciążowych spodni bo jak chłodniej się zrobi to w legginsach będzie mi za zimno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 12:45
19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm -
W obwodzie ok mam ale z miseczki wszystko wypada
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
nick nieaktualny
-
Karolika wrote:Mam tak samo, musiałam sobie kupić nowy kostium kąpielowy bo wstyd był ;p Ja z mojego a/b mam teraz z d ;p i piersi też bolą najlepiej w sportowym staniku się czuje ;p
Angelius Provita -
Mam do was takie pytanie.
Dbacie w jakiś sposób o skórę twarzy? Jakieś peelingi czy kremy? Myślicie że można czy lepiej nie.?
Zawsze regularnie robiłam sobie peeling enzymatyczny i maseczki bo mam dość problematyczna skórę i nie wiem w sumie czy mogę używać kosmetyków tego typu na twarz czy nie bo ilekroć jestem u lekarza na wizycie zapominam o to zapytać. 🤦19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm -
Kilka słów o mojej wizycie u genetyka:
Najpierw miałam konsultacje z prof dr hab ... Cóż mogę Wam powiedzieć - kobieta obaliła dość sporo teorii, które ogólnie dają nam poczucie bezpieczeństwa. Była rzeczowa, konkretna i niestety mówiła jak bywa. Nie mówiła to bzdura to co mówią ginekolodzy, tak nie jest.. tylko wytłumaczyla, że taki ma zawód, że raczej ma kontakt z dziećmi chorymi (tydzien temu na 4 dzieci zdjagnozowała 3 z ZD) i oglada setki wyników/usg/parametrów i np: idealne usg nie jest gwarancją, że wszystko jest ok. Najcześciej tak ale..Porażka - dla mnie załamka. Zapytałam : a w moim USG czy jest jakiś parametr, który Panią niepokoi i może wskazywać na COKOLWIEK? Przecież jest wszystko ok. a ona na to: nie ma nic ale niestety nie musi być od razu widać coś niepokojącego. Super nie..?
Nie odczytujcie, tego że nie dała nadziei - jestem zadowolona z tej wizyty bo nie interesują mnie lekarze, którzy dla świętego spokoju mówią, to co pacjentka chce usłyszeć. Powiedziała mi jakie są możlwości. 1. nie robić nic 2. test NACE/NIFTY etc 3. Amniopunkcja.
Zrobiłam test NACE (1900 ZŁ). Za około 7 dni wyniki. Krew jedzie do Hiszpanii i tam jest badana. Czujecie?? Powiedziała, że to jest dobra decyzja i dużo kobiet robi ten test i najczęściej wychodzi wszystko ok. Przeszkodą są zawyczaj tutaj niestety finanse. Jest nieinwazyjny. Dalsze kroki po teście są zazwyczaj takie: Gdy wyjdzie ok - dalszej diagnostyki się nie robi tylko dokładne usg i obserwacja - gdy wyjdzie nie ok to: 1. nie robi się nic i czeka się co będzie dalej lub 2. amniopunkcja w celu 100% pewności co to za choroba. Dalsze kroki to prawo do przerwania ciązy do 21 tyg ciąży. Ciężkie są takie rozmowy, ale lekarz musi powiedzieć o wszystkim.