X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • sasquacz Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Czy któraś z Was tu obecnych jest z Krakowa?

Ja jestem z Krakowa

Klio86 lubi tę wiadomość

klz9tv735sof9ei2.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po badaniu u mojej ginki i : z badania usg nie wynika nic niepokojącego, nadal wszystko idealnie a badała wszystko bardzo dokładnie, przepływy krwi, serduszko etc. Jest penis:p to tak w gratisie..:-)
    długo z nią rozmawiałam co mam dalej robić, jak to wygląda z jej ptk widzenia, jakie są możliwości i jutro decyduję sie na badanie z krwi - NACE (to samo co NIFTY tylko u mnie w klinice robią akurat te). U mnie kosztuje 1900 - trudno. Te z Was, które robiły testy wiedzą ze w tym momencie nie patrzy się na pieniądze. Czekanie na wynik bedzie koszmarem. Przerwę wakacje żeby przyjechać i je odebrać. Dzięki, że jesteście tak w ogóle - razniej się przez to wszystko przechodzi z wami.

Pogoda, SusieOne, Klio86, Madziolinka, okularnica91, ziolko lubią tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Jestem po badaniu u mojej ginki i : z badania usg nie wynika nic niepokojącego, nadal wszystko idealnie a badała wszystko bardzo dokładnie, przepływy krwi, serduszko etc. Jest penis:p to tak w gratisie..:-)
    długo z nią rozmawiałam co mam dalej robić, jak to wygląda z jej ptk widzenia, jakie są możliwości i jutro decyduję sie na badanie z krwi - NACE (to samo co NIFTY tylko u mnie w klinice robią akurat te). U mnie kosztuje 1900 - trudno. Te z Was, które robiły testy wiedzą ze w tym momencie nie patrzy się na pieniądze. Czekanie na wynik bedzie koszmarem. Przerwę wakacje żeby przyjechać i je odebrać. Dzięki, że jesteście tak w ogóle - razniej się przez to wszystko przechodzi z wami.
    Dobra decyzja 😉 1900zl to i tak nie tak źle. Ile musisz czekać na wyniki?

relg6iyem5hi69f7.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu - jutro dowiem sie konkretnie ale wstępnie około 13 dni..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sasquacz wrote:
    Ja jestem z Krakowa

Prowadzisz ciąże na NFZ czy prywatnie? Bo ja do tej pory chodziłam prywatnie, ale moja lekarka niestety nie prowadzi ciąży i zastanawiam się czy nie zapisać się na NFZ, żeby chociaż zaoszczędzić na badaniach. Masz może kogoś godnego polecenia?

Ogólnie dziewczyny czy prowadzicie ciąże na NFZ czy prywatnie? Czy jest sens łączyć jedno z drugim i zawracać sobie dodatkowo głowę?

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella bedzie dobrze napewno. U moich znajonych tez byly slabe wyniki co oni tez przeszli ale koniec koncow dzidzius urodzil sie zdrowy. Takze glowa do gory:) badz dobrej mysli. I pamietaj jestesmy z Toba!!

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dobrej mysli - tragedii nie ma - tylko troche pod górke. Omówiłam z ginką tez wszystko możliwości równiez te ostateczne :( - tak rozsądkowo zeby wiedziec jak postepowac gdyby jednak okazałao sie inaczej niż bardzo chcemy.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Prowadzisz ciąże na NFZ czy prywatnie? Bo ja do tej pory chodziłam prywatnie, ale moja lekarka niestety nie prowadzi ciąży i zastanawiam się czy nie zapisać się na NFZ, żeby chociaż zaoszczędzić na badaniach. Masz może kogoś godnego polecenia?

Ogólnie dziewczyny czy prowadzicie ciąże na NFZ czy prywatnie? Czy jest sens łączyć jedno z drugim i zawracać sobie dodatkowo głowę?
    Ja prowadzę na NFZ ii prywatnie..
    Poprzednia ciążę prowadziłam tylko prywatnie..
    Ii teraz właśnie chciałam zaoszczędzić ns badaniach.. Na NFZ mam raz na miesiąc wizytę.. Więc jakoś to dla mnie nee zawracanie głowy..

Madziolinka, Pogoda lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    z całych sił ściskam za Was kciuki!!! Na pewno wszystko będzie dobrze,ale dla świętego spokoju warto wszystko sprawdzić i uważam,że podjęłaś dobrą decyzję!!!
    I gratulacje syneczka :-)

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Ja prowadzę na NFZ ii prywatnie..
    Poprzednia ciążę prowadziłam tylko prywatnie..
    Ii teraz właśnie chciałam zaoszczędzić ns badaniach.. Na NFZ mam raz na miesiąc wizytę.. Więc jakoś to dla mnie nee zawracanie głowy..
    robię identycznie,jak Ty :-)

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Kochana jesli masz sie denerwowac to zrob badania z krwi będziesz miała konkretną informację. Te testy to statystyka i tak jak dziewczyny piszą w twoim przypadku to wcale nie są bardzo słabe wyniki. Mój doktor twierdzi że 1:300 jest granica przy której powinno się robić dodatkową diagnostykę a nie wyrocznia że są wady. Trzymam kciuki i zobaczysz że wszystko będzie w porządku. A co do wieku kochana ja mam 40 lat i mnóstwo koleżanek które w moim wieku właśnie rodzą lub urodziły i wszystkie dzieciaki są zdrowe. Pamiętaj że to choroby genetyczne więc ważny jest też wywiad rodzinny.
    to prawda - teraz granica wieku rodzenia dzieci się przesuwa i wiadomo,że denerwujemy się bardzo,ale mnóstwo kobiet nawet po 40-stce rodzi zdrowe dzieci!

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka wrote:
    Czy was też tak często boli głowa 😔😫😨🤕
    mnie szczególnie przy tych upałach. A jak nie wypiję rano kawy,to już w ogóle tragedia jest :-(

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • sasquacz Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:

Ja chodze tylko prywatnie. Ale na NFZ byłam przed ciąża kilka razy u dr Żabickiej w centrum med pracy w okolicach salwatoru i to super lekarka, wiec jeśli miałabym chodzić na na to do niej pewnie ;)

Pogoda lubi tę wiadomość

klz9tv735sof9ei2.png
  • axox Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do wad genetycznych to niestety większość wad to nowe mutacje... Wywiad rodzinny obciążony to większe ryzyko ale brak chorob w rodzinie niestety ryzyka nowych mutacji nie zmniejsza...

Ale przeraża mnie to że te wyniki pappy tak często wychodzą źle mimo że wszystko jest dobrze ... Aż zastanawiam się czy jest sens ja robić ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 07:34

https://www.maluchy.pl/ci-69827.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    axox wrote:
    Dziewczyny co do wad genetycznych to niestety większość wad to nowe mutacje... Wywiad rodzinny obciążony to większe ryzyko ale brak chorob w rodzinie niestety ryzyka nowych mutacji nie zmniejsza...

Ale przeraża mnie to że te wyniki pappy tak często wychodzą źle mimo że wszystko jest dobrze ... Aż zastanawiam się czy jest sens ja robić ...

Ja właśnie postanowiłam nee robić.. Bo z tego co czytam na forach.. pappa wychodzi Często źle.. W poprzedniej ciazy w sumie też nee robiłam..

4018d16ae9.png
  • Lula90 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajcie, że wiele czynników wpływa na wynik pappa. Nie tylko przyjmowane leki, ale może to być np zwykłe przeziębienie. Robiłam usg genetyczne u 1 z najlepszych genetyków w Polsce i on twierdzi, że przebyte plamienia/krwawienia w ciąży wpływają na wynik pappa. Ja właśnie ze względu na występujące plamienia zarówno w tej jak i poprzedniej ciąży pappy nie robiłam skoro i tak wynik jest niemiarodajny.. W ciążach bliźniaczych też raczej nie robi się pappy.

eh4cm4u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula90 wrote:
    Pamiętajcie, że wiele czynników wpływa na wynik pappa. Nie tylko przyjmowane leki, ale może to być np zwykłe przeziębienie. Robiłam usg genetyczne u 1 z najlepszych genetyków w Polsce i on twierdzi, że przebyte plamienia/krwawienia w ciąży wpływają na wynik pappa. Ja właśnie ze względu na występujące plamienia zarówno w tej jak i poprzedniej ciąży pappy nie robiłam skoro i tak wynik jest niemiarodajny.. W ciążach bliźniaczych też raczej nie robi się pappy.
    Ja i to lekarz ? Szukam takiego na połówkowe?

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak u was z chodzeniem do toalety w nocy? U mnie z 3-4 razy powoli na 1-2 razy w nocy 🌷czyli dobrze bo ten objaw już mnie męczył, a ponoć wraca ze zdwojoną siłą pod koniec ciąży hehe

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Dziewczyny jak u was z chodzeniem do toalety w nocy? U mnie z 3-4 razy powoli na 1-2 razy w nocy 🌷czyli dobrze bo ten objaw już mnie męczył, a ponoć wraca ze zdwojoną siłą pod koniec ciąży hehe
    Ja tez teraz chodze rzadziej do toalety w nocy, bywa że wogole nie wstaje:)

SusieOne lubi tę wiadomość

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę co noc do toalety. Zdarza się że jest to tylko raz, zdarza się że są to dwa-trzy. Zależy tez pewnie od temperatury i tego jak śpię. Ale zawsze po toalecie muszę łyk wody.

relgx1hpi2zbw8vm.png
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ