Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Robiłam, ponieważ po uwzględnieniu krwi T21 mam na poziomie 1:329. 1 lekarz mówi,nic z tym nie rób, 2-gi czy myślałam o amniopunkcji,3-ci no ooo jest wskazanie,ale też może być to związane z tym ciśnieniem...
Wtedy ten cały acard.. .Chodzilam z taką myślą 3tyg
.i wczoraj pojechałam zrobić, bo głowa mnie wykończył. -
I_1985 wrote:Poza tymi wynikami, to nie wiem że jestem w ciąży,żadnych objawów, poza spaniem:) 3ma mnie cały czas:) i biusty( matko i córko jaki ja mam biust🙈)
Ej fajnie macie z tymi biustami 😁 ja jeszcze nie mam potrzeby wymiany stanika, mam wrażenie ze tylko nieco stały się pełniejsze, ale bez szału... może jeszcze nadrobią, liczę na to 😅 😉 -
I_1985 wrote:Robiłam, ponieważ po uwzględnieniu krwi T21 mam na poziomie 1:329. 1 lekarz mówi,nic z tym nie rób, 2-gi czy myślałam o amniopunkcji,3-ci no ooo jest wskazanie,ale też może być to związane z tym ciśnieniem...
.i wczoraj pojechałam zrobić, bo głowa mnie wykończył.I_1985 lubi tę wiadomość
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Ja ze względu na cukrzyce ciążowa muszę sie bardziej pilnować, staram sie jeść 5 posiłków mniejszych, słodyczy Orawie brak choć z lodów nie potrafię zrezygnować. Na razie mam -1kg pomimo ze nie miałam mdłości. Ale mi diabetolog powiedziała ze maksymalnie mogę przytyć 8kg, nie wiem jak tego dokonam, w pierszej ciazy przytyłam 12kg. Co do ćwiczeń to jeżdzę na rowerze i chodzę na siłownie/fitness, to jest tylko dla kobiet i jest 10 stanowisk do ćwiczeń i pieniędzy ćwiczy sie fitness ale instruktorka mńie oszczędza i nie pozwala mi skakać ani robić cwiczeńia na brzuch, pamietam ze w pierszej ciazy ostrzej ćwiczyłam, ale trzeba zaznaczyć ze ćwiczyłam przed ciaza
-
I_1985 wrote:Czytam Was i milo sie Was czytam:)ciesze sie z Waszych dobrych wynikow:)
Ja mam 2 Kg na plusie, mocno się pilnuje...i zobaczymy co wyjdzie:)
Dziś jestem po nifty pro...10 dni meczarni%/ jedna z lekarek to sie zpaytala pd razu czy amniopunkcji nie biore pod uwage?...zycie...
A moj czlowiek to ma prawie 10cm:)I_1985 lubi tę wiadomość
-
Fajnie bo już z nią rozmawiałam o biustonoszach do karmienia i takich sportowych do porodu, które są wygodne, łatwe do karmienia i się sprawdzają.. Ja po dwóch ciążach mam kiepski biust, grawitacja działa niestety... W czasie karmienia są super a potem niestety coraz mniejsze i takie flaczki
-
Jestem pełna zazdrości dla tych z was które nie przytyly albo max 1-2 kg, eh.. Jak to możliwe.. Eh.. Ja od jakiegoś czasu bardzo uważam ba to co jem, 5 posiłków rano szklanka wody z cytryna. Zrezygnowałam z białego pieczywa słodyczy nie kupuje, żadnych batonikow, chipsów, coli, tylko woda i soki. Nie mam żadnej diety odchudzającej żeby nie zaszkodzić bobasowi, ale chyba tak mam po prostu.. Skoro biust tak urósł to gdzieś te kg się pojawiaja
-
Vella ale mamy całkiem inną wagę wyjściową, nie wiem czy chciałabyś ważyć 100 kg przed ciąża jeszcze, dlatego też staram się aby nie przytyć dużo ale wiem że w końcu i tak kilka kg przyjdzie bo inaczej się nie da. Mnie tak załatwiły sterydy i depresja leki takie że nie miałam siły wstać z łóżka, stąd i ta waga.
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Dzień Dobry
Ja wczoraj byłam na wizycie - wszystko w porządku Dzidziuś waży 200g, szyjka 4cm,zamknięta. Tylko coś mi badania pogorszyły -hgb jeszcze w normie,ale RBC i HTC lekko już poniżej normy. Znacie jakieś naturalne sposoby na poprawę wyników? Nie chcę brać żelaza,bo mi żołądek całkiem się posypiedana222, Klio86 lubią tę wiadomość
-
Vella83 wrote:Jestem pełna zazdrości dla tych z was które nie przytyly albo max 1-2 kg, eh.. Jak to możliwe.. Eh.. Ja od jakiegoś czasu bardzo uważam ba to co jem, 5 posiłków rano szklanka wody z cytryna. Zrezygnowałam z białego pieczywa słodyczy nie kupuje, żadnych batonikow, chipsów, coli, tylko woda i soki. Nie mam żadnej diety odchudzającej żeby nie zaszkodzić bobasowi, ale chyba tak mam po prostu.. Skoro biust tak urósł to gdzieś te kg się pojawiaja
SusieOne lubi tę wiadomość
-
I_1985 wrote:Robiłam, ponieważ po uwzględnieniu krwi T21 mam na poziomie 1:329. 1 lekarz mówi,nic z tym nie rób, 2-gi czy myślałam o amniopunkcji,3-ci no ooo jest wskazanie,ale też może być to związane z tym ciśnieniem...
.i wczoraj pojechałam zrobić, bo głowa mnie wykończył.I_1985 lubi tę wiadomość
-
Ja narazie przytyłam tylko 2kg, ale ja nadal karmie piersią więc to też inaczej, mój mały ssak dużo ciągnie zwłaszcza w nocy.
Na żelazo naturalnie to oczywiście w posiłkach jak buraki, szpinak, brzoskwinie suszone, kasza jaglana, kaszanka, kakao, żółto jaja i oczywiście witamina C ułatwia wchłanianie żelaza czyli też musi znajdować się w jadlospisie.
Ja mam dziś wizytę, zobaczymy czy dzidzia pokaże kim jestWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 11:08
I_1985 lubi tę wiadomość
-
Madziolinka wrote:Dziewczyny to jaki najlepszy ten kwas foliowy?U mnie w MamaDha jest kwas foliowy w postaci kwasu pteroilomonoglutaminowego i L-metyfolianu wapnia. Powinnam go zmienić?
Angelius Provita -
Kochane moje kupujecie już coś dla swoich maluchów.?
To moja pierwsza ciąża wiec nie mam nic, oglądam wyprawki dla dzieci ale nie wiem czy już coś kupować czy to za wcześnie.? Nie chce też wszystkiego zostawiać na ostatnią chwilę. Doradźcie coś, proszę.19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm -
nick nieaktualnyRodzynka wrote:Kochane moje kupujecie już coś dla swoich maluchów.?
To moja pierwsza ciąża wiec nie mam nic, oglądam wyprawki dla dzieci ale nie wiem czy już coś kupować czy to za wcześnie.? Nie chce też wszystkiego zostawiać na ostatnią chwilę. Doradźcie coś, proszę.Rodzynka, Ania_85_ lubią tę wiadomość
-
Rodzynka wrote:Kochane moje kupujecie już coś dla swoich maluchów.?
To moja pierwsza ciąża wiec nie mam nic, oglądam wyprawki dla dzieci ale nie wiem czy już coś kupować czy to za wcześnie.? Nie chce też wszystkiego zostawiać na ostatnią chwilę. Doradźcie coś, proszę.Rodzynka lubi tę wiadomość
Angelius Provita