X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży w listopadzie zaczęłam kupować..
    Jedynie we wrześniu spiworek do wózka bo był w promocji..
    Aa w tej jak sie dowiem jaka płeć to pewnie kupię kilka ubranek..
    Apteke pewnie w listopadzie.. Jedynie wkładki laktacyjne kupię wcześniej.. Bo poprzedniej ciąży.. Zaczęło coś lecieć już w listopadzie..

4018d16ae9.png
  • Rodzynka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też tak myślałam żeby po połówkowych zacząć powoli działać, co prawda tez nie mam gdzie trzymać wózka ale tego zakupu chce akurat dokonać mój brat ja mam sobie wybrać taki model który mi się podoba a on kupi, wiec mam nadzieje że da rade akurat przetrzymać go u siebie choć trochę.

Wolicie kupować nowe rzeczy czy raczej takie z drugiej ręki?

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka wrote:
    No właśnie też tak myślałam żeby po połówkowych zacząć powoli działać, co prawda tez nie mam gdzie trzymać wózka ale tego zakupu chce akurat dokonać mój brat ja mam sobie wybrać taki model który mi się podoba a on kupi, wiec mam nadzieje że da rade akurat przetrzymać go u siebie choć trochę.

Wolicie kupować nowe rzeczy czy raczej takie z drugiej ręki?
    Ja będę kupować takie i takie :) jeśli znajdzie się super okazja i w dobrym stanie to pewnie kupię z 2 ręk, to samo z nowymi rzeczami jak znajdę fajna promocje to kupię nowe :) jestem otwarta na to i na to :p

Rodzynka, SusieOne, Ania_85_ lubią tę wiadomość

• Rodzynka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Ja będę kupować takie i takie :) jeśli znajdzie się super okazja i w dobrym stanie to pewnie kupię z 2 ręk, to samo z nowymi rzeczami jak znajdę fajna promocje to kupię nowe :) jestem otwarta na to i na to :p

To w sumie jak ja :) mam koleżankę która urodziła 3 miesiące temu i powiedziała że jeśli będę chciała to będzie odkładać dla mnie ciuszki po swojej córeczce. Więc jak już to będzie to transakcja wymienna pewnie kupie jej coś dla małej a wiem że nie może karmić piersią to zaopatrzę ją w mleko dla dziecka. Taki bynajmniej mam pomysł.

sasquacz lubi tę wiadomość

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Ja też :)

Robak lubi tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które biorą zmetylowany kwas foliowy powiedzcie mi jaki kupić? I czy dostanego do w aptece ? Mąż wczoraj poprosił o taki w aptece A teraz czytam że tam jest 0,2 zwykłego kwasu(kwas pteroilomonoglutaminowy) i 0,2 l-metylofolianu A tu chyba nie o to chodziło?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka wrote:
    To w sumie jak ja :) mam koleżankę która urodziła 3 miesiące temu i powiedziała że jeśli będę chciała to będzie odkładać dla mnie ciuszki po swojej córeczce. Więc jak już to będzie to transakcja wymienna pewnie kupie jej coś dla małej a wiem że nie może karmić piersią to zaopatrzę ją w mleko dla dziecka. Taki bynajmniej mam pomysł.
    Mam podobną sytuację przyjaciółką urodziła syna w czerwcu i odkłada mi ubranka po nim :)

Vella83 lubi tę wiadomość

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Dziewczyny które biorą zmetylowany kwas foliowy powiedzcie mi jaki kupić? I czy dostanego do w aptece ? Mąż wczoraj poprosił o taki w aptece A teraz czytam że tam jest 0,2 zwykłego kwasu(kwas pteroilomonoglutaminowy) i 0,2 l-metylofolianu A tu chyba nie o to chodziło?
    Dokup sobie metylofolian ze swansona i bierz i to i to a jak się skończy kup np prenatal duo. Możesz brać taki i taki nie ma zakazu nie ma czegoś takiego, ważne żeby dwie formy były, poczytaj stanowisko PTG :)

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najpierw poproszę męża o odkopanie ciuszków po synu (12 lat temu aaaa). Są gdzies,( o ile sa) na magazynie w pracy. Wypiore i przygotuję. To wersja optymistyczna, jak się okaże że jednak wszystkie rozdalam(nie pamietam:() to raczej kupię używane, pake z allegro za 100 zł, zestaw body, śpiochów bo to naprawdę jest na 5 minut. A i tak nowe muszę wyprać.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • I_1985 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :* dziekuje za wsparcie

Ja nic nie kupuje, jak zacznę to pewnie po Swietach w grudniu,na promocjach:)
    Ale zastanawiam się nad wózkiem,jego rodzajem,nie jestem przekonana aby kupować gondole...Czytam i widzę,że są już wózki,do których się daje jakiś wkład,by dziecko się czulo jak w gondoli:)
    Z Alicją, to ten duży wózek był utrapieniem...mimo,że do delikatnych nie należę wręcz mocno przeciwnie:) i poki co to u mnie jedyny dylemat zakupowy:)

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek już oglądam i w sumie nawet w grudniu może kupię, łóżeczko po dzieciach mam złożone w piwnicy, tylko materac muszę dokupic. Oglądam też leżaczek bujaczek, który nie raz ratował mi życie :Fisher price. Max 250 zł, zależy od modelu. I to w sumie tyle, więcej i nie potrzeba. A tak naprawdę trochę chce zadbać o siebie i oglądam koszule do karmienia, biustonosze bo w sumie to będzie mój ubiór. Pamiętam że niespecjalnie zadvalam o to i neczykam się w jakiejś poliestrowej taniej koszuli, niedobranym staniku i bezsensownych ubrań ach.

lipa lubi tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobas i tak szybko wszystko zafajdal heh i jemu firma była obojętna hihi, grunt żeby bawełna i wygodne ubieranie, żeby guziczki nie było ba plecach bo uwieraja etc

lipa lubi tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze się sprawdziła mata edukacyjna.. Ale to w sumie jak skończył 6tygodni

Vella83, lipa lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Dokup sobie metylofolian ze swansona i bierz i to i to a jak się skończy kup np prenatal duo. Możesz brać taki i taki nie ma zakazu nie ma czegoś takiego, ważne żeby dwie formy były, poczytaj stanowisko PTG :)
    Dzięki to dla mnie czarna magia.
    Dostałam wyniki Homocysteina 6,30 µmol/l wg. norm w internecie jest dobrze ;)
    Teraz jeszcze wyniki kwasu foliowego.
    A w poniedziałek idę na białko c i s

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 14:05

Emisia, Ania_85_ lubią tę wiadomość

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    U nas jeszcze się sprawdziła mata edukacyjna.. Ale to w sumie jak skończył 6tygodni

O tak, to na pewno tez kupie/dostanę ale później.
    Na pierwszy strzał potrzebuje: wózek, łóżeczko, leżaczek, body, śpiochy, pampersy i mleko z piersi. :-) a i tak pewnie zbobasem spać w jednym łóżku.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O komodzie muszę jeszcze pomyśleć bo nie mam gdzie dać te ciuszki. A patrzylyscie na przewijaki?

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie właśnie przyszły 2 pary legginsow (nee ciazowych) z HM ii plus te co zostały z poprzedniej ciąży.. Ii myślę, że jesień ii zimę mam w czym chodzić.

4018d16ae9.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    O komodzie muszę jeszcze pomyśleć bo nie mam gdzie dać te ciuszki. A patrzylyscie na przewijaki?

Ja mam takie na łóżeczko.. Mój syn był duży.. Ii myśmy koło 3miecha zrezygnowali z takiego przewijaka..

4018d16ae9.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nee umiałam spać z synem w łóżku.. Bałam sie, że go przygniote.. Ii tym samym zawsze był odkładany do łóżeczka..

lipa lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja oprócz łożeczka dostawianego muszę kupić całą garderobę. Mam córeczkę, teraz będzie synek. Chociaż oczywiście poszperam w cisuzkach po niej, czy nie ma jakichś unisex ;)
    Tak jak Vella pisze, na te pierwsze ciuszki szkoda wydawać duzo kasy, w domu, a zwłaszcza w zimie dziecko pewnie przesiedzi w pajacach, body. Pewnie uderzę do pepco :)

age.png
‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ