X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • I_1985 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66,to faktycznie lepiej unowersalne:) Ja też tak zrobię,chociaż myślę,że nie Ty nie mogło się w tym temacie pomylic:) ale moja Alicja( 6l) mówi " to teraz nic nie oddajemy,będzie dla siostry"🙈

Vella83 lubi tę wiadomość

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wrażenie że każdego dnia brzuch jest coraz większy, ruchy też już codziennie.. Nawet teraz jak do Was pisze . A w ogóle to czuję się bardzo dobrze, chociaż już zaczyna być mi ciężko. Jutro zaczynam 20 tydzień więc półmetek. Nie do pomyślenia że jeszcze tyle tygodni będę rosnąć :jak???

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za parę dni wracam do domu po 6 tygodniach!!! z dziećmi nad Bałtykiem i zajmę się przygotowaniami. Już tęsknię za tym. Od czego zaczynacie? Pokoik odpuszczam bo na początku i tak będzie w sypialni że mną.. I wyjdzie w trakcie, chyba ciuszki na początek..hmm

Na L4 już jestem od 3 tyg i bardzo mnie to cieszy. Niby ciąża to nie choroba ale lekko nie jest.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • axox Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cieszę że pracuje i planuje przynajmniej do końca października:) ale mam taką pracę że fizycznie lekka i kończę maksymalnie 15 a często ok 13 więc rozumiem że są różne prace.

Jakie macie pomysły na pokoik ? Uwielbiam urządzanie a do tej pory pokoik w którym będzie mieszkał synek był typowa graciarnia. Tzn na początku będzie spał z nami ale chce żeby w pokoju było miejsce na jego rzeczy przewijanie itp

https://www.maluchy.pl/ci-69827.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że przy tak małym dziecku.. Nee warto robić w jego pokoju miejsca na przewijanie.. Jeśli ma spać z Wami w sypialni..
    Bo przy każdym karmieniu trzeba zmienić pieluchę hmm chodzenie do pokoju obok No bezsensu.. Tak samo ubranka lepiej mieć pod ręką.. Bo to kupa wyjdzie albo uleje..

Ja mam dom dwu poziomowy.. Ii w sumie wyszło, że ii w sypialni ii w salonie w szafie miałam rzeczy dla syna.. Bo jakbym miała za każdym razem iść do jego pokoju.. To chyba byłby cały czas nago :p
    No ale to tylko moje zdanie..

Vella83, . Raga ., I_1985 lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • axox Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak miałam z córką i było ok jej rzeczy były w jej pokoju nasze w naszym. To nie był problem zająć ja tam przewinąć a wcale nie brudziła się ciągle :)

https://www.maluchy.pl/ci-69827.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pueguska, mam takie samo podejście. Mieszkam w domku i przygotuję kącik przy moim łóżku, komoda, ciuszki, miejsce do przewijania, blisko do łazienki. Na dole też bedzie łóżeczko/kojec i zestaw do przebrania. Gdy mieszkaliśmy w mieszkaniu dzieciaki miały swój pokój i tam wszystko miałam bo był mały metraż i wszystko pod ręką..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mówię tylko, że mi było wygodniej mieć wszystko na wyciągnięcie ręki..
    Ii no każde dziecko inne.. Mój ulewal.. Ii rzadko się zdążyło żeby po karmieniu nee trzeba było go przebrać..

4018d16ae9.png
  • I_1985 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robię pokoiku, młoda będzie w sypialni z nami,nawet mam w planach swoją komode jej odstąpić i póki co nie kupować nic,poza pieluchami,bodami,przewijakiem i wozkiem:)

sasquacz lubi tę wiadomość

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I_1985 wrote:
    Ja nie robię pokoiku, młoda będzie w sypialni z nami,nawet mam w planach swoją komode jej odstąpić i póki co nie kupować nic,poza pieluchami,bodami,przewijakiem i wozkiem:)
    Chciałam zrobić tak samo, ale gdzie są swoje rzeczy:(

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • I_1985 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83, no tak,żeby tak zrobić trzeba mieć jakąś alternatywę na swoje graty

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jak tam ruchy u Was dziewczyny?

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oficjalnie w 20 tyg i od tygodnia ruchy codziennie, kopniaczki, drżenie brzuszka. Czasem nawet czuję bobasa, zależy jak się ułoży..

ppieguskaa, Emisia, I_1985, Vanilka lubią tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic regularnego,w ciągu dnia są ale ani nie jakoś długo i ani często. W środę mam połówkowe i już nogami przebieram.

Emisia, SusieOne lubią tę wiadomość

• sasquacz Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    No i jak tam ruchy u Was dziewczyny?

Ja raz na jakiś czas coś poczuje ale Ba rdziej stawiam na jelita. Mam wrażenie ze tydzień temu czułam bardziej wyraźne ruchy, a teraz to nie wiem czy czuje cokolwiek...

klz9tv735sof9ei2.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję kopanie stukanie i czasem jak przepływa. Ale też nic regularnego. Ale to jeszcze maleństwa w środku :) niby fajnie czuć te ruchy ale na koniec jak już nie mają miejsca to te ruchy mogą boleć... Ja 3 ostatnie tyg z synem spalam praktycznie na siedząco bo młody tak się pod zebrami ułożył że nie szło leżeć

Emisia, Klio86 lubią tę wiadomość

ex2buay3h02dl23a.png
  • Emisia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje tez nieregularnie tak w połowie między wzgórkiem łonowym a pępkiem. Dziwi mnie gdzie ten Maluszek mój się mieści. Brzucha praktycznie nie mam, ale jestem wysoka wiec może ma wystarczają miejsca😉

2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
    Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • I_1985 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zupełnie nic nie czuje Jeszcze. Ale mi z ostatniego badania wychodzi 15tc więc chyba jeszcze z 2 tyg i zacznie coś być czuć

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja sobie siądę spokojnie i poczekam to rano lub późnym wieczorem czuje pływanko 🤭🌹🌹🌹

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem przed snem mój mąż jak przyłożył rękę na brzuch bo czułam dość wyraźne ruchy to też poczuł 2 razy 😍 chociaż musiał się naczekać 😂

SusieOne, ppieguskaa lubią tę wiadomość

‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ