Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Iga66 wrote:Dziewczyny ja zaczynam 20tc i też jeszcze słabo czuje ruchy, mimo że to kolejna ciąża
Przymierzam się dla mojego spokoju do kupna detektor tętna - polecacie coś konkretnego?
Coś czuję, że jak dorwę to w swoje łapska to już przepadnę, Będzie leżenie kopytami do góry na kanapie i słuchanie dzidisia.
-
SusieOne wrote:Tak bo zwymiotowalam całą glukoze stąd teraz kupiłam smakowa
No mowie ci w takich kwestiach lepiej się posłuchać lekarza, a na pewno nie masz cukrzycy bo ciążowa wychodzi właśnie po tym 24 tygodniu, zbadaj samą glukoze może na czczo i jak wynik powyżej 96 to następnym razem zrób krzywą ztak mogę doradzić2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
Karolika wrote:Pierwszego dnia miałam problem i bałam się że to moje tętno, ale potem przenalizowalam Youtube, nagrałam sobie tętno które uważałam za dziecka i porownalam z tymi wstawianymi na filmikach i teraz jestem pewna że łapie tętno dziecka:) polecam
chociaż na początku jak nie mogłam złapać to najadłam się strachu :p
2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
nick nieaktualny
-
Karolika wrote:My po połówkowych:) wszystko dobrze 💙 całe 340 g szczęścia 💙
Przywołałam Cię 😉
Suuuper wielkie gratulacje!!! To chyba jesteś pierwsza tutaj u nas po polowkowych☺️I_1985 lubi tę wiadomość
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
Emisia wrote:No ostatnio miałam 74. Widzisz ja tez po tych 2 poronieniach dmucham na zimne. Twoja Pani Dr widzę że mimo 17 tyg chce to sprawdzić. A jaka masz glukozę na czczo?
od 17t +0 jest 18 hehe tak mi tłumaczyli lekarze
wiesz na początku miałam 96, potem glucophage brałam i 88 a teraz już nie biorę glucopage ale mam nadal 88 bo się pilnuje z jedzeniem
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Karolika wrote:My po połówkowych:) wszystko dobrze 💙 całe 340 g szczęścia 💙
A co właściwie robią na tych połówkach?Po za usg, sprawdzeniem wszystkich parametrów i wad? To jest takie zwykłe klasyczne usg czy takie trochę 3d podobne? Bo sobie wpisałam w wujka goole to mi wypluwa przeróżne grafiki i filmiki.
Ja mam połówkowe 4 września
-
nick nieaktualny
-
A sama wchodziłaś, czy z partnerem
? Bo mój by chciał wrescie zobaczyć, swoje dzieło. Ale jakoś, nie widzę, żeby obecny lekarz prowadzący wpuszczał tatusiów.
Na połówkę mnie skierował do innej przychodni bo on się tymi badaniami nie zajmuje. Wiem, że moje znajome z raz z mężami były na takim badaniu. No chciałabym się z moim podzielić tym uczuciem bo to coś niesamowitego, zwłaszcza, że do porodu jeszcze tyle czasu.
Z drugiej strony staram się zrozumieć lekarzy, czemu niekoniecznie chcą w takich chwilach przyszłych tatusiów
-
Czemu nie wpuszcza? Ogólnie pacjentka ma prawo wejść z kim chce
mój mąż od początku jest ze mną na każdej wizycie :*
Celia89, sasquacz lubią tę wiadomość
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
SusieOne wrote:Czemu nie wpuszcza? Ogólnie pacjentka ma prawo wejść z kim chce
mój mąż od początku jest ze mną na każdej wizycie :*
bo ja jestem niewinna, ja tylko leżałam i pachniałam
SusieOne lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCelia89 wrote:A sama wchodziłaś, czy z partnerem
? Bo mój by chciał wrescie zobaczyć, swoje dzieło. Ale jakoś, nie widzę, żeby obecny lekarz prowadzący wpuszczał tatusiów.
Na połówkę mnie skierował do innej przychodni bo on się tymi badaniami nie zajmuje. Wiem, że moje znajome z raz z mężami były na takim badaniu. No chciałabym się z moim podzielić tym uczuciem bo to coś niesamowitego, zwłaszcza, że do porodu jeszcze tyle czasu.
Z drugiej strony staram się zrozumieć lekarzy, czemu niekoniecznie chcą w takich chwilach przyszłych tatusiówCelia89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Celia89 wrote:Jak ja zazdroszczę, a mój jak pies uwiązany pod sklepem, siedzi ze spuszczoną głową na ławce pod gabinetem razem z innymi tatusiami. Przemycę go następnym razem, niech zobaczy co zmontował
bo ja jestem niewinna, ja tylko leżałam i pachniałam
może czasem sie tak zdarzy, ale to raczej dlatego że partner nie może się pojawić w danym terminie, bo np. musi byc w pracy, a nie że lekarz nie pozwala.
-
O to słabo Celia. Ja sobie nie wyobrażam żadnej wizyty bez męża - tych które były i będą, bo to dla nas coś wyjątkowego razem oglądać Maluszka. No to na połówkowe musi być obowiązkowo biedny.2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
SusieOne wrote:Liczymy 18 już
od 17t +0 jest 18 hehe tak mi tłumaczyli lekarze
wiesz na początku miałam 96, potem glucophage brałam i 88 a teraz już nie biorę glucopage ale mam nadal 88 bo się pilnuje z jedzeniem
Hmmm no to faktycznie dziwne, że nie spada po glucophage. I wtedy dieta o niskim indeksie glikemicznym tak?
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
Mój poprzedni ginekolog był taki, że właśnie wolał żeby partner przychodził z kobieta na wizyty, nawet niezwiązane z ciążą :p jeśli widział, że jakiś siedzi na korytarzu to zawsze go wołał do gabinetu. Nawet kiedyś jak był ze mną mąż to gin słowem sie do mnie nie odezwał, tylko z nim gadał ;p
-
Karolika wrote:Wogole żeby u mnie nie było nudno to wróciłam do domu zobaczyłam badania prenstalne A tam że mam łożysko przednie wysokie A teraz mam że łożysko przednie nisko... I nie wiem co teraz mam nadzieję że się znów podniesie
Angelius Provita -
Emisia wrote:A wiesz, że mój mówi że on liczy skończone tyg i to jest najważniejsze 😉
Hmmm no to faktycznie dziwne, że nie spada po glucophage. I wtedy dieta o niskim indeksie glikemicznym tak?starej daty lekarz?
Angelius Provita