Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po wizycie. Szyjka długa i zamknięta uff.. Jakieś 4 cm. Bobas ruchliwy, 370 gram, serducho ładnie. Na pierwszy rzut oka wszystko ok. Nast wizyta za 3 tyg, bo z ta szyjka nic niewiadomo.. Jestem spokojna po wizycie. Jedyny problem to cytologia, która wyszła z bateriami/moze z infekcja i od jutra zaczynam kurację lekarstwami żeby to wyleczyć.
SusieOne, ppieguskaa, Emisia, Iga66, Iga66, sasquacz, Ania_85_ lubią tę wiadomość
-
Tą dziewczyne co ma szyjke 16mm jutro dają na usg szyjki, a u mnie nic. Może to dobrze jakby było źle to by badali. Eh
U mnie info od lekarza że 3.5 cm to jest długa dobra szyjka i że w tej chwili jestem stabilna i obserwujemy.sasquacz lubi tę wiadomość
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
SusieOne wrote:Tą dziewczyne co ma szyjke 16mm jutro dają na usg szyjki, a u mnie nic. Może to dobrze jakby było źle to by badali. Eh
U mnie info od lekarza że 3.5 cm to jest długa dobra szyjka i że w tej chwili jestem stabilna i obserwujemy. -
Lula90 wrote:Susie, a Twój gin sprawdzał Ci na usg szyjke podczas próby parcia, czy pewnie raczej podczas kaszlu? Może wtedy coś tam się lekko zadziało.
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Ja dzisiaj tez połówkowe - może w końcu dowiemy się jaka plec ❤️😍
Oczywiście najważniejsze żeby wszystko było dobrze z dzidzia, ale jestem dobrej myśli. Kopie jak szalone 😍❤️
Bardziej jestem przerazona swoja wagato pierwsza ciaza i z 67kg jestem juz na 73 kg
jak u Was?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2019, 09:27
-
Kitałek wrote:Ja dzisiaj tez połówkowe - może w końcu dowiemy się jaka plec ❤️😍
Oczywiście najważniejsze żeby wszystko było dobrze z dzidzia, ale jestem dobrej myśli. Kopie jak szalone 😍❤️
Bardziej jestem przerazona swoja wagato pierwsza ciaza i z 67kg jestem juz na 73 kg
jak u Was?
Ja mam nadwagę.. Ii mam 2kg na plusie. -
Kitałek wrote:Ja dzisiaj tez połówkowe - może w końcu dowiemy się jaka plec ❤️😍
jak u Was?
Nie przejmuj sie kochana kilogramami, czasami tak cialo reaguje i ja np pomimo w miare zdrowego i aktywnego trybu zycia tez tyle przytylam. To wszystko hormony steruja naszym cialem. Wiec glowa do gory. Mam nadzieje ze sie dowiesz dzisiaj kto zamieszkuje twoj brzuszek.Paulinakrk -
SusieOne wrote:Nie, normalnie. W piątek nie było czegoś takiego a w poniedziałek na IP był lekarz (w trakcie specjalizacji) i on tak opowiadał mi ale to nie jest rozwieranie, tylko cechy rozwierania a mi wczoraj tłumaczono że to jest w ogóle coś innego i że nawet ta szyjka może taka być po prostu także dopiero po usg kolejnym będą wiedzieć jak się mają sprawy2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
Jakie macie doświadczenia z kolejkami w laboratorium i kwestia ciężarnych kobiet? Po mnie jeszcze tak jednoznacznie nie widać - ale to nie jest ważne a jednak mnie trochę blokuje. Ludzie mino nalepki o pierwszeństwie dla kobiet w ciazy i niepełnosprawnych nie pomagają i niefajnie komentują okazując brak kultury. Czy to tak musi wyglądać??? Ehhh2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
Emisia wrote:Czyli nie ma pewności czy założą szew?
U mnie brzuch widać a na krzywą mi się facet wepchnal mimo że nieważne kto to na krzywą się idzie pierwszym. W sklepie też mają w nosie nawet w kasie pierwszeństwa.
Angelius Provita -
nick nieaktualny
-
Mnie jeszcze nikt nigdzie nie przepuścił, ani nie ustąpił siedzącego miejsca, a jak dla mnie to moj brzuch wygląda na bardziej 30tc a nie 20 😂 ja sama jakoś nie umiem się o to prosić, ale jak widze tych młodych chłopaków co sobie siedzą to mnie to serio wkurza.
-
axox wrote:Susie a po co szew skoro szyjką jest prawidłowa i długa ? Wolisz żeby był profilaktycznie ? Czy miałaś już wcześniej z nią problemy ?
Angelius Provita -
Lula90 wrote:Mnie jeszcze nikt nigdzie nie przepuścił, ani nie ustąpił siedzącego miejsca, a jak dla mnie to moj brzuch wygląda na bardziej 30tc a nie 20 😂 ja sama jakoś nie umiem się o to prosić, ale jak widze tych młodych chłopaków co sobie siedzą to mnie to serio wkurza.
U mnie 4kg na plusie.2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
SusieOne wrote:Miałam 2 zabiegi i one mogły ją osłabić. Moja prowadząca jest za szwem właśnie z uwagi na profilaktyke żeby w przyszłości nie doszło do zaburzeń jej. Bo to że ma 3.6 cm i jest twarda i zamknięta nie znaczy że coś się nie zacznie zmieniać a szew to uniemożliwi.
Rozumiem to warto zadbać o to. Mam nadzieję że szyjką wytrzyma do 40 tg a potem niech się pięknie skracahttps://www.maluchy.pl/ci-69827.png