Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po połówkowych :) waga 510g - wszystko Oki u nas i synek zdrowy :)

Mini89, ppieguskaa, Sovi, Celia89, sasquacz, SusieOne, Lula90 lubią tę wiadomość

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• ziolko Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka super, gratuluję dobrych wiesci 😊
    Ja mam za godzinę połówkowe i nie powiem - mam stresa.
    Też jeszcze nic nie kupiłam dla dzidziusia, jakbym nie chciała zapeszyc, nawet nie patrzę narazie na takie małe ciuszki, jak jestem w sklepie...
    Ale dziś jak usłyszę dobre wieści to może coś ladnego kupię 🤪🤪

SusieOne, Kropeczka1986, Celia89, ppieguskaa, Ania_85_ lubią tę wiadomość

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro jak odbiore kasę to też zaszaje. W ogóle to się dowiedziałam na infolinii ZUS, że już odebrałam pieniądze. Ciekawe....

ug378rib3ih251jk.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia89 wrote:
    Ja jutro jak odbiore kasę to też zaszaje. W ogóle to się dowiedziałam na infolinii ZUS, że już odebrałam pieniądze. Ciekawe....
    Hm...

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia89, widzę że u Ciebie niezłe przekręty robią. U mnie w pracy na szczęście nigdy nie było żadnych problemów z wypłatami czy ogólnie z respektowaniem przepisów kodeksu pracy i innych - zawsze wszystko jest w terminie i dostaje się to, co się należy ,,zgodnie z literą prawa". Pracuję w firmie zatrudniającej ponad 20 osób, więc wypłaty robi mi pracodawca normalnie 10 dnia każdego miesiąca. Przykre, że ludzie muszą się tak użerać o swoje pieniądze. Czegoś takiego nie powinno być. Jak tu coś zaplanować, wydatki, opłaty...

SusieOne, Celia89 lubią tę wiadomość

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Celia89, widzę że u Ciebie niezłe przekręty robią. U mnie w pracy na szczęście nigdy nie było żadnych problemów z wypłatami czy ogólnie z respektowaniem przepisów kodeksu pracy i innych - zawsze wszystko jest w terminie i dostaje się to, co się należy ,,zgodnie z literą prawa". Pracuję w firmie zatrudniającej ponad 20 osób, więc wypłaty robi mi pracodawca normalnie 10 dnia każdego miesiąca. Przykre, że ludzie muszą się tak użerać o swoje pieniądze. Czegoś takiego nie powinno być. Jak tu coś zaplanować, wydatki, opłaty...
    Standard u prywatnych firm. Jutro pojadę i mam nadzieję że się wszystko wyjaśni... nie powiem wkurzylam się...

ug378rib3ih251jk.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat pracuje w firmie prywatnej u polskiego właściciela. Nie wiem może wyjątek :)

Celia89 lubi tę wiadomość

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:
    Kropeczka super, gratuluję dobrych wiesci 😊
    Ja mam za godzinę połówkowe i nie powiem - mam stresa.
    Też jeszcze nic nie kupiłam dla dzidziusia, jakbym nie chciała zapeszyc, nawet nie patrzę narazie na takie małe ciuszki, jak jestem w sklepie...
    Ale dziś jak usłyszę dobre wieści to może coś ladnego kupię 🤪🤪
    I jak tam ?

ug378rib3ih251jk.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Ja akurat pracuje w firmie prywatnej u polskiego właściciela. Nie wiem może wyjątek :)
    Zazdroszczę Ci. U mnie niby płacą, ale jak widać trzeba się pilnować.

ug378rib3ih251jk.png

Wysłany: 12 września 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kiedyś pracowałam u prywaciarza i nigdy więcej - umowa na pol etatu a praca na pełny, kasa pod stołem i to na widzi mi sie właściciela... teraz pracuje w państwowej placówce i inna bajka zupełnie - pieniądze na konto, w terminie. Jak sobie przypomnę te wędrówki do wplatomatu grrrr...

Celia89 lubi tę wiadomość

mhsvpx9ik2z006il.png

• Celia89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to identycznie jak ja w poprzedniej firmie :) pół etatu 220 godzin nk pod stołem i pielgrzymki do wplatomatu. Tu mam chociaż cały etat ale też pod stołem, często na raty. No ale zwykle kasa jest. Teraz w ciąży wyjątkowo mnie irytują takie akcje.

Kropeczka1986 lubi tę wiadomość

ug378rib3ih251jk.png

Wysłany: 12 września 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziolko jak po połówkowych?:)

mhsvpx9ik2z006il.png

• ziolko Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie troszkę mnie lekarz zestresował.
    Stwierdził niedomykalność zastawki trojdzielnej, niestety dość spora. Za miesiąc mam zrobić echo serduszka...
    Powiedział, że wada może się zmniejszyć i żeby nie martwić się na zapas, ale same wiecie jak to jest. Łatwiej powiedzieć, trudniej wykonać 😕
    Miała któraś z Was taki problem w poprzedniej bądź w tej ciąży? Ehh zawsze coś...
    Reszta parametrów w normie, 412 g dziewczynki 😉

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:
    Stwierdził niedomykalność zastawki trojdzielnej, niestety dość spora. Za miesiąc mam zrobić echo serduszka...
    Powiedział, że wada może się zmniejszyć i żeby nie martwić się na zapas, ale same wiecie jak to jest. Łatwiej powiedzieć, trudniej wykonać 😕
    Miała któraś z Was taki problem w poprzedniej bądź w tej ciąży? Ehh zawsze coś...
    Trzymam kciuki.
    Jednej z dziewczyn na drugim forum coś podobnego wyszło, ale narazie nic nie pisała, czy lepiej czy gorzej. Jeszcze dzieciątko ma czas żeby się ukształtować.

ug378rib3ih251jk.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:
    U mnie U syna dopiero w 31tc na prenatalnych wyszła niedomykalność zastawki mitralnej i zespół Ebstsina. Byliśmy na echu u dr Włoch cudowna kobieta i bada w wielu miejscach w Polsce, głównie Śląsk ale mega ja polecam. Syn teraz nie wykazuje żadnych objawów poza szmerami lekkimi przy osluchiwaniu.

ziolko lubi tę wiadomość

ex2buay3h02dl23a.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem umówiona na echo do dr Włoch, na początek października.

Mój bobas kopie i wierci się już dość dosc, brzuch rośnie jak szalony, krążek założony, nic nie czuje. Oszczędzam się, siedzę w domu, drzemkuhe, jedyne aktywności to obiad, lekcje z dziećmi, zmywanie i wycieczki do toalety, drzemkuje. Mam nadzieję że nie przeginam.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miewacie już skurcze? Mi się wydaje że ja już miewam, nie są bolesne ale czuje twardnienie brzuszka.

lipa lubi tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • paulinabf2 Koleżanka

Wysłany: 13 września 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:

Kochana nie martw się na zapas - u nas została wykryta niedomykalność zastawki na 1 badaniu prenatalnym, zrobilismy pappa wyszły ok ale wiadomo to jest statystyka - cały czas gdzies z tyłu głowy strach i obawa mimo, że lekarz mowil aby poczekac na połowkowe i zrobic nastepnie echo serca bo samo sie moze dokmnac i tak tez sie stało na połowkowym lekarz nie widział zadnej niedomykalnosci a na echu serca lekarz stwierdził ze serce jak dzwon !! wiec głowa do góry poza tym troche sie o tej wadzie naczytałam bardzo duza czesc społeczenstwa nawet nie wie o tej wadzie nie jest to przede wszystkim powazna wada ale wiadomo do obserwacji ale podbno wystarczy przezienie albo ruchliwosc dziecka na usg i potem jest taki obraz. Echo serca wszytsko wam rozjasni 3mam mocno kciuki aby sie dokmneła :)

ziolko lubi tę wiadomość

• ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Miewacie już skurcze? Mi się wydaje że ja już miewam, nie są bolesne ale czuje twardnienie brzuszka.
    Ja póki co nee mam.. Ale biorę duża dawkę magnezu.. W poprzedniej już zaczynal mi się spinać brzuch.

4018d16ae9.png
  • paulinabf2 Koleżanka

Wysłany: 13 września 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia89 wrote:
    Trzymam kciuki.
    Jednej z dziewczyn na drugim forum coś podobnego wyszło, ale narazie nic nie pisała, czy lepiej czy gorzej. Jeszcze dzieciątko ma czas żeby się ukształtować.

Celia u nas była niedomykalnosc ale zastawka jest domnknieta takze w pełni ciesze sie ciaza i córeczką <3

‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ