X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po połówkowych :) waga 510g - wszystko Oki u nas i synek zdrowy :)

Mini89, ppieguskaa, Sovi, Celia89, sasquacz, SusieOne, Lula90 lubią tę wiadomość

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• ziolko Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka super, gratuluję dobrych wiesci 😊
    Ja mam za godzinę połówkowe i nie powiem - mam stresa.
    Też jeszcze nic nie kupiłam dla dzidziusia, jakbym nie chciała zapeszyc, nawet nie patrzę narazie na takie małe ciuszki, jak jestem w sklepie...
    Ale dziś jak usłyszę dobre wieści to może coś ladnego kupię 🤪🤪

SusieOne, Kropeczka1986, Celia89, ppieguskaa, Ania_85_ lubią tę wiadomość

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro jak odbiore kasę to też zaszaje. W ogóle to się dowiedziałam na infolinii ZUS, że już odebrałam pieniądze. Ciekawe....

ug378rib3ih251jk.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia89 wrote:
    Ja jutro jak odbiore kasę to też zaszaje. W ogóle to się dowiedziałam na infolinii ZUS, że już odebrałam pieniądze. Ciekawe....
    Hm...

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia89, widzę że u Ciebie niezłe przekręty robią. U mnie w pracy na szczęście nigdy nie było żadnych problemów z wypłatami czy ogólnie z respektowaniem przepisów kodeksu pracy i innych - zawsze wszystko jest w terminie i dostaje się to, co się należy ,,zgodnie z literą prawa". Pracuję w firmie zatrudniającej ponad 20 osób, więc wypłaty robi mi pracodawca normalnie 10 dnia każdego miesiąca. Przykre, że ludzie muszą się tak użerać o swoje pieniądze. Czegoś takiego nie powinno być. Jak tu coś zaplanować, wydatki, opłaty...

SusieOne, Celia89 lubią tę wiadomość

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Celia89, widzę że u Ciebie niezłe przekręty robią. U mnie w pracy na szczęście nigdy nie było żadnych problemów z wypłatami czy ogólnie z respektowaniem przepisów kodeksu pracy i innych - zawsze wszystko jest w terminie i dostaje się to, co się należy ,,zgodnie z literą prawa". Pracuję w firmie zatrudniającej ponad 20 osób, więc wypłaty robi mi pracodawca normalnie 10 dnia każdego miesiąca. Przykre, że ludzie muszą się tak użerać o swoje pieniądze. Czegoś takiego nie powinno być. Jak tu coś zaplanować, wydatki, opłaty...
    Standard u prywatnych firm. Jutro pojadę i mam nadzieję że się wszystko wyjaśni... nie powiem wkurzylam się...

ug378rib3ih251jk.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat pracuje w firmie prywatnej u polskiego właściciela. Nie wiem może wyjątek :)

Celia89 lubi tę wiadomość

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:
    Kropeczka super, gratuluję dobrych wiesci 😊
    Ja mam za godzinę połówkowe i nie powiem - mam stresa.
    Też jeszcze nic nie kupiłam dla dzidziusia, jakbym nie chciała zapeszyc, nawet nie patrzę narazie na takie małe ciuszki, jak jestem w sklepie...
    Ale dziś jak usłyszę dobre wieści to może coś ladnego kupię 🤪🤪
    I jak tam ?

ug378rib3ih251jk.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Ja akurat pracuje w firmie prywatnej u polskiego właściciela. Nie wiem może wyjątek :)
    Zazdroszczę Ci. U mnie niby płacą, ale jak widać trzeba się pilnować.

ug378rib3ih251jk.png

Wysłany: 12 września 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kiedyś pracowałam u prywaciarza i nigdy więcej - umowa na pol etatu a praca na pełny, kasa pod stołem i to na widzi mi sie właściciela... teraz pracuje w państwowej placówce i inna bajka zupełnie - pieniądze na konto, w terminie. Jak sobie przypomnę te wędrówki do wplatomatu grrrr...

Celia89 lubi tę wiadomość

mhsvpx9ik2z006il.png

• Celia89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to identycznie jak ja w poprzedniej firmie :) pół etatu 220 godzin nk pod stołem i pielgrzymki do wplatomatu. Tu mam chociaż cały etat ale też pod stołem, często na raty. No ale zwykle kasa jest. Teraz w ciąży wyjątkowo mnie irytują takie akcje.

Kropeczka1986 lubi tę wiadomość

ug378rib3ih251jk.png

Wysłany: 12 września 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziolko jak po połówkowych?:)

mhsvpx9ik2z006il.png

• ziolko Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie troszkę mnie lekarz zestresował.
    Stwierdził niedomykalność zastawki trojdzielnej, niestety dość spora. Za miesiąc mam zrobić echo serduszka...
    Powiedział, że wada może się zmniejszyć i żeby nie martwić się na zapas, ale same wiecie jak to jest. Łatwiej powiedzieć, trudniej wykonać 😕
    Miała któraś z Was taki problem w poprzedniej bądź w tej ciąży? Ehh zawsze coś...
    Reszta parametrów w normie, 412 g dziewczynki 😉

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:
    Stwierdził niedomykalność zastawki trojdzielnej, niestety dość spora. Za miesiąc mam zrobić echo serduszka...
    Powiedział, że wada może się zmniejszyć i żeby nie martwić się na zapas, ale same wiecie jak to jest. Łatwiej powiedzieć, trudniej wykonać 😕
    Miała któraś z Was taki problem w poprzedniej bądź w tej ciąży? Ehh zawsze coś...
    Trzymam kciuki.
    Jednej z dziewczyn na drugim forum coś podobnego wyszło, ale narazie nic nie pisała, czy lepiej czy gorzej. Jeszcze dzieciątko ma czas żeby się ukształtować.

ug378rib3ih251jk.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:
    U mnie U syna dopiero w 31tc na prenatalnych wyszła niedomykalność zastawki mitralnej i zespół Ebstsina. Byliśmy na echu u dr Włoch cudowna kobieta i bada w wielu miejscach w Polsce, głównie Śląsk ale mega ja polecam. Syn teraz nie wykazuje żadnych objawów poza szmerami lekkimi przy osluchiwaniu.

ziolko lubi tę wiadomość

ex2buay3h02dl23a.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem umówiona na echo do dr Włoch, na początek października.

Mój bobas kopie i wierci się już dość dosc, brzuch rośnie jak szalony, krążek założony, nic nie czuje. Oszczędzam się, siedzę w domu, drzemkuhe, jedyne aktywności to obiad, lekcje z dziećmi, zmywanie i wycieczki do toalety, drzemkuje. Mam nadzieję że nie przeginam.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miewacie już skurcze? Mi się wydaje że ja już miewam, nie są bolesne ale czuje twardnienie brzuszka.

lipa lubi tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • paulinabf2 Koleżanka

Wysłany: 13 września 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:

Kochana nie martw się na zapas - u nas została wykryta niedomykalność zastawki na 1 badaniu prenatalnym, zrobilismy pappa wyszły ok ale wiadomo to jest statystyka - cały czas gdzies z tyłu głowy strach i obawa mimo, że lekarz mowil aby poczekac na połowkowe i zrobic nastepnie echo serca bo samo sie moze dokmnac i tak tez sie stało na połowkowym lekarz nie widział zadnej niedomykalnosci a na echu serca lekarz stwierdził ze serce jak dzwon !! wiec głowa do góry poza tym troche sie o tej wadzie naczytałam bardzo duza czesc społeczenstwa nawet nie wie o tej wadzie nie jest to przede wszystkim powazna wada ale wiadomo do obserwacji ale podbno wystarczy przezienie albo ruchliwosc dziecka na usg i potem jest taki obraz. Echo serca wszytsko wam rozjasni 3mam mocno kciuki aby sie dokmneła :)

ziolko lubi tę wiadomość

• ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Miewacie już skurcze? Mi się wydaje że ja już miewam, nie są bolesne ale czuje twardnienie brzuszka.
    Ja póki co nee mam.. Ale biorę duża dawkę magnezu.. W poprzedniej już zaczynal mi się spinać brzuch.

4018d16ae9.png
  • paulinabf2 Koleżanka

Wysłany: 13 września 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia89 wrote:
    Trzymam kciuki.
    Jednej z dziewczyn na drugim forum coś podobnego wyszło, ale narazie nic nie pisała, czy lepiej czy gorzej. Jeszcze dzieciątko ma czas żeby się ukształtować.

Celia u nas była niedomykalnosc ale zastawka jest domnknieta takze w pełni ciesze sie ciaza i córeczką <3

‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ