Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Kropeczka super, gratuluję dobrych wiesci 😊
Ja mam za godzinę połówkowe i nie powiem - mam stresa.
Też jeszcze nic nie kupiłam dla dzidziusia, jakbym nie chciała zapeszyc, nawet nie patrzę narazie na takie małe ciuszki, jak jestem w sklepie...
Ale dziś jak usłyszę dobre wieści to może coś ladnego kupię 🤪🤪SusieOne, Kropeczka1986, Celia89, ppieguskaa, Ania_85_ lubią tę wiadomość
-
Celia89 wrote:Ja jutro jak odbiore kasę to też zaszaje. W ogóle to się dowiedziałam na infolinii ZUS, że już odebrałam pieniądze. Ciekawe....
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Celia89, widzę że u Ciebie niezłe przekręty robią. U mnie w pracy na szczęście nigdy nie było żadnych problemów z wypłatami czy ogólnie z respektowaniem przepisów kodeksu pracy i innych - zawsze wszystko jest w terminie i dostaje się to, co się należy ,,zgodnie z literą prawa". Pracuję w firmie zatrudniającej ponad 20 osób, więc wypłaty robi mi pracodawca normalnie 10 dnia każdego miesiąca. Przykre, że ludzie muszą się tak użerać o swoje pieniądze. Czegoś takiego nie powinno być. Jak tu coś zaplanować, wydatki, opłaty...
SusieOne, Celia89 lubią tę wiadomość
-
Sovi wrote:Celia89, widzę że u Ciebie niezłe przekręty robią. U mnie w pracy na szczęście nigdy nie było żadnych problemów z wypłatami czy ogólnie z respektowaniem przepisów kodeksu pracy i innych - zawsze wszystko jest w terminie i dostaje się to, co się należy ,,zgodnie z literą prawa". Pracuję w firmie zatrudniającej ponad 20 osób, więc wypłaty robi mi pracodawca normalnie 10 dnia każdego miesiąca. Przykre, że ludzie muszą się tak użerać o swoje pieniądze. Czegoś takiego nie powinno być. Jak tu coś zaplanować, wydatki, opłaty...
-
ziolko wrote:Kropeczka super, gratuluję dobrych wiesci 😊
Ja mam za godzinę połówkowe i nie powiem - mam stresa.
Też jeszcze nic nie kupiłam dla dzidziusia, jakbym nie chciała zapeszyc, nawet nie patrzę narazie na takie małe ciuszki, jak jestem w sklepie...
Ale dziś jak usłyszę dobre wieści to może coś ladnego kupię 🤪🤪
-
Ja tez kiedyś pracowałam u prywaciarza i nigdy więcej - umowa na pol etatu a praca na pełny, kasa pod stołem i to na widzi mi sie właściciela... teraz pracuje w państwowej placówce i inna bajka zupełnie - pieniądze na konto, w terminie. Jak sobie przypomnę te wędrówki do wplatomatu grrrr...
Celia89 lubi tę wiadomość
Nasz mały cudzie trwaj...
-
A to identycznie jak ja w poprzedniej firmie
pół etatu 220 godzin nk pod stołem i pielgrzymki do wplatomatu. Tu mam chociaż cały etat ale też pod stołem, często na raty. No ale zwykle kasa jest. Teraz w ciąży wyjątkowo mnie irytują takie akcje.
Kropeczka1986 lubi tę wiadomość
-
No właśnie troszkę mnie lekarz zestresował.
Stwierdził niedomykalność zastawki trojdzielnej, niestety dość spora. Za miesiąc mam zrobić echo serduszka...
Powiedział, że wada może się zmniejszyć i żeby nie martwić się na zapas, ale same wiecie jak to jest. Łatwiej powiedzieć, trudniej wykonać 😕
Miała któraś z Was taki problem w poprzedniej bądź w tej ciąży? Ehh zawsze coś...
Reszta parametrów w normie, 412 g dziewczynki 😉 -
ziolko wrote:No właśnie troszkę mnie lekarz zestresował.
Stwierdził niedomykalność zastawki trojdzielnej, niestety dość spora. Za miesiąc mam zrobić echo serduszka...
Powiedział, że wada może się zmniejszyć i żeby nie martwić się na zapas, ale same wiecie jak to jest. Łatwiej powiedzieć, trudniej wykonać 😕
Miała któraś z Was taki problem w poprzedniej bądź w tej ciąży? Ehh zawsze coś...
Reszta parametrów w normie, 412 g dziewczynki 😉
Jednej z dziewczyn na drugim forum coś podobnego wyszło, ale narazie nic nie pisała, czy lepiej czy gorzej. Jeszcze dzieciątko ma czas żeby się ukształtować.
-
Reszta parametrów w normie, 412 g dziewczynki 😉ziolko lubi tę wiadomość
-
Ja jestem umówiona na echo do dr Włoch, na początek października.
Mój bobas kopie i wierci się już dość dosc, brzuch rośnie jak szalony, krążek założony, nic nie czuje. Oszczędzam się, siedzę w domu, drzemkuhe, jedyne aktywności to obiad, lekcje z dziećmi, zmywanie i wycieczki do toalety, drzemkuje. Mam nadzieję że nie przeginam. -
Reszta parametrów w normie, 412 g dziewczynki 😉
Kochana nie martw się na zapas - u nas została wykryta niedomykalność zastawki na 1 badaniu prenatalnym, zrobilismy pappa wyszły ok ale wiadomo to jest statystyka - cały czas gdzies z tyłu głowy strach i obawa mimo, że lekarz mowil aby poczekac na połowkowe i zrobic nastepnie echo serca bo samo sie moze dokmnac i tak tez sie stało na połowkowym lekarz nie widział zadnej niedomykalnosci a na echu serca lekarz stwierdził ze serce jak dzwon !! wiec głowa do góry poza tym troche sie o tej wadzie naczytałam bardzo duza czesc społeczenstwa nawet nie wie o tej wadzie nie jest to przede wszystkim powazna wada ale wiadomo do obserwacji ale podbno wystarczy przezienie albo ruchliwosc dziecka na usg i potem jest taki obraz. Echo serca wszytsko wam rozjasni 3mam mocno kciuki aby sie dokmnełaziolko lubi tę wiadomość
-
Celia89 wrote:Trzymam kciuki.
Jednej z dziewczyn na drugim forum coś podobnego wyszło, ale narazie nic nie pisała, czy lepiej czy gorzej. Jeszcze dzieciątko ma czas żeby się ukształtować.
Celia u nas była niedomykalnosc ale zastawka jest domnknieta takze w pełni ciesze sie ciaza i córeczką