Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam łożysko z tyłu. Ruchy czuję wieczorem, bywa tak, że czasem dzień dwa się nie odzywa, a czasem mi przywali, że aż się przestrasze. Nie boli to. Po prostu jest dziwne:) z tymi bólami byłam już parę razy. Najpierw na samym początku potem w 17tc i wpisał mi zwolnienie. Stwierdził że wszystko ok. Popatrzyl jak na wariata i kazał brać no spe jak coś boli a nie histeryzowac. To nie jest silny ból ja ogólnie nie nam boli menstryacyjnych. To napięcie gorąco i uczucie jakby zakwasy ? Nieruszany stary siniak ? Super to nie jest ale w skali bólu 1-10 dałabym 2.
-
Uff to dobrze bo myślałam że wy tu wszystkie czujecie 24/7 a tylko ta moja mała jakąś leniwa. A to uczucie gorąca to nie wiem nie miałam tak. Czasem jak za szybki się przekrece to czuję takie pieczenie przez parę sekund ale to chyba coś innego
-
Sovi ja mam dokładnie tak jak ty to nie jest cały czas po 4 razy w ciągu dnia uda mi się wyczuć kręciolki hehe a też mam tłuszczyk i łożysko na przedniej ścianie poza tym od 4 dni codziennie czuje wcześniej miałam 2 dni ciszy np i poprzednio też lżej czułam, to dlatego że Bobo rośnie już sporo i bardziej będziemy czuć
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Byłam właśnie na zakupach w biedronce. Oczywiście tłum ludzi, przyszła kasjerka otworzyć kolejna kase i mówi że mam pierwszeństwo w ciąży. Powtórzyła to kilka razy a i tak wcisnęła się przede mną babka. Jednak najgorsze jest to że ok 5 osób za mną była kolejna ciężarna, której już nikt nie przepuścił. Dostała ataku padaczki, poszła jej krew z ust i przestała oddychać. Kasjerka darła się na ludzi dlaczego jej nikt nie przepuścił. Ta przede mną skomentowała "no właśnie"... Wezwali pogotowie i nie wiem co dalej, bo wyszłam, nie chciałam żeby córka patrzyła. Karetka podjechała z 15 min po tym bo byłam niedaleko..
-
Lula90 wrote:Byłam właśnie na zakupach w biedronce. Oczywiście tłum ludzi, przyszła kasjerka otworzyć kolejna kase i mówi że mam pierwszeństwo w ciąży. Powtórzyła to kilka razy a i tak wcisnęła się przede mną babka. Jednak najgorsze jest to że ok 5 osób za mną była kolejna ciężarna, której już nikt nie przepuścił. Dostała ataku padaczki, poszła jej krew z ust i przestała oddychać. Kasjerka darła się na ludzi dlaczego jej nikt nie przepuścił. Ta przede mną skomentowała "no właśnie"... Wezwali pogotowie i nie wiem co dalej, bo wyszłam, nie chciałam żeby córka patrzyła. Karetka podjechała z 15 min po tym bo byłam niedaleko..
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Lula90 wrote:Byłam właśnie na zakupach w biedronce. Oczywiście tłum ludzi, przyszła kasjerka otworzyć kolejna kase i mówi że mam pierwszeństwo w ciąży. Powtórzyła to kilka razy a i tak wcisnęła się przede mną babka. Jednak najgorsze jest to że ok 5 osób za mną była kolejna ciężarna, której już nikt nie przepuścił. Dostała ataku padaczki, poszła jej krew z ust i przestała oddychać. Kasjerka darła się na ludzi dlaczego jej nikt nie przepuścił. Ta przede mną skomentowała "no właśnie"... Wezwali pogotowie i nie wiem co dalej, bo wyszłam, nie chciałam żeby córka patrzyła. Karetka podjechała z 15 min po tym bo byłam niedaleko..
-
Celia89 wrote:Chamstwo i prostactwo ludzi nie zna granic. Jeszcze po Tobie przejdą. W lidlu ludzie mnie puszczaja, w biedro nie, nawet nie licze na akt kultury czy człowieczenstwa, apogeum byla ostatnia wybrapa do Auchan... Stoje i warze sobie warzywka, u mnie bebech widac podobno jak na 2 miesiace w przod conajmiej. Nagle wyskoczyly na wagach aktualizacje. Po drobnej konsternacji patrze ze znow dziala wiec wyciagam kolejne warzywka, a tu z nikad jakis lysy face sie wpiepszyl mi na wage, malo mnie nie odepchal i polecial. Az mnie zamurowalo... jakim to trzeba byc ch... zeby kobiecie i to z brzuchem tak elegancko sie wladowac.
Celia89 lubi tę wiadomość
Angelius Provita -
SusieOne wrote:No niesamowite jest to jak wielu ludzi widzi ttlko czubek swojego nosa a potem coś się stanie to lament... Nikt tu nie mówi o pójściu na koncert rockowy ale wyjściu na zakupy a i tak się pchają i zachowują jak chamy. Mnie w autobusie miesiąc temu stary dziad chciał popchnac bo on pierwszy a były te dni wojska i tłum był nie wiedziałam że tyle osób będzie w autobusie a taxi nie było a ubera żadnego i mąż mnie ochranial i jak temu dziadkowi w łapę przywalil i do niego coś tak haha mina starego gnoja bezcenna
-
Eh... Większość ludzi po prostu patrzy na siebie tylko. Mnie nikt jeszcze nigdy w kolejce nie przepuścil. Ale u mnie nie bardzo widać że to brzuch ciążowy a nie po prostu z grubości bo mam też boczki. Raz tylko Pani w aptece mnie poprosiła. Może sobie przyczepie ta przywieszke jestem w ciąży
-
Sovi wrote:Eh... Większość ludzi po prostu patrzy na siebie tylko. Mnie nikt jeszcze nigdy w kolejce nie przepuścil. Ale u mnie nie bardzo widać że to brzuch ciążowy a nie po prostu z grubości bo mam też boczki. Raz tylko Pani w aptece mnie poprosiła. Może sobie przyczepie ta przywieszke jestem w ciąży
Dochodze do siebie po rozmowie z praca. Te moje biedne dziecko to przez ostatnie dwa dni dostalo hiper dawke kortyzolu. Zadzwonilam o spozniona wyplate i dostalam zjeby rece mi opadly dupa tez...
-
Celia89 wrote:I bardzo dobrze mu tak. Starzy ludzie są najgorsi. Od dziadów jeszcze gorsze baby, same kiedyś rodziły, za czasów kiedy kobieta to sobie w domu lezala i dziecmi sie zajmowala, a teraz pozapominaly ze ciaza to nie super kondycja, ze to dolegliwosci, troski.... Maja podejscie, ze jak jestes w ciazy to nie wadz swiatu tylko lez w domu...
Celia89, sasquacz, Ania_85_ lubią tę wiadomość
-
Lula90 wrote:Moja babcia powiedziała mi ostatnio, że ciężko mi będzie z dwójką. Ja do niej, że ona miała 3kę i dała radę, a że mieszka na wsi to zawsze było dużo do zrobienia. A ona że to teraz są takie czasy, że za dziećmi się biega, kiedyś to tak nikt nie pilnował i same się sobą zajęły. Mimo, że miała 100 razy ciężej niż ja to ma troche racji w tej kwestii dzieci, teraz to prawie nie można spóścić oka z dziecka, a kiedyś to nikt się tak nie martwił.
-
Celia Ale udało się coś załatwić? Kurcze nie wiem na ile chcesz dalej z nimi współpracować ale te przekręty to się nadają do zgłoszenia do PIPu albo do jakiegoś urzędu skarbowego. Przecież tak nie można traktować pracowników..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 13:21
-
Celia89 wrote:Tak no coś w tym jest, kiedyś mieli całe stada tych dzieci. Moja babka to miała chyba z 7 rodzeństwa i najstarsza siostra się nimi zajmowała. Teraz to samochody, pedofile, albo inni popaprańcy. Społeczeństwo zdziczało.
Angelius Provita -
Dziewczyny, dzięki za pocieszenie, staram się nie stresować, no ale wiadomo...
Mnie też jeszcze nikt w tej ciazy nie przepuścił w kolejce. Macie rację, stare baby są najgorsze. Do lekarza im się spieszy, na badania im się spieszy, nawet w sklepie muszą być pierwsze. Masakra. Prędzej młodzież przepuści niż te mohery 😕SusieOne, Celia89 lubią tę wiadomość
-
ziolko wrote:Dziewczyny, dzięki za pocieszenie, staram się nie stresować, no ale wiadomo...
Mnie też jeszcze nikt w tej ciazy nie przepuścił w kolejce. Macie rację, stare baby są najgorsze. Do lekarza im się spieszy, na badania im się spieszy, nawet w sklepie muszą być pierwsze. Masakra. Prędzej młodzież przepuści niż te mohery 😕
ziolko lubi tę wiadomość
Angelius Provita -
Sovi wrote:Celia Ale udało się coś załatwić? Kurcze nie wiem na ile chcesz dalej z nimi współpracować ale te przekręty to się nadają do zgłoszenia do PIPu albo do jakiegoś urzędu skarbowego. Przecież tak nie można traktować pracowników..
-
Celia ty się nie denerwuj debilami. Aha pracę do domu na L4? Kogoś nieźle pogrzalo nie martw się nie mają podstaw a nawet kontrola to ty masz prawo wyjść z domu nie martw się tym a ich olej, a pieniądze proś na konto koniecznie
Angelius Provita -
SusieOne wrote:Celia ty się nie denerwuj debilami. Aha pracę do domu na L4? Kogoś nieźle pogrzalo nie martw się nie mają podstaw a nawet kontrola to ty masz prawo wyjść z domu nie martw się tym a ich olej, a pieniądze proś na konto koniecznie