X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łożysko z tyłu. Ruchy czuję wieczorem, bywa tak, że czasem dzień dwa się nie odzywa, a czasem mi przywali, że aż się przestrasze. Nie boli to. Po prostu jest dziwne:) z tymi bólami byłam już parę razy. Najpierw na samym początku potem w 17tc i wpisał mi zwolnienie. Stwierdził że wszystko ok. Popatrzyl jak na wariata i kazał brać no spe jak coś boli a nie histeryzowac. To nie jest silny ból ja ogólnie nie nam boli menstryacyjnych. To napięcie gorąco i uczucie jakby zakwasy ? Nieruszany stary siniak ? Super to nie jest ale w skali bólu 1-10 dałabym 2.

ug378rib3ih251jk.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff to dobrze bo myślałam że wy tu wszystkie czujecie 24/7 a tylko ta moja mała jakąś leniwa. A to uczucie gorąca to nie wiem nie miałam tak. Czasem jak za szybki się przekrece to czuję takie pieczenie przez parę sekund ale to chyba coś innego

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi ja mam dokładnie tak jak ty to nie jest cały czas po 4 razy w ciągu dnia uda mi się wyczuć kręciolki hehe a też mam tłuszczyk i łożysko na przedniej ścianie poza tym od 4 dni codziennie czuje wcześniej miałam 2 dni ciszy np i poprzednio też lżej czułam, to dlatego że Bobo rośnie już sporo i bardziej będziemy czuć

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Lula90 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam właśnie na zakupach w biedronce. Oczywiście tłum ludzi, przyszła kasjerka otworzyć kolejna kase i mówi że mam pierwszeństwo w ciąży. Powtórzyła to kilka razy a i tak wcisnęła się przede mną babka. Jednak najgorsze jest to że ok 5 osób za mną była kolejna ciężarna, której już nikt nie przepuścił. Dostała ataku padaczki, poszła jej krew z ust i przestała oddychać. Kasjerka darła się na ludzi dlaczego jej nikt nie przepuścił. Ta przede mną skomentowała "no właśnie"... Wezwali pogotowie i nie wiem co dalej, bo wyszłam, nie chciałam żeby córka patrzyła. Karetka podjechała z 15 min po tym bo byłam niedaleko..

eh4cm4u.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula90 wrote:
    Byłam właśnie na zakupach w biedronce. Oczywiście tłum ludzi, przyszła kasjerka otworzyć kolejna kase i mówi że mam pierwszeństwo w ciąży. Powtórzyła to kilka razy a i tak wcisnęła się przede mną babka. Jednak najgorsze jest to że ok 5 osób za mną była kolejna ciężarna, której już nikt nie przepuścił. Dostała ataku padaczki, poszła jej krew z ust i przestała oddychać. Kasjerka darła się na ludzi dlaczego jej nikt nie przepuścił. Ta przede mną skomentowała "no właśnie"... Wezwali pogotowie i nie wiem co dalej, bo wyszłam, nie chciałam żeby córka patrzyła. Karetka podjechała z 15 min po tym bo byłam niedaleko..
    O boże!.....

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula90 wrote:
    Chamstwo i prostactwo ludzi nie zna granic. Jeszcze po Tobie przejdą. W lidlu ludzie mnie puszczaja, w biedro nie, nawet nie licze na akt kultury czy człowieczenstwa, apogeum byla ostatnia wybrapa do Auchan... Stoje i warze sobie warzywka, u mnie bebech widac podobno jak na 2 miesiace w przod conajmiej. Nagle wyskoczyly na wagach aktualizacje. Po drobnej konsternacji patrze ze znow dziala wiec wyciagam kolejne warzywka, a tu z nikad jakis lysy face sie wpiepszyl mi na wage, malo mnie nie odepchal i polecial. Az mnie zamurowalo... jakim to trzeba byc ch... zeby kobiecie i to z brzuchem tak elegancko sie wladowac.

ug378rib3ih251jk.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia89 wrote:
    Chamstwo i prostactwo ludzi nie zna granic. Jeszcze po Tobie przejdą. W lidlu ludzie mnie puszczaja, w biedro nie, nawet nie licze na akt kultury czy człowieczenstwa, apogeum byla ostatnia wybrapa do Auchan... Stoje i warze sobie warzywka, u mnie bebech widac podobno jak na 2 miesiace w przod conajmiej. Nagle wyskoczyly na wagach aktualizacje. Po drobnej konsternacji patrze ze znow dziala wiec wyciagam kolejne warzywka, a tu z nikad jakis lysy face sie wpiepszyl mi na wage, malo mnie nie odepchal i polecial. Az mnie zamurowalo... jakim to trzeba byc ch... zeby kobiecie i to z brzuchem tak elegancko sie wladowac.
    No niesamowite jest to jak wielu ludzi widzi ttlko czubek swojego nosa a potem coś się stanie to lament... Nikt tu nie mówi o pójściu na koncert rockowy ale wyjściu na zakupy a i tak się pchają i zachowują jak chamy. Mnie w autobusie miesiąc temu stary dziad chciał popchnac bo on pierwszy a były te dni wojska i tłum był nie wiedziałam że tyle osób będzie w autobusie a taxi nie było a ubera żadnego i mąż mnie ochranial i jak temu dziadkowi w łapę przywalil i do niego coś tak haha mina starego gnoja bezcenna

Celia89 lubi tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Angelius Provita
  • Lula90 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta babka co tak się mega śpieszyła i wcisnęła się przede mną nagle miała już dużo czasu i została sobie popatrzeć.

Celia89, SusieOne lubią tę wiadomość

eh4cm4u.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    No niesamowite jest to jak wielu ludzi widzi ttlko czubek swojego nosa a potem coś się stanie to lament... Nikt tu nie mówi o pójściu na koncert rockowy ale wyjściu na zakupy a i tak się pchają i zachowują jak chamy. Mnie w autobusie miesiąc temu stary dziad chciał popchnac bo on pierwszy a były te dni wojska i tłum był nie wiedziałam że tyle osób będzie w autobusie a taxi nie było a ubera żadnego i mąż mnie ochranial i jak temu dziadkowi w łapę przywalil i do niego coś tak haha mina starego gnoja bezcenna
    I bardzo dobrze mu tak. Starzy ludzie są najgorsi. Od dziadów jeszcze gorsze baby, same kiedyś rodziły, za czasów kiedy kobieta to sobie w domu lezala i dziecmi sie zajmowala, a teraz pozapominaly ze ciaza to nie super kondycja, ze to dolegliwosci, troski.... Maja podejscie, ze jak jestes w ciazy to nie wadz swiatu tylko lez w domu...

ug378rib3ih251jk.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh... Większość ludzi po prostu patrzy na siebie tylko. Mnie nikt jeszcze nigdy w kolejce nie przepuścil. Ale u mnie nie bardzo widać że to brzuch ciążowy a nie po prostu z grubości bo mam też boczki. Raz tylko Pani w aptece mnie poprosiła. Może sobie przyczepie ta przywieszke jestem w ciąży :)

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Eh... Większość ludzi po prostu patrzy na siebie tylko. Mnie nikt jeszcze nigdy w kolejce nie przepuścil. Ale u mnie nie bardzo widać że to brzuch ciążowy a nie po prostu z grubości bo mam też boczki. Raz tylko Pani w aptece mnie poprosiła. Może sobie przyczepie ta przywieszke jestem w ciąży :)
    Ja się ostetacyjnie masuje po brzuchu jak po dobrym objedzie. Jak mi mój zwrócił uwagę to mu powiedzialam, ze mam prawo sie czochrac bo skora swedzi.
    Dochodze do siebie po rozmowie z praca. Te moje biedne dziecko to przez ostatnie dwa dni dostalo hiper dawke kortyzolu. Zadzwonilam o spozniona wyplate i dostalam zjeby ;) rece mi opadly dupa tez...

ug378rib3ih251jk.png
  • Lula90 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia89 wrote:
    I bardzo dobrze mu tak. Starzy ludzie są najgorsi. Od dziadów jeszcze gorsze baby, same kiedyś rodziły, za czasów kiedy kobieta to sobie w domu lezala i dziecmi sie zajmowala, a teraz pozapominaly ze ciaza to nie super kondycja, ze to dolegliwosci, troski.... Maja podejscie, ze jak jestes w ciazy to nie wadz swiatu tylko lez w domu...
    Moja babcia powiedziała mi ostatnio, że ciężko mi będzie z dwójką. Ja do niej, że ona miała 3kę i dała radę, a że mieszka na wsi to zawsze było dużo do zrobienia. A ona że to teraz są takie czasy, że za dziećmi się biega, kiedyś to tak nikt nie pilnował i same się sobą zajęły. Mimo, że miała 100 razy ciężej niż ja to ma troche racji w tej kwestii dzieci, teraz to prawie nie można spóścić oka z dziecka, a kiedyś to nikt się tak nie martwił.

Celia89, sasquacz, Ania_85_ lubią tę wiadomość

eh4cm4u.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula90 wrote:
    Moja babcia powiedziała mi ostatnio, że ciężko mi będzie z dwójką. Ja do niej, że ona miała 3kę i dała radę, a że mieszka na wsi to zawsze było dużo do zrobienia. A ona że to teraz są takie czasy, że za dziećmi się biega, kiedyś to tak nikt nie pilnował i same się sobą zajęły. Mimo, że miała 100 razy ciężej niż ja to ma troche racji w tej kwestii dzieci, teraz to prawie nie można spóścić oka z dziecka, a kiedyś to nikt się tak nie martwił.
    Tak no coś w tym jest, kiedyś mieli całe stada tych dzieci. Moja babka to miała chyba z 7 rodzeństwa i najstarsza siostra się nimi zajmowała. Teraz to samochody, pedofile, albo inni popaprańcy. Społeczeństwo zdziczało.

ug378rib3ih251jk.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia Ale udało się coś załatwić? Kurcze nie wiem na ile chcesz dalej z nimi współpracować ale te przekręty to się nadają do zgłoszenia do PIPu albo do jakiegoś urzędu skarbowego. Przecież tak nie można traktować pracowników..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 13:21

km5sio4p4vcbay7l.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia89 wrote:
    Tak no coś w tym jest, kiedyś mieli całe stada tych dzieci. Moja babka to miała chyba z 7 rodzeństwa i najstarsza siostra się nimi zajmowała. Teraz to samochody, pedofile, albo inni popaprańcy. Społeczeństwo zdziczało.
    Naprawdę strach. Ulice zatłoczone aut pełno, za naszego dzieciństwa nie było tyle można było nawet na wsi się na ulicy bawić bo nie jeździło nic... Wtedy też dzieci inne były bawiły się w gromadzie a teraz na placu każde z rodzicem, mnie to nie dziwi po takich doniesieniach medialny Ch każdy się boi woli mieć n oku, a gdzie samo w mieście puscisz?

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Angelius Provita
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za pocieszenie, staram się nie stresować, no ale wiadomo...

Mnie też jeszcze nikt w tej ciazy nie przepuścił w kolejce. Macie rację, stare baby są najgorsze. Do lekarza im się spieszy, na badania im się spieszy, nawet w sklepie muszą być pierwsze. Masakra. Prędzej młodzież przepuści niż te mohery 😕

SusieOne, Celia89 lubią tę wiadomość

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:
    Dziewczyny, dzięki za pocieszenie, staram się nie stresować, no ale wiadomo...

Mnie też jeszcze nikt w tej ciazy nie przepuścił w kolejce. Macie rację, stare baby są najgorsze. Do lekarza im się spieszy, na badania im się spieszy, nawet w sklepie muszą być pierwsze. Masakra. Prędzej młodzież przepuści niż te mohery 😕
    Stresy są zawsze ale staraj się myśleć racjonalnie na ten temat :) więc musi być dobrze

ziolko lubi tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Angelius Provita
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Celia Ale udało się coś załatwić? Kurcze nie wiem na ile chcesz dalej z nimi współpracować ale te przekręty to się nadają do zgłoszenia do PIPu albo do jakiegoś urzędu skarbowego. Przecież tak nie można traktować pracowników..
    Po dzisiejszym nie chcę już wcale. Nie oni mi płacą tylko UP w ramach walki z bezrobociem i tp. i td. a teraz ZUS. Zadzwoniłam grzecznie się umówić, nie wspominając, że wiem co zrobili. Dostałam opr i pytanie jak długo zamierzam chorować ( liczą, że wrócę do pracy w październiku w 7 mc?), czy bede brac zlecenia do domu (nie prawidlowe wykorzystanie zwolnienia) i dostalam zj#by ze wychodze z domu a mam KOD-2 chodzace... Zreszta nie chodze po sephorach tylko spozywka, apteka, po gacie dla siebie i smykach na wszytsko mam paragon w razie watpliwosci zusu... PO za tym to mi by ZUS zakwestionowal zasilek nie im. Wyjscie do apteki zle, ale robienie prac i to za frajer bo przeciez to zus oplaca skladke ok? No mam dosc.. Nawet nie ide po tych nerwach po pieniadze. Wypisalam pelnomocnictwo ojcu dziecka. Juz mam w trabie co o mnie sobie pomysla.

ug378rib3ih251jk.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia ty się nie denerwuj debilami. Aha pracę do domu na L4? Kogoś nieźle pogrzalo nie martw się nie mają podstaw a nawet kontrola to ty masz prawo wyjść z domu nie martw się tym a ich olej, a pieniądze proś na konto koniecznie

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Angelius Provita
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Celia ty się nie denerwuj debilami. Aha pracę do domu na L4? Kogoś nieźle pogrzalo nie martw się nie mają podstaw a nawet kontrola to ty masz prawo wyjść z domu nie martw się tym a ich olej, a pieniądze proś na konto koniecznie
    No po tych nerwach ciotka prawniczka mi odradziła tam iść bo jej zdaniem nie wiadomo co się w firmie wydaży, a ja w ciąży. Napisała mi druk o pełnomocnistwo dla mojego partnera oraz wniosek o przelewy na konto w 2 egzemplarzach, jeden dla nich drugi dla mnie.

ug378rib3ih251jk.png
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ