X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • LenaAnna Ekspertka

Wysłany: 24 października 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda ze w szpitalach jest dramat z dostepnoscia laktatorow niestety... :( podobnie z tymi malymi butelkami z mm poczatkowym, niby polozne maja, ale czesto nie chca dac tylko zmuszaja do przystawiania mimo wrzasku dziecka. Dlatego lepiej miec swoje i nie musiec sie ani pytac o zgode ani prosic - a te male mleka i jednorazowe smoki to groszowe sprawy sa.
    Laktator tez juz mam, kupilam medela swing podwojny- dla mnie niezbedny przy kp no bo przeciez jakos zapasy trzeba zrobic nie? Jakies wyjscia ze znajomymi, randka z mezem czy chociaz wiadomo ze zawsze mozna podac mm przy awarii ;)

lipa, abbigal, Celia89 lubią tę wiadomość

I IUI 12.2018 :(
    Aniolki 6tc (**), cp blizniacza lipiec 2017
    Aniołek 6tc(*) maj 2018
    MTHFR homozygota
    Hiperhomocysteinemia
    Hiperprolaktynemia czynnosciowa,
    Nawracające polipy macicy
    Mąż super :)
    "Nienarodzone dzieci nie odchodza, one tylko zmieniaja swoja date przyjscia na swiat"
  • lipa Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LenaAnna wrote:
    To prawda ze w szpitalach jest dramat z dostepnoscia laktatorow niestety... :( podobnie z tymi malymi butelkami z mm poczatkowym, niby polozne maja, ale czesto nie chca dac tylko zmuszaja do przystawiania mimo wrzasku dziecka. Dlatego lepiej miec swoje i nie musiec sie ani pytac o zgode ani prosic - a te male mleka i jednorazowe smoki to groszowe sprawy sa.
    Laktator tez juz mam, kupilam medela swing podwojny- dla mnie niezbedny przy kp no bo przeciez jakos zapasy trzeba zrobic nie? Jakies wyjscia ze znajomymi, randka z mezem czy chociaz wiadomo ze zawsze mozna podac mm przy awarii ;)
    Dokładnie takie samo podejście mam. Podziwiam dziewczyny, które w życiu nie podały dziecku butelki (z własnym mlekiem), tlyko ciągle na cycu. Nie masz życia, nie masz prawa wyjść z domu bez dziecka ;-)
    Ja bardzo.chce karmić, wiem, że będę, ale nie wzdrygam się absolutnie przed butelka, a wręcz będę specjalnie dawać swoje.mleko w niej prawie od początku z raz dziennie, żeby się młody nauczył, że czasem mamusi nie ma. I mm w zapasie też będę mieć. Rozne są sytuacje, czasem trzeba gdzieś wyjść na dluzej, czasem coś cię zatrzyma np w urzędzie i szkoda, żeby dziecko czekało głodne, jak np. tatuś może nakarmić butelka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 20:41

Celia89, LenaAnna, malwa88 lubią tę wiadomość

age.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio bylam u brafiterki i odradzila mi na razie kupowanie ładnego stanika jak i tak rozmiar piersi sie zmieni. Dobrala mi tanszy niz te do karmienoa co sie super sparwdza w ciazy i nawet gdyby mi biust jeszcze urosl to tam jest taka siateczka co sie rozciągnie. Ja mam po synu takie zwykle miekkie staniki z hm i lidla, tylko w tym biust zbyt ładnie nie wyglada, dlatego brafiterka powiedziała ze jak ustabilizuje sie laktacja to mam przyjsc po ladny dobrze trzymający stanik

A właśnie jestem ciekawa czy nadal w szpitalach daja taki mini zestaw, w tym właśnie byla butelka, pampersy i kilka probek i ksiazeczek

Celia89, malwa88 lubią tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Nie ma co się martwić że dziecko słabo rośnie przez dietę cukrzycowa bo to jest mit :) mi zawsze diab powtarza że dieta cukrzycowa to nie jest jakiś wynalazek to jest po prostu zdrowa dieta i każda osoba czy w ciąży czy nie czy z cukrzyca czy nie powinna się tak odżywiać by zachować zdrowie. Bo nie oszukujmy się ciemne pieczywo grube kasze ciemna maka dużo warzyw unikanie cukrów prostych to są zasady zdrowej diety ;)
    Sobi widzę, że znasz się na temacie :-) powiedz mi proszę, jakie jest nastawienie twojego diabetologa co do słodzików. Mój mi.kategorycznie zabronił. W internecie czytam rozne opinie. A ja jestem naucIna jeść kanapki zawsze z herbatą, z tą łyżeczka-dwoma cukru. I cholernie mi tej herbaty Teraz brakuje do popijania. Nie, nie przestawie się na gorzka. Kawę zaakceptowałam, herbatę nie.

Celia89 lubi tę wiadomość

age.png
  • RudyLis Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    923007a55fdf.jpg
    Mój jeden z chlopcow, drugi patrzył mi na nerki i nie dał się obejrzeć :D super sprawa takie podglądanie, nawet jeśli sporo kosztuje. Pierwsza w życiu sesja zdjęciowa :)

Celia89, SusieOne, ppieguskaa, abbigal, I_1985, Iga66, mmalibu lubią tę wiadomość

02.10.2019 - chłopcy po 550g 💪
    06.11.2019 - 1146 i 1166g 🤩
    19.12.2019 - 2160 i 2140 👶👶
    pwu8fzk.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyLis, śliczny bobas 😘😘😘

Celia89, RudyLis lubią tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesamowite!! I to że dwójka bobasow w brzuchu to jakaś magia:-))

SusieOne, Celia89, ppieguskaa, abbigal lubią tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dzisiaj po usg 3d - 29tc i mała waży 1500g.
    Palec w buzi, pozować nie chciała wogole 👶

U szpitalu w którym będę rodziła dziecko dostaje "szpitalną stylówkę" i tylko takie ubranka obowiązują. A W domu już chyba mam komplet, ale i tak dzisiaj kupiłam piękna sukienkę i opaskę z newbie.

SusieOne, Celia89, ppieguskaa, mmalibu, abbigal, Klio86 lubią tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    My też dzisiaj po usg 3d - 29tc i mała waży 1500g.
    Palec w buzi, pozować nie chciała wogole 👶

U szpitalu w którym będę rodziła dziecko dostaje "szpitalną stylówkę" i tylko takie ubranka obowiązują. A W domu już chyba mam komplet, ale i tak dzisiaj kupiłam piękna sukienkę i opaskę z newbie.
    Ale duża ooo 😮😮😮👶👶👶

Celia89, abbigal lubią tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Ale duża ooo 😮😮😮👶👶👶
    Ogólnie mam tendencje do dużych dzieci :)
    Córka 3650
    Syn 4700
    A teraz też dobrze się zapowiada... dobrze że cc

SusieOne, Celia89, abbigal, Klio86 lubią tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • LenaAnna Ekspertka

Wysłany: 24 października 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Dokładnie takie samo podejście mam. Podziwiam dziewczyny, które w życiu nie podały dziecku butelki (z własnym mlekiem), tlyko ciągle na cycu. Nie masz życia, nie masz prawa wyjść z domu bez dziecka ;-)
    Ja bardzo.chce karmić, wiem, że będę, ale nie wzdrygam się absolutnie przed butelka, a wręcz będę specjalnie dawać swoje.mleko w niej prawie od początku z raz dziennie, żeby się młody nauczył, że czasem mamusi nie ma. I mm w zapasie też będę mieć. Rozne są sytuacje, czasem trzeba gdzieś wyjść na dluzej, czasem coś cię zatrzyma np w urzędzie i szkoda, żeby dziecko czekało głodne, jak np. tatuś może nakarmić butelka.

To jest ostatnio najczęstsza rada jaką słyszę od młodych matek- przyzwyczajaj do butli od początku jak nie chcesz być upupiona ;D
    Także chyba się posłucham ;)

Aniołek 6tc(*) maj 2018
    MTHFR homozygota
    Hiperhomocysteinemia
    "Nienarodzone dzieci nie odchodza, one tylko zmieniaja swoja date przyjscia na swiat"
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LenaAnna wrote:
    To jest ostatnio najczęstsza rada jaką słyszę od młodych matek- przyzwyczajaj do butli od początku jak nie chcesz być upupiona ;D
    Także chyba się posłucham ;)
    Ja mimo tego i zdając sobie sprawę będę stawiać na KP może jestem masochistka?
    😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 22:07

Celia89, abbigal, Klio86 lubią tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Angelius Provita
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    😂😂
    Ja podobnie, ten czas tak szybko leci a ja uwielbiam to przytulania niemowlaka do piersi, co prawda mam w domu 3 pary rąk do pomocy więc jest mi po prostu łatwiej

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Lula90 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są dwie strony medalu jeśli chodzi o karmienie. Przy mm oczywiście mama może mieć więcej luzu, bo ktoś inny może karmić, ale i tak to wyparzanie, przygotowywanie ( pare min woda powinna się gotować na takie mleko) no i cenowo to wychodzi kilka stówek. Znowu przy karmieniu piersią jesteśmy trochę "uwiązane", ale ta bliskość Dziecka, zdrowie, no i w sumie łatwiej wyciągnąć cyca niż robić mieszankę. Na moim mleku i to odciąganym (nienawidzę laktatorów!!) Córka była tylko 3 mc, teraz zrobię wszystko, żeby karmić piersią ;p

Celia89, malwa88 lubią tę wiadomość

eh4cm4u.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    😂😂
    Susie ale ja też! Mimo to chce i muszę mieć alternatywę w postaci butelki w razie w.
    A wszystko to i tak życie zweryfikuje. Moja bliska przyjaciółka karmiła synka 2 lata. Zakręcona na punkcie kp. Teraz urodziła córeczkę, niestety miesiąc przed terminem. Malutka nigdy nie nauczyła się ssać. Już ponad 3 mieisace karmi ja swoim odciagnietym mlekiem z butelki, ale mówi że nie wyrabia przy 3 latku z odciaganiem, karmieniem itd. jest zalamana :-( i dopiero w takiej sytuacji się docenia, jaka wygoda jest z kp.

Celia89, SusieOne lubią tę wiadomość

age.png
  • LenaAnna Ekspertka

Wysłany: 24 października 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jak najbardziej planuję kp, ale nie ukrywam, że zamierzam czasem wyjść wieczorem, wrócić jak najszybciej na treningi czy napić się wina. A do tego są potrzebne zapasy odciągniętego mleka, laktator i butle ;)
    Zaangażowanie ojca w proces karmienia też postrzegam jako plus :)

Celia89, lipa, SusieOne, abbigal lubią tę wiadomość

Aniołek 6tc(*) maj 2018
    MTHFR homozygota
    Hiperhomocysteinemia
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale naskrobałyscie :) Piękne ciuszki dla synka no bardzo mi się podobają :) Jeśli chodzi o pobyt mamy czy teściowej to nigdy w życiu bym się nie zgodziła , mimo że między moimi córkami będzie 19 miesięcy różnicy to wiem że dam radę , nie chciałabym żeby mi się ktoś szwedał po mieszkaniu. Też bardzo się nastawiam na kp , obie córcie karmiłam ale tez odciagalam żeby móc gdzieś wyjść wtedy mleczko tylko podgrzać :) Dziewczyny ale macie już duze dzieciaczki , ja dopiero 12.11 dowiem się jaka waga . Te zdjęcia 3d piękne tez takie bardzo chce na pamiątkę :)

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dziś na paznokciach , tak mi było potrzebne takie wyjście z domu :)
    Zrobiłam placuszka dziewczyny ( mąż ma w sobotę urodziny) , wkoncu zdecydowałam się na ciasto góra lodowa bez pieczenia , nie wiem jak smakuje ale mam nadzieję że tak samo jak wygląda :)
    Jak by któraś miała ochotę to wysyłam linka do przepisu :) https://youtu.be/SCThxIOnf98
    A to mój placuszek gotowy na jutrzejszą imprezke
    url=https://naforum.zapodaj.net/24a44719cd99.jpg.html]24a44719cd99.jpg[/url

SusieOne, abbigal lubią tę wiadomość

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy dobrze wstawiłam to zdjęcie bo jakieś małe się wydaje :)

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie powiedziałam wam co mój mąż wymyślił pod moją nieobecność haha wracam z paznokci pytam czy Ada zrobiła siku mówił że tak no to ok , poszłam dokończyć placek potem pod prysznic i patrze a tu w misce majtki Ady przesikane i się zastanawiam jak to możliwe że majtki mokre a spodnie w których była są nadal na niej i suche , noi się pytam mego męża " zsikała Ci się w majtki?" On mówi że nie powie bo się będę śmiała hehe no to ja bardziej zaciekawiona mów co się stało a on znów że nie powie bo będę opowiadała wszystkim , pytam znowu mów czemu mokre majtki , a on dopiero mi mówi że Ada zawołała na nocnik to zdjął jej spodenki i posadził na nocnik i jak chciał jej wytrzeć pupke to zorientowal się że majtek nie zdjął no jak mi to powiedział to o mało sama się nie posikałam hehe Tak to jest dziewczyny zostawić mojego meza samego z Adą na 1,5 godziny :)

SusieOne, ppieguskaa, abbigal, Klio86 lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ