Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
To prawda ze w szpitalach jest dramat z dostepnoscia laktatorow niestety... podobnie z tymi malymi butelkami z mm poczatkowym, niby polozne maja, ale czesto nie chca dac tylko zmuszaja do przystawiania mimo wrzasku dziecka. Dlatego lepiej miec swoje i nie musiec sie ani pytac o zgode ani prosic - a te male mleka i jednorazowe smoki to groszowe sprawy sa.
Laktator tez juz mam, kupilam medela swing podwojny- dla mnie niezbedny przy kp no bo przeciez jakos zapasy trzeba zrobic nie? Jakies wyjscia ze znajomymi, randka z mezem czy chociaz wiadomo ze zawsze mozna podac mm przy awariilipa, abbigal, Celia89 lubią tę wiadomość
I IUI 12.2018
Aniolki 6tc (**), cp blizniacza lipiec 2017
Aniołek 6tc(*) maj 2018
MTHFR homozygota
Hiperhomocysteinemia
Hiperprolaktynemia czynnosciowa,
Nawracające polipy macicy
Mąż super
"Nienarodzone dzieci nie odchodza, one tylko zmieniaja swoja date przyjscia na swiat" -
LenaAnna wrote:To prawda ze w szpitalach jest dramat z dostepnoscia laktatorow niestety... podobnie z tymi malymi butelkami z mm poczatkowym, niby polozne maja, ale czesto nie chca dac tylko zmuszaja do przystawiania mimo wrzasku dziecka. Dlatego lepiej miec swoje i nie musiec sie ani pytac o zgode ani prosic - a te male mleka i jednorazowe smoki to groszowe sprawy sa.
Laktator tez juz mam, kupilam medela swing podwojny- dla mnie niezbedny przy kp no bo przeciez jakos zapasy trzeba zrobic nie? Jakies wyjscia ze znajomymi, randka z mezem czy chociaz wiadomo ze zawsze mozna podac mm przy awarii
Ja bardzo.chce karmić, wiem, że będę, ale nie wzdrygam się absolutnie przed butelka, a wręcz będę specjalnie dawać swoje.mleko w niej prawie od początku z raz dziennie, żeby się młody nauczył, że czasem mamusi nie ma. I mm w zapasie też będę mieć. Rozne są sytuacje, czasem trzeba gdzieś wyjść na dluzej, czasem coś cię zatrzyma np w urzędzie i szkoda, żeby dziecko czekało głodne, jak np. tatuś może nakarmić butelka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 20:41
Celia89, LenaAnna, malwa88 lubią tę wiadomość
-
Ja ostatnio bylam u brafiterki i odradzila mi na razie kupowanie ładnego stanika jak i tak rozmiar piersi sie zmieni. Dobrala mi tanszy niz te do karmienoa co sie super sparwdza w ciazy i nawet gdyby mi biust jeszcze urosl to tam jest taka siateczka co sie rozciągnie. Ja mam po synu takie zwykle miekkie staniki z hm i lidla, tylko w tym biust zbyt ładnie nie wyglada, dlatego brafiterka powiedziała ze jak ustabilizuje sie laktacja to mam przyjsc po ladny dobrze trzymający stanik
A właśnie jestem ciekawa czy nadal w szpitalach daja taki mini zestaw, w tym właśnie byla butelka, pampersy i kilka probek i ksiazeczekCelia89, malwa88 lubią tę wiadomość
-
Sovi wrote:Nie ma co się martwić że dziecko słabo rośnie przez dietę cukrzycowa bo to jest mit mi zawsze diab powtarza że dieta cukrzycowa to nie jest jakiś wynalazek to jest po prostu zdrowa dieta i każda osoba czy w ciąży czy nie czy z cukrzyca czy nie powinna się tak odżywiać by zachować zdrowie. Bo nie oszukujmy się ciemne pieczywo grube kasze ciemna maka dużo warzyw unikanie cukrów prostych to są zasady zdrowej diety
Celia89 lubi tę wiadomość
-
RudyLis, śliczny bobas 😘😘😘
Celia89, RudyLis lubią tę wiadomość
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
My też dzisiaj po usg 3d - 29tc i mała waży 1500g.
Palec w buzi, pozować nie chciała wogole 👶
U szpitalu w którym będę rodziła dziecko dostaje "szpitalną stylówkę" i tylko takie ubranka obowiązują. A W domu już chyba mam komplet, ale i tak dzisiaj kupiłam piękna sukienkę i opaskę z newbie.SusieOne, Celia89, ppieguskaa, mmalibu, abbigal, Klio86 lubią tę wiadomość
-
Iga66 wrote:My też dzisiaj po usg 3d - 29tc i mała waży 1500g.
Palec w buzi, pozować nie chciała wogole 👶
U szpitalu w którym będę rodziła dziecko dostaje "szpitalną stylówkę" i tylko takie ubranka obowiązują. A W domu już chyba mam komplet, ale i tak dzisiaj kupiłam piękna sukienkę i opaskę z newbie.Celia89, abbigal lubią tę wiadomość
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
SusieOne wrote:Ale duża ooo 😮😮😮👶👶👶
Córka 3650
Syn 4700
A teraz też dobrze się zapowiada... dobrze że ccSusieOne, Celia89, abbigal, Klio86 lubią tę wiadomość
-
lipa wrote:Dokładnie takie samo podejście mam. Podziwiam dziewczyny, które w życiu nie podały dziecku butelki (z własnym mlekiem), tlyko ciągle na cycu. Nie masz życia, nie masz prawa wyjść z domu bez dziecka
Ja bardzo.chce karmić, wiem, że będę, ale nie wzdrygam się absolutnie przed butelka, a wręcz będę specjalnie dawać swoje.mleko w niej prawie od początku z raz dziennie, żeby się młody nauczył, że czasem mamusi nie ma. I mm w zapasie też będę mieć. Rozne są sytuacje, czasem trzeba gdzieś wyjść na dluzej, czasem coś cię zatrzyma np w urzędzie i szkoda, żeby dziecko czekało głodne, jak np. tatuś może nakarmić butelka.
To jest ostatnio najczęstsza rada jaką słyszę od młodych matek- przyzwyczajaj do butli od początku jak nie chcesz być upupiona
Także chyba się posłuchamCelia89 lubi tę wiadomość
I IUI 12.2018
Aniołek 6tc(*) maj 2018
MTHFR homozygota
Hiperhomocysteinemia
Mąż super
"Nienarodzone dzieci nie odchodza, one tylko zmieniaja swoja date przyjscia na swiat" -
LenaAnna wrote:To jest ostatnio najczęstsza rada jaką słyszę od młodych matek- przyzwyczajaj do butli od początku jak nie chcesz być upupiona
Także chyba się posłucham
😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 22:07
Celia89, abbigal, Klio86 lubią tę wiadomość
Angelius Provita -
SusieOne wrote:Ja mimo tego i zdając sobie sprawę będę stawiać na KP może jestem masochistka?
😂😂Celia89 lubi tę wiadomość
-
Są dwie strony medalu jeśli chodzi o karmienie. Przy mm oczywiście mama może mieć więcej luzu, bo ktoś inny może karmić, ale i tak to wyparzanie, przygotowywanie ( pare min woda powinna się gotować na takie mleko) no i cenowo to wychodzi kilka stówek. Znowu przy karmieniu piersią jesteśmy trochę "uwiązane", ale ta bliskość Dziecka, zdrowie, no i w sumie łatwiej wyciągnąć cyca niż robić mieszankę. Na moim mleku i to odciąganym (nienawidzę laktatorów!!) Córka była tylko 3 mc, teraz zrobię wszystko, żeby karmić piersią ;p
Celia89, malwa88 lubią tę wiadomość
-
SusieOne wrote:Ja mimo tego i zdając sobie sprawę będę stawiać na KP może jestem masochistka?
😂😂
A wszystko to i tak życie zweryfikuje. Moja bliska przyjaciółka karmiła synka 2 lata. Zakręcona na punkcie kp. Teraz urodziła córeczkę, niestety miesiąc przed terminem. Malutka nigdy nie nauczyła się ssać. Już ponad 3 mieisace karmi ja swoim odciagnietym mlekiem z butelki, ale mówi że nie wyrabia przy 3 latku z odciaganiem, karmieniem itd. jest zalamana i dopiero w takiej sytuacji się docenia, jaka wygoda jest z kp.Celia89, SusieOne lubią tę wiadomość
-
Ja też jak najbardziej planuję kp, ale nie ukrywam, że zamierzam czasem wyjść wieczorem, wrócić jak najszybciej na treningi czy napić się wina. A do tego są potrzebne zapasy odciągniętego mleka, laktator i butle
Zaangażowanie ojca w proces karmienia też postrzegam jako plusCelia89, lipa, SusieOne, abbigal lubią tę wiadomość
I IUI 12.2018
Aniołek 6tc(*) maj 2018
MTHFR homozygota
Hiperhomocysteinemia
Mąż super
Dziewczyny ale naskrobałyscie Piękne ciuszki dla synka no bardzo mi się podobają Jeśli chodzi o pobyt mamy czy teściowej to nigdy w życiu bym się nie zgodziła , mimo że między moimi córkami będzie 19 miesięcy różnicy to wiem że dam radę , nie chciałabym żeby mi się ktoś szwedał po mieszkaniu. Też bardzo się nastawiam na kp , obie córcie karmiłam ale tez odciagalam żeby móc gdzieś wyjść wtedy mleczko tylko podgrzać Dziewczyny ale macie już duze dzieciaczki , ja dopiero 12.11 dowiem się jaka waga . Te zdjęcia 3d piękne tez takie bardzo chce na pamiątkę
Celia89 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny byłam dziś na paznokciach , tak mi było potrzebne takie wyjście z domu
Zrobiłam placuszka dziewczyny ( mąż ma w sobotę urodziny) , wkoncu zdecydowałam się na ciasto góra lodowa bez pieczenia , nie wiem jak smakuje ale mam nadzieję że tak samo jak wygląda
Jak by któraś miała ochotę to wysyłam linka do przepisu https://youtu.be/SCThxIOnf98
A to mój placuszek gotowy na jutrzejszą imprezke
url=https://naforum.zapodaj.net/24a44719cd99.jpg.html][/urlSusieOne, abbigal lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny nie powiedziałam wam co mój mąż wymyślił pod moją nieobecność haha wracam z paznokci pytam czy Ada zrobiła siku mówił że tak no to ok , poszłam dokończyć placek potem pod prysznic i patrze a tu w misce majtki Ady przesikane i się zastanawiam jak to możliwe że majtki mokre a spodnie w których była są nadal na niej i suche , noi się pytam mego męża " zsikała Ci się w majtki?" On mówi że nie powie bo się będę śmiała hehe no to ja bardziej zaciekawiona mów co się stało a on znów że nie powie bo będę opowiadała wszystkim , pytam znowu mów czemu mokre majtki , a on dopiero mi mówi że Ada zawołała na nocnik to zdjął jej spodenki i posadził na nocnik i jak chciał jej wytrzeć pupke to zorientowal się że majtek nie zdjął no jak mi to powiedział to o mało sama się nie posikałam hehe Tak to jest dziewczyny zostawić mojego meza samego z Adą na 1,5 godziny
SusieOne, ppieguskaa, abbigal, Klio86 lubią tę wiadomość