Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie czego ja sie bałam jakbym podała dziecku mm? Tak długo włączyłam o kp ze bałam sie ze jak poczuje mm i nie bedzie musiał tak sie męczyć przy karmieniu to odrzuci kp. Byłam uwiązana, czasem miałam takie dni ze sie wkurzalam ze wszędzie gdzie wychodziłam tam musiałam zabrać dziecko, ale przetrwałam to i po roku wróciłam do życia i ludzi. Wiem ze dzieci bez problemu sa na mm i kp ale jakos bałam sie
Klio86, lipa, SusieOne, abbigal, Celia89 lubią tę wiadomość
-
U córy ze stycznia też mieliśmy misiowy kombinezon i spiworek:) przy mrozach na kombinezon cienki kocyk dodatkowo. Teraz też kupiłam misiowy ale czy będzie nam dane spacerować to czas pokaże. Dalej nic nie kupiłam, nie planuje. To co mam małą reklamówke sprzed diagnozy i tyle. Może w listopadzie mi wrócą chęci na zakupy po 3usg prenaralnym
Klio86, SusieOne, abbigal, . Raga ., Celia89 lubią tę wiadomość
-
dana222 wrote:Wiecie czego ja sie bałam jakbym podała dziecku mm? Tak długo włączyłam o kp ze bałam sie ze jak poczuje mm i nie bedzie musiał tak sie męczyć przy karmieniu to odrzuci kp. Byłam uwiązana, czasem miałam takie dni ze sie wkurzalam ze wszędzie gdzie wychodziłam tam musiałam zabrać dziecko, ale przetrwałam to i po roku wróciłam do życia i ludzi. Wiem ze dzieci bez problemu sa na mm i kp ale jakos bałam sie
Tez tak miałam dana. Tym bardziej ze u mnie jedna piers jest bardziej wydajniejsza a druga mniej. Teraz będę próbowała trochę inaczej podejść do tematu bo drugie dzievko tez potrzebuje uwagi w domu😣Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:57
Celia89 lubi tę wiadomość
-
Mini89 wrote:U córy ze stycznia też mieliśmy misiowy kombinezon i spiworek:) przy mrozach na kombinezon cienki kocyk dodatkowo. Teraz też kupiłam misiowy ale czy będzie nam dane spacerować to czas pokaże. Dalej nic nie kupiłam, nie planuje. To co mam małą reklamówke sprzed diagnozy i tyle. Może w listopadzie mi wrócą chęci na zakupy po 3usg prenaralnym
Ja jakos tez na zakupy nie mam narazie ciśnienia, na grudzień planuje😉. Raga ., Celia89 lubią tę wiadomość
-
Sovi wrote:Mam pytanie dla mam z doświadczeniem. Chodzi mi o czapkę zimowa. Bo np w HM najmniejsza czapka to taka chyba 40/42. Jakaś wydaje mi się ogromna. Rzeczywiście noworodki maja takie głowy czy szukać mniejszej?
-
Mogę się dopisać do listy na pierwszej stronie termin na 23.01.2020 ?
Dziewczyny jak Wasze przygotowania? Już po zakupach czy dopiero zaczynacie? Wasze pierwsze maleństwa czy tez drugie to pewnie tez robi różnice 😉 u nas pierwsza córeczka i wiadomo szał ogarnia nas ❤️abbigal, Klio86, Celia89 lubią tę wiadomość
IUI 1 - 30.01.2019 IUI 2 - 27.02.2019
23.04.2019 - IVF
4.05.2019 - punkcja (6 cumulusów -4 prawidłowe)
5.05.2019 - 4 zapłodnione komórki❤️
9.05.2019 - transfer naszego malucha 4AA ❤️( zostaje nam ❄️ mrożaczek 3BB)
16.05.2019 - beta 7 dpt -101,8 😍 9 dpt - 234,6 😍 14 dpt - 2074 😍 20 dpt - 8315 😍 22 dpt - 13377 😍 26 dpt - ❤️
16.08.2022- powrót po ❄️
5.09.2022 - transfer
12.09.2022 - beta 7 dpt - 11, 8 dpt - 19, 9 dpt -28 CB 😭😭😭
24.05.2023 - 3 testy z II - Naturalny Cud! ❤️
25.05.2023 - beta 383 😍
26.05.2023 - beta 679 prog - 14,70
30.05.2023 - beta 2457 prog - 29,4
02.06.2023 - pęcherzyk ciążowy ✊
13.06.2023 - ❤️
„Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie.” -
Ja niestety miałam problemy z karmieniem synka i do 6-8 tygodni odciągałam moje mleko a później już mm. No ale w sumie butla była od samego początku. Teraz chcę cisnąć kp bo jak sobie przypomnę to mycie i wyparzanie butelek to mnie wzdryga
Wydaje mi się teraz, że kp jest wygodniejsze, ale zgodzę się z dziewczynami, że warto gdzieś tam przy okazji podać butle, bo jednak fajnie nie być uwiązanym w domu Albo tata może przejąć wartę czasem w nocy
Ja mam laktator medela swing podwójny i był super-ale tak jak pisałam-u nas od początku kpi i laktator w użyciu. Do takich jednorazowych sytuacji to za duży wydatek.
Październik 2017 synek -
Na zimę do wózka moim zdaniem śpiworek to super sprawa. Ja miałam na początku tylko kombinezon, ale później dokupiłam śpiworek i był super. Nie musiałam syna tak grubo ubierać a w razie zmiany pogody można ten śpiworek trochę odkryć żeby nie przegrzać. Jakoś łatwiej mi się tym manewrowało przy pierwszym maluszku.
Klio86, Celia89 lubią tę wiadomość
Październik 2017 synek -
nick nieaktualny
-
U nas przy corce było tak,że w szpitalu raz przystawilam i jak poczułam,że to boli to tylko mm dostawala. Poleglam wtedy. Mąż kupił laktator w 4dobie bo dostałam nawalu gorączki i musiałam to mleko ściągnąć. Niby dawalam jej w domu po powrocie cyca ale ból zniechecal wiec karmilam tylko, brzydko mówiąc, w nocy z wygody A w dzień mm. I po 3 miesiącach było już tylko mm. Z synem zaparlam się i jak urodziłam po 21 to następnego dnia od 6 rano już się cycalismy. Wiedziałam już że może boleć na początku, psychicznie całkiem inaczej byłam nastawiona i kp pół roku bo tyle chciałam i bez problemu się odstawilismy. Teraz mi się marzy kp ... Ale czas pokaże.
Wogole od wczoraj mam taki ból brzucha. Od pępka w dół aż w środku pochwy boli. Nie wiem czy młoda się obraca czy coś naciaglam. Wierci się mocno. Już wczoraj chciałam ip odwiedzić ale że siedzę sama z dziećmi to odpuściłem. Wzięłam nospe i już jest znośnieCelia89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCYTRYNKA_2016 wrote:Mogę się dopisać do listy na pierwszej stronie termin na 23.01.2020 ?
Dziewczyny jak Wasze przygotowania? Już po zakupach czy dopiero zaczynacie? Wasze pierwsze maleństwa czy tez drugie to pewnie tez robi różnice 😉 u nas pierwsza córeczka i wiadomo szał ogarnia nas ❤️Celia89 lubi tę wiadomość
-
mmalibu wrote:Czy któraś z Was będzie rodzić w Gliwicach? Ja mam termin na koniec grudnia, jestem po jednym cc, ale podjęłam decyzję teraz o próbie porodu naturalnego więc pewnie bliżej stycznia. Zobaczymy co Staś wymyśli 😁
Ja będę rodzić w Gliwicach:-))i może też być to ko iec grudnia.Celia89 lubi tę wiadomość
-
Ja już zglupialam nt spiworka i tych kombinezonow. Kupilan dwa kombinezony a teraz coraz bardziej myske że może lepiej było kupić cienki i śpiworek. Sama nie wiem. Mam w listopadzie dostać od koleżanki jakieś prezenty po jej dziecku zobaczę co tam będzie bo wydaje mi się że jakieś kombinezony i spiworki sa i ew dokupie coś wtedy
-
Sovi wrote:Ja już zglupialam nt spiworka i tych kombinezonow. Kupilan dwa kombinezony a teraz coraz bardziej myske że może lepiej było kupić cienki i śpiworek. Sama nie wiem. Mam w listopadzie dostać od koleżanki jakieś prezenty po jej dziecku zobaczę co tam będzie bo wydaje mi się że jakieś kombinezony i spiworki sa i ew dokupie coś wtedy
Kombinezon też warto mieć-jak dziecko będzie trzeba czasem wyciągnąć z wózka to w takim polarowym może być mu zimno. Mój syn akurat w wózku był spokojny do 5 msca i ani razu go nie wyciągałam ale dzieci są różne. Syn sąsiadki spacerował tylko na rękach. Dobrze być przygotowanym na różne okolicznościCelia89 lubi tę wiadomość
Październik 2017 synek -
Ja przy pierwszym karmieniu myślałam ze oszaleje. Jak urodziłam dali mi Michała na mnie, cudowne uczucie, ale tez zaczęli mnie szyć, miałam wrażenie ze znieczulenie w ogole nie zadziałało, pięknie mnie tam w środku poszyto ale myślałam ze ocipieje bo to długo trwało, a ze młody ssał rękę to przyłożyli mi go od razu do piersi, bol z każdej strony, ja to gorzej wspominam niz poród
-
Ja na weekend pojechałam do mamy bo w domu malowanie i nie chciał mąż bym musiała wdychac ten syf. I powiem Wam że mam jak paczus w maśle he he. Mama nawet nie dała mi herbaty sobie samej do stołu zanieść co bym się nie zmęczyła ha ha. Nie powiem w domu mąż też mi wszytsko podaję itd ale jednak jestem większość dnia sama a tu miła odmiana można z mamą posiedziec i pogadać. Ale co za dużo to niezdrowo po weekendzie wracamy
Celia89, I_1985, Klio86 lubią tę wiadomość