X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwa88 wrote:
    Kombinezon też warto mieć-jak dziecko będzie trzeba czasem wyciągnąć z wózka to w takim polarowym może być mu zimno. Mój syn akurat w wózku był spokojny do 5 msca i ani razu go nie wyciągałam ale dzieci są różne. Syn sąsiadki spacerował tylko na rękach. Dobrze być przygotowanym na różne okoliczności :)
    Też racja. Najwyżej dokupie jak nie dostanę i będę mieć dwie opcje do wyboru :)

Celia89 lubi tę wiadomość

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi, zazdroszczę mamy 🌹
    Ja mam taką, że szkoda gadać...

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susie czemu?
    Już dawno tak same nie siedzialysmy bo tato pojechał znowu do mnie pomoc mężowi. Ciekawe co tam powymyslaja i co zostanie z mojej koncepcji he he. Musi tato gniazdka mi nowe porobić bo jak poprzestawiamy mebelki i dostawimy nowe to wszystkie będą zasloniete.w ogóle w sypialni będzie taki tłok no ale co poradzisz jakoś musimy gdzieś ta malutka ulokować. A jakoś nie chciałam jeszcze robić jej oddzielnego pokoju.

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tego campola kupię, nie jest za drogi, a marka mi znana. Pożyjemy zobaczymy :) 14 tygodni to króciutko.
    Ja moją pierworodna chcę się nacieszyć na maksa. Już mnie z pracy gonią żebym wracała jak najszybciej i oddala macierzyńskie innemu członkowi rodziny. Zabawne... Xd takiego wala.

abbigal, Klio86 lubią tę wiadomość

ug378rib3ih251jk.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co kobiety w Szwajcarii robią z takimi maluchami potem? To w końcu dopiero 3 meisiaczbe dziecko. Jakieś żłobki są dla takich maluchów czy każdy kombinuje z niania albo babcia?

Celia89, abbigal lubią tę wiadomość

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia89 wrote:
    Chyba tego campola kupię, nie jest za drogi, a marka mi znana. Pożyjemy zobaczymy :) 14 tygodni to króciutko.
    Ja moją pierworodna chcę się nacieszyć na maksa. Już mnie z pracy gonią żebym wracała jak najszybciej i oddala macierzyńskie innemu członkowi rodziny. Zabawne... Xd takiego wala.
    Boże Ty z jakimiś dziwnymi ludźmi pracujesz :)

Celia89, SusieOne lubią tę wiadomość

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Boże Ty z jakimiś dziwnymi ludźmi pracujesz :)
    :D no powiem Ci, że zachwycona nie byłam tą rozmową. Przytakiwałam tak tak oczywiście ale pomyślałam sobie swoje... Skrócone macierzyńskie to właśnie te 14 tyg, jak w Szwajcarii. Nie wyobrażam sobie mając możliwość spędzenia roku z dzieckiem, zostawić je po 3,5 miesiąca. Zwłaszcza, że to moje pierwsze... Jeszcze, żebym ja planowała w tej firmie karierę zrobić.

ug378rib3ih251jk.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi, bo moja mnie odwiedziła po 5 latach ostatnio i wytrzymała 2.5 godz, mieszka ok 40 km dalej ja bywałam jakoś. A tak to ma nowego faceta i jest podporządkowana on mówi jedziemy to jedziemy, poza tym ona nie była dobrą matką, mając 12 lat z rodzeństwem (4) poszła mieszkać do sąsiada na kilka lat i udawała że nie bo wiesz szkoła i służby itd. To tylko bardzo bardzo ogólny zarys. Dlatego nie mam wzorców rodziców, bo ojciec nas zostawił i w sumie matka też.

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no to nie są poważni ludzie po prostu. Myślę że są to wyjątkowe sytuację jak ktoś idzie do pracy po tych 14 tyg przecież to maleństwo jeszcze. Ktoś musi serio kochać swoją pracę albo mieć własną działalność albo jakieś mega super stanowisko. No chyba że po prostu ktoś już ma dość bycia w domu i potrzebuje ludzi ale to chyba nie da częste historie

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Robak Ekspertka

Wysłany: 25 października 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia89 wrote:
    Im takie coś byłoby na korzyść, a lepiej przynajmniej z pierwszym dzieckiem być chociaż ten pierwszy rok, mimo, że mniej płatne.

za85tzc.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi no ja swojej pracy po sytuacji z wypłatą i z tym, że teraz ZUS dochodzi, czy faktycznie pracowałam, czy nie... nie kocham... ;) Staram się być po prostu uśmiechnięta, dyplomatyczna i nie palić mostów. Dziwi mnie strasznie, czemu nie wzięli nikogo na zastępstwo za mnie.
    Susie masakra jakaś, ale nie każda kobieta ma odruchy matczyne. Przez to co przeszłaś masz szansę być dobrą matką.
    U mnie rodzice przekładali pracę ponad mnie bo uznali, że sobie poradzę ;) i sobie poradziłam. Od 9 roku życia decyduje o sobie sama, ale z iloma rzeczami się musiałam zmagać sama to moje. No i przede wszystkim nie chcę, żeby mój córozaur był jedynakiem;)

SusieOne lubi tę wiadomość

ug378rib3ih251jk.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susie przykre takie historie ale właśnie uważam tak jak Celia że będziesz bardzo dobra mama bo wiesz jak boli takie traktowanie rodziców.
    Celia nie ma co palić mostów bo rzeczywiście różnie w życiu może być no ale dziwni są na maksa ale to już nie Twoje zmartwienie. Może zmadrzeja kiedyś.
    :) byłaś na tej sesji? Może pokażesz jakieś zdjatko jedno jak to wygląda ;)

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mogę kopsnąć tylko nie wiem czy to można takie personalne z twarzą czy nie;D bo jak jest taka grupa tu "zdjęcia brzuszków" to jest wymóg żeby ocenzurować ryło.
    Niestety sesja studyjna przełożona na 02.11 ale w poniedziałek zrobiłam spontaniczny plenerek i wyszło zacnie :)))

ug378rib3ih251jk.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    820b4585870a.jpg
    c66c707abd2f.jpg
    Narazie takie dwa mam :P zaryzykuje i wrzuce cale:D chyba nie dostane bana.

SusieOne, abbigal, lipa, I_1985, Robak, ppieguskaa, Mini89, Klio86, Iga66, Kropeczka1986, dana222 lubią tę wiadomość

ug378rib3ih251jk.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia to pokaż bez buzi chociaż na pewno jest śliczna :) :*

Tak, co do mojej matki to nauczyłam się samodzielności i odpowiedzialności lonekwaz była w zasadzie jak matka dla sióstr 4 i 8 lat młodsze są. Więc w zasadzie lekcje robiłam z nimi ja, posiłki ja (od 12 r ż) szlam nawet do przychodni mała wieś to nikt nie mówił bo znali, ale wiecie jak jest :( jeszcze tylko brakowało żebym na wywiadówke szła :( ogółem zniszczyła nam dzieciństwo

Dziewczyny ja ogarniam rzeczy na Gemini typu termometr itd takie wyprawkowe aż głowa boli hahhah, zapiszę koszyk i pewnie niedługo jak ogarnę zamówię to, tak wyjdą miliony

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Angelius Provita
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia89 wrote:
    820b4585870a.jpg
    c66c707abd2f.jpg
    Narazie takie dwa mam :P zaryzykuje i wrzuce cale:D chyba nie dostane bana.
    Niesamowite!!! Cudo a ty jesteś śliczna miałam rację 🌹🌹🌹

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Angelius Provita
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Niesamowite!!! Cudo a ty jesteś śliczna miałam rację 🌹🌹🌹
    :P spokojnie twarz to ja sobie stuningowałam. Bo przecież nie do zaakceptowania są worki pod oczami hehe;p noi makijaż sobie dorobiłam w PSie. Reszta jest taka jaką dostałam od Pani fotograf;p

Ja się cieszę, że nakupowałam wyprawek do września i że u mnie parenstów pogięło i zagracili mi dom tymi rzeczami dla dziecka bo teraz oczywiście jestem zblokowana finansowo przez ZUS. Mówili, że 60-90 dni... minęło 25... Ja umiem zaciskać pasa... Ale po drodze urodziny, imieniny rodzinne, chrzciny... na te durne imprezy pójdzie to co bym wolała zostawić na czarną godzinę. A chce mi się w listopadzie latać po dżamprezkach... Jeszcze trzeba już prezenty na święta pokupować. A na pewno chcę usg 3d, położną własną prywatną :p, Neurolog jak ma być od ręki to trzeba zapłacić.

ug378rib3ih251jk.png
  • abbigal Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia, wow 😍🤩 Przepiękna przyszła mama na tych cudnych zdjęciach!!☺️

Celia89, Klio86 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Celia to pokaż bez buzi chociaż na pewno jest śliczna :) :*

Tak, co do mojej matki to nauczyłam się samodzielności i odpowiedzialności lonekwaz była w zasadzie jak matka dla sióstr 4 i 8 lat młodsze są. Więc w zasadzie lekcje robiłam z nimi ja, posiłki ja (od 12 r ż) szlam nawet do przychodni mała wieś to nikt nie mówił bo znali, ale wiecie jak jest :( jeszcze tylko brakowało żebym na wywiadówke szła :( ogółem zniszczyła nam dzieciństwo

Dziewczyny ja ogarniam rzeczy na Gemini typu termometr itd takie wyprawkowe aż głowa boli hahhah, zapiszę koszyk i pewnie niedługo jak ogarnę zamówię to, tak wyjdą miliony
    Ja włąsnie założyłam konto i dodałam wszystko do koszyka i teraz w listopadzie po prostu to zamówię ;) Termometr też tam kupuje bo ten co chce wychodzi tam najkorzystniej cenowo;)

• Celia89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abbigal wrote:
    Celia, wow 😍🤩 Przepiękna przyszła mama na tych cudnych zdjęciach!!☺️
    dziękuję :* czuję się podbudowana :D

ug378rib3ih251jk.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ