Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to lepiej coś nowego haha ale przeboje

Celia89 lubi tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładny wózek, i widać na zdjęciach że w super stanie :)

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotki wózka nr 3 - jak dla mnie przyzwoity:-) a starą gondolkę wykorzystam jako kołyske czy coś..

SusieOne, Celia89 lubią tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Ewelina85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zdecydowaliśmy się na:
    - wózek Tutis Aero 2 w 1, Silver Moon (2 995 zł),
    - Fotelik samochodowy Maxi Cosi Pebble Pro (800 zł),
    - baza do fotelika FamilyFix One (750 zł).

Dziewczyny mam pytanko o wyprawkę do szpitala. Dostałam na szkole rodzenia rozpiskę co należy zabrać. Położne z mojego kursu akurat aktywnie pracują na porodówkach, więc niby wierzę, że tyle tego trzeba, ale...
    Czy naprawdę potrzebujemy 3 koszul do karmienia i 8 pajacyków? Resztę ok, rozumiem, chociaż i tak nie wiem jak się zmieszczę do 2-3 toreb.

09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
    16.11.2018 operacja żylaków
    12.2018 wyleczona ureaplasma
    04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
    U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.

Naturalne starania do 12.2021, później in vitro.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina85 wrote:

Dziewczyny mam pytanko o wyprawkę do szpitala. Dostałam na szkole rodzenia rozpiskę co należy zabrać. Położne z mojego kursu akurat aktywnie pracują na porodówkach, więc niby wierzę, że tyle tego trzeba, ale...
    Czy naprawdę potrzebujemy 3 koszul do karmienia i 8 pajacyków? Resztę ok, rozumiem, chociaż i tak nie wiem jak się zmieszczę do 2-3 toreb.
    Ja robię tak że biorę 2 koszule( tyle że u mnie cc i nie potrzebuje do porodu) , a jedną pakuje mężowi do torby która będzie w samochodzie jak będzie potrzebna to wyjmie i przyniesie. Komplet ubranek tak samo u nas wymaganych jest 5 par ubranek + jedna po porodzie i jedna na wyjście. Spakuje do tego z 2-3 komplety do tej rezerwowej torby która będzie w samochodzie :) Wszystko włożę w takie woreczki z ikea i podpisze je żeby wiedział co i jak i jaki rozmiar ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 11:12

SusieOne, Celia89, Ewelina85 lubią tę wiadomość

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina85 wrote:

śliczny wózek! :-)))

Ja biore 4 koszule - jedną do porodu i zakładam ze bedzie z krwi, brudna i przepocona a potem nie ukrywam dla swojego samopoczucia codziennie chce zmieniać bo zabrudzę krwia, mlekiem, potem - poród to nie spa niestety i fizjologia rzadzi się swoimi prawami..heh
    z tymi pajacami - to ja biorę dwa (jakbym bardzo chciała w swoje) ale w szpitalu daja - moze u Ciebie nie dają i stąd jest ta lista.

Celia89, Ewelina85 lubią tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I_1985 wrote:
    A pro po wózków....to jakiej marki kupujecie?
    Ja biorę pod uwagę tylko używane i obserwuje póki co x-lander x-cite i x-pluse
    My kupiliśmy Espiro Avenu, przetestowalam to najlepiej jak tylko można :) I dla mnie idealny na zimę i wczesna wiosnę. Duża wentylowana gondola, e zestawie ekstra śpiworek, duża budka dodatkowo otwierana.

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niqa89 wrote:
    My zamówiliśmy espiro next avenue i czekamy na dostawę ☺

A tak ogólnie to dalej pod kroplówką, bo jak tylko odłączają to skurcze wracają...zaczęli mi podawać od wczoraj antybiotyk więc chyba już coś wiedzą, ale zapomnieli się tą wiedzą podzielić 🙈

Dzięki Kochane za Wasze kciuki i wsparcie! 😗
    Jest super, my już mamy i nie dość że ładnie wygląda to jeszcze bardzo funkcjonalny.

Vella83, Celia89, Niqa89 lubią tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    My kupiliśmy Espiro Avenu, przetestowalam to najlepiej jak tylko można :) I dla mnie idealny na zimę i wczesna wiosnę. Duża wentylowana gondola, e zestawie ekstra śpiworek, duża budka dodatkowo otwierana.
    U nas właśnie też wózek idealny na zimę i wiosnę, właśnie to samo w zestawie ekstra śpiworek itd :)

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fe42735c0f49.jpg

a45ac322a287.jpg

A to moja torba, cały czas w trakcie pakowania heh..

SusieOne, Celia89 lubią tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrzucajcie swoje - może jeszcze o czymś się przypomni..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymi wózkami to szaleństwo przecież i tak wiemy że najwygodniej/najbezpieczniej i najtaniej w ramionach MAMY :**

Celia89, Iga66, abbigal lubią tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 no tak... mama robi za wózek, za catering, za ogarniacza wszystkiego 😂🤗
    Ja zamierzam po urodzenou eksploatować męża na maksa. Niech buduje tą więź z córeczka też poprzez sprzątanie, pranie, no i opiekę. Na szczęście ma miesiąc wolnego po urodzeniu.

Celia89, sasquacz lubią tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest moja lista co będę pakować :)
    TORBA DO SZPITALA
    DLA DZIECKA:
    1. Pięć zestawów ubranek rozmiar 56 + jeden zestaw po porodzie
    2. Dwie czapeczki;
    3. \jedna pary rękawiczek niedrapek ( u nas potrzebne po porodzie przez pierwsze 24h aby nie uciekało ciepło przez rączki)
    4. Trzy pary skarpetek;
    5. Kocyk
    6. rożek
    7. Ręcznik z kapturkiem
    8. Pieluszki jednorazowe – jedna paczka
    9. Pieluszki tetrowe – 5 szt.;
    10. Podkłady do przewijania – 5 szt.;
    11. Kilka patyczków, wacików do przemywania pupy.
    12. Sól fizjologiczna plus kilka wacików jałowych
    13. smoczek
    DLA MNIE:
    1. Dowód osobisty;
    2. Karta przebiegu ciąży i wyniki badań;
    3. Koszula do karmienia – 2 szt.;
    4. Szlafrok;
    5. Kapcie;
    6. Klapki gumowe pod prysznic;
    7. Majtki siatkowane – 4 szt.;
    8. Biustonosz do karmienia – 2 szt.;
    9. Skarpetki – 2 pary
    10. Duży i mały ręcznik;
    11. Podkłady poporodowe;
    12. Podkłady duże na łóżko
    13. Wkładki laktacyjne;
    14. Podstawowe kosmetyki (szampon, żel pod prysznic bezzapachowy, pasta i szczoteczka do zębów, szczotka do włosów, dwie gumki do włosów, );
    15. Maść do sutków;
    16. Płyn do przemywania; (pianka ), tamtu rosse
    17. Chusteczki higieniczne;
    18. Woda niegazowana – 2 butelki;
    19. Biszkopty, suchary
    20. Leki
    21. Kubek sztućce
    22. ręcznik papierowy
    23. Telefon i ładowarka;

RZECZY NA DZIEŃ WYPISU:
    1. Fotelik samochodowy;
    2. Ubranka na wyjście dla dziecka;
    3. śpiworek
    4. Ubrania dla mnie na wyjście.
    Mam jeszcze listę dodatkową dla męża do torby na wrazi gdyby coś się przydało ;p

nick nieaktualny, Celia89, sasquacz lubią tę wiadomość

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    fe42735c0f49.jpg

a45ac322a287.jpg

A to moja torba, cały czas w trakcie pakowania heh..
    Zapisuje te zdjęcia żebym też o niczym nie zapomniała :) I zaczynam się pakować

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Ewelina85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Ja robię tak że biorę 2 koszule( tyle że u mnie cc i nie potrzebuje do porodu) , a jedną pakuje mężowi do torby która będzie w samochodzie jak będzie potrzebna to wyjmie i przyniesie. Komplet ubranek tak samo u nas wymaganych jest 5 par ubranek + jedna po porodzie i jedna na wyjście. Spakuje do tego z 2-3 komplety do tej rezerwowej torby która będzie w samochodzie :) Wszystko włożę w takie woreczki z ikea i podpisze je żeby wiedział co i jak i jaki rozmiar ;p
    U mnie też cc, także spakuję się tak samo jak Ty :D
    Dobry pomysł z zapasową torbą w aucie, nawet jeśli nic z tego nie wezmę to chociaż w głowie będę miała spokój, że mąż ma wszystko pod ręką i nic nie musi szukać.

09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
    04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
    U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.

• Ewelina85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    śliczny wózek! :-)))

Ja biore 4 koszule - jedną do porodu i zakładam ze bedzie z krwi, brudna i przepocona a potem nie ukrywam dla swojego samopoczucia codziennie chce zmieniać bo zabrudzę krwia, mlekiem, potem - poród to nie spa niestety i fizjologia rzadzi się swoimi prawami..heh
    z tymi pajacami - to ja biorę dwa (jakbym bardzo chciała w swoje) ale w szpitalu daja - moze u Ciebie nie dają i stąd jest ta lista.
    Nie mam pojęcia czy u mnie dają, wybrałam prywatną porodówkę, ale powiedzieli mi, że się wszystkiego dowiem na wizycie kwalifikacyjnej w 36 tc, więc pakuję się tak jak doradzacie :)

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry pomysł, na pewno też będę w woreczkach.powinnam zacząć prac?

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Ja już piorę, powiem Ci że samo pranie idzie mi szybko :P ale prasowanie to jakaś masakra... ciągle stawia mi się brzuch, boli. Staram się prasować na siedząco ale idzie mi to słabo, chyba skończy się to tak że prasować będzie mąż ;p

• Ewelina85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Ja dzisiaj zaczęłam prać :)

‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ