X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to lepiej coś nowego haha ale przeboje

Celia89 lubi tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładny wózek, i widać na zdjęciach że w super stanie :)

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotki wózka nr 3 - jak dla mnie przyzwoity:-) a starą gondolkę wykorzystam jako kołyske czy coś..

SusieOne, Celia89 lubią tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Ewelina85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zdecydowaliśmy się na:
    - wózek Tutis Aero 2 w 1, Silver Moon (2 995 zł),
    - Fotelik samochodowy Maxi Cosi Pebble Pro (800 zł),
    - baza do fotelika FamilyFix One (750 zł).

Dziewczyny mam pytanko o wyprawkę do szpitala. Dostałam na szkole rodzenia rozpiskę co należy zabrać. Położne z mojego kursu akurat aktywnie pracują na porodówkach, więc niby wierzę, że tyle tego trzeba, ale...
    Czy naprawdę potrzebujemy 3 koszul do karmienia i 8 pajacyków? Resztę ok, rozumiem, chociaż i tak nie wiem jak się zmieszczę do 2-3 toreb.

09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
    16.11.2018 operacja żylaków
    12.2018 wyleczona ureaplasma
    04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
    U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.

Naturalne starania do 12.2021, później in vitro.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina85 wrote:

Dziewczyny mam pytanko o wyprawkę do szpitala. Dostałam na szkole rodzenia rozpiskę co należy zabrać. Położne z mojego kursu akurat aktywnie pracują na porodówkach, więc niby wierzę, że tyle tego trzeba, ale...
    Czy naprawdę potrzebujemy 3 koszul do karmienia i 8 pajacyków? Resztę ok, rozumiem, chociaż i tak nie wiem jak się zmieszczę do 2-3 toreb.
    Ja robię tak że biorę 2 koszule( tyle że u mnie cc i nie potrzebuje do porodu) , a jedną pakuje mężowi do torby która będzie w samochodzie jak będzie potrzebna to wyjmie i przyniesie. Komplet ubranek tak samo u nas wymaganych jest 5 par ubranek + jedna po porodzie i jedna na wyjście. Spakuje do tego z 2-3 komplety do tej rezerwowej torby która będzie w samochodzie :) Wszystko włożę w takie woreczki z ikea i podpisze je żeby wiedział co i jak i jaki rozmiar ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 11:12

SusieOne, Celia89, Ewelina85 lubią tę wiadomość

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina85 wrote:

śliczny wózek! :-)))

Ja biore 4 koszule - jedną do porodu i zakładam ze bedzie z krwi, brudna i przepocona a potem nie ukrywam dla swojego samopoczucia codziennie chce zmieniać bo zabrudzę krwia, mlekiem, potem - poród to nie spa niestety i fizjologia rzadzi się swoimi prawami..heh
    z tymi pajacami - to ja biorę dwa (jakbym bardzo chciała w swoje) ale w szpitalu daja - moze u Ciebie nie dają i stąd jest ta lista.

Celia89, Ewelina85 lubią tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I_1985 wrote:
    A pro po wózków....to jakiej marki kupujecie?
    Ja biorę pod uwagę tylko używane i obserwuje póki co x-lander x-cite i x-pluse
    My kupiliśmy Espiro Avenu, przetestowalam to najlepiej jak tylko można :) I dla mnie idealny na zimę i wczesna wiosnę. Duża wentylowana gondola, e zestawie ekstra śpiworek, duża budka dodatkowo otwierana.

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niqa89 wrote:
    My zamówiliśmy espiro next avenue i czekamy na dostawę ☺

A tak ogólnie to dalej pod kroplówką, bo jak tylko odłączają to skurcze wracają...zaczęli mi podawać od wczoraj antybiotyk więc chyba już coś wiedzą, ale zapomnieli się tą wiedzą podzielić 🙈

Dzięki Kochane za Wasze kciuki i wsparcie! 😗
    Jest super, my już mamy i nie dość że ładnie wygląda to jeszcze bardzo funkcjonalny.

Vella83, Celia89, Niqa89 lubią tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    My kupiliśmy Espiro Avenu, przetestowalam to najlepiej jak tylko można :) I dla mnie idealny na zimę i wczesna wiosnę. Duża wentylowana gondola, e zestawie ekstra śpiworek, duża budka dodatkowo otwierana.
    U nas właśnie też wózek idealny na zimę i wiosnę, właśnie to samo w zestawie ekstra śpiworek itd :)

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fe42735c0f49.jpg

a45ac322a287.jpg

A to moja torba, cały czas w trakcie pakowania heh..

SusieOne, Celia89 lubią tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrzucajcie swoje - może jeszcze o czymś się przypomni..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymi wózkami to szaleństwo przecież i tak wiemy że najwygodniej/najbezpieczniej i najtaniej w ramionach MAMY :**

Celia89, Iga66, abbigal lubią tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 no tak... mama robi za wózek, za catering, za ogarniacza wszystkiego 😂🤗
    Ja zamierzam po urodzenou eksploatować męża na maksa. Niech buduje tą więź z córeczka też poprzez sprzątanie, pranie, no i opiekę. Na szczęście ma miesiąc wolnego po urodzeniu.

Celia89, sasquacz lubią tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest moja lista co będę pakować :)
    TORBA DO SZPITALA
    DLA DZIECKA:
    1. Pięć zestawów ubranek rozmiar 56 + jeden zestaw po porodzie
    2. Dwie czapeczki;
    3. \jedna pary rękawiczek niedrapek ( u nas potrzebne po porodzie przez pierwsze 24h aby nie uciekało ciepło przez rączki)
    4. Trzy pary skarpetek;
    5. Kocyk
    6. rożek
    7. Ręcznik z kapturkiem
    8. Pieluszki jednorazowe – jedna paczka
    9. Pieluszki tetrowe – 5 szt.;
    10. Podkłady do przewijania – 5 szt.;
    11. Kilka patyczków, wacików do przemywania pupy.
    12. Sól fizjologiczna plus kilka wacików jałowych
    13. smoczek
    DLA MNIE:
    1. Dowód osobisty;
    2. Karta przebiegu ciąży i wyniki badań;
    3. Koszula do karmienia – 2 szt.;
    4. Szlafrok;
    5. Kapcie;
    6. Klapki gumowe pod prysznic;
    7. Majtki siatkowane – 4 szt.;
    8. Biustonosz do karmienia – 2 szt.;
    9. Skarpetki – 2 pary
    10. Duży i mały ręcznik;
    11. Podkłady poporodowe;
    12. Podkłady duże na łóżko
    13. Wkładki laktacyjne;
    14. Podstawowe kosmetyki (szampon, żel pod prysznic bezzapachowy, pasta i szczoteczka do zębów, szczotka do włosów, dwie gumki do włosów, );
    15. Maść do sutków;
    16. Płyn do przemywania; (pianka ), tamtu rosse
    17. Chusteczki higieniczne;
    18. Woda niegazowana – 2 butelki;
    19. Biszkopty, suchary
    20. Leki
    21. Kubek sztućce
    22. ręcznik papierowy
    23. Telefon i ładowarka;

RZECZY NA DZIEŃ WYPISU:
    1. Fotelik samochodowy;
    2. Ubranka na wyjście dla dziecka;
    3. śpiworek
    4. Ubrania dla mnie na wyjście.
    Mam jeszcze listę dodatkową dla męża do torby na wrazi gdyby coś się przydało ;p

Mysza, Celia89, sasquacz lubią tę wiadomość

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    fe42735c0f49.jpg

a45ac322a287.jpg

A to moja torba, cały czas w trakcie pakowania heh..
    Zapisuje te zdjęcia żebym też o niczym nie zapomniała :) I zaczynam się pakować

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Ewelina85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Ja robię tak że biorę 2 koszule( tyle że u mnie cc i nie potrzebuje do porodu) , a jedną pakuje mężowi do torby która będzie w samochodzie jak będzie potrzebna to wyjmie i przyniesie. Komplet ubranek tak samo u nas wymaganych jest 5 par ubranek + jedna po porodzie i jedna na wyjście. Spakuje do tego z 2-3 komplety do tej rezerwowej torby która będzie w samochodzie :) Wszystko włożę w takie woreczki z ikea i podpisze je żeby wiedział co i jak i jaki rozmiar ;p
    U mnie też cc, także spakuję się tak samo jak Ty :D
    Dobry pomysł z zapasową torbą w aucie, nawet jeśli nic z tego nie wezmę to chociaż w głowie będę miała spokój, że mąż ma wszystko pod ręką i nic nie musi szukać.

09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
    04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
    U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.

• Ewelina85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    śliczny wózek! :-)))

Ja biore 4 koszule - jedną do porodu i zakładam ze bedzie z krwi, brudna i przepocona a potem nie ukrywam dla swojego samopoczucia codziennie chce zmieniać bo zabrudzę krwia, mlekiem, potem - poród to nie spa niestety i fizjologia rzadzi się swoimi prawami..heh
    z tymi pajacami - to ja biorę dwa (jakbym bardzo chciała w swoje) ale w szpitalu daja - moze u Ciebie nie dają i stąd jest ta lista.
    Nie mam pojęcia czy u mnie dają, wybrałam prywatną porodówkę, ale powiedzieli mi, że się wszystkiego dowiem na wizycie kwalifikacyjnej w 36 tc, więc pakuję się tak jak doradzacie :)

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry pomysł, na pewno też będę w woreczkach.powinnam zacząć prac?

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Ja już piorę, powiem Ci że samo pranie idzie mi szybko :P ale prasowanie to jakaś masakra... ciągle stawia mi się brzuch, boli. Staram się prasować na siedząco ale idzie mi to słabo, chyba skończy się to tak że prasować będzie mąż ;p

• Ewelina85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Ja dzisiaj zaczęłam prać :)

‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ