Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
A no to lepiej coś nowego haha ale przeboje
Celia89 lubi tę wiadomość
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
nick nieaktualny
-
My zdecydowaliśmy się na:
- wózek Tutis Aero 2 w 1, Silver Moon (2 995 zł),
- Fotelik samochodowy Maxi Cosi Pebble Pro (800 zł),
- baza do fotelika FamilyFix One (750 zł).
Dziewczyny mam pytanko o wyprawkę do szpitala. Dostałam na szkole rodzenia rozpiskę co należy zabrać. Położne z mojego kursu akurat aktywnie pracują na porodówkach, więc niby wierzę, że tyle tego trzeba, ale...
Czy naprawdę potrzebujemy 3 koszul do karmienia i 8 pajacyków? Resztę ok, rozumiem, chociaż i tak nie wiem jak się zmieszczę do 2-3 toreb.Celia89 lubi tę wiadomość
09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
16.11.2018 operacja żylaków
12.2018 wyleczona ureaplasma
04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.
Naturalne starania do 12.2021, później in vitro. -
nick nieaktualnyEwelina85 wrote:My zdecydowaliśmy się na:
Dziewczyny mam pytanko o wyprawkę do szpitala. Dostałam na szkole rodzenia rozpiskę co należy zabrać. Położne z mojego kursu akurat aktywnie pracują na porodówkach, więc niby wierzę, że tyle tego trzeba, ale...
Czy naprawdę potrzebujemy 3 koszul do karmienia i 8 pajacyków? Resztę ok, rozumiem, chociaż i tak nie wiem jak się zmieszczę do 2-3 toreb.Wszystko włożę w takie woreczki z ikea i podpisze je żeby wiedział co i jak i jaki rozmiar ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 11:12
SusieOne, Celia89, Ewelina85 lubią tę wiadomość
-
Ewelina85 wrote:My zdecydowaliśmy się na:
Czy naprawdę potrzebujemy 3 koszul do karmienia i 8 pajacyków? Resztę ok, rozumiem, chociaż i tak nie wiem jak się zmieszczę do 2-3 toreb.
śliczny wózek!))
Ja biore 4 koszule - jedną do porodu i zakładam ze bedzie z krwi, brudna i przepocona a potem nie ukrywam dla swojego samopoczucia codziennie chce zmieniać bo zabrudzę krwia, mlekiem, potem - poród to nie spa niestety i fizjologia rzadzi się swoimi prawami..heh
z tymi pajacami - to ja biorę dwa (jakbym bardzo chciała w swoje) ale w szpitalu daja - moze u Ciebie nie dają i stąd jest ta lista.Celia89, Ewelina85 lubią tę wiadomość
-
I_1985 wrote:A pro po wózków....to jakiej marki kupujecie?
Ja biorę pod uwagę tylko używane i obserwuje póki co x-lander x-cite i x-pluseI dla mnie idealny na zimę i wczesna wiosnę. Duża wentylowana gondola, e zestawie ekstra śpiworek, duża budka dodatkowo otwierana.
-
Niqa89 wrote:My zamówiliśmy espiro next avenue i czekamy na dostawę ☺
A tak ogólnie to dalej pod kroplówką, bo jak tylko odłączają to skurcze wracają...zaczęli mi podawać od wczoraj antybiotyk więc chyba już coś wiedzą, ale zapomnieli się tą wiedzą podzielić 🙈
Dzięki Kochane za Wasze kciuki i wsparcie! 😗Vella83, Celia89, Niqa89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIga66 wrote:My kupiliśmy Espiro Avenu, przetestowalam to najlepiej jak tylko można
I dla mnie idealny na zimę i wczesna wiosnę. Duża wentylowana gondola, e zestawie ekstra śpiworek, duża budka dodatkowo otwierana.
-
Vella83 no tak... mama robi za wózek, za catering, za ogarniacza wszystkiego 😂🤗
Ja zamierzam po urodzenou eksploatować męża na maksa. Niech buduje tą więź z córeczka też poprzez sprzątanie, pranie, no i opiekę. Na szczęście ma miesiąc wolnego po urodzeniu.
Celia89, sasquacz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo jest moja lista co będę pakować
TORBA DO SZPITALA
DLA DZIECKA:
1. Pięć zestawów ubranek rozmiar 56 + jeden zestaw po porodzie
2. Dwie czapeczki;
3. \jedna pary rękawiczek niedrapek ( u nas potrzebne po porodzie przez pierwsze 24h aby nie uciekało ciepło przez rączki)
4. Trzy pary skarpetek;
5. Kocyk
6. rożek
7. Ręcznik z kapturkiem
8. Pieluszki jednorazowe – jedna paczka
9. Pieluszki tetrowe – 5 szt.;
10. Podkłady do przewijania – 5 szt.;
11. Kilka patyczków, wacików do przemywania pupy.
12. Sól fizjologiczna plus kilka wacików jałowych
13. smoczek
DLA MNIE:
1. Dowód osobisty;
2. Karta przebiegu ciąży i wyniki badań;
3. Koszula do karmienia – 2 szt.;
4. Szlafrok;
5. Kapcie;
6. Klapki gumowe pod prysznic;
7. Majtki siatkowane – 4 szt.;
8. Biustonosz do karmienia – 2 szt.;
9. Skarpetki – 2 pary
10. Duży i mały ręcznik;
11. Podkłady poporodowe;
12. Podkłady duże na łóżko
13. Wkładki laktacyjne;
14. Podstawowe kosmetyki (szampon, żel pod prysznic bezzapachowy, pasta i szczoteczka do zębów, szczotka do włosów, dwie gumki do włosów, );
15. Maść do sutków;
16. Płyn do przemywania; (pianka ), tamtu rosse
17. Chusteczki higieniczne;
18. Woda niegazowana – 2 butelki;
19. Biszkopty, suchary
20. Leki
21. Kubek sztućce
22. ręcznik papierowy
23. Telefon i ładowarka;
RZECZY NA DZIEŃ WYPISU:
1. Fotelik samochodowy;
2. Ubranka na wyjście dla dziecka;
3. śpiworek
4. Ubrania dla mnie na wyjście.
Mam jeszcze listę dodatkową dla męża do torby na wrazi gdyby coś się przydało ;p
Mysza, Celia89, sasquacz lubią tę wiadomość
-
Karolika wrote:Ja robię tak że biorę 2 koszule( tyle że u mnie cc i nie potrzebuje do porodu) , a jedną pakuje mężowi do torby która będzie w samochodzie jak będzie potrzebna to wyjmie i przyniesie. Komplet ubranek tak samo u nas wymaganych jest 5 par ubranek + jedna po porodzie i jedna na wyjście. Spakuje do tego z 2-3 komplety do tej rezerwowej torby która będzie w samochodzie
Wszystko włożę w takie woreczki z ikea i podpisze je żeby wiedział co i jak i jaki rozmiar ;p
Dobry pomysł z zapasową torbą w aucie, nawet jeśli nic z tego nie wezmę to chociaż w głowie będę miała spokój, że mąż ma wszystko pod ręką i nic nie musi szukać.Celia89 lubi tę wiadomość
09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.
Vella83 wrote:śliczny wózek!
))
Ja biore 4 koszule - jedną do porodu i zakładam ze bedzie z krwi, brudna i przepocona a potem nie ukrywam dla swojego samopoczucia codziennie chce zmieniać bo zabrudzę krwia, mlekiem, potem - poród to nie spa niestety i fizjologia rzadzi się swoimi prawami..heh
z tymi pajacami - to ja biorę dwa (jakbym bardzo chciała w swoje) ale w szpitalu daja - moze u Ciebie nie dają i stąd jest ta lista.Celia89 lubi tę wiadomość
Dobry pomysł, na pewno też będę w woreczkach.powinnam zacząć prac?
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
nick nieaktualnySusieOne wrote:Dobry pomysł, na pewno też będę w woreczkach.powinnam zacząć prac?
ale prasowanie to jakaś masakra... ciągle stawia mi się brzuch, boli. Staram się prasować na siedząco ale idzie mi to słabo, chyba skończy się to tak że prasować będzie mąż ;p
-
SusieOne wrote:Dobry pomysł, na pewno też będę w woreczkach.powinnam zacząć prac?
Naturalne starania do 12.2021, później in vitro.