Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
A no to lepiej coś nowego haha ale przeboje
Celia89 lubi tę wiadomość
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
nick nieaktualny
-
My zdecydowaliśmy się na:
- wózek Tutis Aero 2 w 1, Silver Moon (2 995 zł),
- Fotelik samochodowy Maxi Cosi Pebble Pro (800 zł),
- baza do fotelika FamilyFix One (750 zł).
Dziewczyny mam pytanko o wyprawkę do szpitala. Dostałam na szkole rodzenia rozpiskę co należy zabrać. Położne z mojego kursu akurat aktywnie pracują na porodówkach, więc niby wierzę, że tyle tego trzeba, ale...
Czy naprawdę potrzebujemy 3 koszul do karmienia i 8 pajacyków? Resztę ok, rozumiem, chociaż i tak nie wiem jak się zmieszczę do 2-3 toreb.Celia89 lubi tę wiadomość
09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
16.11.2018 operacja żylaków
12.2018 wyleczona ureaplasma
04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.
Naturalne starania do 12.2021, później in vitro. -
nick nieaktualnyEwelina85 wrote:My zdecydowaliśmy się na:
Dziewczyny mam pytanko o wyprawkę do szpitala. Dostałam na szkole rodzenia rozpiskę co należy zabrać. Położne z mojego kursu akurat aktywnie pracują na porodówkach, więc niby wierzę, że tyle tego trzeba, ale...
Czy naprawdę potrzebujemy 3 koszul do karmienia i 8 pajacyków? Resztę ok, rozumiem, chociaż i tak nie wiem jak się zmieszczę do 2-3 toreb.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 11:12
SusieOne, Celia89, Ewelina85 lubią tę wiadomość
-
Ewelina85 wrote:My zdecydowaliśmy się na:
Czy naprawdę potrzebujemy 3 koszul do karmienia i 8 pajacyków? Resztę ok, rozumiem, chociaż i tak nie wiem jak się zmieszczę do 2-3 toreb.
śliczny wózek! ))
Ja biore 4 koszule - jedną do porodu i zakładam ze bedzie z krwi, brudna i przepocona a potem nie ukrywam dla swojego samopoczucia codziennie chce zmieniać bo zabrudzę krwia, mlekiem, potem - poród to nie spa niestety i fizjologia rzadzi się swoimi prawami..heh
z tymi pajacami - to ja biorę dwa (jakbym bardzo chciała w swoje) ale w szpitalu daja - moze u Ciebie nie dają i stąd jest ta lista.Celia89, Ewelina85 lubią tę wiadomość
-
I_1985 wrote:A pro po wózków....to jakiej marki kupujecie?
Ja biorę pod uwagę tylko używane i obserwuje póki co x-lander x-cite i x-pluseCelia89 lubi tę wiadomość
-
Niqa89 wrote:My zamówiliśmy espiro next avenue i czekamy na dostawę ☺
A tak ogólnie to dalej pod kroplówką, bo jak tylko odłączają to skurcze wracają...zaczęli mi podawać od wczoraj antybiotyk więc chyba już coś wiedzą, ale zapomnieli się tą wiedzą podzielić 🙈
Dzięki Kochane za Wasze kciuki i wsparcie! 😗Vella83, Celia89, Niqa89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIga66 wrote:My kupiliśmy Espiro Avenu, przetestowalam to najlepiej jak tylko można I dla mnie idealny na zimę i wczesna wiosnę. Duża wentylowana gondola, e zestawie ekstra śpiworek, duża budka dodatkowo otwierana.
-
Vella83 no tak... mama robi za wózek, za catering, za ogarniacza wszystkiego 😂🤗
Ja zamierzam po urodzenou eksploatować męża na maksa. Niech buduje tą więź z córeczka też poprzez sprzątanie, pranie, no i opiekę. Na szczęście ma miesiąc wolnego po urodzeniu.
Celia89, sasquacz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo jest moja lista co będę pakować
TORBA DO SZPITALA
DLA DZIECKA:
1. Pięć zestawów ubranek rozmiar 56 + jeden zestaw po porodzie
2. Dwie czapeczki;
3. \jedna pary rękawiczek niedrapek ( u nas potrzebne po porodzie przez pierwsze 24h aby nie uciekało ciepło przez rączki)
4. Trzy pary skarpetek;
5. Kocyk
6. rożek
7. Ręcznik z kapturkiem
8. Pieluszki jednorazowe – jedna paczka
9. Pieluszki tetrowe – 5 szt.;
10. Podkłady do przewijania – 5 szt.;
11. Kilka patyczków, wacików do przemywania pupy.
12. Sól fizjologiczna plus kilka wacików jałowych
13. smoczek
DLA MNIE:
1. Dowód osobisty;
2. Karta przebiegu ciąży i wyniki badań;
3. Koszula do karmienia – 2 szt.;
4. Szlafrok;
5. Kapcie;
6. Klapki gumowe pod prysznic;
7. Majtki siatkowane – 4 szt.;
8. Biustonosz do karmienia – 2 szt.;
9. Skarpetki – 2 pary
10. Duży i mały ręcznik;
11. Podkłady poporodowe;
12. Podkłady duże na łóżko
13. Wkładki laktacyjne;
14. Podstawowe kosmetyki (szampon, żel pod prysznic bezzapachowy, pasta i szczoteczka do zębów, szczotka do włosów, dwie gumki do włosów, );
15. Maść do sutków;
16. Płyn do przemywania; (pianka ), tamtu rosse
17. Chusteczki higieniczne;
18. Woda niegazowana – 2 butelki;
19. Biszkopty, suchary
20. Leki
21. Kubek sztućce
22. ręcznik papierowy
23. Telefon i ładowarka;
RZECZY NA DZIEŃ WYPISU:
1. Fotelik samochodowy;
2. Ubranka na wyjście dla dziecka;
3. śpiworek
4. Ubrania dla mnie na wyjście.
Mam jeszcze listę dodatkową dla męża do torby na wrazi gdyby coś się przydało ;p
Mysza, Celia89, sasquacz lubią tę wiadomość
-
Karolika wrote:Ja robię tak że biorę 2 koszule( tyle że u mnie cc i nie potrzebuje do porodu) , a jedną pakuje mężowi do torby która będzie w samochodzie jak będzie potrzebna to wyjmie i przyniesie. Komplet ubranek tak samo u nas wymaganych jest 5 par ubranek + jedna po porodzie i jedna na wyjście. Spakuje do tego z 2-3 komplety do tej rezerwowej torby która będzie w samochodzie Wszystko włożę w takie woreczki z ikea i podpisze je żeby wiedział co i jak i jaki rozmiar ;p
Dobry pomysł z zapasową torbą w aucie, nawet jeśli nic z tego nie wezmę to chociaż w głowie będę miała spokój, że mąż ma wszystko pod ręką i nic nie musi szukać.Celia89 lubi tę wiadomość
09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.
Vella83 wrote:śliczny wózek! ))
Ja biore 4 koszule - jedną do porodu i zakładam ze bedzie z krwi, brudna i przepocona a potem nie ukrywam dla swojego samopoczucia codziennie chce zmieniać bo zabrudzę krwia, mlekiem, potem - poród to nie spa niestety i fizjologia rzadzi się swoimi prawami..heh
z tymi pajacami - to ja biorę dwa (jakbym bardzo chciała w swoje) ale w szpitalu daja - moze u Ciebie nie dają i stąd jest ta lista.Celia89 lubi tę wiadomość
Dobry pomysł, na pewno też będę w woreczkach.powinnam zacząć prac?
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
nick nieaktualnySusieOne wrote:Dobry pomysł, na pewno też będę w woreczkach.powinnam zacząć prac?
-
SusieOne wrote:Dobry pomysł, na pewno też będę w woreczkach.powinnam zacząć prac?
Naturalne starania do 12.2021, później in vitro.