Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
SusieOne wrote:No i ja widziałam ekran na 4 podzielony i różne afi w tych polach np 2.7 czy 3 i te 5.9 bo lekarz wyszedł sobie a ja musiałam wstać i się ogarnąć to tam analizowalam ekran 😂
Mysza lubi tę wiadomość
-
Vella83 wrote:Wiecie że ja już z torbą jeżdżę w aucie? W zasadzie z taką siatko/torba must have tylko na porod jakby coś się zaczęło jak będę poza domem.. Mam zalecenie że jak się coś zacznie dziac natychmiast szpital.. Torbę główną z resztą rzeczy dla mnie i dziecka mąż dowiezie później..
-
Karolika na szczęście u mnie było w pozycji siedzącej bo leżąc na plecach nie dałabym rady
Susie abyś otrzymała wkoncu wiadomość czy te wody nie zagrażają maleństwu ale myślę że jak by zagrażały to by już zrobili CC , w każdym razie kciuki przeogromne żeby wszystko było ok
Vella współczuję hemoroida oby paskudztwo szybko Cię opuściło
Co do Wigilii to co roku jeżdżę do rodziców , pomagam w przygotowaniach i smuci mnie fakt że w pierwszy dzień zamiast siedzieć z rodziną będę na weselu -
nick nieaktualnySovi wrote:No w sumie są chyba dwie metody. Albo największej kieszonki i to się jakoś inaczej nazywa albo afi i to jest suma. U mnie jest 11 ale jest to suma takich mniejszych po 4 czy 3 cm
-
nick nieaktualnyJusti2019 wrote:A ja nawet nie wiem ile mam tego afi , lekarz mówił tylko że jest ok , czy to jest gdzieś na wydruku USG?
-
Justi2019 wrote:A ja nawet nie wiem ile mam tego afi , lekarz mówił tylko że jest ok , czy to jest gdzieś na wydruku USG?
Jak koleżanka wyżej jako afi.
Dużo lekarzy na oko widzi czy jest ok..
Ii sprawdzaja jak ich coś zaniepokoi..sasquacz lubi tę wiadomość
-
No właśnie był ekran na 4 części i w każdym był zapis Afi i mi podali że mam afi 5.9 na podstawie największej kieszonki bo potem wgapilam się w ten ekran. Może ten drugi pomiar jest łączony??
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Już 2 kg schudłam w szpitalu.... Hm
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
SusieOne wrote:No właśnie był ekran na 4 części i w każdym był zapis Afi i mi podali że mam afi 5.9 na podstawie największej kieszonki bo potem wgapilam się w ten ekran. Może ten drugi pomiar jest łączony??
A wiecie że przy bliźniakach nie mierzy się tych parametrów AFI i objętości wód płodowych? Nie da się że względu na slabo widoczną ścianę między dwoma workami owodniowymi. Wtedy lekarz patrzy tylko czy pęcherze moczowe są wypełnione płynem. To ponoć najprostszy wskaźnik tego czy dzieciom nic nie zagraża. U was też sprawdzają pęcherz? -
RudyLis wrote:A wiecie że przy bliźniakach nie mierzy się tych parametrów AFI i objętości wód płodowych? Nie da się że względu na slabo widoczną ścianę między dwoma workami owodniowymi. Wtedy lekarz patrzy tylko czy pęcherze moczowe są wypełnione płynem. To ponoć najprostszy wskaźnik tego czy dzieciom nic nie zagraża. U was też sprawdzają pęcherz?
Angelius Provita -
Hej dziewczyny gratulacje ciąż donoszonych teraz to już może się zacząć lada dzień W takim razie u mnie chyba nic tak nie sprawdzał bo nie widziałam obrazu podzielonego na 4 albo mi coś umknęło
Ja dziś na wsi choinkę z mamą ubierałam a Adusia podawała bombki jutro będę ubierała u siebie , dziś rano mąż podjechał kupił białą -
Mi też dzieli ekran na 4 mierzy w każdej i podaje sumę. Oj co lekarz to jakiś sposób. U mnie mówił np ze dzidzius się wysiusial albo coś i tak ogólnie patrzy na narządy czy są ok. Plus przepływy tętno i te pomiary do wagi
-
Dziewczyny a ja się zastanawiam jakie są prawdziwe symptomy przepowiadające, że poród może się zbliżać. Nie chodzi mi tutaj o pełnię, czy nasze przeczucia, a raczej o medyczne rzeczy. Rozumiem, że zgładzona/skrócona szyjka, rozwarcie (nawet jak nie ma skurczów), łożysko zdegradowane. Czy coś jeszcze?09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
16.11.2018 operacja żylaków
12.2018 wyleczona ureaplasma
04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.
Naturalne starania do 12.2021, później in vitro. -
Ewelina85 wrote:Dziewczyny a ja się zastanawiam jakie są prawdziwe symptomy przepowiadające, że poród może się zbliżać. Nie chodzi mi tutaj o pełnię, czy nasze przeczucia, a raczej o medyczne rzeczy. Rozumiem, że zgładzona/skrócona szyjka, rozwarcie (nawet jak nie ma skurczów), łożysko zdegradowane. Czy coś jeszcze?
Ewelina85 lubi tę wiadomość
-
Lula90 wrote:Może to być np. odejście czopa śluzowego, mniejsza aktywność Bobasa w brzuszku i biegunka.09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
16.11.2018 operacja żylaków
12.2018 wyleczona ureaplasma
04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.
Naturalne starania do 12.2021, później in vitro.