Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Lula90 wrote:Mój synek na razie w miarę grzeczny chociaż chyba nie powinnam tego mówić, bo każdy kto o to pyta reaguje na odpowiedź jakby był rozczarowany i potem słyszę,że jak skończy miesiąc to będę mówiła co innego szczególnie ze pierwsza córka to aniolek, więc wszyscy oczekiwali przrciwienstwa. na razie mały budzi się w nocy 3-4 razy na cyca, je ok 15 min i usypia. Taki tryb bardziej senny ma między 22 a 9, w dzień mniej śpi i więcej wisi na cycu, ale tragedii nie ma.
Mnie też denerwuje lepsza wiedza osób postronnych. Jak się ktoś mnie pyta jak z małym to ogólnie jest zdziwienie że jestem zachwycona, a jak noce pytają? No ja:ciężkie nie śpię ale mówię to z miłością i jest zaskoczenie. A co mam być wściekła na niemowlaka czy jak? Ciesz się fajnym bobaskiem, pewnie będą gorsze dni ale nie ma modelu dziecka. Mój też był spokojny jak miał dwa tyg, dużo spał, teraz zaczyna być b. absorbujacy ale dzięki Bogu.. Tak wygląda prawidłowy rozwój i ciekawość swiata. Buzka!! I olej innych. Najlepiej się wychowuje nieswoje dzieci przecież. -
Mój ma 5 tyg, już zauważyłam że muszę uważać wieczorem z zasypianiem i z rytualem, dwa razy pozwoliłam mu spać do 18:30/19:00,potem chwila czuwania, kąpiel i męka z zasypianiem do 21:30 ehh.. Gdy jednak przed 18:00 juz czuwa, kąpiel przed 19:00 zasypia od razu i mam 2,5 godz do nast karmienia.
-
nick nieaktualny
-
Ja dodam jeszcze że kawa i ciasteczko. Uwielbiam:-)
Dziś kąpiel po staremu czyli 18:30 nawet kilka minut wczsniej bo jaś był już mega marudny. Usnąl w trzy migi i śpi, a ja kolacyjka, herbatka i film. Umyłam podłogi, zapach czystych podłóg też jest relaksujący hihi.SusieOne lubi tę wiadomość
-
Vella83 wrote:Lipa, trzymam kciuki za to. Ja nigdy nie wiem jaki wieczór lub noc mnie czeka heh..