Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Vella83 wrote:Dobrej i przespanej nocy życzę Wam kolezanki:-)
Czy w nocy przebieracie pieluchy? Jak często?
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Ja przebieram przy każdym karmieniu, ale głównie dlatego, że prawie zawsze jest jakaś niespodzianka 🙈 poza tym mam jakąś fobie przed ewentualnym odparzeniem i wolę zmienić pampersa. Nasz bobas śpi prawie min stop i czasami muszę ja nawet wybudzać na jedzenie, więc te zmiany pieluszki też jakoś jej nie wybudzają. Ciekawe jak długo będzie ten błogostan senny u niej. Jak Was czytam, to się zastanawiam, czy aby to normalne że Malutka tyle śpi 🤔
-
abbigal wrote:Ja przebieram przy każdym karmieniu, ale głównie dlatego, że prawie zawsze jest jakaś niespodzianka 🙈 poza tym mam jakąś fobie przed ewentualnym odparzeniem i wolę zmienić pampersa. Nasz bobas śpi prawie min stop i czasami muszę ja nawet wybudzać na jedzenie, więc te zmiany pieluszki też jakoś jej nie wybudzają. Ciekawe jak długo będzie ten błogostan senny u niej. Jak Was czytam, to się zastanawiam, czy aby to normalne że Malutka tyle śpi 🤔
abbigal lubi tę wiadomość
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
U nas też już coraz więcej aktywności na szczęście w nocy po jedzeniu z reguły max 1 godzina i udaje się zasnąć
Pampersy też zmieniamy co karmienie. Mimo, że kupki już dużo rzadziej, bo tylko jedna dziennie ale jakoś nie chcę, żeby leżał więcej niż 3-4 godziny w takim przemoczonym pampku.abbigal, SusieOne lubią tę wiadomość
-
Moja nocka znów ciekawa.. Ładne zaśnięciem, twarde spanie, standardowe budzenie i trzask 1:28 płacz, karmienie, oczy otwarte i 3:48 zasnął. Mąż z 1,5 godz nosił, ja do cyca ale mleko ulewal bo głodny nie był i było jego już za dużo. Nie wiem co robić w nocy bo cyc nie załatwia sprawy.. Potem do 8:30 już spalismy z przerwami na karmienie.
-
lipa wrote:Dziewczyny jak długo krwawilyscie? Zwłaszcza po cc. Nie minęły jeszcze 2 tygodnie, a ja nie krwawie już wcale. Nie wiem, czy to w porządku.
-
lipa wrote:Dziewczyny jak długo krwawilyscie? Zwłaszcza po cc. Nie minęły jeszcze 2 tygodnie, a ja nie krwawie już wcale. Nie wiem, czy to w porządku.
lipa lubi tę wiadomość
Angelius Provita -
U nas noc tragiczna. Nie wiem, czy córeczka faktycznie była inna, czy już nie pamiętam tych ciężkich początków.
Nie wiem czy młody najada się z piersi. Wisiał na mnie od 20 do 24 non stop, każda próba odczepienia kończyła się płaczem, w końcu dałam mu odrobinę mm i zasnął spokojnie. Mąż to by najchętniej przeszedł na butle, a mi tak.szkoda kp. -
U mnie to samo... KP + jesteśmy na mm i dodatkowo jeszcze ściągam swoje laktatorem co zabiera mi z 3 razy więcej czasu niż sama butla... ale chociaż te 3 miesiące chcę wytrzymać teraz jeszcze doszła alergia i musiałam zrezygnować z nabialu więc sporo wyrzeczeń mnie kosztuje to karmienie... ale warto:)
-
Niqa89 wrote:U mnie to samo... KP + jesteśmy na mm i dodatkowo jeszcze ściągam swoje laktatorem co zabiera mi z 3 razy więcej czasu niż sama butla... ale chociaż te 3 miesiące chcę wytrzymać teraz jeszcze doszła alergia i musiałam zrezygnować z nabialu więc sporo wyrzeczeń mnie kosztuje to karmienie... ale warto:)
-
lipa wrote:Sovi ale mi już z 3-4 dni nic nie leci. A dziś boli mnie brzuch.
A rana boli cały czas. Położne twierdzą, że jest ok. Może chirurdzy dobrze oczyścili.
SusieOne wrote:Normalne moja dopiero od niedawna zaczyna coś buszowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2020, 12:51
lipa lubi tę wiadomość
-
Robak wrote:U nas szał od urodzenia, dziś pierwszy dzień jak troche śpi, a nie tylko czuwa. oby zaczęła w końcu spać.. Ja bym też częściej pieluchę zmieniała, ale za każdym razem mam ryk.
-
Sovi wrote:Zastanawia mnie zawsze skąd lekarz wie że to akurat nabiał a nie coś innego. Ja mało co karmie już moim ale uwielbiam ser żółty. Choć nigdy nie lubiłam dopiero po porodzie ha ha. Więc jakby wyszła jej alergia byłoby ciężko