Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Vella czy dajesz smoka dzidzi w nocy? A może szum by pomógł? Kurcze jak was czytam to sobie myślę że ja to miałam dwa aniołki, moja bratowa też teraz aniołek ma 3 miesiące ale w nocy budziła się do miesiąca 2 razy w nocy a po miesiącu przesypia jej całe noce , hmm ciekawe jak teraz u mnie będzie bo jak będzie nieodkladalna tak jak u was to już widzę jak ja się Adą zajmie kosmos bedzie
-
Vella83 wrote:Moja nocka znów ciekawa.. Ładne zaśnięciem, twarde spanie, standardowe budzenie i trzask 1:28 płacz, karmienie, oczy otwarte i 3:48 zasnął. Mąż z 1,5 godz nosił, ja do cyca ale mleko ulewal bo głodny nie był i było jego już za dużo. Nie wiem co robić w nocy bo cyc nie załatwia sprawy.. Potem do 8:30 już spalismy z przerwami na karmienie.
Aa smoczek? -
U mnie wczoraj usnęła w 5 min z szumem z yt. Kupię szumisia
Vella83 lubi tę wiadomość
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Vella83 wrote:Nie daje smoczka w ogóle, w nocy już mielismybzalamke i mąż wziął smoczek i próbował dać ale wypychal językiem.. No nic nie wie co się z tym robi..
Jmm no to może szum..
Albo inny smoczek..
Mój np bibsa nee zalapał.. Aa smoczek z difrax mu podpasowal..
Hmm jeszcze możesz spróbować go mocno w becik/kocyk zawinąć.. Bo moje dzieci lubią spowijanie..
Vella83 lubi tę wiadomość
-
SusieOne wrote:U mnie wczoraj usnęła w 5 min z szumem z yt. Kupię szumisia
Kup sobie co się sam włącza na płacz..
Bo ja przy starszym miałam tego najzwyklejszego.. Czasem wkurzało, że trzeba było podnieść tyłek żeby go włączyć :pSusieOne lubi tę wiadomość
-
Z tymi Smoczkami to też jest wam powiem że to już od dzidzi zależy ja Klaudii kupiłam smoczka 1,5 miesiąca go miała i gdzieś się zagubił chciałam kupić identycznego i nigdzie nie było , kupiłam dwa inne i nie podpasowaly i mając 1,5 miesiąca nie ssala smoka , znów Ada kupiłam najzwyklejszego ortodontycznego takiego przezroczystego i miała go i miała , gdy przegryzła kupił mąż innego znów tragedia tylko że u niej smok na noc to był mus i musiałam kupić tego co miała i do tej pory na noc ma smoka a ma już 21 miesięcy , na dwa lata będę starała się oduczyć ale już widzę co się będzie działo. Przy Adzie sprawdził się ten https://allegro.pl/oferta/avent-smoczek-uspokajajacy-ortodontyczny-0-6m-1-sz-7603331888?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare polecam go jest nie drogi , jest prosty , bez żadnych nachyleń , Ada tych pod kątem nie chciała , wypluwala , najlepiej przytrzymać troszkę smoczka aż dziecko zassie lub posmarować końcówkę smoczka mlekiem mamy żeby chwyciło jak będzie głodne to znaczy że chce cyca a jak nie to pociumka smoka . Szumiś też moim zdaniem super sprawa, Ada na 3 miesiące dostała od znajomych męża i do dziś z nim śpi , gdy dziecko zaśnie szumiś sam się wycisza a gdy dziecko się wierci lub płacze to sam się włącza super sprawa polecem
-
Ja uwielbiam dźwięk suszwrki i same często przy nim śpię. Niestety mała nie jest entuzjasta denerwuje ja to chyba. Byłam dziś na warsztacie z chust i rewela. Mała śpi na mnie a ja sobie właśnie jem jedzenie które mogłam sobie sama zrobić i nałożyć
-
Justi2019 wrote:Też zamierzam chustowac , tylko to będzie mój pierwszy raz bo przy żadnej nie używałam ale każda znajoma zachwala więc kupiłam tylko czy ja będę umiała dobrze ją związać , you tube będzie musiał pomoc albo znajoma
-
W ogóle w domu mam chusta no dostałam od kolezanki ale chyba kupię inna bo okazało się że ta moja trochę za krótka by mąż nosił. I ona jest taka grubsza szerszą dla większego już dziecka więc ciężko mi było ja wiązać
-
lipa wrote:U nas to samo. Zmiana pieluchy to trauma dla nas wszystkich, drze się jak opętany.
U mnie bylo krwawienie ok tygodnia po cc, potem 5dni przerwy że całkiem czysto,zaczął brzuch lekko boleć i wstałam znów z krwawieniem ale lżejszym i jest do dziś.
Robak lubi tę wiadomość
-
Ewi28 wrote:A ja czuje się jakbym przed okresem była... za pierwszym razem dostalam po 3 miesiącach. Teraz chyba bedzie szybciej.
Dziewczyny myślicie kiedy wrócić do współżycia? Po 8 tygodniach, dłużej?
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
SusieOne wrote:Mnie też tak od paru dni ale jeszcze nie powinnam dostać może za jakiś tydzień lub 2. Zobaczymy nie nastawiam się.
Dziewczyny myślicie kiedy wrócić do współżycia? Po 8 tygodniach, dłużej?lipa, SusieOne lubią tę wiadomość
-
SusieOne wrote:Mnie też tak od paru dni ale jeszcze nie powinnam dostać może za jakiś tydzień lub 2. Zobaczymy nie nastawiam się.
Dziewczyny myślicie kiedy wrócić do współżycia? Po 8 tygodniach, dłużej?
Ja przy synu byłam u ginekologa po 6tygodniach ii było wszystko ok ii też wtedy wróciłam..