Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
My też dostaliśmy Espumisan. Mąż wyczytał, że w Pl. badania dla noworodków są b. drogie dlatego na leku jest napisane że od 1 mc, ale generalnie lekarze przepisują noworodkom ten lek. Przynajmniej skończyło się na 1 kolce. A ile kropelek dajecie? My dockazrej butelki 5 krop. ale zastanawiam się czy nie za dużo🤔
lipa lubi tę wiadomość
-
Ojej:( lipa, u nas chwilowo bez kolek, ale córka miała do 3 mca, dawałam espumisan niestety nie pamiętam ile, było to 10 lat temu.. Oprócz tego czułam się totalnie bezsilna..
A u nas noc tylko z pobudkami (sukces:-)) na karmienie. Misiek obudził się o 5 czyli git, o 6 zasnął i śpi do teraz, pozwoliło mi to zatem wyprawic dzieci w spokoju do szkoły, pojechałam po pieczywo i zjadłam śniadanie z ciepłą herbatą heh a taki sukces jest raczej rzadki.
-
lipa wrote:No właśnie dziewczyny, to jak dawkujecie ten Espumisan? Za nami wlasnie pol.nocy z płaczem, prezeniem się i bąkami.
lipa, SusieOne lubią tę wiadomość
-
Lipa mam też wyrzuty sumienia wobec mojego prawie 4 latka. On niestety odreagowuje to niefajnym zachowaniem. Oczywiscie go rozumiem bo byl sam i mama tylko dla niego a teraz musi sie dzielic i mam tylko krotkie chwile dla niego
lipa lubi tę wiadomość
-
My dajemy 3kropelki do każdego kp ale chyba muszę zacząć dokarmiac bo po piersi zaczyna płakać po 15min i zaś cyc A dostała 2 piersi i 40ml mm i spala 3h... wogole głos już ma tak zdarty od płaczu.. zmiana pampersa to istna masakra u nas.
lipa, abbigal lubią tę wiadomość
-
Ewi28 wrote:Ja daje do kazdego posiłku. Obliczam krople żeby nie przekroczylo zaleconej dawki w ciagu doby. To pomysł położnej
-
Sovi wrote:Ja mam espumisan 100 i tam jest od 5 do 10 kropel do każdego posiłku.nie MW maksymalnej ilości. Ty pewnie masz espumisan 40?
Brzuszek boli i sie meczymy jezu szkoda mi jej. Juz nie wiem jak jej pomoc -
O rany, to forum ubogaca 🙈 właśnie odkryliśmy z mężem od słowa do słowa, że na zaleceniach mamy Espumisan 100, mąż jest pewny że prosił w aptece o 100, ale dostał w aptece 40 i podajemy Małej 5 kropli do posiłku 40tki 🤨🙄 na szczęście atak kolki mieliśmy tylko jeden raz, a mąż i tak uważa, że nie mamy kolki a raczej dyschezję🙈🙈🙈 człowiek się wiecznie uczy😆
-
Ewi28 wrote:Tak ten slabszy mam bo tam na dobę to sporo kropel wychodzi..
Brzuszek boli i sie meczymy jezu szkoda mi jej. Juz nie wiem jak jej pomocWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 07:33
-
abbigal wrote:O rany, to forum ubogaca 🙈 właśnie odkryliśmy z mężem od słowa do słowa, że na zaleceniach mamy Espumisan 100, mąż jest pewny że prosił w aptece o 100, ale dostał w aptece 40 i podajemy Małej 5 kropli do posiłku 40tki 🤨🙄 na szczęście atak kolki mieliśmy tylko jeden raz, a mąż i tak uważa, że nie mamy kolki a raczej dyschezję🙈🙈🙈 człowiek się wiecznie uczy😆
abbigal lubi tę wiadomość
-
Sovi wrote:To może ten mocniejszy? Poczytaj na pan tabletka on pisze właśnie ze skuteczność tego tkwi w dawce. Ten mocniejszy ma już inna ulotkę można 10 kropel do każdego posiłku. Ty jesteś na mm tak? To może zmiana mleka czy zmieniłaś niedawno? Krople kolzym lepsze niż delicol. Termofor z pestek wiśni. Masaż abtykolkowy wpisz na YouTube sobie. Trzy razy dziennie się robi pomaga na bóle brzuszka. Układanie na brzuchu. W sytuacjach krytycznych gdy długo nie ma kupy albo brzuch wzdety bardzo to kanki dorektalne windi. Taka rurka co się wkłada w Pupe. Są przeciwnicy ale moja położna poleca używają też tego w szpitalach na oddziałach noworodkowych nawet codziennie ale w domu powiedziała by nie nadużywac tylko jak jest duży problem np raz w tyg. Ja użylam 2 razy poszły taki baki że szok no i kupa. Inne dziecko.
Często tez młoda zaczela ulewac i ma problem z odbijaniem. Odbija po jedzeniu i potrafi pół godz pozniej. Godzinę później. Nawet ze 3 razy do kolejnego jedzenia i jak je to takie extra głośne przelewanie, burczenie w brzuszku slychac -
Jest sukces:) pobudka o 5:30 ,a tak to noc z normalnymi karmieniami co dwie godz,
Zasnął o 19 i dopiero 22:15 pierwsza pobudka. Dla mnie sukces! Daleko tu do wyspania ale 5:30 nie jest zle:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 08:35
abbigal, lipa lubią tę wiadomość
-
Vella83 wrote:Jest sukces:) pobudka o 5:30 ,a tak to noc z normalnymi karmieniami co dwie godz,
Zasnął o 19 i dopiero 22:15 pierwsza pobudka. Dla mnie sukces! Daleko tu do wyspania ale 5:30 nie jest zle:-)