X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My matki jesteśmy chore :D moja młoda właśnie zaczęła pierdziec tak smierdzaco że idzie się pozygac a ja sie cieszę z tego jak głupia :). Z synem nie mialam takich problemów że aż dziwne teraz to dla mnie.

lipa lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Lula90 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj mieliśmy patronażową wizytę u pediatry i od wyjścia że szpitala synek pierwszy raz był ważony. Przytył równo kg, także jestem szcześliwa, że cyc wystarczy.

Sovi, ppieguskaa, Ewi28, lipa, Klio86 lubią tę wiadomość

eh4cm4u.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa, jest nadzieja. Wczoraj pobudka była o 4...

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja od rana w szpitalu i czekam na cud hehe. Rozwarcie 2 cm , glowka napiera i gdyby były skurcze to Pani doktor twierdzi że szybko bym urodziła ale póki co są nie regularne pisały się na ktg na poziomie 40/60. Noi na tym koniec eh miałam mieć USG robione ale coś mnie nie wołają a miało być w południe , czyżby o mnie zapomnieli? A tak wogole to sama leżę w terminie , jedna leży z krwiakiem prawie 2 tygodnie, druga od dziś z ciśnieniem wysokim a trzeciej podają w kroplówce paracetamol i magnez także chyba na wyciszenie . Wogole tak dziwnie ani pogadać każda odwrócona w drugą stronę aż mi głupio :)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    To może ten mocniejszy? Poczytaj na pan tabletka on pisze właśnie ze skuteczność tego tkwi w dawce. Ten mocniejszy ma już inna ulotkę można 10 kropel do każdego posiłku. Ty jesteś na mm tak? To może zmiana mleka czy zmieniłaś niedawno? Krople kolzym lepsze niż delicol. Termofor z pestek wiśni. Masaż abtykolkowy wpisz na YouTube sobie. Trzy razy dziennie się robi pomaga na bóle brzuszka. Układanie na brzuchu. W sytuacjach krytycznych gdy długo nie ma kupy albo brzuch wzdety bardzo to kanki dorektalne windi. Taka rurka co się wkłada w Pupe. Są przeciwnicy ale moja położna poleca używają też tego w szpitalach na oddziałach noworodkowych nawet codziennie ale w domu powiedziała by nie nadużywac tylko jak jest duży problem np raz w tyg. Ja użylam 2 razy poszły taki baki że szok no i kupa. Inne dziecko.
    u nas te rurki nic nie pomogły, efekt był zerowy :(

Dariah lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    My matki jesteśmy chore :D moja młoda właśnie zaczęła pierdziec tak smierdzaco że idzie się pozygac a ja sie cieszę z tego jak głupia :). Z synem nie mialam takich problemów że aż dziwne teraz to dla mnie.
    Nie chce nic mówić ale u nas śmierdzące bąki nie oznaczały nic dobrego :( mam nadzieję że u was jest inaczej, bo u nas miało to związek z alergią

• Niqa89 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Ewi u nas straaaasznie śmierdzące bąki po przejściu na bebilon pepti więc może u Was też to to ☺

mhsvi09kaq7hme36.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    u nas te rurki nic nie pomogły, efekt był zerowy :(
    Czyli u każdego inaczej u mnie pomogły bardzo jsk mała nie mogła kupy zrobić.

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Nie chce nic mówić ale u nas śmierdzące bąki nie oznaczały nic dobrego :( mam nadzieję że u was jest inaczej, bo u nas miało to związek z alergią
    Na co? Laktoze czy białko mleka krowiego? Bo właśnie na własną rękę od 6 dni podaje jej bebilon pepti. I to mleko pił moj syn bo mial skaze i pamiętam że tez po tym mleku tak śmierdząco walił bączki

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niqa89 wrote:
    Ewi u nas straaaasznie śmierdzące bąki po przejściu na bebilon pepti więc może u Was też to to ☺
    To macie skaze? Jak wam się objawia? Moja mimo picia tego mleka dalej nie robi kupy i brzuch boli :/

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wy te mleka to same zmieniacie dobieracie itd? Czy po konsultacji z pediatra?

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja samA ale jutro mam konsultacje z położną bo młoda placze juz po kazdym jedzeniu :(

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Hej dziewczyny ja od rana w szpitalu i czekam na cud hehe. Rozwarcie 2 cm , glowka napiera i gdyby były skurcze to Pani doktor twierdzi że szybko bym urodziła ale póki co są nie regularne pisały się na ktg na poziomie 40/60. Noi na tym koniec eh miałam mieć USG robione ale coś mnie nie wołają a miało być w południe , czyżby o mnie zapomnieli? A tak wogole to sama leżę w terminie , jedna leży z krwiakiem prawie 2 tygodnie, druga od dziś z ciśnieniem wysokim a trzeciej podają w kroplówce paracetamol i magnez także chyba na wyciszenie . Wogole tak dziwnie ani pogadać każda odwrócona w drugą stronę aż mi głupio :)
    Nie każdy chce gadać jak ja lezalam 3 tygodnie na patologii ciąży to już miałam serdecznie dość...

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Dziewczyny a wy te mleka to same zmieniacie dobieracie itd? Czy po konsultacji z pediatra?
    My sami jka mam z takim czymś lecieć do lekarza to mi się odechciewa. Z musu właściwie dawaliśmy bebilon bo był w szpitalu na mleko dla wcześniakow potke nikt nie doradził w szpitalu nic. Anic to kupiliśmy to samo ale potem już bebilon profutura nie jest z adibrze jak je o się wygina pręży kwiczy, ulewa podchodzi jej do gardła, zagęstnik nie poradził sobie więc zmieniamy mleko na hipp combiotik bio 1 (najlepszw niby na rynku) i jutro pytamy lekarkę o syrop na refluks

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    My sami jka mam z takim czymś lecieć do lekarza to mi się odechciewa. Z musu właściwie dawaliśmy bebilon bo był w szpitalu na mleko dla wcześniakow potke nikt nie doradził w szpitalu nic. Anic to kupiliśmy to samo ale potem już bebilon profutura nie jest z adibrze jak je o się wygina pręży kwiczy, ulewa podchodzi jej do gardła, zagęstnik nie poradził sobie więc zmieniamy mleko na hipp combiotik bio 1 (najlepszw niby na rynku) i jutro pytamy lekarkę o syrop na refluks

Aa ten zagestnik to nee jest do kp? Hmm
    Bo mi się tak obiło o uszy przy starszym synie.. Hmm

4018d16ae9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Na co? Laktoze czy białko mleka krowiego? Bo właśnie na własną rękę od 6 dni podaje jej bebilon pepti. I to mleko pił moj syn bo mial skaze i pamiętam że tez po tym mleku tak śmierdząco walił bączki
    Prawdopodobnie na laktozę, nam bebilon pepti nie pomógł, jesteśmy na nutramigenie. I po tym bąki śmierdzące się uspokoiły i przestał płakać przy jedzeniu i wręscie przybieramy powoli na wadze. Niestety mamy problem dalej z zatwardzeniem, ulewaniem i kolkami. Bywa że płacze i nie da się go uspokoić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Nam na nutramigen zmienił lekarz bo jest na receptę, ale przed zmienialiśmy sami żeby znaleźć najlepsze.

• Niqa89 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    To macie skaze? Jak wam się objawia? Moja mimo picia tego mleka dalej nie robi kupy i brzuch boli :/
    Straszna wysypka na twarzy, karku i dekolcie :( oprócz tego strasznie dyszał i sapał jak oddychał. Sapka już przeszła a wysypka schodzi schodzi i coś zejść nie może...

mhsvi09kaq7hme36.png
  • Niqa89 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Nam zalecił pediatra no i na recepte jest taniej.

mhsvi09kaq7hme36.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niqa89 wrote:
    Straszna wysypka na twarzy, karku i dekolcie :( oprócz tego strasznie dyszał i sapał jak oddychał. Sapka już przeszła a wysypka schodzi schodzi i coś zejść nie może...
    Moja ma na buzi takie krostki czerwone z białym czubeczkiem i te z głośno oddycha a sapke na od urodzenia, mówili że to problem wcześniakow

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ