X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My matki jesteśmy chore :D moja młoda właśnie zaczęła pierdziec tak smierdzaco że idzie się pozygac a ja sie cieszę z tego jak głupia :). Z synem nie mialam takich problemów że aż dziwne teraz to dla mnie.

lipa lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Lula90 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj mieliśmy patronażową wizytę u pediatry i od wyjścia że szpitala synek pierwszy raz był ważony. Przytył równo kg, także jestem szcześliwa, że cyc wystarczy.

Sovi, ppieguskaa, Ewi28, lipa, Klio86 lubią tę wiadomość

eh4cm4u.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa, jest nadzieja. Wczoraj pobudka była o 4...

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja od rana w szpitalu i czekam na cud hehe. Rozwarcie 2 cm , glowka napiera i gdyby były skurcze to Pani doktor twierdzi że szybko bym urodziła ale póki co są nie regularne pisały się na ktg na poziomie 40/60. Noi na tym koniec eh miałam mieć USG robione ale coś mnie nie wołają a miało być w południe , czyżby o mnie zapomnieli? A tak wogole to sama leżę w terminie , jedna leży z krwiakiem prawie 2 tygodnie, druga od dziś z ciśnieniem wysokim a trzeciej podają w kroplówce paracetamol i magnez także chyba na wyciszenie . Wogole tak dziwnie ani pogadać każda odwrócona w drugą stronę aż mi głupio :)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    To może ten mocniejszy? Poczytaj na pan tabletka on pisze właśnie ze skuteczność tego tkwi w dawce. Ten mocniejszy ma już inna ulotkę można 10 kropel do każdego posiłku. Ty jesteś na mm tak? To może zmiana mleka czy zmieniłaś niedawno? Krople kolzym lepsze niż delicol. Termofor z pestek wiśni. Masaż abtykolkowy wpisz na YouTube sobie. Trzy razy dziennie się robi pomaga na bóle brzuszka. Układanie na brzuchu. W sytuacjach krytycznych gdy długo nie ma kupy albo brzuch wzdety bardzo to kanki dorektalne windi. Taka rurka co się wkłada w Pupe. Są przeciwnicy ale moja położna poleca używają też tego w szpitalach na oddziałach noworodkowych nawet codziennie ale w domu powiedziała by nie nadużywac tylko jak jest duży problem np raz w tyg. Ja użylam 2 razy poszły taki baki że szok no i kupa. Inne dziecko.
    u nas te rurki nic nie pomogły, efekt był zerowy :(

Dariah lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    My matki jesteśmy chore :D moja młoda właśnie zaczęła pierdziec tak smierdzaco że idzie się pozygac a ja sie cieszę z tego jak głupia :). Z synem nie mialam takich problemów że aż dziwne teraz to dla mnie.
    Nie chce nic mówić ale u nas śmierdzące bąki nie oznaczały nic dobrego :( mam nadzieję że u was jest inaczej, bo u nas miało to związek z alergią

• Niqa89 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Ewi u nas straaaasznie śmierdzące bąki po przejściu na bebilon pepti więc może u Was też to to ☺

mhsvi09kaq7hme36.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    u nas te rurki nic nie pomogły, efekt był zerowy :(
    Czyli u każdego inaczej u mnie pomogły bardzo jsk mała nie mogła kupy zrobić.

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Nie chce nic mówić ale u nas śmierdzące bąki nie oznaczały nic dobrego :( mam nadzieję że u was jest inaczej, bo u nas miało to związek z alergią
    Na co? Laktoze czy białko mleka krowiego? Bo właśnie na własną rękę od 6 dni podaje jej bebilon pepti. I to mleko pił moj syn bo mial skaze i pamiętam że tez po tym mleku tak śmierdząco walił bączki

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niqa89 wrote:
    Ewi u nas straaaasznie śmierdzące bąki po przejściu na bebilon pepti więc może u Was też to to ☺
    To macie skaze? Jak wam się objawia? Moja mimo picia tego mleka dalej nie robi kupy i brzuch boli :/

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wy te mleka to same zmieniacie dobieracie itd? Czy po konsultacji z pediatra?

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja samA ale jutro mam konsultacje z położną bo młoda placze juz po kazdym jedzeniu :(

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Hej dziewczyny ja od rana w szpitalu i czekam na cud hehe. Rozwarcie 2 cm , glowka napiera i gdyby były skurcze to Pani doktor twierdzi że szybko bym urodziła ale póki co są nie regularne pisały się na ktg na poziomie 40/60. Noi na tym koniec eh miałam mieć USG robione ale coś mnie nie wołają a miało być w południe , czyżby o mnie zapomnieli? A tak wogole to sama leżę w terminie , jedna leży z krwiakiem prawie 2 tygodnie, druga od dziś z ciśnieniem wysokim a trzeciej podają w kroplówce paracetamol i magnez także chyba na wyciszenie . Wogole tak dziwnie ani pogadać każda odwrócona w drugą stronę aż mi głupio :)
    Nie każdy chce gadać jak ja lezalam 3 tygodnie na patologii ciąży to już miałam serdecznie dość...

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Dziewczyny a wy te mleka to same zmieniacie dobieracie itd? Czy po konsultacji z pediatra?
    My sami jka mam z takim czymś lecieć do lekarza to mi się odechciewa. Z musu właściwie dawaliśmy bebilon bo był w szpitalu na mleko dla wcześniakow potke nikt nie doradził w szpitalu nic. Anic to kupiliśmy to samo ale potem już bebilon profutura nie jest z adibrze jak je o się wygina pręży kwiczy, ulewa podchodzi jej do gardła, zagęstnik nie poradził sobie więc zmieniamy mleko na hipp combiotik bio 1 (najlepszw niby na rynku) i jutro pytamy lekarkę o syrop na refluks

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    My sami jka mam z takim czymś lecieć do lekarza to mi się odechciewa. Z musu właściwie dawaliśmy bebilon bo był w szpitalu na mleko dla wcześniakow potke nikt nie doradził w szpitalu nic. Anic to kupiliśmy to samo ale potem już bebilon profutura nie jest z adibrze jak je o się wygina pręży kwiczy, ulewa podchodzi jej do gardła, zagęstnik nie poradził sobie więc zmieniamy mleko na hipp combiotik bio 1 (najlepszw niby na rynku) i jutro pytamy lekarkę o syrop na refluks

Aa ten zagestnik to nee jest do kp? Hmm
    Bo mi się tak obiło o uszy przy starszym synie.. Hmm

4018d16ae9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Na co? Laktoze czy białko mleka krowiego? Bo właśnie na własną rękę od 6 dni podaje jej bebilon pepti. I to mleko pił moj syn bo mial skaze i pamiętam że tez po tym mleku tak śmierdząco walił bączki
    Prawdopodobnie na laktozę, nam bebilon pepti nie pomógł, jesteśmy na nutramigenie. I po tym bąki śmierdzące się uspokoiły i przestał płakać przy jedzeniu i wręscie przybieramy powoli na wadze. Niestety mamy problem dalej z zatwardzeniem, ulewaniem i kolkami. Bywa że płacze i nie da się go uspokoić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Nam na nutramigen zmienił lekarz bo jest na receptę, ale przed zmienialiśmy sami żeby znaleźć najlepsze.

• Niqa89 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    To macie skaze? Jak wam się objawia? Moja mimo picia tego mleka dalej nie robi kupy i brzuch boli :/
    Straszna wysypka na twarzy, karku i dekolcie :( oprócz tego strasznie dyszał i sapał jak oddychał. Sapka już przeszła a wysypka schodzi schodzi i coś zejść nie może...

mhsvi09kaq7hme36.png
  • Niqa89 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Nam zalecił pediatra no i na recepte jest taniej.

mhsvi09kaq7hme36.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niqa89 wrote:
    Straszna wysypka na twarzy, karku i dekolcie :( oprócz tego strasznie dyszał i sapał jak oddychał. Sapka już przeszła a wysypka schodzi schodzi i coś zejść nie może...
    Moja ma na buzi takie krostki czerwone z białym czubeczkiem i te z głośno oddycha a sapke na od urodzenia, mówili że to problem wcześniakow

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ