Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wczoraj przespala 6 godzin. Generalnie od poniedziałku mam już jej nie budzić. W nocy śpi ładnie za to między 17-24 ma porę ze je co godzinę więc nadrabia normę 12 posiłków.
    Zazdroszczę gugania. Moja narazie komunikuje że kupa idzie poprzez stekanie eeee eeee i sru. Bardzo interesuję się grzechotka xd lubi old school.

ug378rib3ih251jk.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka noc... Zacznę od tego, że poszedł spać o 19:00,jakies pół godz później obudził się, ja byłam zajęta lekcjami z synem więc mąż go zaczął nosić, rozbudzil,chwilke poczuwal i go uspalam przed 21:00. Poszłam spać i sama się obudziłam o 24:00 zdziwiona że dziecko nadal w łóżeczku i nadal śpi, no nic.. W końcu się obudził, było karmienie, pewnie ze dwa jak nie trzy a może jedno?wiem jak to brzmi, ale ja po prostu przespałam noc@@,musiałam karmić bo piersi były miękkie, pierwszy raz świadomie zerknęłam na zegarek o 6:00 i przeżyłam szok że już rano. Przewinelam,nakarmilam i do 7:30 dalej spalismy..boze.. Ja muszę być naprawdę zmęczona że w nocy śpię w trakcie karmien..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zagwostke, w nocy jak przewijam najczęściej budzi się, rozbudza i klops. Dziś nie przebieralam i przespał tylko jedząc.. No ale tyle godz z pełną pielucha??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 10:58

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Lula90 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83, ja w nocy przewijam co drugą pobudkę i jest ok.

eh4cm4u.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Jaka noc... Zacznę od tego, że poszedł spać o 19:00,jakies pół godz później obudził się, ja byłam zajęta lekcjami z synem więc mąż go zaczął nosić, rozbudzil,chwilke poczuwal i go uspalam przed 21:00. Poszłam spać i sama się obudziłam o 24:00 zdziwiona że dziecko nadal w łóżeczku i nadal śpi, no nic.. W końcu się obudził, było karmienie, pewnie ze dwa jak nie trzy a może jedno?wiem jak to brzmi, ale ja po prostu przespałam noc@@,musiałam karmić bo piersi były miękkie, pierwszy raz świadomie zerknęłam na zegarek o 6:00 i przeżyłam szok że już rano. Przewinelam,nakarmilam i do 7:30 dalej spalismy..boze.. Ja muszę być naprawdę zmęczona że w nocy śpię w trakcie karmien..
    Autipilot he he. Pielucha się nie przejmuj 6 h to nie tragedia jak nie zdążą się to ciągle :)

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym nie przebierała, ale u nas w kazdej pieluszce jest kupa i kończy się to odparzeniom. Vella jak u was kupy przy kp?

age.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 3 tyg, co drugi dzień średnio, zdarzy się czasem codziennie jedna wsiakajaca w pieluchę,żołta. Jaś je dużo, często, przestawiam go kilkanaście razy na dobę,tylko KP, na oko widać jak rośnie, jak ciuszki już muszę odkładać,

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna mówiła że dziwne by było gdyby po każdym karmieniu walił kupy, tak to mleczko się wchłania gdzie trzeba i nie przelatuje przez niego wszystko. Przez pierwsze dwa tyg, kupy były po każdym karmieniu.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz, a u nas właśnie non stop wali kupy. Ciągle. Córeczka robiła tak samo. Aż musze zapytać położna na następnej wizycie, czy to normalne.

age.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa, może nawet były to 3 tyg, twój ma dopiero 18 dni więc jest ok.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Niqa89 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też przez pierwsze 3tyg były kupy codziennie, a teraz jedna co 1-2 dni, więc to chyba normalne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 14:48

mhsvi09kaq7hme36.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dwa pytania:
    1. Jak często kąpiecie maleństwa?
    2. Co robią wasze dzieci, gdy nie śpią i nie jedzą? Bo mój się drze :( jestem tym potwornie zmęczona, że nie potrafi czuwać w spokoju.

age.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Dziewczyny dwa pytania:
    2. Co robią wasze dzieci, gdy nie śpią i nie jedzą? Bo mój się drze :( jestem tym potwornie zmęczona, że nie potrafi czuwać w spokoju.
    Moja leży, chodzimy po mieszkaniu, pokazuje jej tlumacze co tu jest albo co braciszek robi jak jest, a tak to leży i pręży się i wali bąki. Serio non stop prawie... i na tv lubi patrzeć

lipa lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Robak Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Dziewczyny dwa pytania:
    Tak jak Twoje, drze się albo jakiś czas wydaje różne odgłosy, a później się drze.

lipa lubi tę wiadomość

za85tzc.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robak wrote:
    Tak jak Twoje, drze się albo jakiś czas wydaje różne odgłosy, a później się drze.
    Bo ja już się zaczynam martwić czy to normalne. Przy zmianie pieluchy aż mi.sie zapowietrzyl wczoraj

age.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja albo się patrzy na nas na otoczenie albo coś tam chrumka albo płacze. A kąpię co 2 dzień

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez nie potrafi czuwac. Jak sie juz zdarzy to naprawde krotko ale to i tak ns moich rekach najczesciej. Rano jest spokojniejszy a popoludniu czasem jest koszmar. Nie wiem czy to wina tego ze nie potrafi porządnie zasnac czy mam za malo pokarmu. Popoludniami mam wrażenie ze piersi sa miekkie

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Kapie" co drugi dzień:) u nas jak nie śpi to placze, chyba że biorę na ręce i spaceruje albo trzymam u siebie na brzuchu, żeby inna pozycję choć miała. W nocy jeśli nie ma kupy to tez co 2 karmienie przebieram. U nas tylko kp A kup mamy codziennie 3/4.

lipa lubi tę wiadomość

ex2buay3h02dl23a.png
  • Robak Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Bo ja już się zaczynam martwić czy to normalne. Przy zmianie pieluchy aż mi.sie zapowietrzyl wczoraj
    Zgłaszałam lekarzom i położnej, i mówią że wszystko dobrze, że są takie dzieci..

lipa lubi tę wiadomość

za85tzc.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 2 tyg około kapie codziennie, jaś lubi kąpiel, trwa ona nawet 10 -15 minut. Po kąpieli wielki ryyyk podczas ubierania i potem spanie. Robię to żeby jakoś zaskoczył, że kąpiel równa się spanie nocne.
    U mnie czuwa już po około godzine i dłużej. Zdarza się, że nawet 10-15 min sobie lezy, siedzi w łezaczku i oglada,cos tam gada po swojemu. Ale generalnie raczej buczy, woli na rękach i żeby chodzić. Bywają momenty, że próba odłożeniu to ryk jakby kota obdzierali że skóry. Najgorzej gdy gdzieś mam wyjść z nim i jeszcze muszę buty ubrać czy coś to 5 sekund w ciszy nie wytrzyma tylko się wydziera strasznie.

relgx1hpi2zbw8vm.png
‹‹ 512 513 514 515 516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ