X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wczoraj przespala 6 godzin. Generalnie od poniedziałku mam już jej nie budzić. W nocy śpi ładnie za to między 17-24 ma porę ze je co godzinę więc nadrabia normę 12 posiłków.
    Zazdroszczę gugania. Moja narazie komunikuje że kupa idzie poprzez stekanie eeee eeee i sru. Bardzo interesuję się grzechotka xd lubi old school.

ug378rib3ih251jk.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka noc... Zacznę od tego, że poszedł spać o 19:00,jakies pół godz później obudził się, ja byłam zajęta lekcjami z synem więc mąż go zaczął nosić, rozbudzil,chwilke poczuwal i go uspalam przed 21:00. Poszłam spać i sama się obudziłam o 24:00 zdziwiona że dziecko nadal w łóżeczku i nadal śpi, no nic.. W końcu się obudził, było karmienie, pewnie ze dwa jak nie trzy a może jedno?wiem jak to brzmi, ale ja po prostu przespałam noc@@,musiałam karmić bo piersi były miękkie, pierwszy raz świadomie zerknęłam na zegarek o 6:00 i przeżyłam szok że już rano. Przewinelam,nakarmilam i do 7:30 dalej spalismy..boze.. Ja muszę być naprawdę zmęczona że w nocy śpię w trakcie karmien..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zagwostke, w nocy jak przewijam najczęściej budzi się, rozbudza i klops. Dziś nie przebieralam i przespał tylko jedząc.. No ale tyle godz z pełną pielucha??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 10:58

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Lula90 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83, ja w nocy przewijam co drugą pobudkę i jest ok.

eh4cm4u.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Jaka noc... Zacznę od tego, że poszedł spać o 19:00,jakies pół godz później obudził się, ja byłam zajęta lekcjami z synem więc mąż go zaczął nosić, rozbudzil,chwilke poczuwal i go uspalam przed 21:00. Poszłam spać i sama się obudziłam o 24:00 zdziwiona że dziecko nadal w łóżeczku i nadal śpi, no nic.. W końcu się obudził, było karmienie, pewnie ze dwa jak nie trzy a może jedno?wiem jak to brzmi, ale ja po prostu przespałam noc@@,musiałam karmić bo piersi były miękkie, pierwszy raz świadomie zerknęłam na zegarek o 6:00 i przeżyłam szok że już rano. Przewinelam,nakarmilam i do 7:30 dalej spalismy..boze.. Ja muszę być naprawdę zmęczona że w nocy śpię w trakcie karmien..
    Autipilot he he. Pielucha się nie przejmuj 6 h to nie tragedia jak nie zdążą się to ciągle :)

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym nie przebierała, ale u nas w kazdej pieluszce jest kupa i kończy się to odparzeniom. Vella jak u was kupy przy kp?

age.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 3 tyg, co drugi dzień średnio, zdarzy się czasem codziennie jedna wsiakajaca w pieluchę,żołta. Jaś je dużo, często, przestawiam go kilkanaście razy na dobę,tylko KP, na oko widać jak rośnie, jak ciuszki już muszę odkładać,

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna mówiła że dziwne by było gdyby po każdym karmieniu walił kupy, tak to mleczko się wchłania gdzie trzeba i nie przelatuje przez niego wszystko. Przez pierwsze dwa tyg, kupy były po każdym karmieniu.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz, a u nas właśnie non stop wali kupy. Ciągle. Córeczka robiła tak samo. Aż musze zapytać położna na następnej wizycie, czy to normalne.

age.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa, może nawet były to 3 tyg, twój ma dopiero 18 dni więc jest ok.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Niqa89 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też przez pierwsze 3tyg były kupy codziennie, a teraz jedna co 1-2 dni, więc to chyba normalne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 14:48

mhsvi09kaq7hme36.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dwa pytania:
    1. Jak często kąpiecie maleństwa?
    2. Co robią wasze dzieci, gdy nie śpią i nie jedzą? Bo mój się drze :( jestem tym potwornie zmęczona, że nie potrafi czuwać w spokoju.

age.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Dziewczyny dwa pytania:
    2. Co robią wasze dzieci, gdy nie śpią i nie jedzą? Bo mój się drze :( jestem tym potwornie zmęczona, że nie potrafi czuwać w spokoju.
    Moja leży, chodzimy po mieszkaniu, pokazuje jej tlumacze co tu jest albo co braciszek robi jak jest, a tak to leży i pręży się i wali bąki. Serio non stop prawie... i na tv lubi patrzeć

lipa lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Robak Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Dziewczyny dwa pytania:
    Tak jak Twoje, drze się albo jakiś czas wydaje różne odgłosy, a później się drze.

lipa lubi tę wiadomość

za85tzc.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robak wrote:
    Tak jak Twoje, drze się albo jakiś czas wydaje różne odgłosy, a później się drze.
    Bo ja już się zaczynam martwić czy to normalne. Przy zmianie pieluchy aż mi.sie zapowietrzyl wczoraj

age.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja albo się patrzy na nas na otoczenie albo coś tam chrumka albo płacze. A kąpię co 2 dzień

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez nie potrafi czuwac. Jak sie juz zdarzy to naprawde krotko ale to i tak ns moich rekach najczesciej. Rano jest spokojniejszy a popoludniu czasem jest koszmar. Nie wiem czy to wina tego ze nie potrafi porządnie zasnac czy mam za malo pokarmu. Popoludniami mam wrażenie ze piersi sa miekkie

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Kapie" co drugi dzień:) u nas jak nie śpi to placze, chyba że biorę na ręce i spaceruje albo trzymam u siebie na brzuchu, żeby inna pozycję choć miała. W nocy jeśli nie ma kupy to tez co 2 karmienie przebieram. U nas tylko kp A kup mamy codziennie 3/4.

lipa lubi tę wiadomość

ex2buay3h02dl23a.png
  • Robak Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Bo ja już się zaczynam martwić czy to normalne. Przy zmianie pieluchy aż mi.sie zapowietrzyl wczoraj
    Zgłaszałam lekarzom i położnej, i mówią że wszystko dobrze, że są takie dzieci..

lipa lubi tę wiadomość

za85tzc.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 2 tyg około kapie codziennie, jaś lubi kąpiel, trwa ona nawet 10 -15 minut. Po kąpieli wielki ryyyk podczas ubierania i potem spanie. Robię to żeby jakoś zaskoczył, że kąpiel równa się spanie nocne.
    U mnie czuwa już po około godzine i dłużej. Zdarza się, że nawet 10-15 min sobie lezy, siedzi w łezaczku i oglada,cos tam gada po swojemu. Ale generalnie raczej buczy, woli na rękach i żeby chodzić. Bywają momenty, że próba odłożeniu to ryk jakby kota obdzierali że skóry. Najgorzej gdy gdzieś mam wyjść z nim i jeszcze muszę buty ubrać czy coś to 5 sekund w ciszy nie wytrzyma tylko się wydziera strasznie.

relgx1hpi2zbw8vm.png
‹‹ 512 513 514 515 516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ