Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Kropeczka1986 wrote:Tak tez bierzemy to pod uwagę zr to może byc alergia na bmk.,, pytałam pediatry powiedział ze poki co nie wykluczać... mimo to popróbuje wykluczyc... strasznie to trudne - okazuje sie ze bmk jest prawie we wszystkim
lipa lubi tę wiadomość
-
Wiem dziewczyny dlatego pediatra powiedział ze trzeba sie wstrzymać z ta dieta... uważa ze to fizjologicznego minie z czasem... gdyby to tylko ulewania były... ale przeraziło mnie jak mi sie przytkał w nocy... i taki mleczny glut mu wypłynął...
juz sama nie wiem co robić... może rzeczywiście przeczekać...nie chce żeby potem rzeczywiście miał alergie...Nasz mały cudzie trwaj...
-
Kropeczka1986 wrote:Wiem dziewczyny dlatego pediatra powiedział ze trzeba sie wstrzymać z ta dieta... uważa ze to fizjologicznego minie z czasem... gdyby to tylko ulewania były... ale przeraziło mnie jak mi sie przytkał w nocy... i taki mleczny glut mu wypłynął...
juz sama nie wiem co robić... może rzeczywiście przeczekać...nie chce żeby potem rzeczywiście miał alergie... -
Sovi wrote:A te zagesczacz? Da się je dawać przy kp?
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Dziewczyny o 6:30 urodziłam córeczkę 3600 i 57 cm jestem jednak lutówką i smiać mi się chce bo to data w którą chciałam urodzić bo tak mi się podobała
Mam pytanie może się orientujecie jak to jest z opieką nademną przez męża po porodzie, wiem że mąż ma do tego prawo ale nie wiem do kogo powinnam pójść żeby to zwolnienie on otrzymał? Do lekarza który mnie prowadził? Tu do ordynatora w szpitalu czy do rodzinnego lekarza? Wiecie może?Ewi28, ppieguskaa, sasquacz lubią tę wiadomość
-
Nam wystawiała moja gin. Napisałam jej tylko smsa z peselem meza, moja data urodzenia i wystawiła na 14 dni:) w szpitalu Ci nie wystawia - pytałam o to odrazu bo nie chciałam zawracać głowy mojej gin i powiedzieli mi ze nie wystawiają bo skoro wypisują mnie do domu to nie wymagam opieki... No i wielkie gratulacje
sovibpoki co sie wstrzymuje z tym zageszczaczem bo jakby trochę lepiej... zobaczymy tfu tfu... co by nie zapeszacWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2020, 18:38
Nasz mały cudzie trwaj...
-
Justi2019 wrote:Dziewczyny o 6:30 urodziłam córeczkę 3600 i 57 cm jestem jednak lutówką i smiać mi się chce bo to data w którą chciałam urodzić bo tak mi się podobała
Mam pytanie może się orientujecie jak to jest z opieką nademną przez męża po porodzie, wiem że mąż ma do tego prawo ale nie wiem do kogo powinnam pójść żeby to zwolnienie on otrzymał? Do lekarza który mnie prowadził? Tu do ordynatora w szpitalu czy do rodzinnego lekarza? Wiecie może?
Z opieka jest tak.. Że może wystawić szpital Aa później lekarz rodzinny.. Ii ogółem można mieć 28dni
Mężowi tak powiedział nasz rodzinny lekarz..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2020, 19:57
-
Mini89 wrote:14dni opieki jest płatne, jak urodziłam syna to mąż miał platne 14dni w lipcu A w grudniu brał drugie 14dni bo miałam uszkodzoną rękę i już nie płatne.
14dni opieki płatnej może wystawić tylko lekarz rodzinny przez cały rok..
Jeśli szpital wystawi.. To można mieć 28dni płatnej opieki.. Ale musi szpital wystawić(14dni)
No ale szpitale są różne.. Jedne wystawia Aa drugie będą się migac.. Warto się pytac.. Bo aa noz się uda..
Ii wtedy zostaną nam 14dni od rodzinnego płatne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2020, 20:12
-
https://www.esotiq.com/pl/pl/maternity/koszula-nocna-naira-zielony-12410
Dziewczyny, kupiłam koszule do karmienia, która jest boska. Po pierwsze w dobrej cenie, materiał super delikatny, leciutki i jest śliczna. W sumie wygląda jak sukienka i teraz gdy jestem non stop obrzygana lub oblana mlekiem heh i w innych ciuchach czułam się fuj, w tej wyglądam kobieco i ślicznie. W ogóle w lecie to chyba będę w niej biegać po dworze.. Zerknijcie, może któraś się skusi.sasquacz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVella83 wrote:https://www.esotiq.com/pl/pl/maternity/koszula-nocna-naira-zielony-12410
Dziewczyny, kupiłam koszule do karmienia, która jest boska. Po pierwsze w dobrej cenie, materiał super delikatny, leciutki i jest śliczna. W sumie wygląda jak sukienka i teraz gdy jestem non stop obrzygana lub oblana mlekiem heh i w innych ciuchach czułam się fuj, w tej wyglądam kobieco i ślicznie. W ogóle w lecie to chyba będę w niej biegać po dworze.. Zerknijcie, może któraś się skusi.Vella83 lubi tę wiadomość
-
ppieguskaa wrote:14dni opieki płatnej może wystawić tylko lekarz rodzinny przez cały rok..
Jeśli szpital wystawi.. To można mieć 28dni płatnej opieki.. Ale musi szpital wystawić(14dni)
No ale szpitale są różne.. Jedne wystawia Aa drugie będą się migac.. Warto się pytac.. Bo aa noz się uda..
Ii wtedy zostaną nam 14dni od rodzinnego płatne.
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
nick nieaktualnyMy na refluks mamy syrop gastrotuss baby ale gdybym mogła mieć zageszczacze zdecydowanie wolałbym go. U nas ulewanie straszne, dużo po np. 2 godzinach, codziennie ulewal nosem. Młody wogole nie lubi tego syropu pluje nim. Po syropie ulewa mniej ale dalej.
Mam nadzieję że w 3 miesiącu nam to wszystko przejdzie. Nam lekarz mówi że ten refluks teraz to jest inny niż ten u starszych dzieci czy dorosłych. Tam samo jak te alergię, my po 3 miesiącu będziemy mieć pierwsza próbę zmiany mleka.
Na kolki i zaparcia mamy syrop na receptę debridat wczesniej dawalismy kolzym.
Do tego jeszcze mamy espumisan i probiotyku. Ogólnie u nas zaczęło być trochę lepiej dalej mamy dni że płaczemy 24h ale są też lepsze dni