X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Tak tez bierzemy to pod uwagę zr to może byc alergia na bmk.,, pytałam pediatry powiedział ze poki co nie wykluczać... mimo to popróbuje wykluczyc... strasznie to trudne - okazuje sie ze bmk jest prawie we wszystkim
    A w ogóle u takich małych dzieci mówi się o refluksie? Bo mi ostatnio mówił lekarz że nie. Ze to taka niedojrzalosc i trzeba czekać i jak nie minie do 6 miesiąca chyba to wtedy refluks . Rzeczywiwcie bmk jest wszędzie prawie. Może przemysl sobie jeszcze ta eleminacje? Bo chyba jest tak że eleminacja taka profilaktyczna u takich małych dzieci często powoduje że potem one mają alergie na to właśnie. A ja prywatnie znam dziewczynę co ma na to uczulenie i powiem Ci ze przerypane nic nie może normalnie zjeść. Oczywiwcie nie neguje diety tylko właśnie tak Ci mówię o tych późniejszych alergiach bo może nie słyszałaś o tym i sobie poczytasz. ;)

lipa lubi tę wiadomość

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi ma rację. Ja też uwazam,.że w wieksoSci u takich maleństw tego typu problemy wynikają z niedojrzałości układu pokarmowego. Czytałam, że tak naprawdę alergię na bmk ma.jedynie 1% dzieci i najczęściej jest ona diagnozowana na wyrost.

age.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj miał alergie na bmk bo darl sie w nieboglosy a jak wprowadzilam specjalne mleko bez grama bmk to po jednym dniu jak ręką odjal wszustkie problemy i płacze

lipa lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dziewczyny dlatego pediatra powiedział ze trzeba sie wstrzymać z ta dieta... uważa ze to fizjologicznego minie z czasem... gdyby to tylko ulewania były... ale przeraziło mnie jak mi sie przytkał w nocy... i taki mleczny glut mu wypłynął...
    juz sama nie wiem co robić... może rzeczywiście przeczekać...nie chce żeby potem rzeczywiście miał alergie...

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• Sovi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Wiem dziewczyny dlatego pediatra powiedział ze trzeba sie wstrzymać z ta dieta... uważa ze to fizjologicznego minie z czasem... gdyby to tylko ulewania były... ale przeraziło mnie jak mi sie przytkał w nocy... i taki mleczny glut mu wypłynął...
    juz sama nie wiem co robić... może rzeczywiście przeczekać...nie chce żeby potem rzeczywiście miał alergie...
    A te zagesczacz? Da się je dawać przy kp?

km5sio4p4vcbay7l.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    A te zagesczacz? Da się je dawać przy kp?
    Daje się na łyżeczce wtedy. Polecam bebilon nutriton

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita

Wysłany: 1 lutego 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ten zagęszczacz czeka na wypróbowanie

mhsvpx9ik2z006il.png

• Sovi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Mam ten zagęszczacz czeka na wypróbowanie
    To daj znać jak wyprobujesz czy będzie lepiej. Na pewno łatwiej to spróbować niż dieta bo ogólnie efekty takich diet to są dopiero po dłuższym czasie

km5sio4p4vcbay7l.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa gratuluje
    U nas niestety wyglada to podobnie. Nie mam czasu dla starszego. Probuje jak najwiecej chwil z nim spędzić ale Olek popołudniami jest takim cyckiem ze nie daje nam zbyt duzo czasu

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o 6:30 urodziłam córeczkę :) 3600 i 57 cm :) jestem jednak lutówką i smiać mi się chce bo to data w którą chciałam urodzić bo tak mi się podobała :)
    Mam pytanie może się orientujecie jak to jest z opieką nademną przez męża po porodzie, wiem że mąż ma do tego prawo ale nie wiem do kogo powinnam pójść żeby to zwolnienie on otrzymał? Do lekarza który mnie prowadził? Tu do ordynatora w szpitalu czy do rodzinnego lekarza? Wiecie może?

Ewi28, ppieguskaa, sasquacz lubią tę wiadomość

preg.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :) moj Maz bral zwolnienie ale na starsze dziecko bo musiał go ogarniac

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam wystawiała moja gin. Napisałam jej tylko smsa z peselem meza, moja data urodzenia i wystawiła na 14 dni:) w szpitalu Ci nie wystawia - pytałam o to odrazu bo nie chciałam zawracać głowy mojej gin i powiedzieli mi ze nie wystawiają bo skoro wypisują mnie do domu to nie wymagam opieki... No i wielkie gratulacje :)
    sovibpoki co sie wstrzymuje z tym zageszczaczem bo jakby trochę lepiej... zobaczymy tfu tfu... co by nie zapeszac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2020, 18:38

mhsvpx9ik2z006il.png

• ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Dziewczyny o 6:30 urodziłam córeczkę :) 3600 i 57 cm :) jestem jednak lutówką i smiać mi się chce bo to data w którą chciałam urodzić bo tak mi się podobała :)
    Mam pytanie może się orientujecie jak to jest z opieką nademną przez męża po porodzie, wiem że mąż ma do tego prawo ale nie wiem do kogo powinnam pójść żeby to zwolnienie on otrzymał? Do lekarza który mnie prowadził? Tu do ordynatora w szpitalu czy do rodzinnego lekarza? Wiecie może?

Z opieka jest tak.. Że może wystawić szpital Aa później lekarz rodzinny.. Ii ogółem można mieć 28dni
    Mężowi tak powiedział nasz rodzinny lekarz..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2020, 19:57

4018d16ae9.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę oficjalnie powiedzieć, że zostaliśmy nieszczęśliwymi posiadaczami kolek. Koszmar. Przyjmę wszystkie dobre rady, jak sobie z nimi poradzić.

age.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14dni opieki jest płatne, jak urodziłam syna to mąż miał platne 14dni w lipcu A w grudniu brał drugie 14dni bo miałam uszkodzoną rękę i już nie płatne.

ex2buay3h02dl23a.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    14dni opieki jest płatne, jak urodziłam syna to mąż miał platne 14dni w lipcu A w grudniu brał drugie 14dni bo miałam uszkodzoną rękę i już nie płatne.

14dni opieki płatnej może wystawić tylko lekarz rodzinny przez cały rok..
    Jeśli szpital wystawi.. To można mieć 28dni płatnej opieki.. Ale musi szpital wystawić(14dni)

No ale szpitale są różne.. Jedne wystawia Aa drugie będą się migac.. Warto się pytac.. Bo aa noz się uda..
    Ii wtedy zostaną nam 14dni od rodzinnego płatne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2020, 20:12

4018d16ae9.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.esotiq.com/pl/pl/maternity/koszula-nocna-naira-zielony-12410

Dziewczyny, kupiłam koszule do karmienia, która jest boska. Po pierwsze w dobrej cenie, materiał super delikatny, leciutki i jest śliczna. W sumie wygląda jak sukienka i teraz gdy jestem non stop obrzygana lub oblana mlekiem heh i w innych ciuchach czułam się fuj, w tej wyglądam kobieco i ślicznie. W ogóle w lecie to chyba będę w niej biegać po dworze.. Zerknijcie, może któraś się skusi.

sasquacz lubi tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    https://www.esotiq.com/pl/pl/maternity/koszula-nocna-naira-zielony-12410

Dziewczyny, kupiłam koszule do karmienia, która jest boska. Po pierwsze w dobrej cenie, materiał super delikatny, leciutki i jest śliczna. W sumie wygląda jak sukienka i teraz gdy jestem non stop obrzygana lub oblana mlekiem heh i w innych ciuchach czułam się fuj, w tej wyglądam kobieco i ślicznie. W ogóle w lecie to chyba będę w niej biegać po dworze.. Zerknijcie, może któraś się skusi.
    Mam taka tylko białą miałam ja do szpitala była cudna ❤

Vella83 lubi tę wiadomość

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    14dni opieki płatnej może wystawić tylko lekarz rodzinny przez cały rok..
    Jeśli szpital wystawi.. To można mieć 28dni płatnej opieki.. Ale musi szpital wystawić(14dni)

No ale szpitale są różne.. Jedne wystawia Aa drugie będą się migac.. Warto się pytac.. Bo aa noz się uda..
    Ii wtedy zostaną nam 14dni od rodzinnego płatne.
    Mi dał szpital, ze względu na historie położnicza tylko i wyłącznie, może dać ginekolog tex

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na refluks mamy syrop gastrotuss baby ale gdybym mogła mieć zageszczacze zdecydowanie wolałbym go. U nas ulewanie straszne, dużo po np. 2 godzinach, codziennie ulewal nosem. Młody wogole nie lubi tego syropu pluje nim. Po syropie ulewa mniej ale dalej.
    Mam nadzieję że w 3 miesiącu nam to wszystko przejdzie. Nam lekarz mówi że ten refluks teraz to jest inny niż ten u starszych dzieci czy dorosłych. Tam samo jak te alergię, my po 3 miesiącu będziemy mieć pierwsza próbę zmiany mleka.
    Na kolki i zaparcia mamy syrop na receptę debridat wczesniej dawalismy kolzym.
    Do tego jeszcze mamy espumisan i probiotyku. Ogólnie u nas zaczęło być trochę lepiej dalej mamy dni że płaczemy 24h ale są też lepsze dni :)

‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ