Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
SusieOne co podajecie na refluks? U nas to jakaś tragedia... małego strasznie meczy a mnie przerażają te przytykania przy podchodzeniu pod gardlo... pediatra karze przeczekać i nic na to nie brać a mi sie serce kraje... ponieważ udało mi sie przystawić małego i Kp od jutra zaczynam diete eliminacyjna - wykluczamy bmk... liczę ze to pomoże...Nasz mały cudzie trwaj...
-
Hej dziewczyny, czytałam Was w miarę na bieżąco, ale nie pisałam, bo na tel nie jestem zalogowana a dopiero teraz mam czas usiąść na chwilę do kompa
11.01.2020 o 6.58 urodziłam synka. Poród dużo lepszy niż pierwszy. o 22.30 odeszły mi wody, gdzieś koło 00-1 zaczęły się delikatne skurcze. Były bardzo nieregularne co 7-10 minut aż do 6.30 a mimo to rozwarcie postępowało. Na takich skurczach dotrwałam do 9cm, potem 15 minut skurcze co 3 minuty do pełnego rozwarcia i na zakończenie 13 minut partych.
Karmię piersią. Niestety młody przybiera poniżej normy a nie akceptuje żadnej butelki Także trochę to problem. Laktacja rozkręcona ale on przysypia i się męczy na tym cycu Przystawiam go co chwilę i szturcham żeby jakoś odbił z wagą. Trzymajcie kciuki.
Robak, abbigal, Ewi28 lubią tę wiadomość
Październik 2017 synek -
lipa wrote:Dziewczyny dwa pytania:
1. Jak często kąpiecie maleństwa?
2. Co robią wasze dzieci, gdy nie śpią i nie jedzą? Bo mój się drze jestem tym potwornie zmęczona, że nie potrafi czuwać w spokoju.
1. 2 razy w tygodniu Chciałabym codziennie ale dla drugiego dziecka nie ma już tyle czasu. Obmywam go codziennie-twarz, pupe itp
2. U nas to samo Rzadko zdarza się czuwanie bez płaczu Albo wisi na piersi albo płacze. Strasznie mi przez to szkoda starszego synka. Ma dobry kontakt z tatą ale mam wrażenie, że niedługo mnie zapomni Prawie w ogóle nie spędzam z nim czasu. Młodszy jak zaśnie to po odłożeniu zaraz się budzi...ehhh a jak nie śpi to płacz albo na piersi. Taka robota Dobrze, że starszak w żłobku część dnia bo nawet jeść bym mu chyba nie miała jak zrobićPaździernik 2017 synek -
Kropeczka1986 wrote:SusieOne co podajecie na refluks? U nas to jakaś tragedia... małego strasznie meczy a mnie przerażają te przytykania przy podchodzeniu pod gardlo... pediatra karze przeczekać i nic na to nie brać a mi sie serce kraje... ponieważ udało mi sie przystawić małego i Kp od jutra zaczynam diete eliminacyjna - wykluczamy bmk... liczę ze to pomoże...
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
abbigal wrote:Hej, jak podajecie kropelki przy kp? Ja do tej pory podawalam w butelce, ale dzisiaj sprawdzam jak sobie radzimy tylko na kp i nie wiem jak bezpiecznie i skutecznie wpakować probiotyk i Espum. Małej.🤔🙈
abbigal lubi tę wiadomość
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
abbigal wrote:Hej, jak podajecie kropelki przy kp? Ja do tej pory podawalam w butelce, ale dzisiaj sprawdzam jak sobie radzimy tylko na kp i nie wiem jak bezpiecznie i skutecznie wpakować probiotyk i Espum. Małej.🤔🙈
abbigal lubi tę wiadomość
-
Lula90 wrote:Dziewczyny, pediatra Małego twierdzi,że najlepiej na ulewanie pomaga jak najczęstsze kładzenie na brzuchu. Gdy dziecko ćwiczy głowkę cały przełyk się wzmacnia.
Angelius Provita -
-
SusieOne wrote:A jak się już na brzuszku uleje to dobrze bo czasem mojej się wracało i nic a na brzuszku wypłynęło i potem spokój już