X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym tyg mam pierwsze szczepienie i usg bioderek,we wtorek też pierwsza wizyta u ginki no i połóg w sumie zakończony.

Moje dziecko śpi od 19:00 do teraz czyli już ponad 3 godz. Nie jestem w stanie później go położyć bo wieczorem już jest tak marudny ze się nie da.. Buczy, płacze, marudzi,w sumie to się drze normalnie ehh.

O której kładziecie maluchy do spania? Jeżeli później niż ja to jak u Was wygląda wieczór, tak od 17:30/18:00?

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Ja w tym tyg mam pierwsze szczepienie i usg bioderek,we wtorek też pierwsza wizyta u ginki no i połóg w sumie zakończony.

Moje dziecko śpi od 19:00 do teraz czyli już ponad 3 godz. Nie jestem w stanie później go położyć bo wieczorem już jest tak marudny ze się nie da.. Buczy, płacze, marudzi,w sumie to się drze normalnie ehh.

O której kładziecie maluchy do spania? Jeżeli później niż ja to jak u Was wygląda wieczór, tak od 17:30/18:00?
    U mnie nie ma czegoś takiego jak położenie do spania jeszcze. Po każdym jedzeniu próbuje ja położyć zazwyczaj z marnym skutkiem. W nocy śpi że mną w łóżku i biorę ja jak na idę spać koło 23 zazwyczaj

Robak lubi tę wiadomość

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Mogę oficjalnie powiedzieć, że zostaliśmy nieszczęśliwymi posiadaczami kolek. Koszmar. Przyjmę wszystkie dobre rady, jak sobie z nimi poradzić.
    Współczuję bo to horror jak slyszlalam tak dziecko krzyczy :( mi mama opowiadala zawsze jak ja sie darlam bo mialam.kolki jako niemowlak do uwaga 6 miesiąca dlatego balam się ogromnie zE moje dzieci będą miec.
    Mojej małej na brzuszek bardzo pomaga delicol do każdego mleczka i bobotic. Męczą ją pierdki ale nie juz tak jak na poczatku i zaczela po delicolu chyba robic kupy co 2 dzień a wcześniej to koszmar byl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 06:03

lipa lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:

Moja to jest evenement. Chodzi spac o 22? Czasem 23 a wcześniej za chiny nie usnie. Od 20 to jest takie kukanie i czuwanie. A w ciagu dnia śpi. Ale jak mam ją zabawic? Jak jeszcze nie interesuje sie za bardZo niczym?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest tak, że po 21 i jak już jest głodna to idę ja karmić do sypialni na fotelu z pozytywką włączona i zgaszony świetle, zazwyczaj bo w przypadkach 4 na 5 to wystraczal i ok 22 już jest pojedzona, odbita i ululana potem jak jest mąż to coś sobie oglądamy i za 2.5 do 3 h znowu ją karmię i wtedy się już kładę sama jak męża nie ma to kładę się z nią o 21 bo sama nie będę siedzieć w salonie :) i śpimy sobie tak do 10 rano i w później ok 11 po karmieniu ona dalej chce spać więc śpi a później już ją aktywizuje jako tako zabawy kombinuje noszę śmieje się śpiewam turlamy się bawimy kartami czuczu też dużo leży i po prostu sie patrzy, po 18 już broń boże nie pozwalam spać bo nie aa się więc od 18 jest kąpanie nie zawsze bo jak mąż w pracy to ja sama nie sam rady się udźwignąć później z Kleczek itd, w południe jeszcze ok 13 co 2 dzień jest spacer chyba że powietrze ze smoły. Powoli ogarniamy rutynę dnia.

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś prawie cały dzień czuwamy@@,nie liczę drzemki 20 minutowej..reszta to na cycu, albo czuwanie. Pierwszy taki dzień.. Ciekawe jak będzie dalej.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella trzymaj się :)
    Ja myślałam że dziś mi serce pęknie. Mała nie mogła zrobić kupy boziu tak płakała. W końcu poszła najpierw ta gęsta potem normalnie. Eh. Poszłam aż do pediatry bo ja nie mam odwagi tych mlek zmieniać sama. Dała bebilon comfort i jakieś saszetki na 2 tyg. Jak nie będzie poprawy wtedy pepti. Akurat za 2 tyg mam wizyte szczepienna u tej samej kobiety ta ja zobaczy. Kazała ja masować ale mocniej niż na to robiłam. No i brzuszek macala i mówiła że nie ciekawy rzeczywiście

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    U nas jest tak, że po 21 i jak już jest głodna to idę ja karmić do sypialni na fotelu z pozytywką włączona i zgaszony świetle, zazwyczaj bo w przypadkach 4 na 5 to wystraczal i ok 22 już jest pojedzona, odbita i ululana potem jak jest mąż to coś sobie oglądamy i za 2.5 do 3 h znowu ją karmię i wtedy się już kładę sama jak męża nie ma to kładę się z nią o 21 bo sama nie będę siedzieć w salonie :) i śpimy sobie tak do 10 rano i w później ok 11 po karmieniu ona dalej chce spać więc śpi a później już ją aktywizuje jako tako zabawy kombinuje noszę śmieje się śpiewam turlamy się bawimy kartami czuczu też dużo leży i po prostu sie patrzy, po 18 już broń boże nie pozwalam spać bo nie aa się więc od 18 jest kąpanie nie zawsze bo jak mąż w pracy to ja sama nie sam rady się udźwignąć później z Kleczek itd, w południe jeszcze ok 13 co 2 dzień jest spacer chyba że powietrze ze smoły. Powoli ogarniamy rutynę dnia.
    Elegancko. Ja narazie że stałych oj krów to mam spacer codzienny około 1.5 h w okolicach 12-13. I mycie co 2 dzień koło 19-20:30. Wprowadzę karmienie wieczorne po ciemku. A Ty maka karmisz na żądanie czy co ile? Wytrzymuje Ci w nocy 4 h? Bo moja ostatnio ładnie wytrzymała a dziś nie mogła 3 h. No ale mógł ją boleć brzuch to może po prostu chciała się utulic

km5sio4p4vcbay7l.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Elegancko. Ja narazie że stałych oj krów to mam spacer codzienny około 1.5 h w okolicach 12-13. I mycie co 2 dzień koło 19-20:30. Wprowadzę karmienie wieczorne po ciemku. A Ty maka karmisz na żądanie czy co ile? Wytrzymuje Ci w nocy 4 h? Bo moja ostatnio ładnie wytrzymała a dziś nie mogła 3 h. No ale mógł ją boleć brzuch to może po prostu chciała się utulic
    Czasem wytrzyma 3.5 do 4 h. Ale biorą ją po śpiącemu zazwyczaj lepiej się karmi i śpi dalej :) dziś maruda nie z tej ziemi skok rozwojowy?

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek jak mi dzisiaj zasnal na rekach to dalam go babci zeby na niej pospał i mialam ponad godzine czasu dla starszego. Sam na sam. Az mi sie w glowie lepiej zrobilo, a ta radosc starszego

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie spał misiek od 14 może 13 aż do kąpieli. O 19 zasnął natychmiast ale po sekundzie obudził się w łóżeczku i darł się tak że ręce opadły mi i mężowi, przez dobre 45 minut płakał i nie umiał zasnąć.nic nie pomagało.. Na moje oko za długo nie spał, przeboccowal się i zamiast paść na twarz to spać nie mógł.. Eh.. Może u mnie też skok rozwojowy, wszak piszą że w 7 tyg podobno właśnie jest..

SusieOne lubi tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • abbigal Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas to Malutka śpi praktycznie non stop.... Na dobę zdarzają jej się dwie/trzy sesje aktywności w sensie leży sobie i obserwuje świat przez godzinę/dwie. Płaczę jak zakładamy pampersa i to nie zawsze. Ma problem z gazami i widzę że czasami się męczy i stęka (w trakcie spania), ale termofor i masaż brzuszka pomagają. Za to ciężko ją obudzić do karmienia i z tym mamy największy problem. Chyba przesypia uczucie głodu, bo jak się obudzi to je chętnie, ale już tylko zimnego prysznica nie próbowałam żeby ją ocucić 🤨 rytm dnia nam na razie nie wychodzi właśnie dlatego, że karmienia są bardzo nieregularne 😔

age.png

age.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abbigal wrote:
    A u nas to Malutka śpi praktycznie non stop.... Na dobę zdarzają jej się dwie/trzy sesje aktywności w sensie leży sobie i obserwuje świat przez godzinę/dwie. Płaczę jak zakładamy pampersa i to nie zawsze. Ma problem z gazami i widzę że czasami się męczy i stęka (w trakcie spania), ale termofor i masaż brzuszka pomagają. Za to ciężko ją obudzić do karmienia i z tym mamy największy problem. Chyba przesypia uczucie głodu, bo jak się obudzi to je chętnie, ale już tylko zimnego prysznica nie próbowałam żeby ją ocucić 🤨 rytm dnia nam na razie nie wychodzi właśnie dlatego, że karmienia są bardzo nieregularne 😔
    U mnie też tak bylo ale na początku tylko. Cuda wianki by ją obudzić. Potem jej przeszło he he. Choć nadal czasem tak się rozespi że nie budzi się na jedzenie. A jak ja ją obudzę albo w końcu sama wstanie to jest tak śmiertelnie glodna jakby miesiąc nie jadła he he

abbigal lubi tę wiadomość

km5sio4p4vcbay7l.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, za to mój synek dziś budził się w nocy na karmienie dokładnie co godzinę, więc troche zazdroszczę 😁

age.png
  • Robak Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas tylko raz tak spała, że ciężko było wybudzić.
    Dziwne jest, że jak zmęczy się karmieniem i na minute zaśnie to po tej minucie budzi się i reaguje jakby kilka dni nie jadła.

za85tzc.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, misiek nie spał wczoraj prawie caaaly dzień, potem od 20 do 24 spal czyli 4 godziny (mega!! (a potem juz poszło chyba co godzinę, ale bardziej buczal, stękal, mruczal ogólnie prawie nie zmruzylam oka, dawno nie miałam takiej nocy. O co chodzi? Skok? Cały czas chciał być przy cycu,bardziej to ciumkal i się przytulal niż jadl.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robak wrote:
    A u nas tylko raz tak spała, że ciężko było wybudzić.
    Dziwne jest, że jak zmęczy się karmieniem i na minute zaśnie to po tej minucie budzi się i reaguje jakby kilka dni nie jadła.
    Moja też hahaha. Dzidci chyba po prostu wszytsko czują sto razy bardziej. Idziesz na minutę do WC a dziecko tak krzyczy jakbyś je zostawiła na 3 dni bez opieki :)

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Laski, misiek nie spał wczoraj prawie caaaly dzień, potem od 20 do 24 spal czyli 4 godziny (mega!! (a potem juz poszło chyba co godzinę, ale bardziej buczal, stękal, mruczal ogólnie prawie nie zmruzylam oka, dawno nie miałam takiej nocy. O co chodzi? Skok? Cały czas chciał być przy cycu,bardziej to ciumkal i się przytulal niż jadl.
    Moja też marudna. Może pogoda? A może brzuszek boli?

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam zE już zapomniałam po.pierwszym dziecku jak bardzo można być nie wyspanym :D

Edit: vella podziwiam Cię bo to twoje juz 3? Szacun :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 13:03

. Raga ., lipa lubią tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie co umieją już wasze dzieci? Tzn czy się do was uśmiechają i czy wodzą za waszą twarzą? Bo moja jeszcze się nie uśmiecha na twarz patrzy ale niedlugo. Na karuzele też tylko chwilę. A jak leży a ja jej dzwonie zabawka z drugiej strony to się nie zawsze odwraca. Nie wiem czy powinnam się martwić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 15:22

km5sio4p4vcbay7l.png
‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ