X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym tyg mam pierwsze szczepienie i usg bioderek,we wtorek też pierwsza wizyta u ginki no i połóg w sumie zakończony.

Moje dziecko śpi od 19:00 do teraz czyli już ponad 3 godz. Nie jestem w stanie później go położyć bo wieczorem już jest tak marudny ze się nie da.. Buczy, płacze, marudzi,w sumie to się drze normalnie ehh.

O której kładziecie maluchy do spania? Jeżeli później niż ja to jak u Was wygląda wieczór, tak od 17:30/18:00?

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Ja w tym tyg mam pierwsze szczepienie i usg bioderek,we wtorek też pierwsza wizyta u ginki no i połóg w sumie zakończony.

Moje dziecko śpi od 19:00 do teraz czyli już ponad 3 godz. Nie jestem w stanie później go położyć bo wieczorem już jest tak marudny ze się nie da.. Buczy, płacze, marudzi,w sumie to się drze normalnie ehh.

O której kładziecie maluchy do spania? Jeżeli później niż ja to jak u Was wygląda wieczór, tak od 17:30/18:00?
    U mnie nie ma czegoś takiego jak położenie do spania jeszcze. Po każdym jedzeniu próbuje ja położyć zazwyczaj z marnym skutkiem. W nocy śpi że mną w łóżku i biorę ja jak na idę spać koło 23 zazwyczaj

Robak lubi tę wiadomość

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Mogę oficjalnie powiedzieć, że zostaliśmy nieszczęśliwymi posiadaczami kolek. Koszmar. Przyjmę wszystkie dobre rady, jak sobie z nimi poradzić.
    Współczuję bo to horror jak slyszlalam tak dziecko krzyczy :( mi mama opowiadala zawsze jak ja sie darlam bo mialam.kolki jako niemowlak do uwaga 6 miesiąca dlatego balam się ogromnie zE moje dzieci będą miec.
    Mojej małej na brzuszek bardzo pomaga delicol do każdego mleczka i bobotic. Męczą ją pierdki ale nie juz tak jak na poczatku i zaczela po delicolu chyba robic kupy co 2 dzień a wcześniej to koszmar byl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 06:03

lipa lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:

Moja to jest evenement. Chodzi spac o 22? Czasem 23 a wcześniej za chiny nie usnie. Od 20 to jest takie kukanie i czuwanie. A w ciagu dnia śpi. Ale jak mam ją zabawic? Jak jeszcze nie interesuje sie za bardZo niczym?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest tak, że po 21 i jak już jest głodna to idę ja karmić do sypialni na fotelu z pozytywką włączona i zgaszony świetle, zazwyczaj bo w przypadkach 4 na 5 to wystraczal i ok 22 już jest pojedzona, odbita i ululana potem jak jest mąż to coś sobie oglądamy i za 2.5 do 3 h znowu ją karmię i wtedy się już kładę sama jak męża nie ma to kładę się z nią o 21 bo sama nie będę siedzieć w salonie :) i śpimy sobie tak do 10 rano i w później ok 11 po karmieniu ona dalej chce spać więc śpi a później już ją aktywizuje jako tako zabawy kombinuje noszę śmieje się śpiewam turlamy się bawimy kartami czuczu też dużo leży i po prostu sie patrzy, po 18 już broń boże nie pozwalam spać bo nie aa się więc od 18 jest kąpanie nie zawsze bo jak mąż w pracy to ja sama nie sam rady się udźwignąć później z Kleczek itd, w południe jeszcze ok 13 co 2 dzień jest spacer chyba że powietrze ze smoły. Powoli ogarniamy rutynę dnia.

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś prawie cały dzień czuwamy@@,nie liczę drzemki 20 minutowej..reszta to na cycu, albo czuwanie. Pierwszy taki dzień.. Ciekawe jak będzie dalej.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella trzymaj się :)
    Ja myślałam że dziś mi serce pęknie. Mała nie mogła zrobić kupy boziu tak płakała. W końcu poszła najpierw ta gęsta potem normalnie. Eh. Poszłam aż do pediatry bo ja nie mam odwagi tych mlek zmieniać sama. Dała bebilon comfort i jakieś saszetki na 2 tyg. Jak nie będzie poprawy wtedy pepti. Akurat za 2 tyg mam wizyte szczepienna u tej samej kobiety ta ja zobaczy. Kazała ja masować ale mocniej niż na to robiłam. No i brzuszek macala i mówiła że nie ciekawy rzeczywiście

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    U nas jest tak, że po 21 i jak już jest głodna to idę ja karmić do sypialni na fotelu z pozytywką włączona i zgaszony świetle, zazwyczaj bo w przypadkach 4 na 5 to wystraczal i ok 22 już jest pojedzona, odbita i ululana potem jak jest mąż to coś sobie oglądamy i za 2.5 do 3 h znowu ją karmię i wtedy się już kładę sama jak męża nie ma to kładę się z nią o 21 bo sama nie będę siedzieć w salonie :) i śpimy sobie tak do 10 rano i w później ok 11 po karmieniu ona dalej chce spać więc śpi a później już ją aktywizuje jako tako zabawy kombinuje noszę śmieje się śpiewam turlamy się bawimy kartami czuczu też dużo leży i po prostu sie patrzy, po 18 już broń boże nie pozwalam spać bo nie aa się więc od 18 jest kąpanie nie zawsze bo jak mąż w pracy to ja sama nie sam rady się udźwignąć później z Kleczek itd, w południe jeszcze ok 13 co 2 dzień jest spacer chyba że powietrze ze smoły. Powoli ogarniamy rutynę dnia.
    Elegancko. Ja narazie że stałych oj krów to mam spacer codzienny około 1.5 h w okolicach 12-13. I mycie co 2 dzień koło 19-20:30. Wprowadzę karmienie wieczorne po ciemku. A Ty maka karmisz na żądanie czy co ile? Wytrzymuje Ci w nocy 4 h? Bo moja ostatnio ładnie wytrzymała a dziś nie mogła 3 h. No ale mógł ją boleć brzuch to może po prostu chciała się utulic

km5sio4p4vcbay7l.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Elegancko. Ja narazie że stałych oj krów to mam spacer codzienny około 1.5 h w okolicach 12-13. I mycie co 2 dzień koło 19-20:30. Wprowadzę karmienie wieczorne po ciemku. A Ty maka karmisz na żądanie czy co ile? Wytrzymuje Ci w nocy 4 h? Bo moja ostatnio ładnie wytrzymała a dziś nie mogła 3 h. No ale mógł ją boleć brzuch to może po prostu chciała się utulic
    Czasem wytrzyma 3.5 do 4 h. Ale biorą ją po śpiącemu zazwyczaj lepiej się karmi i śpi dalej :) dziś maruda nie z tej ziemi skok rozwojowy?

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek jak mi dzisiaj zasnal na rekach to dalam go babci zeby na niej pospał i mialam ponad godzine czasu dla starszego. Sam na sam. Az mi sie w glowie lepiej zrobilo, a ta radosc starszego

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie spał misiek od 14 może 13 aż do kąpieli. O 19 zasnął natychmiast ale po sekundzie obudził się w łóżeczku i darł się tak że ręce opadły mi i mężowi, przez dobre 45 minut płakał i nie umiał zasnąć.nic nie pomagało.. Na moje oko za długo nie spał, przeboccowal się i zamiast paść na twarz to spać nie mógł.. Eh.. Może u mnie też skok rozwojowy, wszak piszą że w 7 tyg podobno właśnie jest..

SusieOne lubi tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • abbigal Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas to Malutka śpi praktycznie non stop.... Na dobę zdarzają jej się dwie/trzy sesje aktywności w sensie leży sobie i obserwuje świat przez godzinę/dwie. Płaczę jak zakładamy pampersa i to nie zawsze. Ma problem z gazami i widzę że czasami się męczy i stęka (w trakcie spania), ale termofor i masaż brzuszka pomagają. Za to ciężko ją obudzić do karmienia i z tym mamy największy problem. Chyba przesypia uczucie głodu, bo jak się obudzi to je chętnie, ale już tylko zimnego prysznica nie próbowałam żeby ją ocucić 🤨 rytm dnia nam na razie nie wychodzi właśnie dlatego, że karmienia są bardzo nieregularne 😔

age.png

age.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abbigal wrote:
    A u nas to Malutka śpi praktycznie non stop.... Na dobę zdarzają jej się dwie/trzy sesje aktywności w sensie leży sobie i obserwuje świat przez godzinę/dwie. Płaczę jak zakładamy pampersa i to nie zawsze. Ma problem z gazami i widzę że czasami się męczy i stęka (w trakcie spania), ale termofor i masaż brzuszka pomagają. Za to ciężko ją obudzić do karmienia i z tym mamy największy problem. Chyba przesypia uczucie głodu, bo jak się obudzi to je chętnie, ale już tylko zimnego prysznica nie próbowałam żeby ją ocucić 🤨 rytm dnia nam na razie nie wychodzi właśnie dlatego, że karmienia są bardzo nieregularne 😔
    U mnie też tak bylo ale na początku tylko. Cuda wianki by ją obudzić. Potem jej przeszło he he. Choć nadal czasem tak się rozespi że nie budzi się na jedzenie. A jak ja ją obudzę albo w końcu sama wstanie to jest tak śmiertelnie glodna jakby miesiąc nie jadła he he

abbigal lubi tę wiadomość

km5sio4p4vcbay7l.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, za to mój synek dziś budził się w nocy na karmienie dokładnie co godzinę, więc troche zazdroszczę 😁

age.png
  • Robak Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas tylko raz tak spała, że ciężko było wybudzić.
    Dziwne jest, że jak zmęczy się karmieniem i na minute zaśnie to po tej minucie budzi się i reaguje jakby kilka dni nie jadła.

za85tzc.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, misiek nie spał wczoraj prawie caaaly dzień, potem od 20 do 24 spal czyli 4 godziny (mega!! (a potem juz poszło chyba co godzinę, ale bardziej buczal, stękal, mruczal ogólnie prawie nie zmruzylam oka, dawno nie miałam takiej nocy. O co chodzi? Skok? Cały czas chciał być przy cycu,bardziej to ciumkal i się przytulal niż jadl.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robak wrote:
    A u nas tylko raz tak spała, że ciężko było wybudzić.
    Dziwne jest, że jak zmęczy się karmieniem i na minute zaśnie to po tej minucie budzi się i reaguje jakby kilka dni nie jadła.
    Moja też hahaha. Dzidci chyba po prostu wszytsko czują sto razy bardziej. Idziesz na minutę do WC a dziecko tak krzyczy jakbyś je zostawiła na 3 dni bez opieki :)

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Laski, misiek nie spał wczoraj prawie caaaly dzień, potem od 20 do 24 spal czyli 4 godziny (mega!! (a potem juz poszło chyba co godzinę, ale bardziej buczal, stękal, mruczal ogólnie prawie nie zmruzylam oka, dawno nie miałam takiej nocy. O co chodzi? Skok? Cały czas chciał być przy cycu,bardziej to ciumkal i się przytulal niż jadl.
    Moja też marudna. Może pogoda? A może brzuszek boli?

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam zE już zapomniałam po.pierwszym dziecku jak bardzo można być nie wyspanym :D

Edit: vella podziwiam Cię bo to twoje juz 3? Szacun :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 13:03

. Raga ., lipa lubią tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie co umieją już wasze dzieci? Tzn czy się do was uśmiechają i czy wodzą za waszą twarzą? Bo moja jeszcze się nie uśmiecha na twarz patrzy ale niedlugo. Na karuzele też tylko chwilę. A jak leży a ja jej dzwonie zabawka z drugiej strony to się nie zawsze odwraca. Nie wiem czy powinnam się martwić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 15:22

km5sio4p4vcbay7l.png
‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ