X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Edit: vella podziwiam Cię bo to twoje juz 3? Szacun :)[/QUOTE]

Tak trzecie:-)) i nie pamiętałam że tak można być niewyspanym heh.

To nie jest brzuszek imo, nie wiem co ale mam nadzieję że nie potrwa miesiąc bo się wykoncze

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi:
    Mój się nie uśmiecha, może dwa razy i tyle. Ale od kilku dni ma pogodna buzię jak na coś patrzy i taką tuż przed uśmiechem.. Więc liczę że może lada moment..
    Główkę próbuje trzymać w pionie i na parę sek udaje mu się to
    Skupia wzrok przez kilka min na lusterku, zabawę, rzadziej twarzy,
    Zdarza mu się wytwarzać dźwięki aaaa, eee..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Robak Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uśmiecha się kilka razy dziennie, ale nieświadomie. Raz przewróciła się sama na brzuch, co nie było fajne.. głowę unosi na całkiem długo już. Reaguje na wybrane dźwięki.

za85tzc.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi moja usmiecha sie tylko przez sen chyba ale ładnie sobie leży o obserwuje otoczenie, leżaczek i mata ją jeszcze nie interesują. Głowę trzyma już ładnie w pionie Az się boję czy nie za wcześnie bo to wcześniak. I lubi być noszona w pionie.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Jasiek dwa razy przewrócił się z brzucha na plecy,
    Interesuje się tym co wokół ale musi to być dobry czas, wyspany i najedzony..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój też kilka razy przewrócił się z brzucha na plecy.. Za pierwszym razem to się nawet przestraszylam.. Bo starszy syn takich rzeczy mi nee robił jak byk noworodkiem :p
    Aa tak to raczej nee ma żadnych umiejętności jeszcze.. Ale on ma 3tygodnie.

4018d16ae9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jeszcze brak jakiś większych umiejętności, też przekręcił się raz ale wtedy bardzo płakał i był mega zły na brzuchu ;p

• Justi2019 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z jaką bilirubiną wasze maluszki zostały wypisane ze szpitala do domu ?

preg.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Dziewczyny z jaką bilirubiną wasze maluszki zostały wypisane ze szpitala do domu ?
    6,4, ale u nas byka trochę inna sytuacja, tzn. żółtaczka patologiczna, a nie fizjologiczna. Byliśmy tydzień w szpitalu.

age.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    8.5 fizjologiczna bez lamp

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile tyja dziennie albo tyg wasze dzieci na mm? Bo moja przybrała teraz 50 g dziennie aż. Nie wiem co złe robię. Je po 90 ml max 100 7 razy dziennie. Zgodnie ze wzorem 150x masa dziecka to zapotrzebowanie na dobę. Je co 3 h w dzień co 4 h w nocy mniej więcej. Pediatra za 1.5 tyg. Nie wiem wydaje mi się że jej nie przekarmiam. Może kurcze to jakaś choroba?

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Dziewczyny ile tyja dziennie albo tyg wasze dzieci na mm? Bo moja przybrała teraz 50 g dziennie aż. Nie wiem co złe robię. Je po 90 ml max 100 7 razy dziennie. Zgodnie ze wzorem 150x masa dziecka to zapotrzebowanie na dobę. Je co 3 h w dzień co 4 h w nocy mniej więcej. Pediatra za 1.5 tyg. Nie wiem wydaje mi się że jej nie przekarmiam. Może kurcze to jakaś choroba?
    Moja dużo nabiera :) ponad norme ale ja mam tp w nosie i tez je 90 ml w dzień a 120 ml dwa razy w nocy. Położna co przyjedzie to mówi jaka pyza sie robi :) na buzi bo ciałko ma szczupłe.
    Moj syn jak miał 6 miesięcy wazyl 10 kg a jadl mniej niż inne dzieci a jak zaczal raczkowac to wtedy waga stanęła a teraz to moja chudzina :)

A ty jaka bylas jako niemowlak? Podobno dzieci są podobne. Ja też bylam mega pulpetem a teraz? Wielka i chuda ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 14:55

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Moja dużo nabiera :) ponad norme ale ja mam tp w nosie i tez je 90 ml w dzień a 120 ml dwa razy w nocy. Położna co przyjedzie to mówi jaka pyza sie robi :) na buzi bo ciałko ma szczupłe.
    Moj syn jak miał 6 miesięcy wazyl 10 kg a jadl mniej niż inne dzieci a jak zaczal raczkowac to wtedy waga stanęła a teraz to moja chudzina :)

A ty jaka bylas jako niemowlak? Podobno dzieci są podobne. Ja też bylam mega pulpetem a teraz? Wielka i chuda ;)
    Jako niemowlę nie byłam za duża. Potem się zaczęło :( koło 4 klasy zaczęłam tyc i do tej pory mi zostało. Mąż też kawał chłopa i wysoki i przy kości. Wszyscy u niego są tacy u mnie połowa rodziny. Moim zdaniem ona tez nie wygląda jakoś grubo. Ma jedną faldke na twarzy a tak to w miarę ok. Tydzień temu ja ważyła położna to miała 4 kg i 62 cm. Nosimy ubranka 62 i już niektóre są za krótkie a za szerokie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 15:15

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż znowu od małego był taki pulchny :)

km5sio4p4vcbay7l.png
  • kasiaa126 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! A czy któraś z was wie coś na temat przechodzenia grypy przez miesięczne niemowlę?
    Dlaczego to takie groźne, że pediatra w przychodni wysyła do szpitala i na czym polega leczenie że wymaga aż hospitalizacji?

• Sovi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa126 wrote:
    Dziewczyny! A czy któraś z was wie coś na temat przechodzenia grypy przez miesięczne niemowlę?
    Dlaczego to takie groźne, że pediatra w przychodni wysyła do szpitala i na czym polega leczenie że wymaga aż hospitalizacji?
    Ogólnie grypa to bardzo ciężka choroba wbrew pozorom. Może mieć poważne konsekwencje zwłaszcza u osób slabszuch czyli dzieci i seniorów. Może prowadzić do ciężkiego zapalenia płuc i innych stad pewnie decyzja o szpitalu

lipa lubi tę wiadomość

km5sio4p4vcbay7l.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Powiedzcie co umieją już wasze dzieci? Tzn czy się do was uśmiechają i czy wodzą za waszą twarzą? Bo moja jeszcze się nie uśmiecha na twarz patrzy ale niedlugo. Na karuzele też tylko chwilę. A jak leży a ja jej dzwonie zabawka z drugiej strony to się nie zawsze odwraca. Nie wiem czy powinnam się martwić?
    Absolutnie nie:)
    Moja dopiero kilka dni temu się uśmiechnęła i wodzić wzrokiem bardzo za zabawka zaczęła 2 dni temu i trzyma na długo już. Wcześniej chwila tak jak u was

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robak wrote:
    Uśmiecha się kilka razy dziennie, ale nieświadomie. Raz przewróciła się sama na brzuch, co nie było fajne.. głowę unosi na całkiem długo już. Reaguje na wybrane dźwięki.
    No na brzuch to jeszcze nie ten etap więc pewnie przypadkiem

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Robak Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2020, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Zazdroszczę, u nas je ze sto razy dziennie po np. 10ml, 20ml, 30ml, 60ml.. większe porcje rzadko ;(

za85tzc.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robak wrote:
    Zazdroszczę, u nas je ze sto razy dziennie po np. 10ml, 20ml, 30ml, 60ml.. większe porcje rzadko ;(
    A jak przyrosty masy? Ja kurcze chyba też muszę przejść na takie mniejsze porcje a częściej nie wiem jak spowolnić te jej tycie. Dziś próbowałam co 2 h dać 60 ml to afera była nie z tej ziemi

km5sio4p4vcbay7l.png
‹‹ 516 517 518 519 520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ