Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Sovi:
Mój się nie uśmiecha, może dwa razy i tyle. Ale od kilku dni ma pogodna buzię jak na coś patrzy i taką tuż przed uśmiechem.. Więc liczę że może lada moment..
Główkę próbuje trzymać w pionie i na parę sek udaje mu się to
Skupia wzrok przez kilka min na lusterku, zabawę, rzadziej twarzy,
Zdarza mu się wytwarzać dźwięki aaaa, eee.. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ile tyja dziennie albo tyg wasze dzieci na mm? Bo moja przybrała teraz 50 g dziennie aż. Nie wiem co złe robię. Je po 90 ml max 100 7 razy dziennie. Zgodnie ze wzorem 150x masa dziecka to zapotrzebowanie na dobę. Je co 3 h w dzień co 4 h w nocy mniej więcej. Pediatra za 1.5 tyg. Nie wiem wydaje mi się że jej nie przekarmiam. Może kurcze to jakaś choroba?
-
Sovi wrote:Dziewczyny ile tyja dziennie albo tyg wasze dzieci na mm? Bo moja przybrała teraz 50 g dziennie aż. Nie wiem co złe robię. Je po 90 ml max 100 7 razy dziennie. Zgodnie ze wzorem 150x masa dziecka to zapotrzebowanie na dobę. Je co 3 h w dzień co 4 h w nocy mniej więcej. Pediatra za 1.5 tyg. Nie wiem wydaje mi się że jej nie przekarmiam. Może kurcze to jakaś choroba?
Moj syn jak miał 6 miesięcy wazyl 10 kg a jadl mniej niż inne dzieci a jak zaczal raczkowac to wtedy waga stanęła a teraz to moja chudzina
A ty jaka bylas jako niemowlak? Podobno dzieci są podobne. Ja też bylam mega pulpetem a teraz? Wielka i chudaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 14:55
-
Ewi28 wrote:Moja dużo nabiera ponad norme ale ja mam tp w nosie i tez je 90 ml w dzień a 120 ml dwa razy w nocy. Położna co przyjedzie to mówi jaka pyza sie robi na buzi bo ciałko ma szczupłe.
Moj syn jak miał 6 miesięcy wazyl 10 kg a jadl mniej niż inne dzieci a jak zaczal raczkowac to wtedy waga stanęła a teraz to moja chudzina
A ty jaka bylas jako niemowlak? Podobno dzieci są podobne. Ja też bylam mega pulpetem a teraz? Wielka i chudaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 15:15
-
kasiaa126 wrote:Dziewczyny! A czy któraś z was wie coś na temat przechodzenia grypy przez miesięczne niemowlę?
Dlaczego to takie groźne, że pediatra w przychodni wysyła do szpitala i na czym polega leczenie że wymaga aż hospitalizacji?lipa lubi tę wiadomość
-
Sovi wrote:Powiedzcie co umieją już wasze dzieci? Tzn czy się do was uśmiechają i czy wodzą za waszą twarzą? Bo moja jeszcze się nie uśmiecha na twarz patrzy ale niedlugo. Na karuzele też tylko chwilę. A jak leży a ja jej dzwonie zabawka z drugiej strony to się nie zawsze odwraca. Nie wiem czy powinnam się martwić?
Moja dopiero kilka dni temu się uśmiechnęła i wodzić wzrokiem bardzo za zabawka zaczęła 2 dni temu i trzyma na długo już. Wcześniej chwila tak jak u was
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Robak wrote:Uśmiecha się kilka razy dziennie, ale nieświadomie. Raz przewróciła się sama na brzuch, co nie było fajne.. głowę unosi na całkiem długo już. Reaguje na wybrane dźwięki.
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Sovi wrote:Dziewczyny ile tyja dziennie albo tyg wasze dzieci na mm? Bo moja przybrała teraz 50 g dziennie aż. Nie wiem co złe robię. Je po 90 ml max 100 7 razy dziennie. Zgodnie ze wzorem 150x masa dziecka to zapotrzebowanie na dobę. Je co 3 h w dzień co 4 h w nocy mniej więcej. Pediatra za 1.5 tyg. Nie wiem wydaje mi się że jej nie przekarmiam. Może kurcze to jakaś choroba?
-
Robak wrote:Zazdroszczę, u nas je ze sto razy dziennie po np. 10ml, 20ml, 30ml, 60ml.. większe porcje rzadko ;(