Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Celia89 wrote:Moja to przybiera ze 150-250 g na kp zależy od tygodnia. Pierś się goi, drugą mi poszarpala. Mocno i lapczywie ssie. Jest mega silna i energiczna. Kładę ją pomalu na brzuszek. Przełoży głowę z boku na bok i zadyma że uhuhuhu. Dziś wolała jeść pieluche flanelowa. Noce przesypia pięknie dostaje o 22 mm i cichosza s tak kp co 2 h. Baki ja męczą straszne. Ale to tak 17-23 potem spokój i rano też.
Celia89 lubi tę wiadomość
-
Lipa:nie mam na myśli że nie śpię w ogóle, karmie co 2 godz, bywa że co godz, czasem przebudzi się i uzna że nie będzie spać wtedy godzina bez spania u mnie albo i dluzej, generalnie noc nieprzespana albo z dużą ilością pobudek.
Jak to znoszę? Czasem przez sen karmie i wtedy czuje się rano jak młody bóg 😋😋, czasem jestem tylko niedospana, zdarzyło się że byłam tak nieprzytomna ze nawet nie wstałam wyprawić dzieci do szkoły bo noc była bardzo ciężka. Mąż wtedy wszystko ogarnął i mi dał spokój, w dzień idę spać z Jaskiem i wtedy 1,5 godz drzemki załatwia wiele..lipa lubi tę wiadomość
-
lipa wrote:Dajesz mm na noc? Ile? I tak tylko jednorazowo, czy cała noc też?
lipa lubi tę wiadomość
-
Vella83 wrote:Lipa:nie mam na myśli że nie śpię w ogóle, karmie co 2 godz, bywa że co godz, czasem przebudzi się i uzna że nie będzie spać wtedy godzina bez spania u mnie albo i dluzej, generalnie noc nieprzespana albo z dużą ilością pobudek.
Jak to znoszę? Czasem przez sen karmie i wtedy czuje się rano jak młody bóg 😋😋, czasem jestem tylko niedospana, zdarzyło się że byłam tak nieprzytomna ze nawet nie wstałam wyprawić dzieci do szkoły bo noc była bardzo ciężka. Mąż wtedy wszystko ogarnął i mi dał spokój, w dzień idę spać z Jaskiem i wtedy 1,5 godz drzemki załatwia wiele..Celia89 lubi tę wiadomość
-
Lipa, nie wiem czy to normalne. Wyglądam pewnie fatalnie, jestem osłabiona. Od listopada mam zajada, którego nie potrafie wyleczyć, suplementu się i staram się dobrze jeść. Ty masz jeszcze dwulatka wiec to wykancza. Ja wypuszcze dzieci do szkoły i do 15 jestem z Jaskiem sama, potem dzieci już same są w stanie się ogarnąć więc może to też mnie nie rozwala? Najcięższe jest wstanie o 6:30 bez znaczenia jaka była noc żeby wyprawić dzieci. Wiem natomiast ze to nie będzie trwać wiecznie więc może to daje mi sile:-) no i to że bardzo czekałam na jasia.
-
Vella83 wrote:Aaa no i nie mam żadnych wyrzutów sumienia przed drzemka w ciągu dnia, brudne podłogi czy brak obiadu w ogóle mnie nie stresuja. Jak nie dam rady obiadu zrobić, dzwonię do meza i obiad przywozi albo bierze dzieci do baru.
Celia89, Vella83 lubią tę wiadomość
-
lipa wrote:To u nas to wygląda tak samo, ale ja jestem nieprzytomna po takich nocach. A.moze niepotrzebnie tak narzekam, skoro to normalne 🤔
-
Vella83 wrote:https://www.esotiq.com/pl/pl/maternity/koszula-nocna-naira-zielony-12410
Dziewczyny, kupiłam koszule do karmienia, która jest boska. Po pierwsze w dobrej cenie, materiał super delikatny, leciutki i jest śliczna. W sumie wygląda jak sukienka i teraz gdy jestem non stop obrzygana lub oblana mlekiem heh i w innych ciuchach czułam się fuj, w tej wyglądam kobieco i ślicznie. W ogóle w lecie to chyba będę w niej biegać po dworze.. Zerknijcie, może któraś się skusi.
Wow! Piękna! A jak wypada rozmiarowo?Celia89 lubi tę wiadomość
-
kasiaa126 wrote:Dziewczyny! A czy któraś z was wie coś na temat przechodzenia grypy przez miesięczne niemowlę?
Dlaczego to takie groźne, że pediatra w przychodni wysyła do szpitala i na czym polega leczenie że wymaga aż hospitalizacji?
Poza tym do ukończenia 3 miesiąca zycia nie podaje się dzieciom lekow doustnych jak jest wymagane jakieś konkretniejsze leczenie. No i trzeba monitorować bo im mniejsze dziecko tym gwałtowniejszy może być przebieg chorobyCelia89 lubi tę wiadomość
-
Vella83 wrote:Aaa no i nie mam żadnych wyrzutów sumienia przed drzemka w ciągu dnia, brudne podłogi czy brak obiadu w ogóle mnie nie stresuja. Jak nie dam rady obiadu zrobić, dzwonię do meza i obiad przywozi albo bierze dzieci do baru.
-
Ewi28 wrote:A ja nie umiem spac w dzien. Nie wiem jak bym byla zmęcZona to za chiny nie zasne. To przechlapane jest. Mąż się smieje że powinnam jakies tabsy lykac na spanie
-
sasquacz wrote:Wow! Piękna! A jak wypada rozmiarowo?
sasquacz lubi tę wiadomość
-
Vella83 wrote:Ja wzięłam M i jest git ważę 62 i jestem raczej szczupla, w ogóle chodzilabym w niej dzień i noc, jest tak Uszyta że jej nie czujesz, nigdzie nie ciśnie, jest śliczna. Myślę czy też białej nie kupić i w lecie biegać po dworze i móc karmić gdzie popadnie:-)
Bo ona się do karmienia nadaje tak? Kusisz kusisz ... -
Lipa! Ale fajnie, no ja niestety niewyspana. Pobudki z 7 razy eh.. Nie czuwał tylko mruczal i jadł.. Do tego miał temp po szczepieniu. O północy miał 37,4, uznałam że się wstrzymam z paracetamolem bo spał, nie marudził i dobrze, bo sama spadła i jest ok. Cały czas obserwuje..w nocy też jedna kupka była więc się rozbudziłam żeby przebrać, no i tak jakoś leci..