X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • lipa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia89 wrote:
    Moja to przybiera ze 150-250 g na kp zależy od tygodnia. Pierś się goi, drugą mi poszarpala. Mocno i lapczywie ssie. Jest mega silna i energiczna. Kładę ją pomalu na brzuszek. Przełoży głowę z boku na bok i zadyma że uhuhuhu. Dziś wolała jeść pieluche flanelowa. Noce przesypia pięknie dostaje o 22 mm i cichosza s tak kp co 2 h. Baki ja męczą straszne. Ale to tak 17-23 potem spokój i rano też.
    Dajesz mm na noc? Ile? I tak tylko jednorazowo, czy cała noc też?

Celia89 lubi tę wiadomość

age.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa:nie mam na myśli że nie śpię w ogóle, karmie co 2 godz, bywa że co godz, czasem przebudzi się i uzna że nie będzie spać wtedy godzina bez spania u mnie albo i dluzej, generalnie noc nieprzespana albo z dużą ilością pobudek.
    Jak to znoszę? Czasem przez sen karmie i wtedy czuje się rano jak młody bóg 😋😋, czasem jestem tylko niedospana, zdarzyło się że byłam tak nieprzytomna ze nawet nie wstałam wyprawić dzieci do szkoły bo noc była bardzo ciężka. Mąż wtedy wszystko ogarnął i mi dał spokój, w dzień idę spać z Jaskiem i wtedy 1,5 godz drzemki załatwia wiele..

lipa lubi tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój misiek śpi, nadal gdzieś od 15:00,najpierw w aucie, potem w domu, z małym przebudzeniem. Moze to tak po szczepieniu? Uznałam że zostawię go i nie męczę, dla niego było to pewnie i tak przeżycie.. A moja noc to tam jakoś zleci heh..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Dajesz mm na noc? Ile? I tak tylko jednorazowo, czy cała noc też?
    Wcześniej dawałam o 14 i 22 żeby piersi mi odpoczęły bo najnormalniej w świecie w jedej mi taką dziurę zrobiła, że wyglądała brodawka jak malina, bordo dziura po srodku i napuchnięte dookoła, a ta jak by mogła żarłaby co godzinę. Teraz daje jej mm o 22 bo zauważyłam że pięknie śpi i ją o 2-3 dobudzam na KP. Z piersi może jeść i jeść co godzina, dwie trzy maks, a w nocy po mm śpi nawet 5 godzin a pewnie mogłby więcej, ale ja ją budze na żarełko i potem 6-8-10-12-14-16 i tp i td juz piersiami. Ogólnie po moim mleku męczą ją bąki. Codziennie od 17-22 mam z bani.

lipa lubi tę wiadomość

ug378rib3ih251jk.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Lipa:nie mam na myśli że nie śpię w ogóle, karmie co 2 godz, bywa że co godz, czasem przebudzi się i uzna że nie będzie spać wtedy godzina bez spania u mnie albo i dluzej, generalnie noc nieprzespana albo z dużą ilością pobudek.
    Jak to znoszę? Czasem przez sen karmie i wtedy czuje się rano jak młody bóg 😋😋, czasem jestem tylko niedospana, zdarzyło się że byłam tak nieprzytomna ze nawet nie wstałam wyprawić dzieci do szkoły bo noc była bardzo ciężka. Mąż wtedy wszystko ogarnął i mi dał spokój, w dzień idę spać z Jaskiem i wtedy 1,5 godz drzemki załatwia wiele..
    To u nas to wygląda tak samo, ale ja jestem nieprzytomna po takich nocach. A.moze niepotrzebnie tak narzekam, skoro to normalne 🤔

age.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa, nie wiem czy to normalne. Wyglądam pewnie fatalnie, jestem osłabiona. Od listopada mam zajada, którego nie potrafie wyleczyć, suplementu się i staram się dobrze jeść. Ty masz jeszcze dwulatka wiec to wykancza. Ja wypuszcze dzieci do szkoły i do 15 jestem z Jaskiem sama, potem dzieci już same są w stanie się ogarnąć więc może to też mnie nie rozwala? Najcięższe jest wstanie o 6:30 bez znaczenia jaka była noc żeby wyprawić dzieci. Wiem natomiast ze to nie będzie trwać wiecznie więc może to daje mi sile:-) no i to że bardzo czekałam na jasia.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i nie mam żadnych wyrzutów sumienia przed drzemka w ciągu dnia, brudne podłogi czy brak obiadu w ogóle mnie nie stresuja. Jak nie dam rady obiadu zrobić, dzwonię do meza i obiad przywozi albo bierze dzieci do baru.

lipa lubi tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O apropo KP wyskoczyl mi artykuł. Tak tak to nie festiwal złotych cycków :P
    https://mamadu.pl/145635,karmienie-piersia-przeciwwskazania-stres-i-smutek-tez-do-nich-naleza?force_rwd=1

lipa, abbigal lubią tę wiadomość

ug378rib3ih251jk.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Aaa no i nie mam żadnych wyrzutów sumienia przed drzemka w ciągu dnia, brudne podłogi czy brak obiadu w ogóle mnie nie stresuja. Jak nie dam rady obiadu zrobić, dzwonię do meza i obiad przywozi albo bierze dzieci do baru.
    A ja nie umiem spac w dzien. Nie wiem jak bym byla zmęcZona to za chiny nie zasne. To przechlapane jest. Mąż się smieje że powinnam jakies tabsy lykac na spanie

Celia89, Vella83 lubią tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    To u nas to wygląda tak samo, ale ja jestem nieprzytomna po takich nocach. A.moze niepotrzebnie tak narzekam, skoro to normalne 🤔
    Zdziwilabym się jakby połóżne powiedziały że dobrze robisz bo to ich praca jest zachęcać do kp. Ja nie mam akurat pokarmu bo mała słabo ssie a ja jestem ytiche zbyt mało ogarnięta na laktator to mi akurat powiedziała że zrobię jsk uważam. Powiem Ci ze tak po znajomych widzę ze po kp jest mniej problemów z brzuchem bo jest lżejsze. A co do wiszenia to już musisz sama zdecydować. Moja koleżanka miała tak że karmila pół h co 3 godz i dzircku starczalo. Ale to chyba wyjątek. Moja siostra cały dzień karmila prawie

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • sasquacz Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    https://www.esotiq.com/pl/pl/maternity/koszula-nocna-naira-zielony-12410

Dziewczyny, kupiłam koszule do karmienia, która jest boska. Po pierwsze w dobrej cenie, materiał super delikatny, leciutki i jest śliczna. W sumie wygląda jak sukienka i teraz gdy jestem non stop obrzygana lub oblana mlekiem heh i w innych ciuchach czułam się fuj, w tej wyglądam kobieco i ślicznie. W ogóle w lecie to chyba będę w niej biegać po dworze.. Zerknijcie, może któraś się skusi.

Wow! Piękna! A jak wypada rozmiarowo?

klz9tv735sof9ei2.png
  • sasquacz Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa126 wrote:
    Dziewczyny! A czy któraś z was wie coś na temat przechodzenia grypy przez miesięczne niemowlę?
    Dlaczego to takie groźne, że pediatra w przychodni wysyła do szpitala i na czym polega leczenie że wymaga aż hospitalizacji?

Poza tym do ukończenia 3 miesiąca zycia nie podaje się dzieciom lekow doustnych jak jest wymagane jakieś konkretniejsze leczenie. No i trzeba monitorować bo im mniejsze dziecko tym gwałtowniejszy może być przebieg choroby

klz9tv735sof9ei2.png
  • sasquacz Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, trochę mnie tu nie było ale już nadrobiłam zaległości w czytaniu :) dopiero zaczynam ogarniać rzeczywistość z małym dzieckiem ;)

Celia89, abbigal lubią tę wiadomość

klz9tv735sof9ei2.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    No właśnie. Tez sobie to obiecywałam. A wciąż latam po domu jak głupia i ogarniam co się da. A w sumie po co...

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    A ja nie umiem spac w dzien. Nie wiem jak bym byla zmęcZona to za chiny nie zasne. To przechlapane jest. Mąż się smieje że powinnam jakies tabsy lykac na spanie
    Tez mam z tym problem. Leżę i myślę, ile rzeczy mogłabym zrobić w tym czasie, choćby posiedzieć sobie w necie :-) musE być kompletnie wykończona, żeby zasnąć. Jak dziś...

age.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sasquacz wrote:
    Wow! Piękna! A jak wypada rozmiarowo?
    Ja wzięłam M i jest git ważę 62 i jestem raczej szczupla, w ogóle chodzilabym w niej dzień i noc, jest tak Uszyta że jej nie czujesz, nigdzie nie ciśnie, jest śliczna. Myślę czy też białej nie kupić i w lecie biegać po dworze i móc karmić gdzie popadnie:-)

sasquacz lubi tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • sasquacz Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2020, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Ja wzięłam M i jest git ważę 62 i jestem raczej szczupla, w ogóle chodzilabym w niej dzień i noc, jest tak Uszyta że jej nie czujesz, nigdzie nie ciśnie, jest śliczna. Myślę czy też białej nie kupić i w lecie biegać po dworze i móc karmić gdzie popadnie:-)

Bo ona się do karmienia nadaje tak? Kusisz kusisz ... :)

klz9tv735sof9ei2.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się wczoraj onarzekalam na swoje dziecko, a on postanowił mnie zawstydzić i przez całą.noc obudził się 3 razy na cyca j za każdym razem po grzecznie zasypiał. Ale jestem wyspana! Żeby tak było codziennie...

age.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sasquacz wrote:
    Bo ona się do karmienia nadaje tak? Kusisz kusisz ... :)

Tak, do karmienia. Reklamowana jest jako koszula nocna do karamienia, mąż jak mnie w niej widzi to pyta:spisz w sukience? Heh

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa! Ale fajnie, no ja niestety niewyspana. Pobudki z 7 razy eh.. Nie czuwał tylko mruczal i jadł.. Do tego miał temp po szczepieniu. O północy miał 37,4, uznałam że się wstrzymam z paracetamolem bo spał, nie marudził i dobrze, bo sama spadła i jest ok. Cały czas obserwuje..w nocy też jedna kupka była więc się rozbudziłam żeby przebrać, no i tak jakoś leci..

relgx1hpi2zbw8vm.png
‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ