X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella ale słodziak :)
    A to moja kruszynka
    url=https://naforum.zapodaj.net/7cb5818c4c2e.jpg.html]7cb5818c4c2e.jpg[/url

lipa, Vella83, Robak, sasquacz lubią tę wiadomość

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też ładnie przybiera i położna mówi że nie ma sensu budzić ale ja tam z tyłu głowy różne myśli mam i jak mnie cyc boli bo pełny na maksa to nawet jak ręką odcisne trochę to żadnej ulg nie czuje póki mała się nie dossie :)właśnie ją karmiłam na śpiocha bo cyc mi chciał eksplodować , od 20 nie jadła , mam nadzieję że na kolejne karmienie sama się obudzi już :) Moja Adusia jest od wczoraj na antybiotyku , kaszel /katar modlę się żeby mi dzidzię nie zaraziła

preg.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tak was czytam, to się zastanawiam, skąd wzięłam moje dziecko. U nas wogole dziś rozgrywa się jakaś tragedia, właściwie nie śpię, młody płacze non stop, wybudza się co kilka minut,koszmar. Już się pokłóciłam z mężem, bo wielce obrażony, że mu dziecko spać nie daje. W końcu zrobił mu butle, a ja właśnie siedzę i odciagam mleko, bo mi cycki chcą eksplodowac. Sama nie wiem, co się dzieje.

age.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwsze od urodzenia spanie ponad 5godz :D ale obstawiam jednorazowe bo zaraz przed 3godz meczylysmy się z brzuszkiem, pierdy, tylko na rękach po odlozeniu straszny płacz, zrobiła 3kupy I padła. Przed chwilą zjadła i zasnęła.
    Justi u mnie towarzystwo też kaszlace i smarkajace odkąd się urodzila i tfu tfu nic nie zlapala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2020, 18:22

lipa, Celia89, Vella83 lubią tę wiadomość

ex2buay3h02dl23a.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi a ty wciąż kp?

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to.moj nicpoń
    https://naforum.zapodaj.net/285bf804dc9a.jpg.html

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie umiem wrzucić zdjęcia :-)

age.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Mimi a ty wciąż kp?
    Tak ;) dlatego słyszę komentarze że to moja wina że ja brzuch boli, bo jem co popadnie. A jem normalnie tylko ona je lapczywie i powietrze łyka.

ex2buay3h02dl23a.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Tak ;) dlatego słyszę komentarze że to moja wina że ja brzuch boli, bo jem co popadnie. A jem normalnie tylko ona je lapczywie i powietrze łyka.
    To tak samo.jak ja. Babcie to by mnie o chlebie i wodzie chciały trzymać.

age.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, cudne te Wasze bobasy.
    Lipa:minie ten czas, ja przez pierwsze 5 tyg miałam straszny młyn w nocy, misiek nie spał nawet 3 godz i płakał, marudzil, bardzo trudne to było. Ja mam akceptację wszystkiego, mąż różnie, stara się, ale wczoraj puściły mu nerwy i też powiedział o dwa słowa a dużo. Trzymam kciuki!!

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas masakra z waga. Olek w ciagu 9 dni przybral tylko 10g, nie wiem jak to mozliwe bo moczy normalnie pieluchy, jak karmie z jednego cycka to z drugiego leci. Pediatra i polozna nakazaly dokarmiac. A ja sie boje stracić pokarm wiec wczoraj kupiłam laktator. Sciagam co karmienie i maks udalo mi sie 40ml. Na razie karmię go z 2 piersi, daje mu potem moje ściągnięte mleko i do tego jeszcze mm. Ale teraz czesto po takim karmieniu placze wiec moze po takiej mieszance brzuch bolec. Mam nadzieje jak najszybciej rozkrecic laktacje i jak juz uda mi sie sciagnac 60ml to bym juz nie dawala mm

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek jeszcze pojade zawieść mocz do badan bo kolezanka mi napisala ze jak dzieci maja jakas infekcje to nie przybierają

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana A masz kolektor? Muszle laktacyjna? Zakłada się na druga pierś w trakcie karmienia z pierwszej i mleko się tam zbiera. I laktotorem ściągać po karmieniu zaraz, nie po godzinie czy dwóch.

ex2buay3h02dl23a.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    To tak samo.jak ja. Babcie to by mnie o chlebie i wodzie chciały trzymać.
    U mnie mąż rzuca takimi komentarzami, A ja się gryze w język żeby wojny nie wywołać bo mam dość nerwów, nie potrzebuje jeszcze awantur z nim...

. Raga . lubi tę wiadomość

ex2buay3h02dl23a.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja z 2830 nabrala na 3550 no pewnie dzis 3600. Jutro konczymy 5 tydzien.
    Jem wszysko, pierdzi ze firana lata. Puki co zero kolek i noce przesypia.
    8ba98d1e274a.jpg

abbigal, sasquacz lubią tę wiadomość

ug378rib3ih251jk.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini, tak mam te muszle i zakladam do karminia, tam czasem zbiera sie 20ml i to tez wykorzystuje

Mini89 lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    U nas masakra z waga. Olek w ciagu 9 dni przybral tylko 10g, nie wiem jak to mozliwe bo moczy normalnie pieluchy, jak karmie z jednego cycka to z drugiego leci. Pediatra i polozna nakazaly dokarmiac. A ja sie boje stracić pokarm wiec wczoraj kupiłam laktator. Sciagam co karmienie i maks udalo mi sie 40ml. Na razie karmię go z 2 piersi, daje mu potem moje ściągnięte mleko i do tego jeszcze mm. Ale teraz czesto po takim karmieniu placze wiec moze po takiej mieszance brzuch bolec. Mam nadzieje jak najszybciej rozkrecic laktacje i jak juz uda mi sie sciagnac 60ml to bym juz nie dawala mm

O kurcze. A nie podsypia na cycu? U nas też był słabszy przyrost. Pediatra kazała karmić najrzadziej co 2h (w nocy 4) i szturchać budzić żeby jadł conajmniej 10 minut aktywnie z 1 piersi, potem 2. Tak robiłam i pomogło.

Może konsultacja z doradcą laktacyjnym?

Październik 2017 synek <3
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już mamy skończone 4 tygodnie więc chyba już niemowlak? :D Póki co jeszcze budzę go do jedzenia, bo mieliśmy słabsze przyrosty, ale juz jest lepiej, więc chyba niedługo zrezygnuje.

Mamy kp-ile razy na dobę karmicie mniej więcej swoje dzieci, które są już w 2 miesiącu?

Ogólnie moje dziecko do godziny 16 jest do ogarnięcia-śpi, marudzi w normie ale od 16 do 20 (czyli do kiedy nie położę się z nim na wieczornego cyca) jest masakra. Non stop ręce, cyc, płacz, bąki. Nie wiem czy to kolki czy po prostu odreagowuje dzień.

Później koło 21 zasypia i śpi do 7. W nocy 3 przerwy na karmienie.

Październik 2017 synek <3
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedzidelko też warto sprawdzić, też może być powodem słabszego przyrostu. My będziemy szli bo zaczęła wydawać klikajacy dźwięk przy jedzeniu. I mam wrażenie że gorzej piersi oproznia.

ex2buay3h02dl23a.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa u nas w dzień je co 2-3godz , w nocy co 3godz z zegarkiem w ręku i odrazu zasypia. Ilości nie zlicze haha. W nocy jadła 21.30/2.40/5.40/7.50/9.00/12/ ;) I teraz śpi :D

ex2buay3h02dl23a.png
‹‹ 520 521 522 523 524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ