Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja też ładnie przybiera i położna mówi że nie ma sensu budzić ale ja tam z tyłu głowy różne myśli mam i jak mnie cyc boli bo pełny na maksa to nawet jak ręką odcisne trochę to żadnej ulg nie czuje póki mała się nie dossie :)właśnie ją karmiłam na śpiocha bo cyc mi chciał eksplodować , od 20 nie jadła , mam nadzieję że na kolejne karmienie sama się obudzi już Moja Adusia jest od wczoraj na antybiotyku , kaszel /katar modlę się żeby mi dzidzię nie zaraziła
-
Dziewczyny jak tak was czytam, to się zastanawiam, skąd wzięłam moje dziecko. U nas wogole dziś rozgrywa się jakaś tragedia, właściwie nie śpię, młody płacze non stop, wybudza się co kilka minut,koszmar. Już się pokłóciłam z mężem, bo wielce obrażony, że mu dziecko spać nie daje. W końcu zrobił mu butle, a ja właśnie siedzę i odciagam mleko, bo mi cycki chcą eksplodowac. Sama nie wiem, co się dzieje.
-
U nas pierwsze od urodzenia spanie ponad 5godz ale obstawiam jednorazowe bo zaraz przed 3godz meczylysmy się z brzuszkiem, pierdy, tylko na rękach po odlozeniu straszny płacz, zrobiła 3kupy I padła. Przed chwilą zjadła i zasnęła.
Justi u mnie towarzystwo też kaszlace i smarkajace odkąd się urodzila i tfu tfu nic nie zlapala
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2020, 18:22
lipa, Celia89, Vella83 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, cudne te Wasze bobasy.
Lipa:minie ten czas, ja przez pierwsze 5 tyg miałam straszny młyn w nocy, misiek nie spał nawet 3 godz i płakał, marudzil, bardzo trudne to było. Ja mam akceptację wszystkiego, mąż różnie, stara się, ale wczoraj puściły mu nerwy i też powiedział o dwa słowa a dużo. Trzymam kciuki!! -
U nas masakra z waga. Olek w ciagu 9 dni przybral tylko 10g, nie wiem jak to mozliwe bo moczy normalnie pieluchy, jak karmie z jednego cycka to z drugiego leci. Pediatra i polozna nakazaly dokarmiac. A ja sie boje stracić pokarm wiec wczoraj kupiłam laktator. Sciagam co karmienie i maks udalo mi sie 40ml. Na razie karmię go z 2 piersi, daje mu potem moje ściągnięte mleko i do tego jeszcze mm. Ale teraz czesto po takim karmieniu placze wiec moze po takiej mieszance brzuch bolec. Mam nadzieje jak najszybciej rozkrecic laktacje i jak juz uda mi sie sciagnac 60ml to bym juz nie dawala mm
-
lipa wrote:To tak samo.jak ja. Babcie to by mnie o chlebie i wodzie chciały trzymać.
. Raga . lubi tę wiadomość
-
dana222 wrote:U nas masakra z waga. Olek w ciagu 9 dni przybral tylko 10g, nie wiem jak to mozliwe bo moczy normalnie pieluchy, jak karmie z jednego cycka to z drugiego leci. Pediatra i polozna nakazaly dokarmiac. A ja sie boje stracić pokarm wiec wczoraj kupiłam laktator. Sciagam co karmienie i maks udalo mi sie 40ml. Na razie karmię go z 2 piersi, daje mu potem moje ściągnięte mleko i do tego jeszcze mm. Ale teraz czesto po takim karmieniu placze wiec moze po takiej mieszance brzuch bolec. Mam nadzieje jak najszybciej rozkrecic laktacje i jak juz uda mi sie sciagnac 60ml to bym juz nie dawala mm
O kurcze. A nie podsypia na cycu? U nas też był słabszy przyrost. Pediatra kazała karmić najrzadziej co 2h (w nocy 4) i szturchać budzić żeby jadł conajmniej 10 minut aktywnie z 1 piersi, potem 2. Tak robiłam i pomogło.
Może konsultacja z doradcą laktacyjnym?Październik 2017 synek -
U nas już mamy skończone 4 tygodnie więc chyba już niemowlak? Póki co jeszcze budzę go do jedzenia, bo mieliśmy słabsze przyrosty, ale juz jest lepiej, więc chyba niedługo zrezygnuje.
Mamy kp-ile razy na dobę karmicie mniej więcej swoje dzieci, które są już w 2 miesiącu?
Ogólnie moje dziecko do godziny 16 jest do ogarnięcia-śpi, marudzi w normie ale od 16 do 20 (czyli do kiedy nie położę się z nim na wieczornego cyca) jest masakra. Non stop ręce, cyc, płacz, bąki. Nie wiem czy to kolki czy po prostu odreagowuje dzień.
Później koło 21 zasypia i śpi do 7. W nocy 3 przerwy na karmienie.Październik 2017 synek